Ko je donosilac svetlosti u Starom Zavetu, a ko u Novom Zavetu?

jasno, ali te je pitah da li ti mozda imas odgovor na svo ovo pisanije - njihovo stanoviste je donekle jasno, a ti cini mi se rece da se donekle slazes sa mnom, a odnekle ne

Imam stav i hoću..ali najpre da čujemo Arajannu, veoma je važno da čujemo taj stav. Ja ću zatim odmah izneti svoj stav..i za Kesarijskog takođe.

Dakle, ko je Lucifer tačno..hajde to da razjasnimo. Nadam se da će Arijanna, uskoro odgovoriti..

Imam stav i hoću..ali najpre da čujemo Arajannu, veoma je važno da čujemo taj stav. Ja ću zatim odmah izneti svoj stav..i za Kesarijskog takođe.

Dakle, ko je Lucifer tačno..hajde to da razjasnimo. Nadam se da će Arijanna, uskoro odgovoriti..
'De ces s njom jadnom koja ne zna, da razjasnjavas? ona je vec rekla gde se termin pojavljuje i sta znaci, svesna da mora da zauzme moje stanoviste, ali onda vise nije JS.
Radi se o tome da i tebi treba neko ko NE ZNA, da bi ti porastao u vlastitim ocima, no, tvoja stvar, - ja sam reaktivirao temu, povukao crtu, a ti dokazuj njoj da si jaci, meni preostaje da cekam ne kontajuci zasto je bas stav JS vazan.

'De ces s njom jadnom koja ne zna, da razjasnjavas? ona je vec rekla gde se termin pojavljuje i sta znaci,

Nije odgovorila ko je Lucifer..dotle moramo sačekati

Radi se o tome da i tebi treba neko ko NE ZNA, da bi ti porastao u vlastitim ocima,

Otkuda ti to? Misliš da je meni potrebno to da bi porastao u sopstvenim očima? Zaista veruješ u ovo što kažeš? Budi iskren prema sebi( sam sebi to reci) pa ćeš videti da to nije tako..znam da i sam to znaš..to nije tako niti mi treba da Arijannu opovrgavam..ja želim da saznam nešto novo a to je ono što će Arajanna reći ovde...

meni preostaje da cekam ne kontajuci zasto je bas stav JS vazan.

Veoma je važan...sada je tako potrebno.

Sačekaj, budi strpljiv..t je odlika hrišćanina :)

a to je ono što će Arajanna reći ovde...
ok, ja mislim da ti/nam nece reci
iskreno sam mislio da ces ti nesto staro da mi kazes sto si ranije naucio, a ne da cekamo da ti prvo nesto novo naucis, ali ako sam duzan izvinjenje, izvini, uvek; nije problem meni korak u nazad, nikad, da ne petljamo sad borilacke vestine u ovom sparingu
Otkuda ti to? Misliš da je meni potrebno to da bi porastao u sopstvenim očima? Zaista veruješ u ovo što kažeš? Budi iskren prema sebi( sam sebi to reci) pa ćeš videti da to nije tako..znam da i sam to znaš..to nije tako niti mi treba da Arijannu opovrgavam..ja želim da saznam nešto novo a to je ono što će Arajanna reći ovde...

Poslednja izmena:
ok, ja mislim da ti/nam nece reci
iskreno sam mislio da ces ti nesto staro da mi kazes sto si ranije naucio, a ne da cekamo da ti prvo nesto novo naucis

Hajde videćemo. Ali odgovorila ili ne ja ću sačekati neko vreme a svoj stav ću izneti..što se mene tiče ne brini. Ali sada bih ipak dao prednost Arijanni. Da, ovo nisam znao ako veruješ...po pitanju Lucifera pa zato jeste novo za mene..baš novo.

ali ako sam duzan izvinjenje, izvini, uvek; nije problem meni korak u nazad, nikad, da ne petljamo sad borilacke vestine u ovom sparingu

Nema problema. Sve je ok. Hvala ti svakako.

Pozdrav.

