I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Zato što je novac Antihrist. Želja da stičeš bogatstvo, to je ta Hula.
Nije valjda da je Ananija zajedno sa ženom, načinio Hulu čineći pohlepu...Kako je to Ananija imao želju da stiće bogastvo, zadržavajući deo novca od prodate njive, za svoju ženu i sebe...Da Petar i njegovo društvo, nisu bili u pohlepi jer su želeli sav novac od Ananije, do poslednjeg dinara...Kako je Ananija učinio pohlepu time, što je zadržao nešto novca za elementarne životne potrebe svoje žene i sebe...

A zanimljivosti radi...Isus ovde ne spominje...pohlepu...

Marko 7:20-23... ''Još reče: Šta izlazi iz čoveka ono pogani čoveka; Jer iznutra, iz srca ljudskog, izlaze misli zle, preljube, kurvarstva, ubistva, Krađe, lakomstva, pakosti, zloće, lukavstvo, sramote, zlo oko, huljenje na Boga, ponos, bezumlje. Sva ova zla iznutra izlaze, i pogane čoveka.''

ne lipsi magarce do zelene trave - kada ce mu biti Bog, na kraju sveta? a do tada? a sta ako ne pobedi, onda mu nece biti bog, tj sada mu nije bog?

jeroh, citaj moj potpis nize:
Откровење Јованово неки примају. али многи га називају лажним.
U vezi sa onim u vezi čega si komentarisao...

Otkrivenje 21:6-7... ''I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

razmisli malo o ovom...

Zaharije 8:8...'' I dovešću ih, i oni će nastavati usred Jerusalima, i biće mi narod i ja ću im biti Bog, istinom i pravdom.''

Otkrivenje 2:11... ''Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.''

A ne bih o tome, šta je druga smrt i u čemu se sastoji ta pobeda...

A ne bih ni o tome da je Otkrivenje lažno...Sve dok je Otkrivenje sastavni deo Biblije, za mene je... deo Biblije.

Nije valjda da je Ananija zajedno sa ženom, načinio Hulu čineći pohlepu...Kako je to Ananija imao želju da stiće bogastvo, zadržavajući deo novca od prodate njive, za svoju ženu i sebe...Da Petar i njegovo društvo, nisu bili u pohlepi jer su želeli sav novac od Ananije, do poslednjeg dinara...Kako je Ananija učinio pohlepu time, što je zadržao nešto novca za elementarne životne potrebe svoje žene i sebe...

Marko 7:20-23... ''Još reče: Šta izlazi iz čoveka ono pogani čoveka; Jer iznutra, iz srca ljudskog, izlaze misli zle, preljube, kurvarstva, ubistva, Krađe, lakomstva, pakosti, zloće, lukavstvo, sramote, zlo oko, huljenje na Boga, ponos, bezumlje. Sva ova zla iznutra izlaze, i pogane čoveka.''
Знаш ли како су живели хришћани Павловог периода ? Имали су заједничку својину.
Ананија је слагао и одвојио део за себе.
Петар и други апостоли су од прикупљеног новца делили милостињу.

razmisli malo o ovom...

Zaharije 8:8...'' I dovešću ih, i oni će nastavati usred Jerusalima, i biće mi narod i ja ću im biti Bog, istinom i pravdom.''
dodje Isus, i rekose - ispunjenje starozavetnih proroka, a jeroh i dalje kaze drugima da razmisle malo...umesto njega; sta ima da se razmislja vise, ili se ispunio zaharija na Hristu, ili nije? ako jeste, a po apostolima jeste, onda je ''otkrivenje'' lazno ako tvrdi da
Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''
zato se satansti i trude da pobede, i da vas sto vise uclane kod njih, ti razmisli, jerose zasto se i dalje pravis da nemas pojma

Poslednja izmena:
Знаш ли како су живели хришћани Павловог периода ? Имали су заједничку својину.
Ананија је слагао и одвојио део за себе.
Петар и други апостоли су од прикупљеног новца делили милостињу.

Auuuu...da ovo nije kontradiktorno jedno drugom...Ako su imali zajedničku svojinu...kome su to onda Petar i njegovi...delili milostinju...

