Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Plac? Sta je to plac? Zamena za ljubav? Ili nacin da se iskazu emocije, koje ne smeju biti sakrivene. Secala se tog dana. Veliki kip, lav, kod kojeg su se njih dvoje prvi sreli. Plac je postao jaci, pracen ocajom i razmisljanjem o smislu zivota. Zasto? Ponavljala je u sebi. Zasto je zivot bio tako okrutan prema njoj? Secanja su se prepritala sa jakim bolom. Uzdahnula je. Taj gresnik, bednik, sto je zauvek ukrao njeno srce. Spolja, osetila je jak miris belih ruza sto volela je, okrenula se, pred njom je bio covek koga je odmah prepoznala. Razlog zbog koga je plakala toliko. Osmehnula se, i pritrca mu u zagrljaj...

Otudjenje
Dom
Detinjstvo
Breza
Suze
Lokomotiva
Povratak
Ali nema stare kuce

Otudjenje
Dom
Detinjstvo
Breza
Suze
Lokomotiva
Povratak
Ali nema stare kuce

U to vrijeme mi je dobro doslo otudjenje od mog doma i kraja, kraja koji me gusio, ubijao potencijal, unistavao volju...Pruzio mi je samo ogorcenost i ljutnju, pre svega na sebe pa onda na sve sto me okruzuje, grad, drzavu, sistem. Ni djetinjstvo ni rana mladost mi nisu bili sretni, kao sto vjerujem nikome oko mene nije, dani provedeni u gluvarenju, dosadi, u zivotu od danas do sutra, bez nade, planova, ambicija. Jedina pozitivna stvar koja nam je pruzena je masta, ono istina, rijetki su mastali, jer su je smatrali gluposcu i nepotrebnom, ali eto ja nisam i mastao sam cijele dane . Cesto mi se desavalo da pozelim da je odbacim da se pokrenem, okrenem egzistenciji kakvoj takvoj, pogotovo kada sam vidio da manje vrijedni od mene postaju vise vrijedni u ocima okoline, ali sam brzo odustajao, jer im se okolina divila sto citav dan rade za koru hljeba. E to ja nisam htjeo, ta jadna zadovoljstva, i kada bi mi sugerisali da se pokrenem, kroz ironican smijeh sam cijedio ''il si bos il si hadzija'' ne rekavsi nista drugo, vec samo zadrzavsi pakosni podsmjeh. Neko bi rekao ''Eto ti ces onda biti bos'' ili nesto slicno, neko bih odmahnuo glavom i pogledao sazaljivo, neko bih se trudio da da neki savjet neko da tim savjetom dokaze svoju nadmoc, da se pohvali kako mu sef sjedi nad glavom, muci ga, ali kako on radi i ne boji se gladi. Ah ti jadni ljudi, zalosni su mi kao zalosna breza, ili bese zalosna vrba?

Kanule su i suze za majkom i vise nista me nije drzalo ovdje. Pokupio sam stvari sto sam imao i uputio se u svijet. Nikada mi bucna lokomotiva nije izgledala ljepsa i svecanija, ona je bila moje prevozno sredstvo u nepoznato, a to nepoznato mi je zaista trebalo, potencijal je dosao do izrazaja, volja se vratila, stvarno sam uspjeo, a znao sam i da ce biti tako, iako su se mnogi smijali na te moje ''mastarije'' i posmatrali me sazaljivo i odozgo. Ali manimo se sada toga, sta je ko rekao i mislio i ogorcenje i ljutnja su izlijecene.

Ali nisam zaboravio da je za moj uspjeh zasluzan protekli, pasiji zivot, jer da sam rodjen ovdje gdje sam uspjeo, tada ne bih ostvario uspjeh koji sam sada, ne samo takav nego nikakav, prepustio bih se hedonizmu, potkrao svoju mladost i plakao pod starost za svojom sudbinom. Dok ovako sve je doslo na svoje mjesto, iz svoje patnje potpomognute mastom sam stvorio velika djela, ozenio se, dobio sam djecu, jednom rijecju, uspjeo sam u zivotu, ali sada je vrijeme za povratak.

casa
upaljac
zid
gitara

Poslednja izmena:
casa
upaljac
zid
gitara

Čaša, do pola puna, ili do pola prazna. Sve je relativno tako u životu, zar ne? Možete gledati i izvrnuti sve, kao onu slatku malu izvrnutu toJticu, iz crtaca. Sve izokrenuti. Izmanipulisati. Vesto preokrenuti. Da Vam sve ide na ruku. Da svi Vama eto baš poveruju. Da se eto baš nečiji govori ne čuju, ne množe, ne sabiraju, da nemaju prava glasa. Da učine da ne "postojite". Katanac na usta, kljuc pod prste. Šamar na pod um. I upljuvanost posred lica, da umukneš. Ućutiš. Da ne možeš da grakneš. Ispoljiš sebe. Šta želiš pisati, gde želiš biti, čemu se radovati ili baš eto, zbog toga i toga plakati. Mislila je o tome eto , baš. Kako se baš sve može kako se hoće. Baš sve. Zloupotrebe, namestaljke. Dogovori. Sastansci. Muftadzije. raznorazni mufljuzi, da potpale vatricu. da demonstriraju moc. Kompaktnost. Mnogo smo jaki, deviza. Odbi. Zaveži. Mislila je o tim pitanjima, brojnim nedoumicama i zasto ej nešto tako, ili nije. Što nije ovako, vec posve peto. Deseto. Upaljač...Miris spaljenih uspomena, poklona. Pobacanih stvari, što "gore" jer bole i da se samo gledaju. Pogledaju. Jer ona ne zna nijednog jutra, šta je. Tim poklonima. Pajacima. Pegazima. Uvojcima. Slikama. Plišanim medama. Što mame na zagrljaje. Što brišu suzice. Poliva benzinom, baca šibicu...Sve "gori" . Zbog čega to radiš? Neko reče. Nemate ni pravo žalbe , da Vam to objašnjavam, rekla je. Nije mogla da gleda. Zato je poklanjala. Druge usrećivala. Što je nju bolelo, neko dete je poradovalo. Što ona nije mogla da stavi, ne nečijoj ruci je saliveno stajalo. Šta je ostalo, sačuvano, ona zna...I to čuva zauvek. Ostalog nema. I to šta ima, kao i da nema, mislila je. Puki predmeti postojanja. Nije više pružalo osmeh. Nije više želelo da bude pomilkeno svakoga dana, pogledano, dodirnuto...kao trn. Strogo se pazilo, da ne bude dodirnuto. Da ne bude nešto što će se poželeti. Teška slabost. Prema svakom slovu, predmetu, osecaju, slici. Prema svemu, mislila je. Teška jedna slabost. Ne spava više kao svi normalni ljudi, njoj se u svakom snu, zbog nečega sudi...Presuda glasi: Zid, zid, zid...za tebe, mazuljku mali, mislila je. Zid, da vidite sta niste zeleli videti. Zid, da vise ne vidite osecaje sto nisu zeleli da budu. Zid za sve bele vrane njenog crnila. Zid za sve lešinare sto jeli bi njenu izmrcvarenu dzigericu. Zid za sve. Za svakoga. Pomirena sa apsolutom istine. Potpune zablude. Potpuna mirnoca, da vise nece biti mezimac . Da ona neće biti više nikada ona stara. One jačine. Ona će to sve ugušiti. U sebi premostiti. Pretrpeti. Jednog dana. Raskrstila u svojoj glavi, da više ne želi biti voljena. I to su svi znali. I bilo je bas briga, sto je niko ne shvata, zbog čega na takav način postupa. Nije. Navikla je ona bila, da su verni junaci potrebniji na nekim drugim mestima. Potrebniji nekim drugim ljudima. Da nije ona za ovaj svet. Za te oči. Za te usne. I baš zato što ona zna, da je baš samo to želela , više ne želi da voli . Kada biste ej samo znali, znali bi kolika je to šteta. Kazna. Svesna je toga. Možeš da imaš njeno telo, možeš da imaš njene usne. Ruke. Zagrljaje. Njena duša neće želeti da bude ničija. Moći će da joj ljube oči, igraju se prstićima. Crtaju osmehe, ali to više neće biti to...Ono pravo. Ona nekadasnja ona. Kada biste znali samo kako ona u tome gresi, ali je nepokolebljiva da tako ostane sve...Toliko je razocarana bila. Toliko osujecena. Toliko uplakana. Sve posle nista nece vredeti. Nije želela da ikome to drugome pokaze u sebi. Mogla je. Bile su i posle prilike. Nije ni razmatrala. Pokusavali su. Nisu uspeli. Jer kada se ona otvori, to je pamuk. A, kada se zatvori, tvrdja od najtvrdje skoljkice mora nekadasnjeg tog...Nemirnog. Zid, zid. Neprobojan. Fiber glas. Čelik. Zavareno. KLao sef Monetarnog fonda. Nemaš šanse. Nikakve. da probijesš. Dopreš. Vidiš. Osetiš. Dodirneš. Pogled će reći sve, mislila je...Prepoznato bice... Djavo je svirao melodiju, koja je lomila bubnu opnu. Parala uši. Umešao je prstice svoje prokleto dugačke. pšrokleto lažljive. Prikrivačke. Prijateljske. Ponekad se pitala, kako i djavoli spavaju...Ne kazu, zalud, da su najbolji djavoli, pali andjeli. Da se i oni prepoznaju, kao i sami andjeli izmedju sebe. Vrlo moguce. Gotovo sigurna bila je, da upravo tako je. ♥

Mezimac
kaži samo, da boli
Povratak
Praznina potpuna
bledi osecaj

Veca je moj mezimac. u njoj i kroz nju otkrivam toliko mnogo istina, i kad se suocim s tim da je praznina potpuna, bledi osecaj nespokojstva koji razjeda. hvala ti za to. povratak njenim pricama me inspirise, i uvek bodri za dalje, za nepoznato. zato sam resena, pricaj nam jos, kazi samo da boli, i da uzrastamo u toj patnji koja je plemenita

zvezdano nebo
gorka kap
prica za laku noc
sanjive reci
nezaborav

Poslednja izmena od moderatora:
zvezdano nebo
gorka kap
prica za laku noc
sanjive reci
nezaborav

Zvezdano nebo nije bilo nikakav znak. Ona je samo htela, negde da spusti dušu. Da se odmori. Da je uzmu u naručje. Obrišu suze. Da čuje, šta čuti neće. Da zaboravi, ono šta stalno u umu je. Šta stalno "klepeće". Hod...po trnju. Bosa je. Osećaj da se hoda, po užarenom kamenju. Njoj je trebao neko jak. Neko siguran. Neko ko u sebi nema tajne lozinke. Za sve. Za sve ljude. Njoj ej trebao neko, ko je umeo voleti kao ona....Čitav svet. Pitala se nekada, šta je u njemu našla...samo drumove. Ulice. Njoj je trebao neko, ko od života nije umoran. Od borbe. Od razumevanja. Ona ipak jeste bila razbila šifru. Jeste. Uspela u čemu niko nije. Ona to u sebi duboko zna. Jednostavno, imala je taj ključ. Ključ srca. I to je tako, može da se priča drugačije, nije nikakav problem, mislila je. Ona je znala da je upoznala tajne odaje safira. Ona je rušila svoj let. Jeste. Sama sebi zapravo postala najveći neprijatelj. I pade poljubac...Osmeh. Hej, probudi se...zagledan u njene oči, igra se po njenoj koži, mile "mravi", "kupuje" je rečima, pogledima, dodirima. Smejanje. Cerekanje...prevrtanje...šušti posteljina, osvaja je...ljubi najstrašnije. Šapuće. Odzvanja, nemoj nikada više da odeš od mene, oprosti mi za sve, molim te, ja beskrajno volim te. Sa tobom želim sve. samo kaži, da sve zaboravićeš...da pokušaćeš. Ona plače...Od sreće. Zna da nikada neće moci. Sve sto bolelo je. Sve sto uništavalo je. Ipak govori, ne sekiraj se...Briše poljupcem suzu, provlači medenim prstićima kosu njenu. Ona je klupko, pod njegovim je prstima...Sigurna. Najsigurnija. Najviše je to volela. Tu udarac. Bol. Sve je san. Sanjala je. Probudila se iz najlepše noćne more. Da je sve u redu. Da je doživela sve to. Da je sve videla. da je sve čula. Gorka kap morske soli iz oka kanula je...Ta priča za laku noć je već u paklu. Sve je ona sebi sama stotinama milijardi puta ispricala. Za laku noc. Za lepe snove. Za snove u kojima se daje oprostaj. Gde se sve popravlja. Vraca na staro. Za snove, u kojima sme da bude i dalje ono sto je bila. Ona koja voli. Sanjive reči polako nunaju za počinak. I molitva. Da neko lepo spava. Da neko lepo sutra ustane. Da neko bude živ, zdrav i najstrašnije nasmejan. Sretan. Nezaborav ne postoji. Kako da zaboravlja neko, ko i ne postoji? Stoj. To je teren opasan. ♥

