jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
A evo kako je bilo - ja sam te upitao, kako to da ti tvrdis da je sotona knez ovoga sveta, a justin popovic tvrdi da je Hristos taj knez ovoga sveta, tumaceci jevandjelje po JOVANU
A za sud, što je knez ovoga svijeta osuđen.“
(16:8-11)
https://svetosavlje.org/tumacenja-svetog-evandjelja-po-jovanu/18/?pismo=lat
Duh Sveti pokaraće svet još „za sud, što je knez ovoga sveta osućen“. Da, ljudi, su izvršili sud nad Bogom: najsramniji i najodvratniji, kakav ni demoni nisu izvršili kad je u pakao sišao. Ljudi su osudili na smrt Kneza, Vladara ovoga sveta, Tvorca i Svedržitelja i Spasitelja. Ima li bezumnijeg suda od toga: osuditi Boga, i to na smrt?
I kakve veze to ima sa onim iz Matej 2:2...
To sam ja tebe pitao, i jos neke pravoslavce vajne, a ne za Matej 2,2 sto je sasvim druga tema na koju si bezveze skocio da bi izbegao odgovor na moje pitanje..
Kada postavljaš delove tvojih postova sa nekih drugih tema, obrati pažnju koga si i gde to pitao. Neću postavljati tvoje postove sa drugih tema u kojima stoji to u vezi tumačenja Jovanovog Jevandjelja po Justinu Popoviću.
A u vezi tumačenja Justina Popovića, obrati pažnju na rečenicu...
Ljudi su osudili na smrt Kneza, Vladara ovoga sveta, Tvorca i Svedržitelja i Spasitelja.
Ne piše...Kneza ovog sveta...Piše samo...Kneza. A u nastavku posle zapete ide ono...Vladara ovog sveta.
P.S. A ti kao školovani astronom nisi naučio da se imena i prezimena pišu početnim velikim slovom...Mislim na ono...justin popović
A kada bi pročitao Bibliju, zapazio bi da se Isus naznačuje i kao Car.
Matej 28:18... ''I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.''
Otkrivenje 17:14... ''Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni.''
Jevrejima 1:8... ''A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.''
E sada, kada se kaže ono tebi omiljeno...knez ovog sveta, imajući u vidu da ono Knez, samo po sebi predstavlja neku vladavinu ali...sa nekim Carem kao autoritetom, šta bi to moglo značiti...
A razmisli malo u vezi sa tim da je u Starom Zavetu JHVH Gospodar nad gospodarima, Car nad carevima a da je u Novom Zavetu to Isus...
1 Timotiju 6:15...''Koji će u svoje vreme pokazati, Blaženi i jedini Silni Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima,''
Sumnjam da češ shvatiti poentu mog kazivanja ali...zašto li zbog toga, iznenadjen neću biti...