I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

I kaži mi ovo...gde je logika u činjenici da ti koji se deklarišeš kao pravoslavni vernik, velikana pravoslavne teologije Justina Popovića...satanizuješ...
nije lepo da izmisljas, jer sam ja rekao da je pogresio iz nerazumevanja, ali zasto mi ti ne obasnis, vec kontardiktoris samome sebi
Matej 4:8-9... ''Opet Ga uze đavo i odvede Ga na goru vrlo visoku, i pokaza Mu sva carstva ovog sveta
dakle, ti znas da je djavo knez ovoga sveta, potpuno je jasno, i zato i navodis ovaj citat... onda, kako ja satanizujem justina, a ti ne, i south koji kaze da moze i Hristos da bude taj knez - knez koga tumaci Juston, a za koga Hrostos kaze da je OSUDJEN?
A u vezi sa onim...što je knez ovog sveta osudjen...pojasni mi, jer nemam pojma, da li je to sotona raspet na krstu...Postavi mi neki stih iz BIblije u kojem se kazuje kada je i kako...knez ovog sveta osudjen... u vreme pre Isusovog raspeća...
i sada dolazimo do kljucnog momenta, li samo jos ejdnom da podvecem vasu gresku.
Vi bi mozda i poverovali Hristu da je knez ovoga sveta osudjen da je rekao KADA. Ti jerohinac isto ides iz greske u grresku, vidi - Hristos nije rekao da je vec tada knez ovoga sveta osudjen, nego da da ce BITI OSUDJEN KADA Duh dodje, koga ce On Hristos poslati, kada ode k Ocu.
Pričali smo o Isusovom Vaskrsenju a na okolnost da si sada u priću ubacio i njegovo Vaznesenje pa ću ovako.
zato sam ja ubacio u pricu vaznesenje, jer je ono uslov da Hristos posalje Duha Istine koji ce pokarati svet za greh, pravdu i sud.
========
Znaci, vi ne verujete, jer nemate svedocantvo Duha Istine da je knez ovoga sveta osudjen, pa zato pitate, pogresno razumevajuci Hrista, - nije li sotona raspet na krstu. Tako je i Justin razumeo, pa je onda sotoninu titulu - knez ovoga sveta - aplikovao na Hrista.
p.s. andrej kesarijski je napravio jos goru stvar, zapravo istu, i cak to nije ni krio, kada je aplikovao luconosu iliti lucifera, i ja stvarno ne znam ko satanizuje Hrista kada ovoga ucite
Нема ничега изненађујућег у томе што се истим називом означавају појмови толико супротни један другом,

vama je stalo samo da se ne satanizuju vasi ucitelji, vas autoritet da se ne narusava, a sto se Hristos satanizuje, sta je briga vas, koji neki niste ni hriscani, kao jerohinac iza koga se ljudi kao sto je south kriju. Sramota. Ja nikoga ne satanizujem, priznajte da ste pogresili i oprosteno vam je. A ako ne, ceracemo se jos.

Poslednja izmena:
A u vezi sa onim...što je knez ovog sveta osudjen...pojasni mi, jer nemam pojma, da li je to sotona raspet na krstu...Postavi mi neki stih iz BIblije u kojem se kazuje kada je i kako...knez ovog sveta osudjen... u vreme pre Isusovog raspeća...
u vreme pre raspeca je SOTONA pao, a tada jos nije SOTONA osudjen, ali VI ne verujete ni da je satana pala; prvo je satana pala, a osudjena je posle, sto znaci da sam trebao da idem redom, prvo da vidimo zasto vi necete da verujete Hristu da je pala, pa bih posle ja pokazao i postavio i stihove SUDA SATANINOG.
LUKA 10,17 Vratiše se pak Sedamdesetorica sa radošću govoreći: Gospode, i demoni nam se pokoravaju u ime tvoje
10,18 A on im reče: Videh satanu gde pade sa neba kao munja

Ne slavi on njih jer su svi koristili citate iz Otkrivenja.
Pazite da ne prihvatite druog, psevdohrista umesto mene istinitog: ``Jer ce mnogi doci u ime moje govoreci: Ja sam Hristos i mnoge ce prevariti ``( Lk. 21.8) i ``jer je vreme blizu``(Otk. 22.10) Ne trcite za njima. Zapazite koliko se govori u Pismima o ovome. Zato sam vam vise puta napomenuo za bezbozne jeretike, i sad molim, ne saglasavajte se sa njim za bilo sta....