To možeš, samo ti
Tajne
osmeh najlepši mogući
hodanje
kao slučajno

i onomad sam se zaista vratila, kako sam rekla da nikad necu, ali sta onda ? ali nema stare kuce... nema, neko je kao slucajno odneo i s njom i osmeh najlepsi moguci moj. preostalo mi je hodanje po obraslom placu, i tajne tajne, ah tajne kakve da znate nikad me ne bi voleli.. ili mozda tek onda bi... sta cu sada, bodrila sam se, zasuci rukave i kreni iznova, to mozes, samo ti ...

glavom bez obzira
sest sa pet
ogranak
vesti
naglasak

glavom bez obzira
sest sa pet
ogranak
vesti
naglasak

Glavom bez obzira, pobeći? Ne. Nikada to nije bio nnjen stil. Grozila se ljudi, koji mogu i umeju da pobegnu. Na prvu prepreku. Na prvi problem. Na prvo "Ne". Na prvo "ne valjaš" ponašanje. Da. Mislim da joj se od toga nasjtrašnije povraćalo. I mislim da uvek će. Naprosto, to je ono jedno "Bljuuuuuc" koje redovno bljujete kao neka beba kojoj je muka od jedne te iste hrane...E, takoC i njoj. Voleće, šta uvek voleće. Da jede, da voli, da misli ,da čita. Naprosto nije lako promenljive teksture, niti fizionomije. Jedna kompaktna masa podložna tektonskim udarima. gde trebate žešće da udarite, da nešto " pomerite" ali kada ga pomerite, jao ga Vama, onda ste pokrenuli Etnu. Što znači, nije za Sigranje, zevzečenje ili za zaje*avanje. Za zezanciju. Da, mislim da je takva. Opasno opasna, samo kada hoće. i to je njena "tamna" strana, koja nikada nije izašla na videlo. Koja nikada neće ugledati svetlost dana. jer ona nije to. Kada bi rušila, rušila bi najbolje. kada bi bila loša, bila bi pet puta gora...I ona je naprosto svesna te moći u sebi i savršeno je fino kontroliše, a po potrebi "rastegne" samo taj isti lastiš tolerancije kojom se većian igra kroz život, pomno ispipavajući teren dokle nešto može, šta može i koliko može. Naprosto, igraju na kartu, da pokaze "razornu moć". Ponekad je sve bilo tako jadno i smešno, gledajući druge i očekivajući da ona bude to..."Rušenik". Rušilac. Ne, nikada neće biti. Ni drugo, ni jedno, ni peto, ni deseto. Nece. Jer šest sa pet, je govorio časovnik na beličastom zidu, upitno podižući pogled ka njoj, u fazonu i stilu. "A, je li ti mala, jeL ti još nije posve jasno da je već dockan kasno...Za sve? " Odgovorila je satu: "Da, jasno mi je...od samog početka kraja, mi je sve kristalno jasno"...Nekako jju je upitno pogledao, zamrznuvši nejasnoću u očnom dnu. Nije važno, ne kapira. Što ne kapira ona. Što en kapira sat. Što ne kapira niko. Ogranak i ispostava gde se kasnije bila našla, je bilo sve, samo ne ono što je trebalo biti...Opet jedno mučenje, i borba. Ring. Arena. Lavova i gladijatora. Rešila je da ne poklekne. nema povlačenja. Nakon svega, ta ispostava je sada jedna malena maca za nju. daće sve od sebe, pa šta bude. Dibiće na borbenosti, rečitosti. Prodornosti. U svakom slučaju i obliku, koristiće. Ne može da škodi. Ne može da odmogne, tako je rešena da misli. Pa, šta Bog da. Donese. Ili opet odnese. Sve ima sigurno neku svrhu, onu malkice Svevišnju, garant. A, možda i nema. Da li važno je? Naprosto, nije. Kao "ludom". Naučila da živi od dana do dana. Od sata do sata. Od meseca do meseca. Od godine do godine. Da, baš to. da se radujete danu, kada možete na nožice. Na danu kada sve jasno je. Na danu koji blagosiljate kada ga lepim ustanete i uveče zdravim proživite. Za tako malde godine, ipak je sve to previše, ali tako mora biti i to je fakat za prihvatiti. I to je odavno skenirano, urezano i po tome se "vlada" . Svako dan. Svaki sat. Svaki minut. Ispadanje iz koloseka više ne dolazi u obzir. Ni pod tačkom razno. Ni pod tačkom ovom. Ni pod tačkom onom. Vesti su bile loše. Naglasak je bio uvek isti... Svaki put je sve više bolelo i sve više je zatvaralo. A, testemonijal..pa zna se...Opet su je napravili, najstrašnijim...Majmunom. Gde ćete bolje "etikete"...Em trajne, em postojane. Kao robija...Doživotne. ♥

Leto
Neutešna
više ne može
odustati
žaliti do kraja života

Leto
Neutešna
više ne može
odustati
žaliti do kraja života

Doslo je ljeto, njoj do sada omiljeno godisnje doba. Volila je tu plavu cistinu neba, sunce koje je ujutro budi i izaziva dobro raspolozenje odmah na pocetku dana, a cesto se odrzi i do kraja. Nije volila oblake koji izazivaju depreseju, ali bi joj sada vise prijali da su oni pokrili nebo, jer onako tmurni bolje bi se slagali sa njenom sada napacenom dusom. Neutjesna je vec tri mjeseca, njene ljubavi koju je tako ljubila, tako volila vise nema na ovoj planeti, a slaba joj je utjeha sto zna da je on sada u raju u koji tako jako vjeruje, i zbog toga je odustajala od samoubistva jer ima ortodoksno hriscanski stav o tome cinu. Ali vise ne moze da izdrzi. Odlucila je, presudice sebi tabletama.

Napisala je oprostajnu poruku : ''Odlazim, ne zelim da se bilo ko osjeca krivim za moju smrt. Odlucila sam odustati, predati se, iako znam da ce me stici kazna, a znam i da ga nikad vise necu vidjeti, jer samoubice ne idu u raj, u kome je on sada, ali prihvatam takvu sudbinu, lakse mi je nego zaliti do kraja zivota, ovozemaljskog''

