opojnost
krastavac
jesam ali i nisam
britko
mislim na njega neprestano
bacam
Opojnost usana slatkih, sladjih od najsladjih trešanja. I modre. One modre boje, kada se zariju zubi u njih, da pravu bol zaboravi. Više ništa ne pita. Više nema snage. Da li pijete neke lekove? "Ne." " Zašto?# Da li imate šećer? "Ne, nemam. " Sigurno od ničega niste bolesni? "Ne, nisam, zašto to pitate me, već po drugi put, šta u redu nije? " Koleginice, dajte uradite to, i dajte devojci uput, da ode kod lekara. "Hoćete mi, molim Vas reći, šta u redu nije?" Ništa, ništa...nećemo ništa da prejudiciramo, samo polako...ajte Vi lepo, ovako. Evo Vama fino uput, pa Vi kod njega, što pre. Važi? Drhtavim osećajem ruke, jedva je uzela papir u ruku. Na šta sumnja? Malj u glavu. Zamantalo se. O, Bože, pašće. Nije moguće. "Kako je to moguće, nemoguće, jb*, kako to, od čega, šta je bre ovo? " Razmaz. Sačekajte molim Vas, a usput, idite Vi i na taj ct, važi? " Važi" . Srce joj je lupalo trista na sat. "Hoće li ovo prestati da ovako je*eno zuju, plaši me, dobiću infarkt, koliko me je strah" . Ima neko, ko je došao sa Vama? " Nema. " Kako nema, niko? "Pardon...izvinite, da, mama je tu. Od straha, sam se zbunila, izvinite" . Ništa, sve je u redu. Ostanite samo da ležite, mirno, ok? "Ok." U sebi: " Ma, uopšte mi nije važno, šta god da pokaže..mama mi sada me najstrašnije "puknula", da me sada čuje, ali mene...Briga je. I ne može niko da razume, zašto, i zbog čega. Niti zašto se mučim, niti zbog čega. Koliko. I kako je u stvari, to strašno. A, mislim, da mi više nije ni važno, da bilo ko i pokuša da razume. Prava istina ionako nikada isplivati neće. Ni šta sam, ni ko bila ja. Ja u stvari...nisma ni postojala. Tako izgleda. Zato sada i izgledam, kao neka pomahnitala kučka. Ja sam bila, pa...Tajna . Očito. Ko ga je*e, šta god da pokaže, mene ionako "nema. " Gotovi ste. "Ok" . Ostanite da ležite. "U sebi: Ma, kamo sreće i da en ustanem, ajd važi...kako ti kažeš beli mantilu, jako si mi pa pametan. Mrzim vas sve odreda, koliko god da Vas je. Dosta mi je svega. " ZvrrrrrRRrrrrrrr...."Halo? " Da li je ljubimac, jeo? "Molim? Čekaj da ti kažem, sačekaj..." da li je ljubimac jeo? Muk ... "Jeste, jeo je..." Dobro. Tup. Tuuuu - tuuuu - tu .......Hang up phone. Krastavac više ne jede. Uostalom, pitanej šta jede, kada više en jede, nego što jede. negde podsvesno sebe uništava. Drugačiji način, ne zna. Da li je to sado - mazo, autodestrukcija, ili naprosto pa, nedovoljno volenje sebe, da sebe stavi je*eno ispred svih, šta god da joj se desilo? Njena veeeeeeeeeelika greška. Da li je trebala kao i svi drugi? Šta ej bolje biti, destruktivac, sravniti sve, da tebi dobro je, ili uništiti sebe, a ne dirati ono šta voli se najviše? Trećeg nema. ne govorite da nema. Kod drugih ljudi mozda je*eno ima, kod nje...n - e - m - a. Ona je odabrala, još mnogo pre, da odabraće ovo drugo. Sve je u stvari u životu stvar, izbora. Jer ljudi će ovo, ljudi će ono, a na svakome je bilo da li će ovako ili neće. na svakome je bilo da pokaže trag u go*nima izlizan ili samo suzama posut jedva hodajući, ali ipak držeći se. Šta ste odabrali? I to je ono što ona jeste bila: "Jesam ali i nisam" , jer više nije ista. I nikada i neće biti. Sakrivena. Nepostojeća. Neumitnost nevrednovanja. Kako nekoga može tako, da ga nema, pa nema? Može. Što ne bi pa moglo? Ona može. Da je "nema" . To je taj "račun" kada se preračunavaš. Kada se preračunaš loše. Da će negde stalo biti, da se neće moći. Kada guraš gde ne ide. Kada hoćeš najbolje. Kada se misli da tebe to neće spi*iti tako jako jer šta te briga tudji život, tudja briga ili sreća, i kada drugi misle, da ćeš ti samo klik i ko Vas je*be a da te neće "odneti" djavo. Što bolest se zove. Svi su se preračunali. Loše izračunali, završen račun. Britko je sada samo umno, koje i nadalje stoji na svojim nogama. Ali, ućutkano se zove. Zabranjeno se zove. Ne sme, se zove. Nemoj mu je kršteno ime. A prezime , Zaboravi me i od*ebi više od mene. "Mislim na njega" - više nisu njene reči. To se više ne izgovara. "Bacam...bacam...bacam Vam sve. Evo Vam bre. Neka alal vam je. Bacam, Vam sve...Prokleto sve. Uzmite mi sve. " ♥
Bolest
Grozota umora tog
slaba biti, klonula
samo javite, da dosta je...
Mesec
♥