I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Točak/vreme su sve dimenzije. Dimenzije. S velikim D.

Osim ukoliko može da se zaustavi i da se manipuliše istim, a to mislim da ni viša sila ne može.
Pojasni mi malo to...Točak/vreme su sve dimenzije...

Nije valjda da je vreme i visina i širina i dužina...

Pa sta si rekao drugacije od onoga sto sam ja prepricao :P
Crne rupe, cvrotocine, warp, put kroz hipersvemir, sva ta fantastika je proizvod Ajnstajnove teorije :P
Edukuj se malo u vezi sa Anštajnom...
Nisi to dobro razumeo, izgleda. No ajde da ostavimo onda to na miru :P
Definiši mi petu dimenziju...pojasni mi...kako je to vreme peta dimenzija...

Poslednja izmena:
Kroz sta zakrivljenost prostor vremena? Ajde mucni glavom...
U vezi sa ovim...

Pa ono njegova teorija direktno omogucava da je Carstvo Nebesko bukvalno u nama :P

prethodno samo pričali o zakrivljenosti prostor-vremena

pa te pitah...
Voleo bih pročitati tvoje objašnjenje u vezi sa tim.

Luka 17:21...''Niti će se kazati: Evo ga ovde ili onde; jer gle, carstvo je Božije unutra u vama.''

Kakve li veze ima gravitacija, zakrivljenost prostor-vremena sa Božijim carstvom...
Pokušaj malo biti u toku sa onim o čemu prićamo. Nemoj pisati onako, koliko da bi nešto napisao...

A za laku noć od mene, neka bude ovo...

the_dark_mark.gif

:bye:

1. Da li taj tvoj pravi Bog ima neko ime...Ili je jedini od miliona i miliona kojekakvih bogova i božanstava, bez imena...
2.- Da li taj tvoj pravi Bog, ima sina...
3.- Da li je taj tvoj pravi Bog, tvorac svega stvorenog i da li je stvorio prvog čoveka i prvu ženu...

Ovo je od, po tvojoj tvrdnji od lažnog Boga...

Isaija 44:6... ''Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga.''

Da li je taj tvoj pravi Bog, kazao nešto slično...

A šta je ta četvrta dimenzija...ako je ta dimenzija vremenska to bi značilo šta...Da li bi to značilo da se je ispred mene pojavilo...vreme...koje bi u moju utrobu spakovalo ceo svemir...A u smislu trodimenzionalnosti prostora da kažem u smislu napred-nazad, gore-dole, levo-desno, da li bi to biće-vreme, znalo da li sam gore ili dole, levo ili desno... :hahaha1:

A neka druga priča bi bila, četvrta dimenzija u ezoterijskom smislu. Kao i treća pa i peta.

Za Solomona je taj tvoj pravi bog, samo jedan od...bogova...

Psalam 86:8...'' Nema među bogovima takvog kakav si Ti, Gospode, i nema dela takvih kakva su Tvoja.''

Neco, može li taj tvoj pravi Bog da kaže nešto ovako...

Izlazak 3:14... ''A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama. ''

A voleo bih kada bi mi predočio onako konkretno, u čemu je razlika izmedju onog Boga iz Biblije i tog tvog pravog...

Da nije možda taj tvoj pravi bog, jedna od pojavnih manifestacija sotone... :whistling:
Odgovoriću ti ovako.

Probaj sam da pričaš sa Bogom i dobićeš odgovore pre ili kasnije. Pažjivo ga sliušaj. One ti se javlja kroz misli, maštu i razum. Sveto trojstvo.

1. Da li taj tvoj pravi Bog ima neko ime...Ili je jedini od miliona i miliona kojekakvih bogova i božanstava, bez imena...
3.- Da li je taj tvoj pravi Bog, tvorac svega stvorenog i da li je stvorio prvog čoveka i prvu ženu...

Isaija 44:6... ''Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga.''