hvala
sluskinja
dvorac
slika

hvala
sluskinja
dvorac
slika

Još jedan dan pun pritisaka, pun neizvesnosti. Osećaja, da ne pripada ni tamo. Ni tu E, živote...Pritisak postaje polako nezadrživ za nju. Oseća da neće još dugo opet moći izdržati. Mozak drži sve na okupu, stiska, grčevito se držeći da održi stabilnost tela, stabilnost pokreta. I kada lepo opet popuste kočnice, i naprosto telo opet bude reklo njoj dosta, dosta, jel ti čuješ dostaAAAAAAAAAAAAaaaaa, opet će ispustiti sve...Opet ce se rasuti sve. Po umu. Po ručicama. Po očima. Opet jedan sveopšti raspad tela. Mislila je da je niko ne razume. I sada zna, da je upravo tako. Nikada niko nije. Nikada i niko i nece. Potpuno odustajanje. Od shvatanja zasto nekim ljudima ide posve je*eno naopako iako se maksimalno trude. Posve nesrećno iako su tako puno tužni. Izglleda na tom polju ljubavi, nije "solventna". Dopadljiva. Vrednovana. Vec naprostvo sve i posve obrnuto. Mislim da više nigde i ne gleda u prolazu. Jer nema na koga da naleti, jer koga da sretne. da se boji, da na sebi ulovi nečiju grižu savesti ili suzu u oku. Ide mislim kao muva bez glave, otprilike. Nekako posve izgubljeno. Ne snalažljivo. U nekom kovitlacu. Od loših okolnosti, do loših ruku. Kao loša karta u zao čas jednog kockara. Hvala nema, niti će ikada biti. Hvala na ranama, mislila je. Naprosto ona to samo u životu i skuplja...povrede, uvrede, poganosti i nečasne ljude. Kakav kolekcionar. Potpuno iracionalan. Što nijedan "normalan" ne skuplja, ona to lepo slaže li slaže, kao kakav pazl i drži pod ključem. Sluškinja kao kakav kreten, od neke posebno uvrnute vrste koja se radja jednom u sto godina, u kojoj je skockan najbolji moguci leptir, najvecih visina, zacauren retrogradnošću. Dvorac više ne postoji. Ne zna ona šta je to. Osim razvojnog slova, koje se rasčlanjuje...d - v - o - r - a - c...Da, baš to. Bojim se da bi Vas gledala najstrašnije upitno i bledo. Kao tele u šarena vrata. Dodje joj da zatvori oči. Da ništa ne vidi, ništa ne čuje. Da se ništa ne pomera. I da ništa ne kuca u njoj. Od misli. Od onog bip- bam - bum sa leve strane grudi. Da. Da bude samo zastoj. Da bude samo ravna linija. Neki već kraj. Da mukama bude kraj. Pa, kakav god da je, samo da je neki vec kraj. Slika je najbolja prilika...slika nje, stoji u predvorju lobija hotela izgubljenih duša. Ne voljenih. Oteranih. Nepreuzetih paketa. Ne željenih prstića. Zaledjenih suza i užasa praznine. ♥

kraj
raspad sistema svekolikog i potpunog
nemoć
ostavite na miru, svi
sramotiti

jesi ali nisi
slovo O
voajer ljudskih dusa
konzerva graska
niz vodu

Zaključajte joj snove...Ugasite i srce i dušu. Pod stakleno zvono. Da ne inficira se duša napukla, srce ranjeno. Da ne moraju joj amputirati i ovo malo raspadnutog crvenog mesa, što nekada beše ličilo na organ što pumpao je krv. Njen um je od sada tabula raza. Bledilo krede i sundjer koji nije dobro obrisao crnu tabelicu. Njene oči su odrekle se. Njeno kajanje , ne važi se...samo reči što bole. Maske što neće, na dole...Jesi ali nisi...mislila je...jesi neko opasno stvorenje, opasno biće. I to je enko umeće sa kojim se neko radja. Reči koje su nekada bile nekome prioritet...nevažno...ne boli me...ne interesuje me...ne sećam se...Slova, slova su samo slova....Osim kada nisu. Volela bi da vidi, jednog dana, kako će biti smešno kada se bude gledala sopstvena repriza vlastitog ponašanja u obrnutim ulogama kada je to nešto što najviše voliš, u minijaturnom obliku, kada zaboraviš, kada više nije važno, a kada prošlost vrati sve...u vidu drugačijih glumaca, gde samo gledaš sve, kao sufler koji se načisto pogubio, gde publika još manje kapira propust istog a ti imaš...Ništa. Samo nemoć. Tada će se slike vratiti, mozak ce naprosto premotati. Sve odreda. Početka. Svakog prezira. Tada ce biti voajer ljudskih duša, da na srebrnom tanjiru, pokupi tu malenu glavicu, što neće biti nizašta kriva. Što ništa neče znati. Što neće imati ikakvog udela. Grama patnje. Krivice. Ali, svakako, ona platiće. I zato mnogo boleće. Zato boleće najviše. Drugačije ne ide. Drugačije ne može, da shvati se. Da razume se. Da nauče se prilike. Nesreće. Patnje. Umori. I udarci. Šamari. Otkotrlja se jedan komadić okruglog graška...Onako danima nijs jela, mesecima. danima. Pade kašika...U sobi je odzvonio samo tup zvuk srebra...Kolaps. Ionako je sve otišlo dodjavola. Do djavola i dodjavola. Kako Vam od milja. Od volje. Kako Vam drago und milo, drage gospodične, pakla tog u kojem gospodarite i hvatate "slabe". Da. Zle ste. Sve to voda "briše". Njena energija puno jača je. I ne mogu joj ništa. Često se zavaravala, da je ona ta, koja se sekira...a onda je shvatila neke stvari...da je situacija posve obrnuta...I da na neki bolestan način mora da joj laska sva umobolnost podvale, i pokvarenosti. Jer djavo nikada ne udara na one što su ne dohvat ruke...Već na one, koji je "ne prodaju" . A, kada ulog bude nečiji osmeh , da ima lep dan... ona bi je opet prodala. Niz vodu. Do samog dna...Vira tog. ♥

Zaboravih reči u igri, da ostavim nove:

Poljubac
Pažljivost
njegova osećajnost
suze
volim te

jos uvijek je se sjecam i sjecacu se do kraja zivota, princeza, jedna i jedina najljepsa, sve je kod nje i od nje bilo divno, davala je najvelicanstveniji poljubac, najvecu pazljivost, kako je ona to svojim iskvarenim jezikom prelepe strankinje, izgovarala, ali tako umilnim i finim glasom da mi i dan danas pocetak nekog ljepseg zvuka kojeg cujem pricini kao njen...njegova osjecajnost, prilagodljivost, zdrav nacin razmisljanja, stalozenost, osobenost bez doze psihodelicnosti ili lucidnosti...njegov dosadan!!! zivot je prevagnulo da odes kod njega, da odes, ali otisla si uz suze...rekla mi je i : ''volim te'' hahaha...ma znam ja to, ti samo mene i volis, ali dosao ti je kraj, ljubav ce prestati sa smrcu, nema vise avantura niti uzbudjenja, to je tvoja smrt...a ja odoh, znas koliko jos na svijetu ima neopljackanih banki hotela i kazina...