Samo da pojasnim izraz ''Bog mi se otkrio'', pošto je ispao malo čudnovat, priznajem. Nisam mislila da mi se otkrio kao da sam nešto posebno te sam imala susret takve vrste, nego da sam pronašla veru u Njega bez mnogo riškanja po knjigama. Pročitala sam, i čitam i dalje lagano, vraćam se na ovo i ono kad osetim potrebu, ali zadržavam pravo da imam otvoren dijalog sa sobom, pa i sa Bogom. U tom smislu, svi koji su mnogo naučili i načitali se, ne znači da su se pretplatili na veru, i još manje na ljubav Božiju.
Već razna tumačenja... od toga treba bežati, po mom mišljenju.
Nikako nisam mislila da se otkrio samo meni, već sam želela da istaknem da ima raznih knjiga, a niti jedna osoba ih ne shvata isto pa tako i različita tumačenja stvaraju uvalu gde se gubi nit tj. pravo značenje vere.

Znaci da ne bi bili gordi, treba da odluce da zive u neznanju?
Ukoliko se odluče da proučavaju teologiju, da to ne pokušavaju na forumu ili sa nasumičnom osobom na ulici koja, eto, ima neku knjižicu gratis i hoće o tome rado da diskutuje. To su veoma lične stvari u modernom svetu.
Treba da odluče da žive kao Božija deca, prvo. Sin Božiji treba da nam je uzor, ali On ipak nije doneo svetlost.:)
Postoje mesta na kojima su vrata za sva pitanja otvorena, pa i za to odakle krenuti, šta čitati, šta raditi, a to svakako nije forum.
Gordost je veoma gadna stvar... i Lično se nje najviše bojim, i najveća borba mi je da me ona ne pobedi. A ni ljude oko mene, ni vas, ni ljude bilo gde.

ali On ipak nije doneo svetlost.
jel si to saglasna sa mnom u kontekstu da nije lucifer - nosilac svetlosti, i da mu se ne moze pripisivati termin lucifer, vec sama svetlost https://sh.wikipedia.org/wiki/Svetlost_sveta
Ja sam svetlost sveta; ko ide za mnom, neće hoditi po tami, nego će imati životnu svetlost.[3]
Vi ste svetlost sveta. Ne može se sakriti grad koji leži na brdu; niti se pali svetiljka i stavlja pod mericu, nego na svećnjak, i svetli svima u kući. Tako neka zasvetli vaša svetlost pred ljudima, da vide vaša dobra dela i proslave Oca vašega koji je na nebesima.[1]

p.s. evo ovde imamo svecnjak kako nosi svetlost
svetlost vam je kao signal, a dajete signal kada ide lucifer da upozorite, to je cela nauka i zato je ovaj nosilac svetlosti ili lucifer, i da se vidi lepo, a ne pod krevet, ccc
eto, sve sam vam reko sto niste znali

Definitivno, saglasna sam da Lucifer nikako ne može biti donosilac svetlosti.
Nesam skolovala, možda je on Božiju svetlost rasipao kao anđeo, to i mogu da zamislim nekako..., ali on je svakako na svet nije doneo jer je Bog postojao pre njega i tu svetlost doneo.

Što se tiče Sina Božijeg jasno je da se radi o prenesenom značenju i onoga kome on pripada, čiji je On Sin.
Vernici mogu biti svetlost sveta u smislu da pripadajući Bogu Ocu oni ne pripadaju svetu tame. Tako i jeste, ali to nije svetlost o kojoj se ovde povela priča.Valjda.
Kako god, svako svoju priču priča... za mene je Sin Božiji doneo nešto drugo.

Treba da odluče da žive kao Božija deca, prvo. Sin Božiji treba da nam je uzor, ali On ipak nije doneo svetlost.:)
kad naidju luciferijanci [donosioci svetlosti], mi hriscani onda svetlimo jer smo svetlost svetu, da svet vidi nasa dela i razlikuje ih od njihovih - luciferijanskih - to ti je nebeska nauka, nema u knjigama i zato tebi kazem da znas, jer ne citas knjige. Bukvalno. Sad se vrati i vidi je li ovo u saglasnosti sa jevandjeoskim citatima iz prethodne replike moje.

Back