I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Auuuuuuu....ako u vezi sa ovim...

po tvom shvatanju može ...da rokne Danicu na zemlju...šta to znači...
ovde ostajes nedorecen, pa da ostavim pitanjce
  1. da li ti brines da je mozda ne uvredim Hrista, bar mi se cini tako
  2. a nije ti stalo uopste sto bi bilo koja zvezda pala na zemlju [znajuci da i malo veci meteor, kada padne meteorit, bolid moze da unisti zemlju, a kamoli zvezda]?

zvezde padalice, repatice, komete su drugo, jeste da padaju metaforicno, ali ne na zemlju, vec samo prolecu, i dok sagorevaju, nose svetlost.
Problem bi nastako ako bi se ostvarilo od jovanovog proricanja i otkrivenja da zvezda PELEN padne I ZAGORCA NAM TRECINU
https://biblehub.com/cro/revelation/8.htm
10Treći anđeo zatrubi. I pade s neba zvijezda velika - gorjela je kao zublja - pade na trećinu rijeka i na izvore voda. 11Zvijezdi je ime Pelin.
ILI
7Prvi zatrubi. I nastadoše tuča i oganj, pomiješani s krvlju, i budu bačeni na zemlju. I trećina zemlje izgorje, i trećina stabala izgorje, i sva zelena trava izgorje.

odakle ta vanzemaljska krv pomesana da se baci na zemlju - to ti meni odgovori, a nemoj kao nevernik/nehriscanin da branis Hrista od mene, ne ide, jer licemerno je da se tako postavljas kao braneci Hrista, kao da ima veze jel pala danica ili pelen, ako je steta ista.
Da li je Isaija prorok? Jeste. Evo ti citat bez referisanja na moj sajt, pa objasni jel Isaija video Danicu da pada ili Pelen mozda kao sto tvrdi lazno otkrivenje

• 14,12 Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina?
Da se ne radi o bolidu
1580545786580.png
https://en.wikipedia.org/wiki/Bolide
Moje stanoviste je jasno - sve su to lazne zvezde, danica venera je planeta cak, pa onda prestanite da se samoobmanjujete i lazete, jer kada ja zavrsim sa laznim otkrivenjem, bice omrazeno, mozda ga kao svoj manifest uzmu luciferianci, ali medju hriscanima ce opet biti odbaceno, kako je i bilo u prvim vekovima.
SABORNA POSLANICA SV. APOSTOLA JUDE
  • ...zvezde lažne (lutalice) za koje se mrak tame čuva zanavek.

Poslednja izmena:
A da...Isaija je je Isusu lepio etiketu Kneza...

Isaija 9:6... ''Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.''
jok nego mu je zalepio etiketu Oca vecnog; e, bolje je da cutis kada nesto ne znas, nisi vernik kako si rekao, pa je onda red da zauzmes stanoviste sta je za tebe metaforicno, a sta je bukvalno u kontekstu danice - venere - ljubavi koja se radja u nasim srcima [metafora] nasuprot ovog pada neke zvezde - koje i da li pada bas na zemlju [ukljucujuci i vodene povrsine]? da li je taj pad zvezde metaforican? da li je to nas sud, da nam padne neka zveda na glavu i unisti zemlju, ili kako rece Enoh SUD SLEDI TIM ZVEZDAMA
Enohova knjiga:
... ne beše vode (potvrda u Mateju 12,43 za generacije iz 1. veka) iznad, i ptica, ali beše strašno i užasno mesto. I videh tamo SEDAM ZVEZDA kao veliku goreću planinu, i meni, kad pitah gledajući ih, andjeo reče: Ovo mesto je kraj neba i zemlje, ovo je postao zatvor za zvezde i nebesku vojsku. I zvezde koje se kotrljaju preko vatre su one koje su sagrešile, prestupile zapovest Gospodnju u početku njihovog izlaska, jer nisu došle u ugovoreno vreme. I On se rasrdi na njih i ograniči, sveza ih dok vreme njihove krivice ne bude potrošeno (čak) za 10000 godina.
I ja nastavih tamo gde stvari behu haotične. I videh tamo nešto užasno. Videh ni nebo iznad, ni čvrsto ustanovljenu zemlju, već mesto haotično i strašno. I tu videh SEDAM ZVEZDA nebeskih svezanih zajedno u tome kao goreća planina i goreći vatrom. Tada rekoh: Za koji greh su svezane i na osnovu čega su bačene ovamo? Tada Uriel reče, jedan od svetih andjela ...