NE ODGOVORI KO JE PSEUDOHRIST PO SVETOM JOVANU ZLATOUSTOM.
kORISTILI SU, naravno, ali neki u negativnom kontekstu, kao zlatousti, dok je bogoslov izignorisao knjigu u porpunosti; i za zlatpustog sam isto nsao, ali si me ti onda ubedio prevodom, da ipak citira, samo sto se opetr radi o nerazumevanju, vama je ssvim svejedno da li je nesto u pozitivnom ili negativnom kontekstu [za mene je to van pameti, da se vi nastavljate, ti prvi, juzni]... evo opet na koga se sve odnosi moj potpis, sa linka http://www.bible-researcher.com/gregory.htmlklikni, imas i original na grckom, pa reci posteno, jel nije istina da otkrovenje jovanonova fali; pa ako fali, kako ga je onda bogoslov koristio
... i razlog koji se navodi za zlatoustog -
Cyril of Jerusalem was a bishop of Jerusalem. The omission of Revelation from his list is due to a general reaction against this book in the east after excessive use was made of it by the Montanist cults.

pazi sad, samo teoretski, zabrani se knjiga jer je koriste ekscesivno js, a i dalje se prica da je NE od onoga koji se predstavlja''JA ISUS'', vec licno Hrista Isusa... neki idu iz greske u gresku, a neki iz lazi u laz, hriscani da zabrane Hristovo otkrivenje zbog tamo nekih... - to vi lazete jedino sami sebe... ma, jos gore, vi niste normalni, onamo hriscni se ne odrekose Hrista i podnese mucenistva noga, a sada ce da se odreknu zbog neke sekte otkrivenja. Sutra cete sve prihvatiti sto vam danas pricam, ali ce to biti od nekog drugog, a mene cete popljuvati, takvi ste vi. Zato necete ni znati kome sam sve rekao i da li je poteklo od mene ili nekog drugog, NIKADA.
Gregory of Nazianzus on the Canon of Scripture

Gregory of Nazianzus (329-389) was one of the great defenders of the orthodox faith (as defined in the Nicene Creed) during the second half of the fourth century. His famous discourses on the Trinity did much to revive the strength of the orthodox party in Constantinople, where he served as bishop from 378 to 382. His pronouncement on the canon was given towards the end of his life, in the form of a poem: "Concerning the Genuine Books of Divinely Inspired Scripture," reproduced below. Like Athanasius, his enumeration of the Old Testament books omits Esther. The Revelation of John is also missing from his list of the New Testament books (See Cyril of Jerusalem for a likely explanation).

The Greek text below is from the works of Gregory in vol. 37 of Migne's Patrologia Graeca, cols. 471-474 (Carmina Dogmatica, Book I, Section I, Carmen XII.). The interlinear translation is my own.

Poslednja izmena:
... i razlog koji se navodi za zlatoustog -
Мислих за јерусалимског, а за ЗЛАТОУСТОГ овде нпр. Неопределенностью отличаются позиции святителей Григория Богослова и Амфилохия Иконийского. Свт. Григорий в соч. «О подлинных книгах богодухновенного Писания» (Greg. Nazianz. Carm. dogm. 12. 30-39) перечисляет все канонические книги Библии, кроме И. Б. О. и в завершение пишет: «Теперь имеешь все книги; а какие есть кроме них, те не в числе подлинных»

