Ono što ti ne shvataš je smisao Vukovićeve refleksije, a ta je da pučkom etimologijom reči nastaju. A ti ovde daješ proizvoljan kontekst upravo to negirajući.
Ako shvataš, onda - šta? Lagiš.
Upravo Vukovićev pasaž ide u prilog Snoudenovim hipotezama.
- - - - - - - - -
Da, bolje reci: Jaoh mene do boga miloga, đe ja ubih od sebe boljega!
hvala ti za odbranu. ali je nepotrebna. kao što reče tolstoj "svaki čovek govori iz ugla svoje pokvarenosti". stoga nema smisla uzimati ozbiljno njegovu iskompleksitanst osim ako nisi dobar terapeut.
...a kad je reč o tvojoj temi...
spinuješ! barem što se naslova tiče. ostalo nisam čitao.
i četnici, u mom kraju, su tokom WW2 nabijali ustaše na kolac. i to smatram merom odvraćanja jer je učinjena posle prvog talasa klanja po dalmaciji. ova surova reakcija je spasla mnoge živote. a današnji tamošnji povijesničari to nabijanje ustaških kolovodja spinuju u nabijanje hrvata a što ima sasvim drugu refleksiju.
ubedjen sam da vlasi nisu ubijani zato što su srbi. već zato da bi se kažnjavanjem jednih počinioca drugi vlasi iz turske odvratili od sličnih nedela (strahom kad već nemaju savesti).
primeti, ovde nisu ubijani tamošnji srbi (vlasi u hrvatskoj), a tako što jest slučaj s kasnijim ustaškim vampirizmom kada su žrtve oni pravoslavci u hrvatskoj koji nisu hteli postati hrvatima.
Poslednja izmena: