Хрватски владари

Mislim da su baš ovde postavljene mape unutrašnjeg uređenja Mađarske, nešto nisam primetio da se bilo šta tamo zove Hrvatska, ali sam primetio da Szerbian Kiralyi zahvata solidnu porciju današnje Hrvatske, tamo negde do granice sa nekim bezimenim vukojebinama.

Zahvaćalo je srpsko carstvo i Grčku s kojom imate jednako veze kao sa današnjom Hrvatskom koju ste zahvaćali preko malih državica uz jadran koje su mijenjale kraljevstva i stupanj autonomije kao što starleta mijenja silikone. Ipak je to sve prvo bilo hrvatsko još dok Srbije nije ni bilo pošto Hrvatska nastaje već u desetom stoljeću kada Zahumlje obuhvaća Držislavova Hrvatska, a Srbija nastaje dalekoooo iza Hrvatske tek u trinaestom stoljeću. Zapisao je Porfirogenet davno di je Srbija;

" Tamo di ti morske lađe ne trebaju i di je najbliže crno more na koji Srbi imaju izlaz preko Save"...

Ništa se nije po tom pitanju nije promjenilo do danas...

A kod smo kod toga vidimo i mi na raznim mapama da je Hrvatska zahvaćala Beograd puno puta kroz povijest, bez brige, vidimo mi to jako dobro...

Pa evo, vidim je u svetskoj povijesti, znaš već, to je ona na koju se ti stalno pozivaš, i kao što vidiš, ta svetska povijest se razlikuje od vaše povijesti.

Ne vidiš nigdje Hrvatsku na mapi ?

Pa zato mapa ima svoj članak za trolove poput tebe koji ti slovima pisano objašnjavaju to što ti ne vidiš. Evo ti:

Louis the Great was the king of Croatia

Kao što vidiš svjetska povijest nesumnjivo utvrđuje da je Hrvatska na mapi. A onda članak svjetske povijesti specijalno za trolove poput tebe još dodatno elaborira da kralj prije Ludovika nije imao vlast nad Hrvatskom što znači da su hrvatski banovi bili NEOVISNI...

Kako ti je sada u životu kada si naučio da su Hrvati određivali tko će vladati personalnom unijom i da su Hrvati od 13. stoljeća do 19. stoljeća držali Mađare vojno i politički u uniji suprotno njihovoj volji ? (Nametnuli Mađarima Anžuince, nametnuli Mađarima Jagelonce, nametnuli Mađarima Hrvate za Zapolje, tukli Mađare što su vazali turcima i osvajali ih nazad iz otomanskog zagrljaja nametnuvši im habsburgovce, pa opet osvajali Mađare 1848. što protestiraju protiv hrvatskog izbora i prisilili ih na ostanak u monarhiji...)

A iskusili ste i vi Srbi na vlastitoj koži kako to izgleda kada ti Hrvati priznaju kralja. Damo vam kralja i dok se još naivno derete "NAŠ KRALJ, NAŠ KRALJ" mi vam par godina kasnije dođemo vladat u Beograd do kraja stoljeća...
Hrvati su dali obećanje papi Agatonu da nikada neće svoju silu i moć koristiti protiv drugih naroda za osvajanje njihove zemlje pa je naš hrvatski imperijalizam specifičan. Mi preuzmemo sve konce u naše ruke u okviru onoga što je pošteno i nužno da zaštitimo svoj interes, a nominalno te ne diramo...

.

Poslednja izmena:
Hrvati su dali obećanje papi Agatonu da nikada neće svoju silu i moć koristiti protiv drugih naroda za osvajanje njihove zemlje pa je naš hrvatski imperijalizam specifičan. Mi preuzmemo sve konce u naše ruke u okviru onoga što je pošteno i nužno da zaštitimo svoj interes, a nominalno te ne diramo...
Сем што повремено убијете пар стотина хиљада Срба, само зато их мрзите...