кроме ИБО ZNACI OSIM OTKRIVENJE JOVANA BOGOSLOVA

са благословом енциклопедија, ево
Добро пожаловать в один из самых полных сводов знаний по Православию и истории религии
Энциклопедия издается по благословению Патриарха Московского и всея Руси Алексия II
и по благословению Патриарха Московского и всея Руси Кирилла

evo kljucnog citata sa pravoslavne enciklopedije izdate sa blagoslovom patrijaraha http://www.pravenc.ru/text/Иоанна Богослова Откровение.html
У святителей Василия Великого и Григория Нисского количество ссылок на И. Б. О. очень мало, а у свт. Иоанна Златоуста и блж. Феодорита Кирского они вообще отсутствуют.

u slobodnom prevodu, ne poziva se na knjigu jovanovog otkrivanje UOPSTE - otsustvuje, dok se ovi ispred pozivaju malo.

I onda dodje juzna pruga, i dokaza da se sveti Zlatousti pozvao, ali u negativnom kontekstu raskrinkavajuci pseudohrista, i onda je jasno zasto su ovi to krili, sa kim to da se ne saglasavamo, ko je taj pseudohrist za koga svetitelj kaze da se sa njim ne saglasavamo? U kom kontekstu ga citira, njega jednog koji prevari mnoge jeretike [hilijaniste]?

Pazite da ne prihvatite druog, psevdohrista umesto mene istinitog: ``Jer ce mnogi doci u ime moje govoreci: Ja sam Hristos i mnoge ce prevariti ``( Lk. 21.8) i ``jer je vreme blizu``(Otk. 22.10) Ne trcite za njima. Zapazite koliko se govori u Pismima o ovome. Zato sam vam vise puta napomenuo za bezbozne jeretike, i sad molim, ne saglasavajte se sa njim za bilo sta....
.

Poslednja izmena:
dakle, ti znas da je djavo knez ovoga sveta, potpuno je jasno, i zato i navodis ovaj citat... onda, kako ja satanizujem justina, a ti ne, i south koji kaze da moze i Hristos da bude taj knez - knez koga tumaci Juston, a za koga Hrostos kaze da je OSUDJEN?

Obrati pažnju na ono boldovano, što si napisao... a za koga Hrostos kaze da je OSUDJEN?...

Pa obrati pažnju na ono, šta si napisao u nastavku...Hristos nije rekao da je vec tada knez ovoga sveta osudjen, nego da da ce BITI OSUDJEN KADA Duh dodje, koga ce On Hristos poslati, kada ode k Ocu...

i sada dolazimo do kljucnog momenta, li samo jos ejdnom da podvecem vasu gresku.
Vi bi mozda i poverovali Hristu da je knez ovoga sveta osudjen da je rekao KADA. Ti jerohinac isto ides iz greske u grresku, vidi - Hristos nije rekao da je vec tada knez ovoga sveta osudjen, nego da da ce BITI OSUDJEN KADA Duh dodje, koga ce On Hristos poslati, kada ode k Ocu.

Hajde pažljivo pročitaj stihove...

Jovan 16:8-11...''I kad On dođe pokaraće svet za greh, i za pravdu, i za sud; Za greh, dakle, što ne veruju mene; A za pravdu što idem k Ocu svom; i više me nećete videti; A za sud što je knez ovog sveta osuđen.''

Obrati pažnju na ono, da Isus kaza...A za sud što je knez ovog sveta osuđen...

Isus ne kaza...da će knez ovog sveta biti osudjen...

Razmisli i o tvojoj rečenici...

Hristos nije rekao da je vec tada knez ovoga sveta osudjen, nego da da ce BITI OSUDJEN KADA Duh dodje, koga ce On Hristos poslati, kada ode k Ocu

Sledstveno elementarnoj logici stvari, očitim proizilazi, da je prvo morao biti osudjen i raspet Isus, kao preduslov za vaskrsenje i vaznesenje njegovo, pa će tek nakon svega toga, biti osudjen...knez ovog sveta...

A u vezi sa tom tvojom rečenicom, dalje bi proizilazilo da Isus ne može biti ...knez ovog sveta...u Jovan 16:11 jer bi bilo apsurdno da Isus bude osudjen i raspet, da bi kasnije ponovo bio...osudjen i raspet...

E sada. Neka je druga prića u smislu da je sotona osudjen, na neki naćin, samim raspećem Isusovim...A sledstveno i tome, opet knez ovog sveta koji je u tom smislu osudjen, ne može biti Isus. Bilo bi apsurdno da Isus osudjuje...samog sebe...

Znaci, vi ne verujete, jer nemate svedocantvo Duha Istine da je knez ovoga sveta osudjen,
A da malo pročitaš Bibliju...možda bi neke stvari zapazio...

Otkrivenje 20:10...''I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.''

pa zato pitate, pogresno razumevajuci Hrista, - nije li sotona raspet na krstu. Tako je i Justin razumeo, pa je onda sotoninu titulu - knez ovoga sveta - aplikovao na Hrista.

Auuu...čoveće...nije li sotona raspet na krstu. Tako je i Justin razumeo,..

u vreme pre raspeca je SOTONA pao, a tada jos nije SOTONA osudjen, ali VI ne verujete ni da je satana pala;

Kuku me lele da me lele kuku...Kkata da je sotona zbačen sa neba u ...vreme Isusovog raspeća...Pa čoveće, nije valjda Isusovo raspeće bilo u ...Edenskom vrtu...

prvo je satana pala, a osudjena je posle, sto znaci da sam trebao da idem redom, prvo da vidimo zasto vi necete da verujete Hristu da je pala,

Pa kako napisa tako nešta...Pa ko to ne veruje da je onaj...pečat savršenstva...zbačen sa neba...Čoveće, razmisli malo o onom šta i kako napišeš...

LUKA 10,17 Vratiše se pak Sedamdesetorica sa radošću govoreći: Gospode, i demoni nam se pokoravaju u ime tvoje
10,18 A on im reče: Videh satanu gde pade sa neba kao munja
Hajde mi onjasni, gde je bio i kada je Isus video to...padanje sa neba...Ima mnogo toga u vezi sa Biblijom o čemu ti nemaš ni elementarnog znanja.

Auuuuuuuuuuuu..ne mogu da verujem...I to je tvoj komentar u vezi sa ovim postom...

Ne slavi on njih jer su svi koristili citate iz Otkrivenja.

Vasilije Veliki, Grigorije Bogoslov i Jovan Zlatoust, po tvojoj tvrdnji bivaju od onih za koje Isus kaza...

Luka 21:8...''A On reče: Čuvajte se da vas ne prevare, jer će mnogi doći na ime moje govoreći: Ja sam, i vreme se približi. Ne idite dakle za njima.''

A ovo je na svoj način zanimljivo. Kada ti odgovara da onako u kontekstu uz Luka 21:8. ti postaviš stih...

Otkrivenje 22:10...''I reče mi: Ne zapečaćavaj reči proroštva knjige ove; jer je vreme blizu.''

Мислих за јерусалимског, а за ЗЛАТОУСТОГ овде нпр. Неопределенностью отличаются позиции святителей Григория Богослова и Амфилохия Иконийского. Свт. Григорий в соч. «О подлинных книгах богодухновенного Писания» (Greg. Nazianz. Carm. dogm. 12. 30-39) перечисляет все канонические книги Библии, кроме И. Б. О. и в завершение пишет: «Теперь имеешь все книги; а какие есть кроме них, те не в числе подлинных»

кроме ИБО ZNACI OSIM OTKRIVENJE JOVANA BOGOSLOVA

са благословом енциклопедија, ево
Добро пожаловать в один из самых полных сводов знаний по Православию и истории религии
Энциклопедия издается по благословению Патриарха Московского и всея Руси Алексия II
и по благословению Патриарха Московского и всея Руси Кирилла

evo kljucnog citata sa pravoslavne enciklopedije izdate sa blagoslovom patrijaraha http://www.pravenc.ru/text/Иоанна Богослова Откровение.html
У святителей Василия Великого и Григория Нисского количество ссылок на И. Б. О. очень мало, а у свт. Иоанна Златоуста и блж. Феодорита Кирского они вообще отсутствуют.

u slobodnom prevodu, ne poziva se na knjigu jovanovog otkrivanje UOPSTE - otsustvuje, dok se ovi ispred pozivaju malo.

