2. PETROVA 2,16-17
Jer vam ne objavismo silu i dolazak Gospoda našega Isusa Hrista sledujući izmišljenim bajkama, nego smo
sami bili očevici veličanstva Njegova. Jer On primi od Boga Oca čast i slavu kada mu dodje ovaj glas od veličanstvene slave: Ovo je Sin moj ljubljeni, koji je po mojoj volji.
Pa bi onda analizom 2. Petrove dosli do pitanja da li je vec primiro slavu i cast, ili tek treba da primi, da li je primio od Oca, ili treba da primi od nekih staresina, koje trebaju da potvrde Njegovu dostojnost.
OTKRIVENJA 5,12...:dostojno je jagnje zaklano, da primi silu i bogatstvo i premudrost i čast i slavu i blagoslov.
Daklem, ili je primio Slavu na gori, pre nego je ''bio zaklan'', ili nije, vidi svedoka, ocevidaca koje pominje 2. Petrova, iznsd sam citirao MATEJ 17,2…, MARKO 9,3…, LUKA 9,29…
jer
| SABORNA POSLANICA SV.APOSTOLA JUDE 17 A vi, ljubazni, opominjite se reči koje napred kazaše apostoli Gospoda našega Isusa Hrista. |
| II SABORNA POSLANICA SV.APOSTOLA PETRA 3,2 Da se opominjete reči koje su napred kazali sveti proroci, i zapovesti svojih apostola od Gospoda i Spasa. |