uzbudjenje
dosada
drvored
lisce

Poslednja izmena:
uzbudjenje
dosada
drvored
lisce

Uzbudjenje je bilo ravno, adrenalinu, kada skačete iz aviona. Skoči na hiljadarku. Neopisiv dan. Jedan dan sreće. Kada je dan protekao lepo. Vedro. Kada ga je ustala zdravo, proživela zdravo i završava ga zdravo. Jedan izuzetan dan, kada je blistala. Naprosto, ona ju je uvredila. rekla joj je da su sve druge lepš od nje, htela da je zamene. Vršila pritisak. Ali, nekako Bog valjda uvek nekako gleda na sve...i poslao je nju. Neko se ovaj put izborio za nju. Stao u njenu zaštitu, i to neko njen. Njen rod. Stala je uz nju, i branila je stav. Po cenu otkaza. Nije dala na ono što je rod njen. I zahvaljujući njoj, ona je danas imala jedan od jako retkih fenomenalnih dana, sretnih dana, u ovih nekoliko godina, u ovoj nekoj godini, da kaže...dan pun sreće, glamura, važnosti. Bitnosti.Okica uprtih u nju. I enkako valjda i sam Bog tako namesti, kada vaš najviše neko prlja, koliko god čovek nešto hoće, valjda se i onaj od gore smiluje, da en da, da bolesnici arče svoju frustriranost više na njoj...Njoj je ona delovala kao ružno pače, ali ona je bila sada jako krha, blede sada puti više nego inače, sa petnaest kg manjka, na ionako mršavu figuru. Ali, danas je blistala. Bile su sve lepše od nje, vedrije, nasmejanije. Lepše popunejnije. Ona je bila maleni zlatni kosturko. Da, tako je izgledala. Sa leptirom na obraščiću, u lepoj haljini. Niko ni ne zna, da se jedva držala da to uradi, da joj i tada nije bilo dobro. Ali, želja da uspe, da je vide, da sebi pokloni lep dan, sipunjen srećom, bio je jači, od bilo čega...I sve je proteklo naprosto savršeno.Izuzetno, srećno. Bila je primećena. Nasmejana. Zapažena.Sve ono što u zadnjih par godina nije...Dosada je bilo samo čekati momenat kada će joj mahnuti i reći...Kreni...I tada je nastupio znak...Obukla je sandale, koje nije nosila više od 4. godine, ali su i dalje savršeno prijanjale uz njene bele nožice ispunjene plavo zelenim venicama, koje su se isprepleteno ocrtavale. Iskakale. Juče nije izgledalo tako...Juče je sve delovalo prokleto tesno, opet stuskajuće, gušeće...Ljudi su bili kao drvored, puno ljudi...sa cvećem, nasmejani, vedri...dobra energoja se osetila u vazduhu. Koliko joj je malo falilo da bude sretna...tako malo...dan kada je sve proteklo savršeno. U tom momentu, sve kao saliveno, podmazano, po redosledu stvari i toku poretka, apsolutno bez greške. Šum haljine, kao šum lišća...Šum sandala, kao hodanje po valu...Aplauz, osmesi, njeni u publici, ona ponosna na nju...sretna, jer je uspela. da izgleda jedan dan kao nekadasnja stara ona, sa osmehom u očima, razdraganim očima, koje pod uticajem šminke i nadalje opčinjavaju i mame poglede neznanaca koji ne razumeju što su tako lepe oči tužne, a opet tako vedre, tako setne aopet tako nesrećne...I neko je kroz svoj objektiv, video njenu unutrašnju lepotu, u roku par sati...Jer je bilo puno lepših, zgodnijih, ali on je taj dan slikao samo nju. Imala je ubedjivo najveću važnost. Krišom. Jednostavno, to je taj oklop. Magnetizam i fatalnost, koju ona "vuče" sa sobom. I slika je to pokazala. Naprosto, ocrtava se...ne ožeš ništa veštački našminkati. Dodirnuti. Biti. Ostaju lepe uspomene utisnute na današnj dan. Kada je ružno pače, pokazalo u sebi divnog labuda, kojeg vešto sakriva i tek ponekad posve bižljivo otkriva...I upravo je u tome i njena lepota..što nije svesna, koliko je sjajna. U duši. Kao osoba. Već posve stidljiva i nenametljiva. Ali, zapravo...tako "osvaja". ♥

Haljina
krejon
ne mogu više
kišobran
nečista savest, da li budna je

KUCNUO JE CAS !! psssssssst !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oprez

ne mogu vise ja ovo, puno pritiska mi je to, nemam snage, nemam snage...

oprez. jedan
dva

cekaj ! mori me necista savest...

da li budna je?
tri

budna je

odlicno...pssssst.... oprez.

sta cemo sada?

izvuci tri karte

e-evo...dva, tri..

krejon.....................haljina...........................kisobran.

aaah !!... : (((
i sta to znaci ?? : (((

pa znas i sam...nisi se uzalud plasio

: ||||||

drvo
krava
4 igle
nakraj
gledajmo

Prisla sam mu i pitala ga:
- Reci, ali iskreno, kako ti izgledam?
Odgovorio je:
-Zasto me to pitas?
Takav odgovor je u meni izazvao veliku sumnju. Sta drugo na to odgovoriti no:
- Cemu oklevanje, reci mi ono sto ti odmah padne na pamet kada me osmotris?
Zacutao je. A na moj uporni pogled, skrenuo svoj i rekao:
- Znas da istina boli a ja necu da te ista boli.
Tada me je nesto vec strecnulo u grudima. Procedila sam kroz zube:
- Govori, ili cu ti ischupati jezik.
Promrmljao je:
- Pomislim da si od nekada, vitke poput drveta breze postala obicna krava.
Uz grlo je poceo da mi se penje sadrzaj prepunjenog zeluca. Progutala sam pljuvacku i rekla:
- Da, ali znas da cu taj problem resiti sa 4 igle.
Bacio je iznenadjen pogled na mene :
- Ne bojis se akupunkture?
Bacila sam nehajan pogled na njega:
- Svakako. Jednu cu zabosti u svoj jezik da ti ikada vise ne postavim ovo pitanje. Drugu u svoj taban da ne ulazim cesto u kuhinju. Trecu u tvoje oko da me ne promatra tako strogo a cetvrtu u tvoje srce da mi ne lomi moje iluzije.
Ljutito me pogledao:
-Ali zelela si istinu! Ne budi nakraj srca, gledajmo to kao resenje za tvoje bolje raspolozenje.
Pridjoh mu, naslonih svoj obraz na njegov i mazno shapnuh:
- Muuuu.

