Ne, nije ga genetika demaskirala. Imamo naznake, imamo tragove, ali ništa tu nije demaskirano do kraja. Imamo tragove automobilskih guma, znamo da je tuda prošao automobil i možemo suziti njegov tip na ograničen broj primeraka na osnovu tipa guma, težine, brzine, starosti traga, činjenica koji se automobili voze u tom kraju itd. Ali to što ne znamo 100% koji automobil je prošao i koji je identitet osobe koja ga je vozila, ne menja činjenicu da je tuda prošao automobil a ne gazela ili nosorog.
Pazi, ovde ne pokušavam da te ubedim da je to tačno. Samo pokušavam da malo preciznije razjasnim šta se zapravo tamo tvrdi.
Evolucija nije prirodan tok. Organizmi ne teže evoluciji, organizmi teže da ostanu ono što jesu. Evolucija je plod mnogo faktora i nije nešto što se tek tako dogodi. To je nešto što se događa u jako dugom vremenskom periodu, uz mnogo čudnih faktora koji moraju da se dešavaju u isto vreme, koji će iz generalne populacije da eliminišu sve jedinke bez mutacije.
Navodno, oko 99% vrsta je izumrlo tokom prošlosti. Nisu nestale zbog toga što su evoluirale u nešto drugo, nego su prosto izumrle. Ja ne znam da li su mušice uopšte sklone mutacijama i da ostanu kao jedini oblik života na zemlji, da li bi evoluirale u sve ostalo, ili bi prosto izumrle i sa njima nestao sav život. Skrenuo bih pažnju na zanimljivu činjenicu da ni selektivnim uzgojem mušica nismo uspeli da dobijemo raznobojne mušice, mušice različitih veličina itd. - nismo uspeli ni da dobijemo rase u okviru iste vrste. A evo, selektivnim uzgojem vukova, uspeli smo da dobijemo i čivavu i SOP-a. Nisu svi životni oblici isti. Tri random crnca južno od Sahare su genetski međusobno različitiji nego ja, neki Eskim i australijski Aboridžin. Nema sve isti kapacitet. Mravi od pre 50 miliona godina, vrlo se malo razlikuju od mrava danas, dok je konjski predak od pre 50 miliona godina više ličio na kozu nego na konja.
Zašto misliš da je to slepa vera? Teorija evolucije važi za jednu od najproučavanijih naučnih teorija u nauci uopšte, odakle misliš da ljudi skupljaju te ideje. Prvo bi morali da budu izuzetno glupi da ne primete da je to slepa vera a ne nauka, a opet ljudi koji završavaju biologiju, mikrobiologiju ili medicinu, bili su pametni i nadareni tokom osnovne i srednje škole.