sklerotican
eufemizam
blablatruc
hod unatrag
gadjenje
Pomalo joj se činio sklerotičan. Iskrivljen facijalno, od silne zlobe. Kada se ne smejete prirodno, ostane facijalan grč, i veštačenje dobije oblik veštačkog cveća. lepo izgleda, ali ništa ne "miriše" . Iskrivi se sve od loše energije, a ne da neće ljudi. Sklerotičnost prstića, sklerotičnost uma (ona je dakakao, najveća i najgolema muka, oduvek bila, iako medicinska terminologija to i ne bi podržala, jer moguće da toga i nema, sklerotičnost mozgića, mooooozgića , mozgića tog, ahaM ali avaj...trebalo bi da izmisle...) I ako izumzemo taj famozni "blablablatruć", kako je danas eufemizam "priča koješta, odlepio je, budali, naprosto luuuuuuuuuuuupa najtrašnije i najvernije", eto Vama, nama, svima, i nikome, veselja do mile volje. U stilu, "udri me do zore, nedaj mi da vrištim" . A, vriskanje kao vriskanje, je odraz čega? Slabosti, mana, jeda, mržnje ili naprosto kada je bol nepodnošljiv? Ili histerija, od nemoći? Svakako, da je sve to baš super i kestra medeno, cakano, Vajno i lavli dzabli, što bi rekao Del boj, u "Mućkama" . Hod unatrag je svako vraćanje na staro. Bilo šta staro. Bilo šta poznato. Bilo šta voljen. Bilo šta što je bolelo. Bilo šta što je lomilo. Pa, čak i radovalo. Hod unatrag? Ili natrag ići? Gadjenje? Ili povraćanje? Nema više šta da se gadi, jer gaditi Vam se može samo na nešto se*ronjsko, na nešto gadno ili na naprosto...pa, gada. Gadjenje je nekada posve prirodan proces, kada nešto ne može da se pojede, svari, uzme u ustašca ili kada nešto naprosto pogano iz njih izlazi. U svakom (ne) slučaju, povraćka Vam je zagarantovana, kao dobar i najmiliji dan. A dobro je...povraćati. Izbacite ono šta Vam ne prija. Šta organizam organski ne može da svari. Šta ne voli. I od čega mu je naprosto muka u stomačiću . "Povraćala si? " "Jesam, da. " "Koliko, srno? " "Mnogo...Jako mnogo. " "Svaki dan? " (Muk) . "Lavor mi je bio najbolji (ne) prijatelj " "Što si to sebi radila, mala srno? " "Rekli smo bez pitanja...Jer ako ja krenem da zapitkujem, nema ti pomoći. Tada ćeš videti šta je pričalica, i ko ustašca ne "zaklapa" . "Ma, samo ti pitaj, ja ništa ne krijem....Ništa ne krijem od tebe ." "Svako nešto...krije. A, ono...ako baš nešto i ne krije, svako ima ono nešto o čemu nije rad/a" da puno baljezga..." "Da, ali...ja ću ti reći sve. Šta god te zanima, srno. " "Baš sve..." "Zbog čega bi ti meni rekao, baš sve, i baš ono šta me najviše zanima...?" "Zato, što...zato što...zato što..." (Prasnuo u smeh). "Šta se smeješ, ti ...ti, ti...joj, kada te dohvatim ." "Ne, stvarno, te pitam, zašto bi mi rekao, sve, zbog čega...naprosto, baš me zanima, niko nikada nije. Uvek neko muljavljenje, neke tajne, baljezgarije najstrašnije, ono mutlajvina bez kraja i početka, da ne možeš uFatiti ni kraj ni početak, a o sredi kao sredi kalaštura tih, i nećemo vala..." (Cerekanje...) "Neeeeeeeee, beži breeeeeeeeee, neću da me grliiiiš....

" "Ma, šta nećeš, mala srno, nemaš ti poooooooooooooooooojma"..."Ja nemam pojma? " "Ti nemaš pojma..." "O čemu, ja to pa pojma, nemam, moliću fino?" "O, tome, šta znači smiraj, šta znači osećaj da neko otići neće..." "Ma, nije valjda, da nemam? " "Ma, jeste valjda da nemaš... " (Smeh). "Shvati, već jednom, ono šta ti pričam, šta ću ti pričati...ali znaš šta nemoj zapravo ni da me slušaš. " "Kako to pa sad, ništa ne razumem." "Ti ionako, malena, više ne veruješ u reči...ja to vidim i znam. Mogu da ti pričam do sutra, zar ne? " "Do sutra, prekosutra tog. Da li je to loše? " "Ne znam to...znam samo, jedno..."slušaj" samo dela. I nemoj gledati kroz prizmu svega drugoga. Kroz prizmu ničega i svačega. reči koje su bolele, sada više boleti neće. Biće kao da ih posve prvi put čuješ, kao da nekada nisu nosile prizvuk otrova, pesticida, fungicida i zlostavljanja. Važi? Te "reči" su bile te "reči" . Ovo su sada "moje" reči. Da li to želiš da pokušaš razumeti? " (Zvonak pad suze, odzvoni kao loptica skocica na pločniku pakla popločanog dobrim namerama) . "Mogu da pokušam. " "Možeš. Samo to i tražim. I želim. Ok? " "Ok." "Dolazi, ovamo, dok te nisam "pojeo"...." "NeeeeEEEeeee...." (Smeh. Osmeh najveći mogući.)
Smirenost
Izvlačiti ono najbolje...
Vodolija
Budućnost
Boja breskve, što na rukama blistala je...