I onda dodje juzna pruga, i dokaza da se sveti Zlatousti pozvao, ali u negativnom kontekstu raskrinkavajuci pseudohrista, i onda je jasno zasto su ovi to krili, sa kim to da se ne saglasavamo, ko je taj pseudohrist za koga svetitelj kaze da se sa njim ne saglasavamo? U kom kontekstu ga citira, njega jednog koji prevari mnoge jeretike [hilijaniste]
?

Čoveće može li prevod na srpski...

A za laku noć neka ti bude ovo...

1 Jovanova 4:4...'' Vi ste od Boga, dečice, i nadvladaste ih, jer je veći koji je u vama negoli koji je na svetu''

Obrati pažnju na ono boldovano, što si napisao... a za koga Hrostos kaze da je OSUDJEN?...
Ostao sam nedorecen - OSUDJEN... u vreme dolaska Duha Istine, sto ti dalje citiras, tako da si mogao da razumes pravilnoda si hteo
Pa obrati pažnju na ono, šta si napisao u nastavku...Hristos nije rekao da je vec tada knez ovoga sveta osudjen, nego da da ce BITI OSUDJEN KADA Duh dodje, koga ce On Hristos poslati, kada ode k Ocu...
da, ovde nisam nedorecen
Sledstveno elementarnoj logici stvari, očitim proizilazi, da je prvo morao biti osudjen i raspet Isus, kao preduslov za vaskrsenje i vaznesenje njegovo, pa će tek nakon svega toga, biti osudjen...knez ovog sveta...
ja to i trazim od tebe - logiku, a po logici stvari, knez ovoga sveta je osudjen prvo, pa tek onda Hristos salje Duha Istine, Utesitelja - to je sled dogadjaja, i vaznesenje sam zato naveo, jer je ono uslov poslanja Utesitelja [koji od Oca ishodi, a Sin ga salje, to valjda znas]
A u vezi sa tom tvojom rečenicom, dalje bi proizilazilo da Isus ne može biti ...knez ovog sveta...u Jovan 16:11 jer bi bilo apsurdno da Isus bude osudjen i raspet, da bi kasnije ponovo bio...osudjen i raspet...
ma, ovde ne smemo da prenebregavamo stanoviste - od strane koga je osudjen? Ne govori Hristos nikada da je osudjen, bar se ja ne secam, vec stalno govori da ima poslanje, tj. vlast od Oca da polozi svoj zivot, i opet ga uzme, ... Samo oni koji ne veruju da je vaskrsao, samo oni mogu da tvrde da je osudjen, ali cak ni oni nemaju pravo da ga nazivaju knezom ovoga sveta, jer znamo da je to djavo.
E sada. Neka je druga prića u smislu da je sotona osudjen, na neki naćin, samim raspećem Isusovim...A sledstveno i tome, opet knez ovog sveta koji je u tom smislu osudjen, ne može biti Isus. Bilo bi apsurdno da Isus osudjuje...samog sebe...
pa, covekoubica je raspecem likovao, a vaskrsenjem Hristovim bi mogao da bude osudjen

ma, ovde ne smemo da prenebregavamo stanoviste - od strane koga je osudjen? Ne govori Hristos nikada da je osudjen, bar se ja ne secam, vec stalno govori da ima poslanje, tj. vlast od Oca da polozi svoj zivot, i opet ga uzme, ... Samo oni koji ne veruju da je vaskrsao, samo oni mogu da tvrde da je osudjen, ali cak ni oni nemaju pravo da ga nazivaju knezom ovoga sveta, jer znamo da je to djavo.
D.Ap 13.
27. Јер они што живе у Јерусалиму, и старјешине њихове, не познаше Овога, него осудивши га, испунише пророчке ријечи које се читају сваке суботе.

