banebeograd
Elita
- Poruka
- 15.423
hrvatska je vazda bila bogata matematicarima i povijesnicarimaEh, već je skoro 80 godina. Kako vrijeme leti.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hrvatska je vazda bila bogata matematicarima i povijesnicarimaEh, već je skoro 80 godina. Kako vrijeme leti.
pa vidi ideal jasenovca i decijih logora , znamo ko je jedini na svetu proklamovao , podrzavao i sprovodio , kako pre 80 tako i pre 30 godina, ali evo ovako...ja cu za svakog srbina osudjenog za genocid da navedem 3 usrase koji su sprovodili genocid na srbima ...mogu da ti dam i fore da biras da li ces usrase iz prve(41-e) ili iz druge(91-e) ndhDa upravo to, znaš postoje neke presude Srbima za genocid i zločine protiv čovječnosti za praktično sav vojni i politički vrh srpskih tvorevina devedesetih.
ma on ne zna ni sta je sam napisao, zamisli tek kako izgleda kad treba da protumaci nesto iz strane literature na njihovom domacem sluzbenom nemackom, latinskom ili madjarskom jezikuTako si ti rekao![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dobro, ispravka, hrvatice unistile avare![]()
sestra je mila koje god vere bilaTo uništava sve čega se dotakne. Eto, Hrvati se odseliše kolektivno u Irsku zbog njih, pa sad one moraju da zadovoljavaju svoje potrebe u Srbiji...
ma on ne zna ni sta je sam napisao, zamisli tek kako izgleda kad treba da protumaci nesto iz strane literature na njihovom domacem sluzbenom nemackom, latinskom ili madjarskom jeziku![]()
sestra je mila koje god vere bila![]()
hrvatska je vazda bila bogata matematicarima i povijesnicarima![]()
Čekaj malo, pa jel se piše u zapisu o dokazivanju da je Hrvatska postojala ili se to uzima zdravo za gotovo i uređuju odnosi, znači prava i obaveze?pa do juce ste tvrdili da je ta personalna unija dokaz nekakve unije dva kraljevstva na kraju kad ste konacno i procitali taj "originalni dokument" ispade da tu pise da je madjar uzeo svu teritoriju do mora a da se nikakvo fantomsko hrvatsko kraljevstvo nigde ne pominje ...
muka je toMeni ih nekako dođe žao, zamisli kad moraju da slušaju reči tipa "pimpek" celog života, pakao![]()
muka je to![]()
Zašto bi meni neko trebao vjerovati da bi to imalo ikakav utjecaj na stvari od prije 900 godina.lepo si to opisao , samo sto kao sto i sam rece za uniju treba da postoje dva kraljevstva ...a u slucaju nekakvog hrvatskog kraljevstva tj kralja treba dati i neki dokaz , jer tebi verovati na rec , barem iz dosadasnjeg dokaznog postupka...kako da ti kazem...
nes se najesti od svog znanja matematike i istorije![]()
Zašto bi meni neko trebao vjerovati da bi to imalo ikakav utjecaj na stvari od prije 900 godina.
Valjda je ugarski kralj znao za koga mu je bila udata sestra i što je time bila. Iz toga je izvodio svoja prava na hrvatsku krunu.
ti vise ne znas sta bi da dokazesČekaj malo, pa jel se piše u zapisu o dokazivanju da je Hrvatska postojala ili se to uzima zdravo za gotovo i uređuju odnosi, znači prava i obaveze?
ajd sad mi kazi koje je to "drugo kraljevstvo " ili "druga kruna" u tom spisu i gde pomenutaHm da , to je i bit personalne unije da jedan kralj ima ujedinjeno u jednoj osobi krune tj. vlast nad najmanje dva odvojena kraljevstva.
poveruju oni koji ne razmisljaju, a nije bas da niko ne razmislja ...samo ovi matematicari sa krstarice to ignorisuPa zato što je cela vaša povijest tako sklepana. Neko danas napiše nešto o događajima od pre hiljadu godina, bez ikakvih dokaza, i svi mu kolektivno poverujete.
pa problem je sto ti ono sto je ugarski kralj znao tumacis na svoj nacin koji nema veze sa istoriografijom ...tj to je tvoj problem ne nasZašto bi meni neko trebao vjerovati da bi to imalo ikakav utjecaj na stvari od prije 900 godina.
