stnco
Elita
- Poruka
- 17.945
?Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
?Lepo sam ti rekao da sledeći put te situacija kada se ja, po tebi, spetljam sve lepo razjasnimo. Može i retroaktivno, jer ti voliš da "prčkaš" po prošlim postovima.Naravno da se sećam. A sada je problem šta...što su mi ljuti protivnici ateisti...
Mali problem u vezi sa tim, biva činjenica da si ti u uverenju da se uopšte nisi spetljao. Kada napišeš neku rečenicu koja protivreči nekoj drugoj iz nekog drugog posta, tebi je to onako...u savrešenoj usaglašenosti. Naravno uz ono tvoje ...budibogsnama...
C, c, ,c.A šta je to bilo ... pre Velikog praska...i kako je to što je bilo pre eksplozije...nastalo...
Dakle ovako...tačno znaju kakvi su procesi u zvezdama i kako su započeti...i kako se to uklapa u ovo...
I naravno...nisi se spetljao...baš je onako logično...tačno znaju...a u vezi sa dokazom...pokušavaju...
Ne Sale, nego, tačno znaju šta pokušavaju.Tačno znaju da pokušavaju![]()
Ne radi se o abiogenezi. Radi se o tome da si napisao da ti je kreacija logičnija, a video si i sam šta si sve pisao u vezisa nastankom zvezda.
stAnco, zašto tako...nema moje sumnje u nauku u opštem smislu. Nije sumnja u nauku u takvom smislu, kada jasno kažem, da abiogeneza nema odgovor na problem nastanka života na zemlji.
A na tebi je jeroh da razmisliš o tome, da li je spojivo da Papa prihvata evoluciju, a da tvrdi da je On stvorio ljudska bića. Pa valjda znaš da su i ljudska bića stvorena evolucijom, normalno, prema TE.
Evo šta je rekao:
"Evolucija i Veliki prasak su se zaista dogodili. Bog nije mađioničar sa čarobnim štapićem",.
A kada si ovaj navod naveo onda si ispred ovog boldovanog propustio da napišeš i ovo:
"- Kada čitamo o stvaranju čoveka u "Knjizi postanja", zamišljamo boga kao mađioničara sa čarobnim štapićem koji može da uradi šta god poželi, ali nije tako. ". Sve ćeš ovo da nađeš ovde: https://www.blic.rs/vesti/svet/bog-...u-evolucija-i-veliki-prasak-stvarnost/kc340dk
C, c, ,c.
Odlično jeroh, evo mesta gde sam se ja po tvome spetljao, a istina je da ti ne znaš o tim procesima, kao i u dosadašnjim slučajevima. Evo objasniću ti:
Naučnici tačno znaju koji su procesi u zvezdama. Evo konkretno, na Suncu se odvija fuzija, pri čemu se oko 600 miliona tona vodonika svake sekunde pretvori u helijum. Taj proces fuzije je, dakle, veoma poznat. Nekontrolisana fuzija, stvorena od strane čoveka, je poznata i na Zemlji, i to je hidrogenska bomba, pri čemu fuzioni materijal skoro trenutno "sagori", pa se u malom vremenskom intervalu oslobađa ogromna, razarajuća energija. Međutim, kako fuzionog materijala ima dosta na Zemlji, a energija dobijena fuzijom nije praćena radioaktivnim zračenjem, kao što je slučaj kod fisije, onda naučnici pokušavaju da iskontrolišu fuziju, odnosno pokušavaju da uspore fuzioni proces, i da se u određenom vremenu dobije primenljiva energija.
E sada čekam da vidim kako sam se ja to spetljao u ovom konkretnom slučaju.
Lepo sam ti rekao da sledeći put te situacija kada se ja, po tebi, spetljam sve lepo razjasnimo. Može i retroaktivno, jer ti voliš da "prčkaš" po prošlim postovima.
Život nije nastao zamahom čarobnog štapića, već je nastajao. E kada se dostigla određena složenost, što ima atribute života, onda možemo reći da je konačno nastao život, koji je "zahvatila" TE i eto nastade i čovek.
I nadam se i da si zapamtio da niko na ovom belom (i zaražemom) svetu ne zna, zasigurno, kojim je procesom nastao život.
Lepo sam ti rekao da sledeći put te situacija kada se ja, po tebi, spetljam sve lepo razjasnimo. Može i retroaktivno, jer ti voliš da "prčkaš" po prošlim postovima.
Ne znamo kako su se svi ovi delovi povezali u prvu ćeliju, kako su te prve ćelije tačno izgledale, i kako su tačno funkcionisale (recimo, kako su funkcionisali prvi sistemi deljenja, koji je bio protok energije, itsl.).Mnogo toga je još uvek nepoznanica na polju abiogeneze, i malo je verovatno da ćemo naći odgovore u neposrednoj budućnosti. Nauci je potrebno vreme da proizvede rešenje za bilo kakav problem, a ovo je jedan od najvećih problema koji danas postoje. "
Prosto neverovatno, da se čovek čudom čudi.