Auuu...čoveće...nije li sotona raspet na krstu. Tako je i Justin razumeo,..
Ti izvlacis iz konteksta polovine mojih recenica, to ti postaje manir, da bi mene prozvao, dok se i sam sluzis apsurdima da bi pokazo da nesto nije moguce, EVO OVDE -
dalje bi proizilazilo da Isus ne može biti ...knez ovog sveta...u Jovan 16:11 jer bi bilo apsurdno da Isus bude osudjen i raspet, da bi kasnije ponovo bio...osudjen i raspet...
Isto sam i ja pokazao da je Justin dosao do apsurda, jer je tu osudu vezao za krst. Ali sta sam ja kriv za njegovo nerazumevanje?
Hajde mi onjasni, gde je bio i kada je Isus video to...padanje sa neba...Ima mnogo toga u vezi sa Biblijom o čemu ti nemaš ni elementarnog znanja.
ja nemam znanja, ali opet mnogi nemaju pojma - pitanje je ko i kada je vratio na nebo satanu da ratuje protiv kneza Mihaila, dok ne bude PONOVO ZBACENA. U tome i jeste prevara, a ja nisam js pa da dajem datume.

D.Ap 13.
27. Јер они што живе у Јерусалиму, и старјешине њихове, не познаше Овога, него осудивши га, испунише пророчке ријечи које се читају сваке суботе.
tacno tako, stanoviste da je Hristos osudjen je stanoviste onih koji ne poznaju spasitelja, - poenta je odlicna.

tacno tako, stanoviste da je Hristos osudjen je stanoviste onih koji ne poznaju spasitelja, - poenta je odlicna.

Ne razumem bas. Prvo si rekao:

Samo oni koji ne veruju da je vaskrsao, samo oni mogu da tvrde da je osudjen,

Posle ti postavljam da to kaze Apostol Pavle. Zar on ne poznaje Spasitelja ili ja nesto pogresno razumem?

Auuuuuuuuuuuu..ne mogu da verujem...I to je tvoj komentar u vezi sa ovim postom...

Vasilije Veliki, Grigorije Bogoslov i Jovan Zlatoust, po tvojoj tvrdnji bivaju od onih za koje Isus kaza...

Luka 21:8...''A On reče: Čuvajte se da vas ne prevare, jer će mnogi doći na ime moje govoreći: Ja sam, i vreme se približi. Ne idite dakle za njima.''

A ovo je na svoj način zanimljivo. Kada ti odgovara da onako u kontekstu uz Luka 21:8. ti postaviš stih...

Otkrivenje 22:10...''I reče mi: Ne zapečaćavaj reči proroštva knjige ove; jer je vreme blizu.''
south r. ti daje palac gore, a nece da se javi da to sto sam postavio njemu to je kopija njegovog posta, to on prevodi sv. Zlatoustog [to nije moj komentar, nisu moje reci]
Jeroh, slusaj me pazljivo - to je juzni postavio, a ne ja.

south r. ti daje palac gore, a nece da se javi da to sto sam postavio njemu to je kopija njegovog posta, to on prevodi sv. Zlatoustog [to nije moj komentar, nisu moje reci]

Aman bre covece. Zlatousti koristi reci Otkrivenja u svojoj besedi da potkrepi besedu necim iz Pisma a ne vrsi kriticki osvrt na njega.
Pitah te jednom, ako je Zlatousti bio protiv Otkrivenja zasto ga je uvrstio u Liturgiju? Znamo da se ono ne cita zato sto je Prorocka knjiga, ali se deo Otkrivenja koristi u svakoj Liturgiji i to ne u nekoj Jekteniji vec u samom Kanonu Efharistije. Rekoh ti, ili istrazi sam Kanon Efharistije, sta je to i gde koristi otkrivenje ili pitaj i objasnicu ti.

