I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Bog iz Biblije je lažan, a pravi Bog je nešto sasvim drugo. Probaj pitaj Boga o svemu što želiš i vremenom će ti odgovoriti.
Ti kaza, da si razgovarao sa tim pravim Bogom. Šta te sprečava da mi kažeš, šta ti je ve rekao...
P.S. Neco, a da možda nisi razgovarao sam sa sobom... :whistling:

Da i to se Toma direktno obratio Bogu.

Apostol Toma se direktno obratio Isusu, kazavši ono...Gospod Moj i Bog moj...

Pokušaj malo razmisliti o ovom...

Kolašanima 2:9... ''Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.''

1 Timotiju 3:16... ''I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.''

Tit 2:13... ''Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,''

U Bibliji Isus nije Bog već sin božji sin čovečji, Jevreji su pokušali da ga kamenuju zato što je bio revolucionaran u odnosu na njih.
Neco, Neco, ti nisi pročitao Novi Zavet. Kada Isus Jevrejima kaza ovako...

Jovan 10:30...''Ja i Otac jedno smo.''

nije im direktno kazao u smislu...Ja sam Bog...ali su Jevreji veoma dobro shvatili, da to upravo znači da je Isus Bog...A to je očito iz ovog...

Jovan 10:33...''Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog.''

Neco, nisu Jevreji hteli da ga kamenuju zbog neke njegove ...revolucionarnosti...

SIMBOL VERE​

Verujem u jednoga Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog.
I u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rođenog, ne stvorenog, jednosuštnog Ocu, kroz koga je sve postalo;
Koji je radi nas ljudi i radi našeg spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek;
I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i bio pogreben;
I Koji je vaskrsao u treći dan, po Pismu;
I Koji se vazneo na nebesa i sedi sa desne strane Oca;
I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, Njegovom Carstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetoga, Gospoda, Životvornoga, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.
U jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu.
Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova.
Čekam vaskrsenje mrtvih.
I život budućeg veka.
Amin.

I nigda ne piše da je Isu Hrsit Bog.
Nekako ti je promaklo ono crveno boldovano...

Da, ali kao sin Božji.
Neco, šta misliš u vezi sa ovim...

Jovan 14:6-9...''Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me. Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga. Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?''

Ma ne mora ništa ni da razume. Malo li je to što je razgovarao sa pravim Bogom...Da mi je samo znati, kako li Neca Šmeca, u svojim mislima, zamišlja tog...pravog Boga...
Probaj i sam ćeš videti. Nije teško pitaj i slušaj.

Neco, šta misliš u vezi sa ovim...

Jovan 14:6-9...''Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me. Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga. Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?''
I tu je samo potvrdio da je sin Božji.

Ti kaza, da si razgovarao sa tim pravim Bogom. Šta te sprečava da mi kažeš, šta ti je ve rekao...
P.S. Neco, a da možda nisi razgovarao sam sa sobom... :whistling:
Baš zbog toga i neću ništa da ti ogovaram. Sam probaj i sam traži odgovore na velika pitanja.

I Infinity postavio Simvol, gde jasno piše Bog od Boga i kao da ne vidi .
.................................................................................................................
Ili : " U početku beše Reč"
To bi bio apsurd od Boga. To bi značilo da je Bog šizofreničar i kukavica ako se na takav način javlja. Zato Bog iz Biblije nije pravi Bog.

A za laku noć od mene, neka bude ovo...

''Vidim strukturu, ali ne mogu si predočiti tvorca te strukture.
Vidim uru, ali ne mogu zamisliti urara.
Ljudski um ne može pojmiti četiri dimenzije, pa kako bi onda mogao pojmiti Boga, pred kojim su tisuće godine i tisuće dimenzija kao jedno?''
Albert Einstein

:bye:

Ne verujem da je to Ajnstajn rekao, bio je ateista. No 4. dimenzija se lako moze pojmiti. To je prav ugao u odnosu na cosak, mi ne znamo koji
je to pravac ali ga mozemo zamisliti, takodje mozemo zamisliti da je to pravac iznutra. Kada bi nam se obratilo bice iz 4. dimenzije glas bi dopirao
iz unutar tela.

To bi bio apsurd od Boga. To bi značilo da je Bog šizofreničar i kukavica ako se na takav način javlja. Zato Bog iz Biblije nije pravi Bog.
Pa Bog i jeste neka vrsta, sa obzirom na 3 licnosti :P
Sta je pravi ie nepravi Bog je licno iskustvo, ne mozes generalizovati posto dve osobe ne moraju imati isto iskutvo.
Dosta svojih uverenja unosimo u to. Ali svakako da mozemo zamisliti boljeg i pravednijeg :P

Neco, hajde obrati pažnju na crveno boldovano u stihovima...

A u kontekstu, sagledaj sa onim...Ja i Otac jedno smo...Nemam pojma, zašto li neću biti iznenadjen ako ponovo usledi, tvoja konstatacija u smislu...samo potvrdjuje da je Sin Božiji...

Neco, malo je preteško za tebe i sam pokušaj da shvatiš, da se Isus u Bibliji predočava i kao čovek, čovečiji sin, i kao Božiji Sin ali i kao Bog. Isus kao čovek, bejaše posrednik izmedju Ljudi i Boga. Iisus kao čovek...

Filipljanima 2:7...''Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.''

bejaše razapet na krstu. Njegove poslednje reči na krstu, nisu bile reči Boga Isusa, već čoveka Isusa. Razmisli malo o ovom...

Otkrivenje 1:5...''I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;''

A da je Isus bio samo čovek, ne bi mogao biti otkupitelj u smislu u stihu boldovanog. No to je previše komplikovano za tebe.

Neco, u Bibliji ima ono, ko se naziva ...Prvi i Poslednji...U smislu ovog stiha,,,

Isaija 44:6... ''Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga.''

jasno je da je to Bog Otac...Medjutim, i Isus se naziva...Prvi i Poslednji...

Otkrivenje 22:13... ''Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.''

Može li neko ko nije Bog, da se nazove...Prvi i Poslednji...

Gde li si to u Simbolu vere, koji si ti postavio a na okolnost ovog...

... Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog...

zapazio Božiju šzofreniju...Za tebe je šizofrenija da su i Isus i Bog Otac...svetlost-videlo....

Jovan 8:12... ''Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.''

Isaija 60:19...'' Neće ti više biti sunce videlo danju, niti će ti sjajni mesec svetliti; nego će ti Gospod biti videlo večno i Bog tvoj biće ti slava.''

Ne verujem da je to Ajnstajn rekao, bio je ateista.
Nije bio ateista...verovao je u onog, da kažem Spinozinog Boga koji je bio naturalistički panteista. Na pitanje Rabina Herberta S. Goldštajna, da li veruje u Boga, Anštajn je odgovorio...

''Ja verujem u Spinozinog boga, koji otkriva samog sebe u zakonitoj harmoniji sveta, ali ne u Boga čiji je vlastita briga vera i činjenje ljudskih bića.''

No 4. dimenzija se lako moze pojmiti. To je prav ugao u odnosu na cosak, mi ne znamo kojje to pravac ali ga mozemo zamisliti, takodje mozemo zamisliti da je to pravac iznutra. Kada bi nam se obratilo bice iz 4. dimenzije glas bi dopirao iz unutar tela.
Nisam imao pojma da se negde u meni, nalazi ta četvrta dimenzija... :hahaha1:

Back