Pa jeroh. Ti kažeš da prihvataš ovaj tekst koji si naveo, a zar se ne sećeš da si napisao ovo:
"A da...život je nastajao iz nežive materije i to tako što je ta neživa materija u svom nastajanju dostigla odredjenu složenost što ima atribute života...
Auuuuuu...neživa materija dostigla složenost koja ima atribute života i ono...tako je nastao život.. "
Život nije nastao zamahom čarobnog štapića, već je nastajao. E kada se dostigla određena složenost, što ima atribute života, onda možemo reći da je konačno nastao život, koji je "zahvatila" TE i eto nastade i čovek.
Baš tako. Ja čitam knjige koje pišu ateisti, a i vernici, ali nisam opsednut autorima, kao što si ti Dokinsom.Možda bi mogao da mi odgovoriš šta ti imaš protiv njega, osim što je javno potvrđeni ateista, a ti ih (nas) mrziš iz dna duže.
Jeroh, dragi druže, okani se ovakvih zavrzlama i predlažem da pišemo o nečemu neutralnom.
Ne Sale, nego, tačno znaju šta pokušavaju., dakle pokušavaju da uspore fuzioni proces.
Prodiskutovaćemo o tome kada budu dali novu teoriju o nastajanju zvezda. No, čisto sumnjam da sadašnju teoriju mogu da obore, jer tačno znaju kakvi su procesi u zvezdama i kako su započeti,
a dokaz za to je, ono što sam ti rekao: naučnici pokušavaju da u zemaljskim uslovima izvrše kontrolisanu reakciju koja održava zvezde.
Jeroh, dragi druže, okani se ovakvih zavrzlama i predlažem da pišemo o nečemu neutralnom.
Imas u Mateju 24 pa citaj![]()
A u vezi tog...mir i sigurnost...iz Prve Solunjanima 5:3...treba da ti je poznato ovo...
Kada se radi o objavi „mir i sigurnost“, neke stvari znamo, ali ima toga što ne znamo. Na primer, ne znamo šta će voditi do te objave niti kako će biti proglašena. Ne znamo da li će se raditi o samo jednoj objavi ili o nizu objava. Međutim, šta god da se dogodi, znamo sledeće: Svetske vođe ne mogu postići mir i zato nas njihova objava ne sme zavarati. Ta objava je upravo ono na šta nas Biblija upozorava. Ona je znak da „Jehovin dan“ treba da počne.

Doktrina o besmrtnosti duše je ZAISTA izgrađena na temeljima biblijskih pogrešnih prevoda, pogrešnih pretpostavka i aljkavog istraživanja. Malo njih je imali DUHOVNE HRABROSTI da iznova pogledaju bez predrasuda ovo pitanje i prihvate istinsko Biblijsko učenje.
Činjenica je da kada JE svrgnuta lažna doktrina o besmrtnoj duši, zajedno sa njom pada podjednako paganski i lažni koncept raja i pakla – jedan od stubova tradicionalnog hrišćanstva!

Pitaj BogaMono, hajde pročitaj ovo...
Iako znamo da će uslediti napad na Božji narod, mi nismo preterano zabrinuti. Nama nije najvažnije naše spasenje, već posvećenje Jehovinog imena i potvrđivanje njegovog prava da bude Vrhovni Vladar.
pa mi kaži...zašto neće biti spasenja za one vernike koji veruju u Boga ali bez onog...Božije ime je Jehova...![]()

stAnco, stAnco...proveri u mom postu pa se uveri da sam postavio ovako...
"Kada čitamo Stvaranje sveta u Knjizi Postanja, možemo doći u opasnost da zamislimo Boga kao mađioničara, sa čarobnim štapićem, koji je u stanju da uradi sve. Međutim, to nije tako.", rekao je papa i dodao: "On je stvorio ljudska bića i pustio ih da se razvijaju prema unutrašnjim zakonima koje je usadio u svakog pojedinca, kako bi dostigli svoje potpuno ispunjenje. Veliki prasak, koji se danas smatra početkom sveta, nije u suprotnosti sa intervencijom božanskog tvorca, već baš naprotiv, zahveta njegovo postojanje. Evolucija u prirodi nije u suprotnosti sa idejom postanja, zato što evolucija zahteva postojanje bića koje evoluira."
Nisam propustio ono...kada čitamo stvaranje sveta u knjizi postanja...
Razmisli malo o kazanom od strane Pape Franje...On je samo, onako veoma perfidno i u dobroj meri mudro, dopustio i Evoluciju i Veliki prasak ali...nikako bez Boga...
Izvinjavam se, pogrešio sam. U tvom navodu stvarno postoji ova prva rečenica, i baš me čudi kako sam je prevideo. Moraču kod oftamologa da menjam dioptriju.stAnco, stAnco...proveri u mom postu pa se uveri da sam postavio ovako...