Не помиње и друге ствари, као хомосексуалце или рукоблуднике које помиње апостол Павле. Не помиње ни идолопоклонике.
Auuuu...da ovo nije kontradiktorno jedno drugom...Ako su imali zajedničku svojinu...kome su to onda Petar i njegovi...delili milostinju...
Сиромашнима. Јеси ли читао некад Нови Завет ?

dodje Isus, i rekose - ispunjenje starozavetnih proroka, a jeroh i dalje kaze drugima da razmisle malo...umesto njega; sta ima da se razmislja vise, ili se ispunio zaharija na Hristu, ili nije? ako jeste, a po apostolima jeste, onda je ''otkrivenje'' lazno ako tvrdi da

zato se satansti i trude da pobede, i da vas sto vise uclane kod njih, ti razmisli, jerose
Auuuu....Zaharije 8:8 nema veze sa Hristom...Gospod nad vojskama je ukazivao ono....kome će biti Bog...A ono Isusovo ....I biću mu Bog, ima veze sa Zaharija 8:8 samo u smislu onog...biću Bog...

Kuku me lele da me lele kuku...sada sam kao draga mi Mona...Kazah Laku noć a ostah još malo...

E sada odoh a za laku noć neka bude ovo...

2 Timotiju 3:2... ''Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,''

:bye:

Auuuu....Zaharije 8:8 nema veze sa Hristom...Gospod nad vojskama je ukazivao ono....kome će biti Bog...A ono Isusovo ....I biću mu Bog, ima veze sa Zaharija 8:8 samo u smislu onog...biću Bog...
ti zaista nemas pojma, a ja sam mislio da se samo pravis
bolje da ne smetam rii, mozda te necemu i nauci

A ono Isusovo ....I biću mu Bog,
Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''
znaci, ovo je iskljucivo vezano za jevreje? oni dobijaju sve, po tebi, ako kazes da nema veze sa Hristom
jerohinac:
Auuuu....Zaharije 8:8 nema veze sa Hristom
?

Poslednja izmena:

Svi Hule na Duha, pa i dalje žive Čp
No posledice po njih su patnja i težak život, te razne nesreće njima i ljudima sa kojima imaju posla, no toga nisu svesni...

znaci, ovo je iskljucivo vezano za jevreje? oni dobijaju sve, po tebi, ako kazes da nema veze sa Hristom
Da mi je samo znati, na osnovu čega li si u vezi sa ovim Isusovim kazivanjem...

''Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

uspeo predočiti tvrdnju, da se to odnosi isključivo na Jevreje....Zanemario si činjenicu da je Isus za Jevreje kopile, sin neke prostitutke i rimskog vojnika Pandire...

Auuuu....Zaharije 8:8 nema veze sa Hristom

?
Stih...
Zaharija 8:8...''I dovešću ih, i oni će nastavati usred Jerusalima, i biće mi narod i ja ću im biti Bog, istinom i pravdom.''

nema nikakve veze sa Hristom. Kada je u pitanju Zaharija, stih...

Zaharija 9:9... ''Raduj se mnogo, kćeri sionska, podvikuj, kćeri jerusalimska; evo, Car tvoj ide k tebi, pravedan je i spasava, krotak i jaše na magarcu, i na magaretu, mladetu magaričinom.''

ima veze sa Isusom. Nešto si malo pobrkao i to samo tako, zar ne...

Svi Hule na Duha, pa i dalje žive Čp
Kako to misliš...Svi hule na Duha...Nije valjda da i vernici hule na Duha...
No posledice po njih su patnja i težak život, te razne nesreće njima i ljudima sa kojima imaju posla, no toga nisu svesni...
Da li sam u pogrešnom uverenju, smatrajući da težak život imaju oni koji na ivici siromaštva, pokušavaju da prehrane svoju porodicu i sebe...a pri tom, ne hule na Duha...

A da te onako pitam...šta misliš u vezi sa ovim stihom...

Luka 16:13... ''Nikakav pak sluga ne može dva gospodara služiti; jer ili će na jednog mrzeti, a drugog ljubiti, ili će jednog voleti a za drugog ne mariti. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu''

Mora li čovek da bude siromašan, da bi mogao služiti Bogu...

Ne, stipsi će se uzeti i ono malo što ima, dok onom ko ne brine za pare i troši šakom i kapom daće se više nego što mu treba...
Dakle nije problem imati i nemati nego u odnosu prema novcu. Imaš bogatih koji stipsare i siromašnih koji dele milostinju,
njima će se uvek dati.

