vcbccbc vcbcvb
Iskusan
- Poruka
- 6.887
procitao sam ponovo, i vidim opet dosta nerazumevanjaHajde pažljivo pročitaj, ali pažljivo...
I On je zaista uzneo se sa telom k Ocu, i postao nevidljiv za svet: „nećete me više videti“, ma da su Ga apostoli viđali posle vaskrsenja 40 dana, i kasnije se mnogo puta javljao njima i svojim sledbenicima, kao što se i sada javlja. Rekao im je: „i više me nećete videti“, kao pretstavnicima hristobornih ljudi, greholjubivih i bogobornih. I zaista, za njih je Spas nevidljiv. No iako se telom uzneo k Ocu, On je sav svojim božanstvom, svim božanskim silama svojim ostao u Crksvi, i Duhom Svetim dela iz nje neprekidno, sve do Strašnoga Suda.
dakle, da li ti tvrdis da ga hristoborni samo nece videti, navodis kao dokaz da su ga apostoli videli, a zakljucujes da je prisutan/ostao u crkvi; dobro, a kako se to razlikuje od sektaske nevidljive prisutnosti, je li njima SAMO nevidljiv jer su hristoborni, a nama, ili onim pravim hriscanima je vidljiv? - ovo ti je dokaz nerazumevanja recenice I VISE ME NECETE VIDETI, jer ne razumes, ne razumete njen prvi deo ZA PRAVDU, STO IDEM K OCU SVOME.
I krotki Utešitelj, iako dolazi da teši i produži spasenje sveta, On će najpre pokarati, izobličiti – svet za tri stvari: za greh, za pravdu, za sud. Za kakav greh? – Za neverovanje u Hrista. To je najveći greh;
I ovde vidim nerazumevanje. Najveci greh je neoprostiv greh, a ko god nije verovao, mozda poveruje, mozda se obrati. A to ''NAJPRE'', sta to znaci, da ima i posle? Pa je li izoblicio onda svet, je li osudjen satana, knez ovoga sveta konacno, ili su samo pokvareni ljudovi osudili cara nad carevima, ...[trece cu da ostavim jos]? Jel osudjen satana, ili ce da se pusta iz tamnice kako tvrdi lazno otkrivenje, da jos malo vara i laze ljude, ubija i zlotvori? Znam vas bre sve kao zlu paru.
Poslednja izmena: