Grunf1942
Domaćin
- Poruka
- 3.333
Sunce sija. Može biti predivan dan, zraci prolaze kroz krošnje i cuje se pesma ptica. Topli povetarac njiše travu a dečija noga je gazi, leptiri proleću, park je oslikan dečijim osmehom....ali, to... čeka u mraku...ispod kamena viri mala metalna pločica. Kap rose sa pločice odbija sunčeve zrake, prosto moleći - vidi me, vidi me, uoči me! Lopta pada u blizini, mališa u cvetnoj košulji bez jednog dugmeta dotrčava po nju i malom nogom nehajno nagazi kamen. Zapazio je da mu je odvezana pertla. Kleknuo je da je veže, i kamen još jače pritisnuo u zemlju. Stopalo je tako pritisnulo metalnu pločicu. Majušna iskra nestade u zemlji, nežan klik na dugme i začu se potmuo zvuk. Iz zemlje počinje da izleće nepovratno, i vihornim pokretima da prolazi kolena, ruke i grudi, sve dok ne dođe do glave. Ubrzo...još jedan klik. Pojavljuje se vatrena lopta. Poput smrtonosnih insekata predvodjenih svojom kraljicom, roj vrelih svetlećih šiljaka izbija iz užarenog središta, leteće oštrice ljušte i poslednji osmeh sa lica umazanog krvlju, dok vatrena stihija prži delove mesa na crvenoj travi.
Prestanite tražiti. Pakao je već ovde!
vlaga
turpija
otac
crni luk
baterija
simbol
vecnost
Moj otac obožavao je crni luk, i za to čudnovato povrće smatrao je da je simbol večnosti. Bog zna zašto, uvek kada bi smo ja i moja braća došli, ma da li da zamenimo baterije za naš propali daljinski ili uzmemo još jednu turpiju, pošto ju je komšija Marko opet izgubio, on bio proždrljivo gurao crni luk u svoja debela i suva usta, bez i trunke vlage. Zato sam i posvetio ovaj tekst tom niskom i duhovitom čoveku, mom ocu.
---
Zvezda
Arhangel
Freska
Smrt
Poštovanje
Lupa
Jecaj

Parce plavog neba bilo je jedino sto je mogla videti kroz gustu krosnju bagrema ispod kojeg je udobno zavaljena listala svoj ljubavni roman.Vlaznim prstima nestrpljivo je okretala stranice,duboko uvlaceci dim poslednje cigarete.Iz daljine se zaculo zvono koje je oznacilo dolazak gospodara imanja,devojka je zurno ugasila cigaretu i bacila na travnjak,jedini trag koji je mogao odati da nije bila na svom radnom mestu bila je fleka od kupine na njenoj satenskoj haljini.