Ne, stipsi će se uzeti i ono malo što ima, dok onom ko ne brine za pare i troši šakom i kapom daće se više nego što mu treba...
Dakle nije problem imati i nemati nego u odnosu prema novcu. Imaš bogatih koji stipsare i siromašnih koji dele milostinju,
njima će se uvek dati.

Pitao sam te...
u vezi sa stihom...

Luka 16:13... ''Nikakav pak sluga ne može dva gospodara služiti; jer ili će na jednog mrzeti, a drugog ljubiti, ili će jednog voleti a za drugog ne mariti. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu''

A iz tvog odgovora...dok onom ko ne brine za pare i troši šakom i kapom daće se više nego što mu treba...proizilazi da onaj koji ima bogastvo, može služiti Bogu uz preduslov ...da troši i šakom i kapom. A onaj ko ima bogastvo ali...ne troši šakom i kapom ( stipsa kako ti kaza) ne može služiti Bogu...A nekako se podrazumeva, da neko ko je siromašan, ne može trošiti...kapom i šakom...

Ako je moguće, napiši mi nešto konkretno u vezi sa tvojim shvatanjem onog Isusovog...Ne možete služiti Bogu i bogastvu...

A zanimljivim biva i ovo Isusovo kazivanje...

Marko 10:25... ''Lakše je kamili proći kroz iglene uši negoli bogatome ući u carstvo Božje.''

A šta je na svoj način, zanimljivo u biblijskom smislu...Avram je bio bogat...

Postanak 13:2... ''A beše Avram vrlo bogat stokom, srebrom i zlatom.''

A verovatno je bio bogat zbog ovog...

Ponvljeni zakoni 8:18... ''Nego se opominji Gospoda Boga svog; jer ti On daje snagu da dobavljaš blago, da bi potvrdio zavet svoj, za koji se zakleo ocima tvojim, kao što se vidi danas.''

A onaj koji beše, baš onako bogat, kaza ovako...

Poslovice 19:4... ''Bogatstvo pribavlja mnogo prijatelja, a siromaha ostavlja prijatelj njegov.''

:bye:

Ako je moguće, napiši mi nešto konkretno u vezi sa tvojim shvatanjem onog Isusovog...Ne možete služiti Bogu i bogastvu...
Znaš kako zadnjih 1600DEM sam bacio preko levog ramena za sreću 2000, i krenuo go ko pištolj da šetam ulicama.
Sada kada su me vratili i primorali da živim po pravilima, novac sav što zaradim dam ženi, a od nje tražim
šta mi treba da kupim. Novac je nužno zlo, ali ga prezirem.
Što se tiče prijatelja bogataša, to su lažni prijatelji.

njima će se uvek dati.
Biva mi malo neobičan, tvoj odgovor u vezi sa ovim...

A da te onako pitam...šta misliš u vezi sa ovim stihom...

Zar nije očito, da Isus bejaše izričit sa onim...Ne možete služiti Bogu i bogastvu...

A u vezi sa davanjem milostinje, ima ono Isusovo u Lukinom Jevandjelju glava 12...Prodajte šta imate i dajte milostinju...pa bih te pitao, šta misliš o tome...Razmisli malo, jer ono...bogati stipsare a siromašni daju milostinju...nije ta prića. Siromašan koji danas mora obezbediti neki ručak deci, ženi i sebi, teško da taj novac može dati za milostinju...

Znas kako zovu takve muskarce ?
smf4396brl-tan.jpg

Lepo kaže BIĆU MU BOG što znači da nije Bog,
A okolnost da Apostol Petar kaza ovako...

Jovan 20:28... ''I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.''

Šmeco, moram te nešto pitati u vezi sa ovim tvojim...

U Biblij i Kuranu. Ono ne može da bude pravi Bog.
Pravi se meni javio i dao mi je odgovore na mnoga velika pitanja.
Šta ti je taj pravi Bog odgovorio u vezi sa tvojim velikim pitanjima...I u čemu li je razlika izmedju tog tvog pravog Boga i onog iz Biblije...

A okolnost da Apostol Petar kaza ovako...

Jovan 20:28... ''I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.''

Šmeco, moram te nešto pitati u vezi sa ovim tvojim...

Šta ti je taj pravi Bog odgovorio u vezi sa tvojim velikim pitanjima...I u čemu li je razlika izmedju tog tvog pravog Boga i onog iz Biblije...
Bog iz Biblije je lažan, a pravi Bog je nešto sasvim drugo. Probaj pitaj Boga o svemu što želiš i vremenom će ti odgovoriti.

Back