A šta je ta četvrta dimenzija...ako je ta dimenzija vremenska to bi značilo šta...Da li bi to značilo da se je ispred mene pojavilo...vreme...koje bi u moju utrobu spakovalo ceo svemir...A u smislu trodimenzionalnosti prostora da kažem u smislu napred-nazad, gore-dole, levo-desno, da li bi to biće-vreme, znalo da li sam gore ili dole, levo ili desno... :hahaha1:

A neka druga priča bi bila, četvrta dimenzija u ezoterijskom smislu. Kao i treća pa i peta.

Psalam 86:8...'' Nema među bogovima takvog kakav si Ti, Gospode, i nema dela takvih kakva su Tvoja.''

Izlazak 3:14... ''A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama. ''

A voleo bih kada bi mi predočio onako konkretno, u čemu je razlika izmedju onog Boga iz Biblije i tog tvog pravog...

Da nije možda taj tvoj pravi bog, jedna od pojavnih manifestacija sotone... :whistling:
Odgovoriću ti ovako.

Probaj sam da pričaš sa Bogom i dobićeš odgovore pre ili kasnije. Pažjivo ga sliušaj. One ti se javlja kroz misli, maštu i razum. Sveto trojstvo.

Odgovoriću ti ovako.

Poslednja izmena:
Odgovoriću ti ovako.

Neco, to nije odgovor. Napisao si ovako...
A tvoje pitanje glasi?
I ja te konkretno pitah...i naravno, odgovora nema...

A dodatno bih te pitao...

-Kako ti se taj tvoj pravi bog javlja kroz mašu...
-Kako ti se taj tvoj pravi bog javlja kroz razum...

Personal Jesus -Depeche Mode

Tako je. Carstvo je smesteno unutar 4d lopte, koja je u nama, a mi smo na 3d povrsini
Nisam imao pojma, da je Isus bio ono...vrhunski astrofizičar...

Kada Isus kaza ono...carstvo Božije je u vama...nekako mi biva prihvatljivim da je Isus smatrao, da je veoma važno kakav odnos čovek ostvaruje sa Isusom, koji je došao u smislu ovog...

Luka 11:20...'' A ako li ja prstom Božijim izgonim đavole, dakle je došlo k vama carstvo Božije.''

Biva suštinom u biblijskom smislu, da je Bog prvenstveno u čoveku. Obrati pažnju na ovaj stih...

Galaćanima 2:20... ''A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u telu, živim verom Sina Božjeg, kome omileh, i predade sebe za mene.''

Mislim da mozesnaci podatak u nekoj od naucno popularnih emisija, odakle sam se ja informisao. Sve o cemu sam pricao
mozes procitati u knjizi "Kosmos" Karl Segana...
O gravitaciji, o zakrivljenosti prostor vremena o čemu smo pričali, pročitao si u toj knjizi... :think: U toj knjizi si mogao pročitati njegovo objašnjenje visoke temperature na Veneri, njegovo objašnjenje o Marsovoj atmosferi i štošta toga o zvezdama. A ovo je iz te knjige...
"Mi smo poput leptira koji leluja jedan dan i misli da je to zauvek."
A zanimljiv je lik taj Segan. Na Havardu je bio asistent pa je 1967 godine izrazio želju da bude Profesor ali...to nije prihvaćeno. 1992 je nominovan za članstvo u Akademiji nauka ali...to nije prihvaćeno. Da li znaš zašto...A Segan je bio i jedan od osnivača SETI programa, jer je bio opsednut time da postoje negde u kosmosu tehnološki razvijenije civilizacije od ove zemaljske.

A ovo mu je zanimljivo...

''Mašta će nas često poneti do svetova koji nikad nisu postojali. Ali bez mašte nećemo ići nigde''

Neka ovo bude treći post zaredom...

... Ko smo? Otkrili smo da živimo na nevažnoj planeti, koja kruži oko dosadne zvijezde, izgubljene u galaksiji, u zaboravljenom kutku svemira, u kojem ima više galaksija nego ljudi...
Karl Segan
i da ne bih spamovao i kako no bi...foldovao, neka to bude za Laku noć od mene...

