2. PETROVA 2,16-17
Jer vam ne objavismo silu i dolazak Gospoda našega Isusa Hrista sledujući izmišljenim bajkama, nego smo
sami bili očevici veličanstva Njegova. Jer On primi od Boga Oca čast i slavu kada mu dodje ovaj glas od veličanstvene slave: Ovo je Sin moj ljubljeni, koji je po mojoj volji.
Pa bi onda analizom 2. Petrove dosli do pitanja da li je vec primiro slavu i cast, ili tek treba da primi, da li je primio od Oca, ili treba da primi od nekih staresina, koje trebaju da potvrde Njegovu dostojnost.
OTKRIVENJA 5,12...:dostojno je jagnje zaklano, da primi silu i bogatstvo i premudrost i čast i slavu i blagoslov.
Daklem, ili je primio Slavu na gori, pre nego je ''bio zaklan'', ili nije, vidi svedoka, ocevidaca koje pominje 2. Petrova, iznsd sam citirao MATEJ 17,2…, MARKO 9,3…, LUKA 9,29…
jer
SABORNA POSLANICA SV.APOSTOLA JUDE 17 A vi, ljubazni, opominjite se reči koje napred kazaše apostoli Gospoda našega Isusa Hrista. |
II SABORNA POSLANICA SV.APOSTOLA PETRA 3,2 Da se opominjete reči koje su napred kazali sveti proroci, i zapovesti svojih apostola od Gospoda i Spasa. |