Tu pomoc od tebe mi vernici trazimo, da nam utvrdis sta je metaforicno,a sta mozda nije, a od cega mnogi strahuju, da kraj sveta bude da nam se strovali na glavu nekeo nebesko telo. Posle bismo lako ustvrdili zabunu jos od cara babilonskog ili cak tirskog, jel genezu zabune koju pokusavas da odgonetnes sa istrazivacem diskutom.

Poslednja izmena:
Plus, zasto je Enohova knjiga sedela u zapecku i cekala nas iz 20. veka? Pa, upravo zato sto je trebalo vreme da se ispucaju svi zargonski receno ''bolidi'', i mi da naucimo klasifikaciju nebeskih tela, jer danica je planeta venera, a ne zvezda, a za bolid vidi link iznad koji kaze - A bolide – a very bright meteor of an apparent magnitude of −14 or brighter [eto, pa ko nije ucio o bolidima u skoli, niti cuo da rec ima i zargonsko znacenje, sada neka nauci].

Poslednja izmena:
ja tebi postavljam??? ne, nego southu sam postavio pomislivsi da osim grckog zna i neku latinsku rec, kao sto je Latin Lūcifer, from lūx (“light”) + ferō (“bear, carry”). jel, da nam on objasni odakle uopste ta rec, jer nije moguce da je Isaija znao latinski.

Auuuuu, čoveće...Kakve veze Isaija ima sa onim latinskim nazivom Lucifer...Isaija 14:12 glasi ovako...

איך נפלת משמים הילל בן שחר נגדעת לארץ חולש על גוים׃
I gde to ti u tom stihu vidiš ono...Lucifer...

A to da je ono Isaijino ...הילל...mnogo, mnogo kasnije, neko preveo kao Lucifer, biva neka druga priča. Šta misliš, zašto je Jeronim u svom prevodu, ono Isaijino preveo kao Lucifer...
''quomodo cecidisti de caelo lucifer qui mane oriebaris corruisti in terram qui vulnerabas gentes''

oces da kazes da su dosli da se poklone knezu ovoga sveta, ili sjajnoj zvezdi danici, ili je to dvoje isto?

U stihu Matej 2:2. ne piše...knez ovog sveta...Piše car judejski...Hajde pažljivo pročitaj stih...

Matej 2:2... ''Gde je car judejski što se rodio? Jer smo videli Njegovu zvezdu na istoku i došli smo da Mu se poklonimo''

I zapazi da jasno piše, da su došli ...da mu se poklone...

p.s. zemo, ajde zamisli samo da ti ja kazem da ne mogu da ti budem prijatelj, ali da hocu da te naucim pameti sta je to prijateljstvo, - ne ide to tako, batice [objasni to ovom vlasniku teme].

Kako li si uspeo napisati takvu nebulozu...Kada bih nekom kazao, da ne mogu da mu budem prijatelj, to bih mu kazao, upravo zbog nekog skromnog znanja u vezi sa tim...šta je, uopšte prijateljstvo.