"Kada čitamo Stvaranje sveta u Knjizi Postanja, možemo doći u opasnost da zamislimo Boga kao mađioničara, sa čarobnim štapićem, koji je u stanju da uradi sve. Međutim, to nije tako.", rekao je papa i dodao: "On je stvorio ljudska bića i pustio ih da se razvijaju prema unutrašnjim zakonima koje je usadio u svakog pojedinca, kako bi dostigli svoje potpuno ispunjenje. Veliki prasak, koji se danas smatra početkom sveta, nije u suprotnosti sa intervencijom božanskog tvorca, već baš naprotiv, zahveta njegovo postojanje. Evolucija u prirodi nije u suprotnosti sa idejom postanja, zato što evolucija zahteva postojanje bića koje evoluira."
Nisam propustio ono...kada čitamo stvaranje sveta u knjizi postanja...
Razmisli malo o kazanom od strane Pape Franje...On je samo, onako veoma perfidno i u dobroj meri mudro, dopustio i Evoluciju i Veliki prasak ali...nikako bez Boga...
To je tvoj komentar u vezi sa ovim...
I hajde, postavi mi moj post u kojem sam napisao u smislu ove tvoje tvrdnje...da si napisao da ti je kreacija logičnija...
stAnco, spetljao si se u postu koji si sada komentarisao a koji glasi ...ovako...
To je ono...tačno znaju....a dokaz za to je da...pokušavaju...
I naravno...nisi se spetljao...baš je onako logično...tačno znaju...a u vezi sa dokazom...pokušavaju..
Pogledaj tvoje postove ...
Nema ovde ništa smešno ni čudno. Život nije nastao čarobnim štapićem već nekako onako, kako je pisalo u onom tvom "plavom" tekstu, koji si i ti sam prihvatio. I normalno je da su se tim spajanjem usložnjavali molekuli, dok se nije došlo do prve ćelije. I lepo ti tamo piše kako je došlo do toga još se ne zna.Pogledaj tvoje postove ...
stAnco, kako bre napisa to ...mrziš iz dna duše...Zašto bih ja mrzeo Davkinsa...pa zar mu ovo nije baš onako simpatično ...
''Evolucioni proces je osmotren. Samo što jednostavno nije osmotren dok se zbiva. ''
Ričard Davkins
zašto bih ja mrzeo tebe, zbog činjenice da si ateista... zašto bih mrzeo bilo koga ko je ateista, ovde na forumu samo zbog toga što je ateista ...Kada neko nekog mrzi, onog prema kome je usmerena ta mržnja, to ne dotiče ali zato onaj koji mrzi, prosto izgara i sagoreva samog sebe kroz mržnju koja bukti u njemu.
Izvini jeroh, išao sam redom po tvojim postovima, pa sam tek sada naišao na ovaj. I onaj prethodni, koji si odgovorio na moj odgovor Sale-tu je intrigantan, ali sam ga preskočio. Samo da napomenem da si čuo za Migma-ćelije (razvijao ga naš čovek) i Tokamak uređaj, mislim da je započet u Engleskoj. Ne znam da li se pokušava još nešto treće.Predlog prihvaćen. Možemo li da pričamo o čovekovom verovanju onako...u opštem smislu.. Može li čovek živeti bez bilo kakvog verovanja u bilo šta...Veruješ li ti da češ biti živ, recimo do ...nove godine. Ako bi ti mene pitao, kazao bih...verujem...
Kada se razboliš...verujejš li da češ ozdraviti...Ako bi mene pitao, kazao bih... verujem...
Strana 62. post broj 1544.
"StAnco ja nemam moje poimanje nastanka života. Ti si veoma konkretno stao na ateističko-naučno poimanje života. Ja ne mogu to da prihvatim jer jer nemam dovoljno vere. StAnco, koliko vere treba da prihvataš da će problem nastanka života nekada biti rešen...Vernici veruju u biblijsko stvaranje i nekako mi se čini da je za takvu veru dovoljno mnogo manje vere, od one, koju mora imati ...sledbenik abiogeneze."
A ti izjavljuješ: ".Vernici veruju u biblijsko stvaranje i nekako mi se čini da je za takvu veru dovoljno mnogo manje vere, od one, koju mora imati ...sledbenik abiogeneze."
Ovo tvoje "nekako mi se čini" je jasan pokazatelj da ti je biblijsko stvaranje logičnije, prihvatljivije, realnije.....jer treba mnogo manje vere.
PS Ali, i ovaj nastavak je veoma interesantan. U navedenom postu si pokazao i jasan animozitet prema ateistima naglašavajući ono "ateističko-naučno" već treba samo "naučno". Nikako da prihvatiš, to sam ti mnogo puta napisao da nauka nije ateistička, već i tvoja, ako je priznaješ. Ateisti s amo odbacuju sve što je nanaučno (bar je tako kod mene)