halteri za njega
holter za mene
ja dvojnik
predosecaj
Justicija

halteri za njega
holter za mene
ja dvojnik
predosecaj
Justicija

Videla je njen testemonijal, napisan svojeručno..."Pala" je presuda...I mislim, da je plakala, dok je čitala njen testament, kao da sutra umire. Jr nje zapravo nema. Fali joj samo onaj nadgrobni spomenik, ploča..Krst. I da svake nedelje ima ko da grabucka i grabulja vrednosno i da umetne u onu prokletu vazu po koji cvet što već je na izmaku snaga i izdisaja...Samo je to falilo. Da. Uklesan datum rodjenja i datum kada je prestala da postoji...Da, i nadalje je tu bila samo fizički, ali u duši više ništa nije postojala...Isparila. Nestala.Otišla. I neće da se vrati. Svakako podvig ravan, da se stegne ruka i isčestita na je*enom takvom osvajačkom uništenju, nema šta, ravno kakvom ratu...Halter je polako spadao sa mršave nožice...nije imao zašta da se drži...i to više nije delovalo nimalo seksi, kao na nekadašnjem telu, ne, nije...sada je gubio na svojoj erotičnosti, koja je nekada isijavala iz nje, i to samo za njega, dok mu se smejala, dok joj se smejao...dok je ljubio, dok je mazio, dok se igrao sa njenim uvojcima, premazima i prelazima, kod ušne resice...I naprosto pamti, ona sve, zato i umire svaki dan, do kraja svog života...to je najgora kletva i najbolja kazna...da ne ubijaju odjednom pa te reše muka...ne, nego umiranje dan po dan, na kašikii, to ej sadistički, ali tako , tako, opasno, crno, grozno, lepljivo...."Holter za mene", rekla je, "gde je, moliću fino?"...Ćutnja u hodniku. "Gospodjice, ne čujemo više šum Vašeg srca", rekoše joj...."Znam", rekla je, "prestalo je da diše još onoga dana"..."Pa, kažite mi, kako živite bez organa, tako vitalnog"..."Lepo, " reče bledo, bez naglaska, gotovo nečujno..."ja čekam svoj kraj, jer ovo život nije, previše boli me"...Pogledao je sa suzom u očima. Mislim da niko shvatiti neće. Zašto je rekla šta je rekla. Zašto je uradila, šta je rekla. Zašto je čekala. Da se javi. Da napravi mišji korak...sam da čuje suza korake, uzdaha odsjaje i njegovog osmeha zvončiće...Testemonijal njen se zvao "Ja, dvojnik". Da, tako se osećala. Kao dvojnik, jer neko je tu već bio. Prikradao se. Prikrao. mučno. Pokvareno.Iskoristio priliku. Očaj.Nesreću. Belina papira je naprosto štipala oči...ocrtavao se krasnopis , u koji bi se svako zaljubio na sam pogled slova tog...Uzela je da čita...Počel je da grca...Pisalo je, doslovno: "Želim da znaš da sam zbog tebe mnogo tužna. U tebi i nadalje sve moje spava, najlepšim snovima...na najlepšim krilima leptira...Pamtim one suze, što padale su ti sa lica, tada...Znam, da sećaš se. Ja to u duši osećam i znam. Sve bih dala da ispravim. Popravim. Mnogo mi je teško sve padalo. Ne znam kako si to mogao. Kako si to mogao da dozvoliš. Prirediš. Da me ne poštediš...Da li je bilo vredno svega...da li je bilo vredno svake cene, po cenu čak i da me nema...da više nema, one što te je volela ubedljivo najčistije. I kada teško bilo je. Mnogo puta sma se pitala, kada ćeš reći dosta, kada ćeš preseći, kada ćeš u sebi reći, ne mogu više, kada ću čuti reči, da i nadalje voliš me...Nisma prestajala da se nadam. Želim. Volim. Očekujem. Da li sam se toliko prevarila, najstrašnije unela, ili po tvojim merilima na takav silan način neizbrisivo pogrešila...Mnogo sma se puta pitala, da li si zaspao sa sa mnom u svojim mislima, pitajući se, kako sam, šta radim, da li samo dobro sam...Pitala sma se, kada će svanuti dan, da ugledaću neki sms, neki propušten poziv...u pola noći da su em probudili, ja znala bih broj. Ja znala bih adresu. Ja znala bih način na koji te oči gledaju. U pola dana. U pola noći. U pola daha. Duše. Udisaja. Da li možeš da pojmiš, tu silinu? Znam da ne možeš. Ne zameram ti. Predosećaj je bio tačan, od prvog dana, kada sam te ugledala...Da. Veruješ li, u moć takvog predosećaja? Ja verujem, jer znam da je ispravan. Tačan. Užasno jak. I čist. i to je davalo ispravnost celoj stvari. U širini uma i debljini srca. Pitala sam se, da li toliko te briga bilo nije, da li zaista bekah samo neko usputna, neko koja ti nikada ne bi falila...koja ti ne fali, koja ti nikada neće faliti...Želim da znaš, da si bio moje najbolje od svega. Jesi. istinski nezadrživo jako, ja to priznajem. Ja to volim. Ja to u sebi ljubim. I da je u redu, što to tebi en treba, što ne voliš, što šutiraš i nekada maltretirano bilo je i zlostavljano torturom, koju nisma zaslužila, taman da sam ti nekoga bila ubila. Divim ti se na surovosti. Ti si nekoga "ubio." Kaži mi, kakav je osećaj? Na usnama, koži, ledjima...u očima...znati, da imaš krv na svojim rukama...da si lično odgovoran za jedno naručeno "ubistvo" sa svojim pomoćnicima, žednima svesrdno moje krvi. Znoja. Očaja. Umobolne sarkastičnosti, smeha i bljuvotina. Nigde to ne piše. I samo mi kaži, kakav je osećaj...znati da si "ubio" nešto, što te je najviše na ovom svetu, obožavalo i u sebi do kraja svog života, ljubilo? Vte. " Pade suza, i ispustila je papir. Pocepala. Ionako niko pročitati neće. Ionako nikome žao biti neće. Laže...zna da hoće, ali njemu neće. To kao i da nije nikome. Jer njoj je bilo važno šta on misli. Što njemu žao biti neće. Justicija je mogla samo da pukne od muke. Jer nikada neće biti kao ona. Neće. Koliko god prokleto pokušavala. Neće. I to zna i sama, u dubini duše. I mrzi je. Da..Ali, mogla je da ima sve, naprosto sve, od nečega, ali samo mjedno ne...Jer nije toliko pametna, da zna...Da ima nešto više od tela, od uma, od duše, više od uzeti, oteti, smuntati, na prepad i kvarno se gostiti...ono što ona ne zna je puno toga. Da neko i nadalje samo njen je...U duši njen je. I to je ono, što i kada bude imala sve od fizike, od one duševne tematike...ništa za nju...Ne ostaje. :)

Oteti
Na prevaru
Podlost
sve se vraća, i plaća...
I na tebe, doći će red...