Moje stanoviste je jasno - sve su to lazne zvezde, danica venera je planeta cak,
A da...sve one zvezde koje mogu da se vide na nebu i golim okom...su lažne... :hahaha1:

Kuku me lele da me lele kuku...nisam imao pojuma da je Venera planeta...:hahaha1:

A ta planeta Venera a koja je ime dobila po jednoj boginji Veneri, u narodu je znana i kao...zvezda Danica...Da li znaš zašto...Da li znaš zašto se Venera naziva i Večernjaća ili pak Zornjaća...

pa onda prestanite da se samoobmanjujete i lazete, jer kada ja zavrsim sa laznim otkrivenjem, bice omrazeno, mozda ga kao svoj manifest uzmu luciferianci,

Zašto bi tvoju priču o lažnom Otkrivenju, oni uzeli za svoj manifest. Imaju oni svoj...manifest...No neću o tome jer bih zašao u priću, koja je strogo zabranjena pravilnikom ovog foruma.

SABORNA POSLANICA SV. APOSTOLA JUDE

• ...zvezde lažne (lutalice) za koje se mrak tame čuva zanavek.

Auuuuuu...čoveće...pa ti si stih ...

Judina 1:13...''Besni valovi morski, koji se pene svojim sramotama, zvezde lažne, kojima se čuva mrak večne tame.''

stavio u funkciju dokaza da su...sve zvezde lažne...Pa čoveće, hajde pročitaj celu Judinu poslanicu...Obrati pažnju recimo na stih 10...

''Teško njima! Jer putem Kainovim pođoše i u prevaru Valamove plate padoše, i u buni Korejevoj izgiboše.''

Na koga li Juda onako metaforično ukazuje kao ...lažne zvezde...

I hajde me malo edukuj u vezi sa zvezdama jutarnjim...

Jov 38:7...''Kad pevahu zajedno zvezde jutarnje i svi sinovi Božji klikovahu.''

Zašto li ne piše ...kada pevahu zajedno Luciferi ...

A voleo bih videti tvoje tumačenje onog...kad pevahu zajedno...Da to možda nije zbog...nečeg...:think:

A da...sve one zvezde koje mogu da se vide na nebu i golim okom...su lažne... :hahaha1:
stavio u funkciju dokaza da su...sve zvezde lažne...Pa čoveće, hajde pročitaj celu Judinu poslanicu...Obrati pažnju recimo na stih 10...
ti izmisljas gluposti, kako mogu da budu sve zvezde, meni koji sam ucio astronomiju, - LAZNE? NE, NISU SVE LAZNE, samo su zalutale medju planete neke, kao venera, a pelin/pelen zvezda IZ LAZNOG OTKRIVENJA jeste lazna - ne znam sta je smesno
Juda 1,13Bijesni valovi morski, koji se pjene svojijem sramotama, zvijezde lažne, kojima se čuva mrak vječne tame
Judina 1,13Bijesni valovi morski, što se pjene svojim sramotama; zvijezde, koje lutaju, za koje se čuva mrak vječite tame.
Kako li si uspeo napisati takvu nebulozu...Kada bih nekom kazao, da ne mogu da mu budem prijatelj, to bih mu kazao, upravo zbog nekog skromnog znanja u vezi sa tim...šta je, uopšte prijateljstvo.
tebi se niko ovde ne nudi da ti bude prijatelj, niti se ti ikome nudis - znaci, to svoje teoretsko znanje o prijateljstvu zadrzi za sebe ako niko od nas nece da ima PRAKTICNE koristi, inace se svodis na pukog hvalisavca. Ja, pa Ja, - vidite svi koliko puno znam o hriscanstvu, a kada te pitaju, pa dobro zasto nisi hriscanin, onda PUC, corak.

