ljubo-muzicar
Početnik
- Poruka
- 28
Svim Cincarima i onima koji se tako osecaju zelim SRETNU NOVU 2008.GODINU i da se vise druzimo u njoj i naucimo cincarski jezik ! Pozdrav svima Martinoski
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala brate, nadam se da cu do sledece godine vec govoriti i misliti na Cincarskom i da cu biti srecan kad budem upoznao vise Cincara , jedva cekam da upoznam svoju bracu.Mi Srbi slavimo Bozic po starom kalendaru, da li je to slucaj i kod nas CincaraSvim Cincarima i onima koji se tako osecaju zelim SRETNU NOVU 2008.GODINU i da se vise druzimo u njoj i naucimo cincarski jezik ! Pozdrav svima Martinoski
Tsi nj-eshci nveasta
Ahãt jilosã, sh-cu mare dor?
Ti-cai jileshci?
Sh-ahãt uhtedzã?
Sh-lãcãrnje veshci pi tu ubor?
Ovo citam perfektno, imam dara za jezike, samo da ``uhvatim`` princip i duh jezika.Pozdrav.
R.I.P. Тоше
Iuana je bolesna!!! Car Dusan Silni albanski? Ti nisi normalna...
Територија данашње Албаније(осим Драча који је држала Венеција) јесте улазила у састав Српског царства, али Стефан Душан је након заузимања града Сера 1345. на Божић, акламацијом сарадника, властеле и војске проглашен за ``цара Срба и Грка`` те се са том титулом и крунисао у Скопљу 16. априла 1346.године на Ускрс. У српским повељама најчешће себе назива ``цар Србљем и Грком`` а у грчким његова титула је ``цар Србије и Романије``. Потпуно је јасно чији је цар био Душан, и потпуно је јасно да је Албанија припадала ``грчким`` земљама насупрот ``српским`` у оквиру самог Царства. Албанија као држава није постојала све до 1913. г.Нормална је, Цар Душан Силни је био Цар и Албаније!
........... и потпуно је јасно да је Албанија припадала ``грчким`` земљама насупрот ``српским`` у оквиру самог Царства......
Zašto je pripadala "grčkim zemljama"?! A gde je stolovao Sv. Jovan Vladimir kralj dioklejski? Ako ne na teritoriji današnje Albanije! U Elbasanu se nalazi njegov grob. I zašto su onda Ivan Kastrioti, otac Đorđa Kastriotija, i njegov sin Repoš Kastrioti (Đorđev brat), sahranjeni u Hilandaru. I ostali zabeleženi kao jedni od većih priložnika manastira, ako nisu bili vezani za cara Dušana.
Izvinjavam se na digresiji, jer zaista nije to tema.....
............. Da li iko ima predstavu iz kog kraja Cincarske postojbine potice moje prezime a samim tim i moje poreklo. Znam da ce neki posetioci ovog foruma ovo smatrati kao jalov i besmislen potez ali ja ipak mislim da bi bilo lepo saznati nesto vise o svom daljem poreklu.
........................ Posto je literatura o Cincarima vise nego skromna ovu knjigu smatram kao korisno stivo.............
Cincari se tesko mogu da porede sa Hazarima jer nisam cuo da se javio danas neki Hazar da trazi svoje saplemenike. Cincari jos uvek (jos malo) postoje, ali neumitno idu ka izumiranju. "Zlatno runo" Pekica je saga o Cincarima. Predlazem da se svi koji imaju poreklo Cincara da se okupe na nekom forumu i da vidimo sta cemo i kako cemo ne bi li opstali. Ostali da se ne sekiraju, ne trazimo republiku jer je nikada nismo ni imali, samo malo secanja da smo postojali i da nas jos ima. Hvala na linku.
Praksis

[/QUOTE]