Poslednja izmena:
sta ce mi da na mene dodje red, da nabacim neki tupavi osmeh koji nikome nije od koristi. bolje da umrem jezivo kako se i zivelo. sta me koji k*** sazaljevaju ljudi, kad mogu da mi piju vode iz ruku !! pa ja donosim, ja donosim, gde vam je pamet, nemate srca !!! krelci su mislili da cu ih oteti na prevaru, toliko su podlosti gajili u sebi, takvi ce zato i da skapaju kad jednom presecem. sta je? mislite da umisljam ?!? sve se vraca, i placa... zato sto vi tako mislite supljani, zato sto tako ceo zivot mislite kreteni jedni neotesani ...nj nj nj "i na tebe doci ce red" al vala nece, i ne treba mi nista vase, crknite

4 godine
hemoterapija
globalizacijski
policajac
50 strana

Procitah 50 strana o nekom policajcu koji se 4 godine bavio hemoterapijom kao globalizacijskim principom borbe protiv kriminalne prirode ljudskog drustva. I... ne postah pametnije od toga... Samo se zapitah - koliko nas moze da napise 50 celih strana o neke cetiri godine zivota... Ja - ne. A ti?

Proslost
Sadasnjost
Paprika
Ganglije
Zvuk

Proslost
Sadasnjost
Paprika
Ganglije
Zvuk

Prošlost i sadašnjost, su u njenom "slučaju" bile gotovo nešto, što ima nedodirljivih razlika, odnosno, nepomirljivih sličnosti. Jedno isto, se zvalo, drugim imenom i prezimenom, da. Naprosto, u njenom slučaju, sva prošlost i dalje nije budućnost odnosno sva budućnost će biti kao ta prošlost. Jeste malo čudno, ali naprosto, tako je. I ona ništa protiv toga en može. U stvari, i ne trudi se, da išta protiv toga može. Naprosto, vreme će odneti šta mora, može, ili mora, kao što će i more poniruti neki nov brod, ma koliko da je jak, neoboriv, nečujan ili golem. Da. Hoće. To su zakoni fizike, zakoni prirode. Juče joj je bio užasan dan, iscedili su je kao papriku. Ona je podseća na poslu, kao nekoga ko ima iste te manire. Da muči ljude. Da bude kalaštura. Neko ko je beskrupulozna. U njoj je prepoznala nekadasnju tu. Da, da...ma, kao njena slika i prilike. Ne je*e živu silu, kada nešto hoće, kada nešto mora, kada vidi neki cilj, pred sobom...gaziće sve pred sobom. I bila je na sastanku, gde su joj drvili, ne radiš ovo, ne radiš ono, ne umeš ono, ne umeš ovo...i sve bi to bilo ok, da je to opet išlo sve na nekim realnim i poštenim osnovama, kao i nekada za nju...da je temelj bio na ipsravnim i postenim osloncima, kao nekada i za nju...ne, uhvatila se baš za nešto, a da nije pogledano ništa do kraja, cela celina, jer ona vremena nema, zaboga za gubljenje i to nije to...pa, da, što bi neko ikada imao vremena za nju, da sve pogleda, odgleda do kraja..priča njenog života, vadjenje sve iz je*enih kontekstata, kako njima odgovara....U trenutku, jedva se suzdržala da ne zaplače. "Popila" je još i kaznu. Da, sve ste Vi sve bajne u životu, i nikada niste bile na nekom početku...E, da...ona ju je podsetila ne neku tamo...da. Isto neku je*enu bez duše. Bez srce. Da. U trenutku joj je bilo teško, bilo je važno, samo tamo se ne srušiti, samo tamo ne pokazati...Slabost. Jed. Opet trpljenje nadmoći jednog malog čoveka, koji ima moć prose*avanja nad njom, jer joj se eto može, jer joj se eto hoće, a jer eto, neko mora to da sluša. Jer mora. Jer je nužna. A, onda je rešila na odlasku, da "preseče". Za koji dan. Jer ništa nije vredno njenog zdravlja. Živaca. Vremena. Ni tog uspeha. Nije. Jer nešto poljuljano jako, što nekada bilo zdravo je, sada više nije, i mora dobro da se čuva. Stresa. Loših ljudi. Reči. Poganosti. I zlobe te paprike. Uvek crvene, koje te smrve. Opeku. Svare u jednom zalogaju. dahu.Pogledu. Naprosto, koliko god ona htela, i sada vidi sama, da više to ne moze da izdrzi. Da izdržava. Ne samo sada, nego više nikada. Na putu, do dragih ljudi, svratila je u crkvu. Usput joj je, mada sada jako retko ide...napakovana, po vrućini da ubija, ipak je bila rešena, nešto ju je "vuklo". Juče, po prvi put nije plakala, dok ih je palila. Dok je u sebi zamisljala želju. Dok je o tome mislila. Prvi put, za te godine. Bila je preumorna i osećaj tolike razocaranosti ljudima, i okolnostima, da ni suza nije htela napolje, da kane. Kupila je cetiri. Ganglije kao i uvek rade joj 300 km/h. To je ona. Takva u umire...Prva, za sve njene, da su dobro. Živi i zdravi. Nasmejani. Druga, za nečiju porodicu, ko joj je puno pomogao u životu. Pitao kada je bila bolesna, kada nije mogla na noge, ko je zvao da pita kako je, čak i kada znao je, zbog koga bila tako tuzna je. Da, verovali ili ne. Treća, za neprijatelje. Da su isto tako lepo nasmejani, ušuškani u toplii porodičnog doma, i da nikada ne vide, kakav je osećaj. Da nikada nemaju takve i tolike "sreće" u životu da nalete na nekoga poput njih samih. I četvrta, za sam kraj...ona najlepša. Ona najvrednija. Zvuk suze...zvonak. Sumoran pogled, pade na zlatost sveće, koja je podrhvala u toj napakovanoj i umornoj ručici, punoj ožiljaka...prekrstila se, i zapalila je. Pomislila je , da je neko samo dobro, najstrašnije srećan i vedar. Da je bezbedan. I da ga Onaj od gore čuva. da mu podari mirne sne, i svaku sreću u životu. Uvek. Ma, šta god bilo. Ma s kim bio. Ma, šta radio. Da. Uzvišen osećaj, i anprosto, uvek se dobro osećala, kada je to uradila. Radila. To je bio njen način, ritual, bitan. Za ono šta je ona volela. U sebi ljubila. Od sebe pustila. I zauvek...Izgubila. ♥

Žalost
Belina tih krila
Znam, da ti to možeš...
Smejanje okica tih
Dodir

- Стигох.
- Седи.
- Нажалост.
- А где је мржња?
- Знам, да ти то можеш.
- Равнодушност појела све.
- И додир.
- И смејање окица ти тих.
- Некада беше ми анђео.
- Белина тих крила...
- А ко је овде мушкарац?
- Конобар?