Poslednja izmena:
Matej 2:2... ''Gde je car judejski što se rodio? Jer smo videli Njegovu zvezdu na istoku i došli smo da Mu se poklonimo''

I zapazi da jasno piše, da su došli ...da mu se poklone.

ja sam astronom, rekoh ti iznad, a ti astrolozi zbog kojih irod pobi silnu decu su posebna tema, ali moze se reci da s isli da se poklone knezu ovoga sveta, ovozemaljskom caru, i sta smo dokazali sa tim? jel su zvezdari odgovor na pitanje ko je knez ovoga sveta? jel njih poturas kao argument da je Hristos knez ovoga sveta?...ccc
1. ko je njih vodio neodgovorno da se izlaju irodu
2. ko je vodio pastire odgovorno
sve pise za pismene, zvezdari/astrolozi su isli da se poklone ovozemaljskom caru, jel napravili su mu horoskop, slicno kao i js su sto su sracnali astroloski 1914. pa su se posle pokajali

Poslednja izmena:
A to da je ono Isaijino ...הילל...mnogo, mnogo kasnije, neko preveo kao Lucifer, biva neka druga priča. Šta misliš, zašto je Jeronim u svom prevodu, ono Isaijino preveo kao Lucifer...
pa valjda zato sto je i sve ostalo prevodio na latinski - mislim, kakva su ti to pitanja, jos ce neko da zakljuci da lucifer ni ne postoji
ne znam, nije znao sta znaci svetlosnosa, a da je znao preveo bi sa tom recju
.Da li znaš zašto se Venera naziva i Večernjaća ili pak Zornjaća...
mislim da znam

ti izmisljas gluposti, kako mogu da budu sve zvezde, meni koji sam ucio astronomiju, - LAZNE? NE, NISU SVE LAZNE, samo su zalutale medju planete neke, kao venera,

Prethodno si napisao ovako...

Moje stanoviste je jasno - sve su to lazne zvezde, danica venera je planeta

I hajde objasni mi, koje su to zvezde...samo zalutale medju planete...I kako to neke zvezde ono...zalutaju medju planete...Ne moraš baš onako stručno kao diplomirani astronom...Objasni mi onako narodski, kako bih te razumeti mogao.

A da...zaboravio si da mi kažeš nešto u vezi sa ovim...

Jov 38:7...''Kad pevahu zajedno zvezde jutarnje i svi sinovi Božji klikovahu.''

a pelin/pelen zvezda IZ LAZNOG OTKRIVENJA jeste lazna - ne znam sta je smesno

Zašto je Pelen velika zvezda iz Otkrivenja lažna...

Otkrivenje 8:10-11... ''I treći anđeo zatrubi, i pade s neba velika zvezda, koja goraše kao sveća, i pade na trećinu reka i na izvore vodene. I ime zvezdi beše Pelen; i trećina voda posta pelen, i mnogi ljudi pomreše od voda, jer behu gorke.''

Otkrivenje 8:11...καὶ τὸ ὄνομα τοῦ ἀστέρος λέγεται Ὁ Ἄψινθος. καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῶν ὑδάτων εἰς ἄψινθον, καὶ πολλοὶ τῶν ἀνθρώπων ἀπέθανον ἐκ τῶν ὑδάτων, ὅτι ἐπικράνθησαν.

Ta zvezda je, gorela kao sveća...Seti se tvog omiljenog stiha...

Luka 10:18... ''A On im reče: Ja videh sotonu gde spade s neba kao munja.''

pa se priseti i ovog...

Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina?

I da te pitam...da li ta zvezda Pelen, metaforično ukazuje na zbacivanje sotone sa neba na zemlju...Zapazi ono ...trećinu reka...i trećina voda posta Pelen...

A u vez i sa tim...Pelen...pogledaj ovo...

Jeremija 9:15...''Za to ovako veli Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev: Evo ja ću nahraniti taj narod pelenom i napojiću ih žuči.''

Jeremijine tužbalice 3:15...''Nasiti me gorčinom, opoji me pelenom.''

Sve to ima neku svoje povezanost jedno sa drugim ali...tebi je jednostavno jer uvek ima ono tvoje...lažno Otkrivenje...

A da...i ova zvezda iz Otkrivenja, mora da je lažna...