:bye:

Poslednja izmena:
Ma jok, nego je RKC nasla novo utociste za Boga, kada je cula za novi model sa 4D :P
A da...RKC je čula za novi model sa 4D i onako, pod hitno odlučila da će to biti novo utočište za Boga...
Vidi ovako. Za takvu tvrdnju moraš imati kao dokaz, neki zvaničan pisani akt od strane Pape u kojem je to proglašeno. Imaš li link ka tome... Ako nemaš, nemoj tako brzopleto srljati sa takvom tvrdnjom.
Mislim da je to u nekoj emisiji koju je drzao Hoking ili tako nesto :P
Auuuuu....pa nije valjda da je Hoking u nekoj emisiji, odredio novo utočište za Boga a da je RKC to prihvatila. :hahaha1:

A kada si već pomenuo Hokinga, veoma je zanimljiv njegov odgovor na pitanje...zašto postoji univerzum...

''Ako na to nađemo odgovor to bi bio najveći trijumf ljudskog razuma – jer bi tada poznavali misao Boga i znali bi duh Boga.''

A da...RKC je čula za novi model sa 4D i onako, pod hitno odlučila da će to biti novo utočište za Boga...
Vidi ovako. Za takvu tvrdnju moraš imati kao dokaz, neki zvaničan pisani akt od strane Pape u kojem je to proglašeno. Imaš li link ka tome... Ako nemaš, nemoj tako brzopleto srljati sa takvom tvrdnjom.
Slusaj, ja sam to prepricao iz emisije koju sam gledao na TV, nisam izmislio. Bila je cini mi se o Hokingu...

Kroz maštu i kroz razum.
Neco, Neco...pa zar je to odgovor na ovo, veoma konkretno pitanje...

-Kako ti se taj tvoj pravi bog javlja kroz maštu...
-Kako ti se taj tvoj pravi bog javlja kroz razum...

Da li ti javljanje tog tvog pravog Boga, biva u ovom smislu... Ti se opustiš, legneš u krevet i pred zaspivanje malo maštaš, pa onda taj tvoj pravi Bog to iskoristi, pa ti se javi...I naravno, nema šansi da mi napišeš šta ti prilikom javljanja, kaže taj tvoj pravi Bog...

A o čemu li ti taj tvoj pravi Bog prića, kada ti se javi kroz razum...

Da li ti kaže da je on beskrajan i transcedentan u apofaktičkom smislu kao što je Bog iz Biblije a da istovremeno ima i i svojstvo katafaktičnosti u čoveku...

Slusaj, ja sam to prepricao iz emisije koju sam gledao na TV, nisam izmislio. Bila je cini mi se o Hokingu...
A da...i tako je Hoking u toj emisiji na TV, kako ti se čini, ukazao Papi da je najbolje da Boga smeste u 4 D...u smislu zakrivljenosti prostor-vremena. U današnje vreme, u nauci nema shvatanja prostora i vremena kao kategorija lpje su medjusoobno razdvojene. Vreme je četvrta dimenzija prostor-vreme kontinuma. Ovo ovde, nije iz neke TV emesije.
vreme nije prostorna dimenzija... vreme je konstantovanje da se nesto desava,
A sa ovim si negirao i Anštajna a posebno Hokinga.
A ovo ti je ono.....auuuuuuuu...
No 4. dimenzija je definitivno u nama, centar mase,
A da mi pojasniš, kako je to 4. dimenzija koja je u nama dospela u nas i kako je to ona centar mase...

Čoveće, poprilično si se spetaljao sam sa sobom u takvim tvrdnjama...

Možda si malo pomešao ono...zakrivljenost prostor-vremana iz fizike sa nekim dimenzijama u ezoterijskom smislu. To je neka potpuno druga prča.

Auuuuu....pa nije valjda da je Hoking u nekoj emisiji, odredio novo utočište za Boga a da je RKC to prihvatila. :hahaha1:

A kada si već pomenuo Hokinga, veoma je zanimljiv njegov odgovor na pitanje...zašto postoji univerzum...

''Ako na to nađemo odgovor to bi bio najveći trijumf ljudskog razuma – jer bi tada poznavali misao Boga i znali bi duh Boga.''
sobzirom da materija može da razvije svest,možda želi da se samospozna

Јерохије, да ли се смело да клеше камење за Храм.

