Хрватски владари

mi na Hrvatima nismo izvrsili genocid, bilo je naravo zlocina, za razliku od Hrvata i NDH koji su izvrsili jedan od najgrozomornijih i najmasovnijih genocida u istoriji i za to jos bili nagradjeni prosirenjem svojih teritorija. Meni je drago sto si ti tako obrazovan, em ratni heroj, em stigao da zavrsi silne skole, mora da si izasao iz nekog partizanskog filma.

cetnici u doba Starcevica...zanimljivo.... pa ovo ce promeniti potpuno sadasnju istorijografiju, pa jos si ucestvovao u tome, pobogu covece koliko li ti samo imas godina? .... a to kako si pripomogao, ako mislis na devedesete napisi, bas volim price kako ste pucali u goloruk narod koji je bezao da spasi glavu ili u jedinu legalnu vojnu formaciju, mucki i na prepad, JNA...

nisam heroj, 86 sam bio regrutiran u titovu gardu. 88 sam upisao pravo u zagrebu gdje sam rođen. na trećoj godini sam bio zap izviđačkg odjeljenja jer sam se prijavio sam, sva sreća je dobro prošlo i agresora smo se riješili. diplomirao sam 96. 2000. osnovao sam poduzeće u kojem sam i sad direktor. preci su bili partizani, tko nije stradao do 45 taj je 48. ostali su se razočarali jer nisu htjeli biti roblje beogradu. ukratko.

nisam heroj, 86 sam bio regrutiran u titovu gardu. 88 sam upisao pravo u zagrebu gdje sam rođen. na trećoj godini sam bio zap izviđačkg odjeljenja jer sam se prijavio sam, sva sreća je dobro prošlo i agresora smo se riješili. diplomirao sam 96. 2000. osnovao sam poduzeće u kojem sam i sad direktor. preci su bili partizani, tko nije stradao do 45 taj je 48. ostali su se razočarali jer nisu htjeli biti roblje beogradu. ukratko.
romansirane autobiografije, nisu bas moj knjizveni zanr........svi su na kraju Hrvati bili u partizanima, ali tek od 43. i 44. kada je ona strane na kojoj je bila hrvatska ocito gubila rat, vas covek im bio glavni sta ces, a ne znam koji su to agresori bili u Hrvatskoj, verovatno mislis na tudjmanove paravojne formacije, ko ce ga znati....

romansirane autobiografije, nisu bas moj knjizveni zanr........svi su na kraju Hrvati bili u partizanima, ali tek od 43. i 44. kada je ona strane na kojoj je bila hrvatska ocito gubila rat, vas covek im bio glavni sta ces, a ne znam koji su to agresori bili u Hrvatskoj, verovatno mislis na tudjmanove paravojne formacije, ko ce ga znati....

moji su bili ali nisam pretjerano ponosan.
e, jedan je bio ustaša, ali nije nikog ubio.

više je moja prateta, na neretvi. ali nisam ponosan. i barba. potukla je tih četničkih govana, pa je opet ostalo. ali je i ustaše. na kraju je poginula. drugi barba je oženio nišlijku, evo je i danas živi u splitu, bog joj dao zdravlja.

dobro de, Tomislav nikada nije bio krunisan za kralja, ali da bi se neki Hrvati bolje osecali, tako cemo ga danas zvati i mirna Bosna, valjda je to poenta, :)

Opet ti po svome. :roll: Nije bitno je li bio okrunjen ili nije. Formalni obrasci krunidbe kao načina prenošenja vlasti nastaju u punom smislu tek kasnije. Vjerojatno su i vladari prije Tomislava imali nekakav obred ustoličenja, ali u to vrijeme on nije bio jasno određen ni presudan. Prvi vladar za kojeg se sigurno zna da je, prema dokumentima, ovjenčan krunom bio je Stjepan Držislav koji stupa na vlast 969. godine. No njegov otac se isto titulira titulom kralja (rex), a ne duxa.

Genocid je dosta umeskan za fakticnim uvodjenjem Gendercidom i mogucnosti da se pocinji lokalni genocid.

Tako da danas nema nijedna definicija o tome.

točno.
trebala bi biti namjera bitna. mogu ubiti zarobljenika kao ratni zločin a da ne bude genocid. ali se može i spaliti selo ako je namjera da se u njemu zatre život po nacionalnom ključu, i da nitko nije poginuo, može biti genocid.

točno.
trebala bi biti namjera bitna. mogu ubiti zarobljenika kao ratni zločin a da ne bude genocid. ali se može i spaliti selo ako je namjera da se u njemu zatre život po nacionalnom ključu, i da nitko nije poginuo, može biti genocid.

Jedno i drugo nema veze za Genocidom u klasicnom smislu koji se vezuje za holokaust nad Jevrejima. Za ciljem potpunog unistnje u celom svetu i bez razlike u starosti ili u polu.

Nemaju ni Ruanda niti Srebrenica koji su takodje nazvani genocidom.

Back