Otkrivenje 9:1...''I peti anđeo zatrubi, i videh zvezdu gde pade s neba na zemlju, i dade joj se ključ od studenca bezdana;''

Juda 1,13Bijesni valovi morski, koji se pjene svojijem sramotama, zvijezde lažne, kojima se čuva mrak vječne tame
Judina 1,13Bijesni valovi morski, što se pjene svojim sramotama; zvijezde, koje lutaju, za koje se čuva mrak vječite tame.

Kaza da si astronom, da jesu pa onda da nisu sve zvezde lažne ali mi ništa ne kaza u smislu konteksta u vezi sa ovim...

Auuuuuu...čoveće...pa ti si stih ...

Judina 1:13...''Besni valovi morski, koji se pene svojim sramotama, zvezde lažne, kojima se čuva mrak večne tame.''

''Teško njima! Jer putem Kainovim pođoše i u prevaru Valamove plate padoše, i u buni Korejevoj izgiboše.''

Na koga li Juda onako metaforično ukazuje kao ...lažne zvezde...

tebi se niko ovde ne nudi da ti bude prijatelj, niti se ti ikome nudis - znaci, to svoje teoretsko znanje o prijateljstvu zadrzi za sebe ako niko od nas nece da ima PRAKTICNE koristi, inace se svodis na pukog hvalisavca.

Kuku me lele da me lele kuku...tebi se prijateljstvo svodi na ono...da se ima neka korist od prijateljstva...

To ti je biser sličan onom prethodnom...

p.s. zemo, ajde zamisli samo da ti ja kazem da ne mogu da ti budem prijatelj, ali da hocu da te naucim pameti sta je to prijateljstvo, - ne ide to tako, batice [objasni to ovom vlasniku teme].

ja sam astronom, rekoh ti iznad, a ti astrolozi zbog kojih irod pobi silnu decu su posebna tema, ali moze se reci da s isli da se poklone knezu ovoga sveta, ovozemaljskom caru, i sta smo dokazali sa tim? jel su zvezdari odgovor na pitanje ko je knez ovoga sveta? jel njih poturas kao argument da je Hristos knez ovoga sveta?...

Auuuuuuuu....pa ti si do fanatizma opsednut knezom ovog sveta ili ti sotonom....Hajde ponovo pogledaj stih o kojem pričamo...

Gde u tom stihu vidiš ono...knez ovog sveta..Čoveće, ne piše...gde je knez ovog sveta što se rodio...jasno piše...gde je car judejski što se rodio...

I jasno piše ...i došli smo da mu se poklonimo...a što bejaše moj odgovor u vezi sa ovim...

oces da kazes da su dosli da se poklone knezu ovoga sveta, ili sjajnoj zvezdi danici, ili je to dvoje isto?

I kako čoveće ovako napisa...

jel su zvezdari odgovor na pitanje ko je knez ovoga sveta? jel njih poturas kao argument da je Hristos knez ovoga sveta?...

A pročitaj šta Isus kaza o...knezu ovog sveta...

Jovan 16:11...'' A za sud što je knez ovog sveta osuđen.''

I šta ti znači ovo...

ja sam astronom, rekoh ti iznad

Kakve to veze ima sa stihom o kojem pričamo...

A na okolnost tvog bukvalnog shvatanja nekih metaforičnosti u Bibliji, pročitaj ovaj stih...

2 Petrova 1:19...''I imamo najpouzdaniju proročku reč, i dobro činite što pazite na nju, kao na videlo koje svetli u tamnom mestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašim.''