Шта каже Библија .
1 Carevima 5...17-18...'' I zapovedi car da snose veliko kamenje, skupoceno kamenje za temelj domu, tesano kamenje. I tesahu poslenici Solomunovi i poslenici Hiramovi i Givleji, i pripravljahu drvo i kamenje da se zida dom.''

A da...i tako je Hoking u toj emisiji na TV, kako ti se čini, ukazao Papi da je najbolje da Boga smeste u 4 D...u smislu zakrivljenosti prostor-vremena. U današnje vreme, u nauci nema shvatanja prostora i vremena kao kategorija lpje su medjusoobno razdvojene. Vreme je četvrta dimenzija prostor-vreme kontinuma. Ovo ovde, nije iz neke TV emesije.

A sa ovim si negirao i Anštajna a posebno Hokinga.
A ovo ti je ono.....auuuuuuuu...

A da mi pojasniš, kako je to 4. dimenzija koja je u nama dospela u nas i kako je to ona centar mase...

Čoveće, poprilično si se spetaljao sam sa sobom u takvim tvrdnjama...

Možda si malo pomešao ono...zakrivljenost prostor-vremana iz fizike sa nekim dimenzijama u ezoterijskom smislu. To je neka potpuno druga prča.

Slusaj, ja sam svoje rekao. Nije bas da se slazem u vezi vremena, jer moja definicija je tacna. Ne znam kako je Ajsntajn zamisljao
vreme, ali paradoksi koji proizilaze iz teorije ralitiviteta, a o kojima ljudu lupaju glavu traze objasnjenja. Recimo dilatacija duzina
i vremena. No kako je Ajsntajna govorio o zakrivljenosti prostor vremena, zakrivljenost moze znaciti samo 4. dimenziju
nedvosmisleno. I to svi znaju pocevsi od teoriji crnih rupa, belih rupa, crvotocina (wormhole), hyper svemira, warpa, pa na dalje...
Nije mi jasno kako to ne kapiras?

Neco, Neco...pa zar je to odgovor na ovo, veoma konkretno pitanje...

Da li ti javljanje tog tvog pravog Boga, biva u ovom smislu... Ti se opustiš, legneš u krevet i pred zaspivanje malo maštaš, pa onda taj tvoj pravi Bog to iskoristi, pa ti se javi...I naravno, nema šansi da mi napišeš šta ti prilikom javljanja, kaže taj tvoj pravi Bog...

A o čemu li ti taj tvoj pravi Bog prića, kada ti se javi kroz razum...

Da li ti kaže da je on beskrajan i transcedentan u apofaktičkom smislu kao što je Bog iz Biblije a da istovremeno ima i i svojstvo katafaktičnosti u čoveku...
Dobro Jerohinac prvo da ti kažem da je to samo moje lično iskustvo sa Bogom.

Ne tražim od nikoga niti od tebe da mi poveruje.

Komunikacija je jednostavna. Obratiš se Bogu i postaviš pitanje. Neki put ti odgovori neki put ne. Kroz svoju misao primićeš odgovor. Čuješ svoju misao i osetiš prisustvo kroz neku lepu energiju.

Dobro Jerohinac prvo da ti kažem da je to samo moje lično iskustvo sa Bogom.
Ne tražim od nikoga niti od tebe da mi poveruje.
Neco, samo me je interesovala razlika izmedju tog tvog pravog Boga i onog Boga iz Biblije...
Komunikacija je jednostavna. Obratiš se Bogu i postaviš pitanje. Neki put ti odgovori neki put ne. Kroz svoju misao primićeš odgovor. Čuješ svoju misao i osetiš prisustvo kroz neku lepu energiju.
Kažu da je u hrišćanstvu svakodnevna molitva na neki način razgovor sa Bogom. A taj razgovor sa Bogom je ono čoveku neophodno...disanje duše i strujanje Božijeg života u čoveku...a to se oseti kako ti kaza...kroz neku lepu energiju.

Back