мукташ
форинта
подесан
удворица

мукташ
форинта
подесан
удворица

Kako ono beše još zovu osobu, što je udvorica, m? Poltron, dupelizac, uvlakač, mislila je...Da. Prave reči, za prave (ne) ljude. Poltroni se samo uvlače, a njihova nadogradnja prelazi u dupeuvlakače, koji još figurativno rečeno i ližu dupe kojem se uvlače. NaroCki rečeno, samo im vire nogari, to jest divne i krasne nogice a na nožicama im nanulice, i na njiam još sveža boja nečije krvi, koju raznose. Da. I je onako podesno za strašno kontrolisane ljude, koji su misleći da su jako definisani, i nestabilni, zapravo samo jako sebe istrenirali, i izdresirali da ništa ne pokažu. Ne odaju se. I to je teška bljuvotina. Jel da niej tako, ne bi bilo toliko ra*jebanih brakova, traženje sa strane i nalaženje nekoga dok si još u istom, a većina jeste upravo takva, pa prosipa nešto o nekakvoj kontroli pisanja, ponašanja, mešanja, ili ispiranja mozga a ne gledanja sopstvenog go*na u još sopstvenijim gaćama, gde oni izadju na kraj sa svakim, svačim a kada bi ih čovek gledao u nekom drugačijem svetlu, nije ni čudo što te žene pi*e, što ti muževi gledaju da ukebaju te žene, i takoC je to, neki začarani krug, mislila je ona, sve naprosto sje*ano u starti i mozgu, koji ne postoji. Koji je sišao u pete i njihove ne znam koje stvari, gde naprasno svi nakon deset do petnaest godina braka shvate da su naprosto zalud sa nekim izradjali decu, i naprasno se sa nekim prepoznali jel te, i gde imaju sve u životu puta sigurno dva, od zena do auta, komjutera, terasa, kao dvoglave kamile. Sve je mislila, koja čudesa znaju ponekad da dele o moralu lekcije isprazne bljuvotine, i sve je ličilo kao na onom poslu od rane zore ispiranje mozgica sta je right a sta je zabogaaaaaaaaaaAAAa, wroOOoong. Kad bi se zaje*avali, mislila je. Pa, nismo svi sisali vesla ili stavili mozgic na otavu, mislila je. Jer svako ima slabu tačku, Ahilovu petu, i niko ne moze da je 24/7 iskontrolisan, napregnut i peregniran, ne moze, pa da si Bog. Znači, fol fola najvećeg, ali smešno do bola. Elem, forinta je već počela da kuje misli o svemu i svačemu, i sve će to da se sredi. I svako bi poludeo na mestu njihovih sooba, mislila je, ali sve je to u današnje sveti, just fine i kao nemojte da dramite, ljudi ses astavljju, rastavljaju, vencavaju i razvode, kao od sale sale te. Aham. UUUUu je, zabava neka čudna i popularna. Podesan je marifetluk za sve nedo*ebane mozgove koji su sadasnju ostavili zbog buduce a gde buduce ce uvek da imaju u mozgu kada ce da postanu bivse nekim buducim buducima. Ili je sve previše zamrseno ovako u ovako nedo*ebanom sveti od svalerstva, trouglova, petouglova i mnogouglova, koji jos ni jedo zavrsili nisu a vec imaju tonu i buljuk svega i svacega a vec su na desetoj strani sveta. Mislila je, muktaš je to. Svaki čovek koji se tako ponaša. Najobičniji je*eni parazit od muškarca. Supruga. Čovek koji na takav način izneveri svoju ženu decu. A, vidjala je to koliko hoćete puta. Muktaše i muktašice. Par muktaša. Jedan muktaš i jedan normalan. A, teško oba normalna čoveka. To već ne biva i slabije ide. To vam se ne "prodaje", kazali su joj u radnji. Slabo ide poštena prodaja a cveta uvek na mufte, na kvarno. Na crnjaka. Da. Svi su naučili da ostave sve iza sebe. Da nastave sa svojim životom. Da učine da sve je ništa. Da od ničega postane i izraste sve. Samo ona nikada nije. Samo ona nikada neće. Razumeti talve pojavne oblike i kreature prirode. Oko nje. ♥

Kontrola
Boriti se
Uplakan
Bolestan je
Voleti najviše a u isto vreme, boleti te najbolnije..

Soba je bila ispunjena zagrljajima...zamrznutim. Kao skulpture stajali su rasporedjeni u prostoru, ne bez nekog reda. Ući da, ući ne, ući da, ući ne, da, da, da....ne vrijedi boriti se. Izađi i bori se! Ušao je uplakan, to je bilo čudno, htjela sam da zajedno razgledamo zagrljaje, savrsena izložba skulptura, mala istorija našeg vremena. Tom prostoru riječ kontrola bila je nepoznata, sve se dešavalo spontano i van utvrđenih vremenskih tokova. I mi smo mogli biti zamrznuti da smo htjeli. Ne znam da li je zamrznutost pravi izraz za to što se dešavalo u tom prostoru ali ja sad nemam drugi, adekvatniji.
Sve je bilo bijelo, i prostor i zagrljaji...gipsani zagrljaji...bolje je tako nego zvati ih zamrznutim...ipak nisu hladni, nisu od leda. Neki od tih zagrljaja bili su mladi, tek rođeni, zagrljaj u povoju to bi bio izraz našeg vremena, političari bi to tako imenovali. Neki su trajali godinama, sa velikim izgledima da napune i citav jedan milenijum. On je bio ravnodušan, nije mu se dopao prostor, mislim da je bolestan zbog toga je sve to. Imala sam veliko očekivanje da ćemo nas dvoje po prirodi stvari pripasti tom malom muzeju, ali to se nije desilo. Bila sam gladna tog zagrljaja i pomislih "Voleti najviše a u isto vreme, boleti te najbolnije.." ta miso bila je prava verbalana manifestacija mog osjećaja.
Izašli smo ćuteći i šetali dugo. Stali smo. On me je svojom desnom rukom uzeo za nadlanicu moje lijeve ruke i ušli smo u zagrljaj. Ja sad pišem ovo pismo iz tog zagrljaja koji je tad počeo i traje. I shvatam na prepad da...zaboravih da kažem da su zagrljaji u muzejskoj sobi imali nešto poput aure oko sebe koja je imala slojeve...tu auru ima i naš zagrljaj.

ruke
uzmi mi ruku i vodi me
voda
urbanizovan prostor
dah

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back