Teško da češ ti to shvatiti, zar ne...

ja sam astronom, rekoh ti iznad, a ti astrolozi zbog kojih irod pobi silnu decu su posebna tema, ali moze se reci da s isli da se poklone knezu ovoga sveta, ovozemaljskom caru, i sta smo dokazali sa tim? jel su zvezdari odgovor na pitanje ko je knez ovoga sveta? jel njih poturas kao argument da je Hristos knez ovoga sveta?...ccc
1. ko je njih vodio neodgovorno da se izlaju irodu
2. ko je vodio pastire odgovorno
sve pise za pismene, zvezdari/astrolozi su isli da se poklone ovozemaljskom caru, jel napravili su mu horoskop, slicno kao i js su sto su sracnali astroloski 1914. pa su se posle pokajali

1914 je godina izracunata na temelju Biblijskog prorocanstva
i ona i dalje stoji :)
a tvoja opsednutost astrologijom i demonima je drugo

Auuuuuuuu....pa ti si do fanatizma opsednut knezom ovog sveta ili ti sotonom....Hajde ponovo pogledaj stih o kojem pričamo...

Gde u tom stihu vidiš ono...knez ovog sveta..Čoveće, ne piše...
problem nastaje kada na stih koji ti navedem ponudis drugi stih, i onda dokazujes da u njemu nema onoga sto sam ti ja naveo; pa, naravno da nema, ali sta si ti dokazao, da citas samo stihove koje ti odaberes, a ignorises one koje ja postavljam? - i to ti je manir.
A evo kako je bilo - ja sam te upitao, kako to da ti tvrdis da je sotona knez ovoga sveta, a justin popovic tvrdi da je Hristos taj knez ovoga sveta, tumaceci jevandjelje po JOVANU
A za sud, što je knez ovoga svijeta osuđen.“
(16:8-11)
https://svetosavlje.org/tumacenja-svetog-evandjelja-po-jovanu/18/?pismo=lat
Duh Sveti pokaraće svet još „za sud, što je knez ovoga sveta osućen“. Da, ljudi, su izvršili sud nad Bogom: najsramniji i najodvratniji, kakav ni demoni nisu izvršili kad je u pakao sišao. Ljudi su osudili na smrt Kneza, Vladara ovoga sveta, Tvorca i Svedržitelja i Spasitelja. Ima li bezumnijeg suda od toga: osuditi Boga, i to na smrt?
...
Ključne reči: Prepodobni JUSTIN Ćelijski (Popović)
To sam ja tebe pitao, i jos neke pravoslavce vajne, a ne za Matej 2,2 sto je sasvim druga tema na koju si bezveze skocio da bi izbegao odgovor na moje pitanje..

A na okolnost tvog bukvalnog shvatanja nekih metaforičnosti u Bibliji, pročitaj ovaj stih...

2 Petrova 1:19...''I imamo najpouzdaniju proročku reč, i dobro činite što pazite na nju, kao na videlo koje svetli u tamnom mestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašim.''

Teško da češ ti to shvatiti, zar ne.
ja sam te upravo to i pitao, da nam osim ove metafore pokazes i druge, pa sam kao primer upitao za trecine iz laznog otkrivenja, vidi nadji stih, gde se trecina voda truje, trecina riba ubija, trecina, ... - za to ti meni reci, jel i to metafora ili ce stvarno ''zvezda'' da padne na zemlju i napravi masakr?
Kuku me lele da me lele kuku...tebi se prijateljstvo svodi na ono...da se ima neka korist od prijateljstva...
za vas bukvaliste je korist, ali ti mene ucis metaforama, ili bar pokusavas, pa zasto si onda ovde bukvalan?
Kaza da si astronom, da jesu pa onda da nisu sve zvezde lažne ali mi ništa ne kaza u smislu konteksta u vezi sa ovim...
niti sam rekao bukvalno, niti metaforicno, to nema smisla kako ti mastas, ne razlikujuci jednu zvezde od druge.
U vezi konteksta, pise sve kod Mojsija, 4. knj. Brojevi, mozemo i o tome, da prosirimo temu o laznim prorocima i laznim svetiteljima - to je kontekst za koji pitas.