Ne razumem bas. Prvo si rekao:

Posle ti postavljam da to kaze Apostol Pavle. Zar on ne poznaje Spasitelja ili ja nesto pogresno razumem?
ti si funkcionalno nepismen, obrazovni sistem je kriv, stvarno to mislim - ima vas koji citate, a a ne shvatate sta citate i prevodite pride sa grckog [cak sam ti obojio crveno]

не познаше Овога, него осудивши га

oni koji su ga osudili, to su uradili jer ga nisu poznali, a koji ga poznase, ti ga ne bi osudili, i ne samo da ga ne bi osudili, vec se i gnusaju stanovista osudjujuceg ako znamo da je polozio svoj zivot ...da je mogao 12 legiona andjela da izmoli od Oca, a ne da Petar poteze noz, ...

men' stvarno nije jasno kako vama nije jasno da sto je stanoviste jedne strane, to nije stanoviste druge, i ako smo neprijateljske strane, onda su nam i stanovista suprotna verovatno... jel treba da vas molim da jasno zauzmete stanoviste pa da pocnem sa ........., dok uporno odbijate jer se bojite? dobar rat ratovah, trku svrsih - rece ap, Pavle, jer je zauzeo stanoviste

Čašu koju mi dade otac zar da je ne pijem? - casu novog zaveta, a ne novog suda
A kad im reče: ja sam; izmakoše se natrag i popadaše na zemlju. - zasto su popadali, men' nije jasno da vi mastate da se Sin Boziji moze osuditi, jer ja sam mislio da oni koji su ga ''osudili'' misljase da sude coveka na smrt, a ne Boga... vi bi bar trebali danas da znate da su oni pogresili, da se Gospod ne moze osuditi nikako, ni na smrt.
Matej 26,53Ili misliš ti da ja ne mogu sad umoliti oca svojega da mi pošlje više od dvanaest legeona anđela?

Poslednja izmena:
Aman bre covece. Zlatousti koristi reci Otkrivenja u svojoj besedi da potkrepi besedu necim iz Pisma a ne vrsi kriticki osvrt na njega.
to ti objasni jerohincu, a nemoj da ga pustas da misli da sam ja ovo pisao

Ti tvrdis da u istoj recenici Zlatousti polovinom svoje recenice se koristi jevandjeljem, a polovinom se koristi otkrivenjem ''potkrepljujuci ga''???
A zasto ne kazes da potkrepljuje i jevandjelje po Luki? I sta tu ima da se ''potkrepljuje'' ako govori o pseudohristu koji se lazno predstavalja da je Hristos i jos kaze da je vreme blizu [to je svakome funkcionalno pismenom jasno kao dan]? I dalje tog jednog pseudohrista Zlatousti vezue za mnoge jeretike, i kaze da zapazimo koliko se o tome govori u Pismima [malo li sam dokaza iz Pisma naveo ja licno da vam pokazem upravo to sto govori Zlatousti]? Sa kim to Zlatousti kaze da se ne saglasavamo?

Pogledaj malo bolje

Luka 21,8A on reče: čuvajte se da vas ne prevare, jer će mnogi doći na ime moje govoreći: ja sam, i vrijeme se približi. Ne idite dakle za njima.
Otkrivenje 22,10I reče mi: ne zapečaćavaj riječi proroštva knjige ove; jer je vrijeme blizu.

Uradi to sam. Ima ih ...oho...ho...i nauči da je Ignjacije Antiohijski bio učenik Apostola Jovana a ne Pavlov. A šta misliš, imaju li neke veze ovi stihovi sa Ignjacijem...

Marko 9:36-37...''I uzevši dete metnu ga među njih i zagrlivši ga reče im: Ko jedno ovakvo dete primi u ime moje, mene prima; a ko mene primi, ne prima mene nego Onog koji je mene poslao.''

Pričali smo o tome, da je Ignjacije bio učenik Apostola Jovana...ne Krstitelja Jovana. Šta li si to pobrkao...