Valjda je ugarski kralj znao za koga mu je bila udata sestra i što je time bila. Iz toga je izvodio svoja prava na hrvatsku krunu.
poveruju oni koji ne razmisljaju, a nije bas da niko ne razmislja ...samo ovi matematicari sa krstarice to ignorisu![]()
Imaginirali smo sretnu povijest s vladarima našeg roda i imena, srednjovjekovnim očevima nacije, ne bismo li nekako potisnuli da očeve pravo nismo ni upoznali, da smo smo bijedna, napuštena siročad koju nitko nije želio ni volio.
Ti si bolid ekstra klase. Da imaš pojma o povijesti Srbije što nemaš, znao bi da je tako bilo i u Srbiji pred kraj. Nisu zadnjeg cara uzalud zvali Uroš nejaki jer je Srbiju već za njegova života razgrabila vlastela .hrvatski plemici su mocniji od kralja...kojem su upravo po tvojim dokazima inace klekli i poklonili mu se vise puta ....![]()
zato se valjda neko i zove kralj a ostali "mocniji od njega" da ne kazem ispod njega samo lokalni veleposednici![]()
Valjda zato ima više Nobelovaca i poznatih znanstvenika od Srbije.hrvatska je vazda bila bogata matematicarima i povijesnicarima![]()
Valjda zato ima više Nobelovaca i poznatih znanstvenika od Srbije.
Nije li i smiješno i ganutljivo kako su od jednog kratkog i ne naročito jasnog natpisa na jednoj krstionici nađenoj u Veneciji ozbiljni i učeni profesori konstuirali cijelu povijest kako je tu bio jedan Višeslav, pod kojim smo se mi Hrvati svečano zakleli Isusu Kristu, odričući se drevnih staroslavenskih vjerovanja u šumske bogove, jezerske vile i demone vatre. Ili kako se od samo nekoliko krnjih latinskih zapisa, koji se i ovako i onako mogu protumačiti, došlo do Tomislava, njegove raskošne krunidbe u Livanjskom polju i slavne pobjede nad Mađarima. Do detalja se sastavio životopis jednog velikaša koji možda nije ni postojao, pa su ga stoljećima nakon njegove smrti još i slikari naslikali, s čvrstom, četvrtastom bradom, namrštenim čelom, zlatnom krunom i mačem u mišićavoj desnici, na bijelom arapskom konju, u blistavom čeličnom oklopu, okruženog podanicima što su, redom kao i on, jahali rasna grla i bili čisti, začešljani i imali sve zube.
Ti si bolid ekstra klase. Da imaš pojma o povijesti Srbije što nemaš, znao bi da je tako bilo i u Srbiji pred kraj. Nisu zadnjeg cara uzalud zvali Uroš nejaki jer je Srbiju već za njegova života razgrabila vlastela .
Srbi ovdje gledaju kako da istrolaju i unište raspravu jer su je argumentirano ISPUŠILI !!!
Prozirno...
.
Nije li i smiješno i ganutljivo kako su od jednog kratkog i ne naročito jasnog natpisa na jednoj krstionici nađenoj u Veneciji ozbiljni i učeni profesori konstuirali cijelu povijest kako je tu bio jedan Višeslav, pod kojim smo se mi Hrvati svečano zakleli Isusu Kristu, odričući se drevnih staroslavenskih vjerovanja u šumske bogove, jezerske vile i demone vatre. Ili kako se od samo nekoliko krnjih latinskih zapisa, koji se i ovako i onako mogu protumačiti, došlo do Tomislava, njegove raskošne krunidbe u Livanjskom polju i slavne pobjede nad Mađarima. Do detalja se sastavio životopis jednog velikaša koji možda nije ni postojao, pa su ga stoljećima nakon njegove smrti još i slikari naslikali, s čvrstom, četvrtastom bradom, namrštenim čelom, zlatnom krunom i mačem u mišićavoj desnici, na bijelom arapskom konju, u blistavom čeličnom oklopu, okruženog podanicima što su, redom kao i on, jahali rasna grla i bili čisti, začešljani i imali sve zube.
Sad tebi objašnjavati stvari kad ne vidiš na očitom primjeru da to ne ide tako lako, ako ovisiš o toj vlasteli.Samo što je to bila srpska vlastela, dok ti tvrdiš kako je lokalna hrvatska vlastela bila moćnija od mađarskog kralja koji je mogao da ih skrati za glavu u svakom momentu![]()