Poslednja izmena:
Otkrivenje 9:1...''I peti anđeo zatrubi, i videh zvezdu gde pade s neba na zemlju, i dade joj se ključ od studenca bezdana;''
pa to te je i pitam jel to metaforicno, kao bajagi, ili stvarno mislis da zvezda pada na zemlju? i bas se zvezdi daje kljuc, posle pada?
2. PETROVA 2,16-17
Jer vam ne objavismo silu i dolazak Gospoda našega Isusa Hrista sledujuci izmišljenim bajkama, ...

dakle, sve zvezde nisu lazne, vec su lazne one koje se nabrajaju u laznom otkrivenju, pelen na primer je lazna zvezda, a lazno otkrivenje je ta lukavo izmisljena bajka.
Jer vam ne objavismo silu i dolazak Gospoda našega Isusa Hrista sledujuci izmišljenim bajkama, nego smo sami bili ocevici velicanstva Njegova. Jer On primi od Boga Oca čast i slavu kada mu dodje ovaj glas od veličanstvene slave: Ovo je Sin moj ljubljeni, koji je po mojoj volji.

Poslednja izmena:
A evo kako je bilo - ja sam te upitao, kako to da ti tvrdis da je sotona knez ovoga sveta, a justin popovic tvrdi da je Hristos taj knez ovoga sveta, tumaceci jevandjelje po JOVANU
A za sud, što je knez ovoga svijeta osuđen.“
11 περὶ δὲ κρίσεως, ὅτι ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου κέκριται.
Problem je sto ne razumes ovo ``knez``. Probaj da ubacis bilo koju rec iz prevoda reci ὁ ἄρχων (koja stoji u Pismu) i mozda ce ti biti malo jasnije na sta misli Sveti otac Justin Popovic cije ime i prezime pises malim slovom sebi na sramotu i osudu.

ὁ ἄρχων - ruler, commander, chief, king,
- as official title, chief magistrate,
- the authorities,
- the eponymous magistrate of the year,
- 2. governor of a dependency or province, e.g. in the Athenian Empire,
- a Roman governor,
- 3. generally, magistrate, official,
- ruler of a synagogue
- president of a club,

problem nastaje kada na stih koji ti navedem ponudis drugi stih, i onda dokazujes da u njemu nema onoga sto sam ti ja naveo; pa, naravno da nema, ali sta si ti dokazao, da citas samo stihove koje ti odaberes, a ignorises one koje ja postavljam? - i to ti je manir.

U vezi sa Matej 2:2 bivalo je ovako. Kada si ti ranije postavio ovo...

I sta kaze pisac laznog otkrivenja?

Otkrivenje 22,16Ja Isus poslah anđela svojega da vam ovo posvjedoči u crkvama. Ja sam korijen i rod Davidov, i sjajna zvijezda Danica.
eto, pa prestanai da auces, nego citaj lepo, pa ces znati

U vezi sa tim, to sam prokomentarisao ovako...

Možda je pisac ''lažnog'' otkrivenja imao u vidu recimo ovo...

Brojevi 24:17... ''Vidim Ga, ali ne sad; gledam Ga, ali ne izbliza; izaći će zvezda iz Jakova i ustaće palica iz Izrailja, koja će razbiti knezove moavske i razoriti sve sinove sitove''

A ti si to komentarisao ovako...

I kada sam ti u nekoliko postova, predočio da u Matej 2:2 nema ono...knezu ovog sveta, ti si odgovorio ovako...

ja sam astronom, rekoh ti iznad, a ti astrolozi zbog kojih irod pobi silnu decu su posebna tema, ali moze se reci da s isli da se poklone knezu ovoga sveta, ovozemaljskom caru, i sta smo dokazali sa tim? jel su zvezdari odgovor na pitanje ko je knez ovoga sveta? jel njih poturas kao argument da je Hristos knez ovoga sveta

A da ...u vezi sa stihom Otkrivenje 22:16, nisam ti uskratio odgovor. Pogledaj malo unazad moje postove.

Back