A kada si već u priču uibacio Jovana Krstitelja, Jovan Zavedejev, prvobitno je bio učenik Jovana Krstitelja. Da ti malo pojasnim...Jovan Zavedejev je isti onaj Jovan koji je kasnije postao Apostol Jovan.
Ala si se edukovao, mogao bi da ucis teologiju, :)

Da li si primetio ono na kraju rečenice koju si tako komentarisao...

A da jeste, biva da jeste, malo neobično, da jedan običan ulični prodavac kokica, ima neko skromno znanje o teologiji...

Poznajem mnogo ljudi koji ne znaju ništa o teologiji ali onako srcem, iz duše...veruju u Boga. Da li je po tvom rezonu i to...problem.
Vrlo je jednostavno, vera bez dela je mrtva, a Bog ce sva dela , losa ili dobra izneti na sud, jer Bog nas je zatvorio u neverstvo, a Pismo u greh.

Auuuuuu...a to sa Fejs Buka je sročio...ovaj lik...Eliyahu Yardeni ...kabalista...

A da li češ mi pojasniti to...kako je Hiram kralj Tirski bio heruvim...Kako je to Hiram bio...pečat savršenstva...prepun mudrosti i sasvim lep...

Kako li je to Hiram bio ono Eosphoros, latinizovano Lucifer, ili ti ona Afroditina zvezda ili ti Venera odnosno i zvezda Danica...

Pojasni mi i ovo...da li je Isus video Hirama kralja Tirskog, kako spade sa neba...

Luka 10:18...''A On im reče: Ja videh sotonu gde spade s neba kao munja.''
Promasio si nema veze sa tim likom, pisali nasi ljudi. Mesija je video haSatana, a ne Lucifera. Hajd ponovo na fejsbufejsbupronadji i procitaj, ko je bio Lucifer.

Vidi ovako...kada si postavio ovako...

Meni je nekako bilo logično da je to tvoj post...trebalo bi da naučiš da post koji nije tvoj, postaviš tako da je to jasno vidljivo. Taj post od southa, na ovoj temi nisam uspeo da vidim. Morao sam da potražim i našao ovo, sa druge teme...

Moj prevod:
.. Pazite da ne prihvatite druog, psevdohrista umesto mene istinitog: ``Jer ce mnogi doci u ime moje govoreci: Ja sam Hristos i mnoge ce prevariti ``( Lk. 21.8) i ``jer je vreme blizu`` (Otk. 22.10) Ne trcite za njima. Zapazite koliko se govori u Pismima o ovome. Zato sam vam vise puta napomenuo za bezbozne jeretike, i sad molim, ne saglasavajte se sa njim za bilo sta....

U vezi sa ovim postom, apsolutno je jasno čiji je...A kada pod ...vcbccbc vcbcvb postaviš tekst tudjeg posta ja bi trebalo šta...da gatam u pasulj da li je tvoj ili nije...

ja nemam znanja, ali opet mnogi nemaju pojma - pitanje je ko i kada je vratio na nebo satanu da ratuje protiv kneza Mihaila, dok ne bude PONOVO ZBACENA.

Auuuuu...čoveće, šta to napisa...Znači ovako...tvrdiš da je onaj ...pečat savršenstva...ili sotona, nakon zbacivanja na zemlju, zbačen na zemlju i to prvi put, da bi ga neko vratio na nebo da ratuje protiv kneza Mihaila i da bi onda bio zbačen...po drugi put...Hajde pokušaj shvatiti kakvu si i koliku nebulozu napisao...

vama je stalo samo da se ne satanizuju vasi ucitelji, vas autoritet da se ne narusava, a sto se Hristos satanizuje, sta je briga vas,

A koji su tvoji učitelji, koje Svete Oce ti kao pravoslavni vernik uvažavaš...

Razmisli šta si zapravo onako iz podsvesti, kazao sa ovim...da se ne satanizuju vasi ucitelji...

Obrati pažnju na ono...vaši...To znači šta...da Sveti Oci pravoslavlja kao učitelji...nisu tvoji...

Da li češ me barem jednom iznenaditi i napisati post tako, što češ razmisliti o tome šta češ i kako napisati...

Back