Kao što vidiš, na mapi svetska povijest ne prikazuje nikakvu Hrvatsku :kafa:

Ah, evo u prilog tome onda još malo svjetske povijesti sa članaka wikipedije koji se bave spomenutom materijom i tim situacijama banovanja oko Hrvatske i Bosne, a koji izričito naučavaju da su hrvatski vladari Hrvatske i Bosne kroz 14. stoljeće i 15. stoljeće bili potpuno nezavisni...

"Various powerful croatian nobles emerged in the time period, like Paul I Šubić of Bribir and Hrvoje Vukčić Hrvatinić, that secured de facto independence for their realms..."

A našao sam i jednu mađarsku mapu gdje Mađari priznaju i lijepo objašnjavaju kako je bilo...

.
Screenshot_2020-07-18-22-34-48.png

.

Poslednja izmena:
Ah, evo u prilog tome onda još malo svjetske povijesti sa članaka wikipedije koji se bave spomenutom materijom i tim situacijama banovanja oko Hrvatske i Bosne, a koji izričito naučavaju da su hrvatski vladari Hrvatske i Bosne kroz 14. stoljeće i 15. stoljeće bili potpuno nezavisni...

"Various powerful croatian nobles emerged in the time period, like Paul I Šubić of Bribir and Hrvoje Vukčić Hrvatinić, that secured de facto independence for their realms..."

A našao sam i jednu mađarsku mapu gdje Mađari priznaju i lijepo objašnjavaju kako je bilo...

.Pogledajte prilog 733514

.

Čak je ni na ovoj mapi nema :kafa:

Svjetska povijest jasno definira da je bio KRALJ HRVATSKE !!!
Molim tvoj komentar glede toga !?

(Koprca se trol zadnjim atomima snage iako vidi da nema kud. Zanimljivo za gledat s psihološkog aspekta...)

.

Između ostalog, kao što je bio kralj okruga Pozsega i drugih ni po čemu posebnih jedinica. Tačnije, one županije su bolje definisane od Hrvatske, koja dođe nekakva oblast lelujavih granica :kafa:

Između ostalog, kao što je bio kralj okruga Pozsega i drugih ni po čemu posebnih jedinica. Tačnije, one županije su bolje definisane od Hrvatske, koja dođe nekakva oblast lelujavih granica :kafa:

Ne, nije bio kralj koszega. To mu nije kraljevska titula. Pišeš izmišljotine. Koszeg je obuhvaćen njegovom titulom "Kralj Mađarske".
Imao je tri titule: Kralj Mađarske, Kralj Hrvatske i Kralj Poljske...

(Trolanjem se sapleo u izmišljotine o nepostojećem kraljevstvu koszeg. Kud će sad ?)

.

Ne koszega, Pozsega :hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1:

Ja na mapi koju sam postavio vidim samo nekakav "Koszegis". Totalno nebitno kao i Pozsega pošto mu to nisu titule...

(Možemo vidjeti da sam ovog trola iscrpio kao iskusni ribič soma kapitalca i polako ga isukao na obale misaonog poraza. Skinuo sam mu trolerski skalp. To je to od njega za danas...)

.

Poslednja izmena:
Zapravo, ja nemam nikakvu teoriju, samo kažem da Hrvatska ne postoji kao bilo kakva zasebna jedinica u mađarskoj kraljevini :kafa:

Naravno...
Zato je Ludovik Veliki svojom kraljevskom titulom posebno "Kralj Hrvatske" i posebno "Kralj Poljske". Hrvatska je personalnom unijom zasebno kraljevstvo pored Mađarske, a ne unutar kako si to dobro primjetio...

.

Poslednja izmena:
Признаје се само ако пише Хрватско-угарско краљевство. Ипак су Хрвати јахали Мађаре 800 година. :lol:

Postavljali im i smenjivali vladare, drmali unutar i okolo, samo niko da se seti da ih ucrta na mapi ili im tako snalažljivima i moćnima da zasluženo priznanje :D

A čega je Ludovik Veliki bio kralj ?
Svjetska povijest kaže da je bio kralj Hrvatske...

(Da vidimo kud točno krang misli stić trolanjem...)

.
Никада се није крунисао за краља Хрватске, а владао њима јесте.
Да је постојала нека персонална унија морао би то да уради.

Back