Frontiersman
Aktivan član
- Poruka
- 1.522
Nismo? Nema ovo veze sa Hrvatima. Ovo slovo potiče iz originalne latinice. I nisam prečanin.Tako ste nas zvali
Ti kao precanin bi to triba znat
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nismo? Nema ovo veze sa Hrvatima. Ovo slovo potiče iz originalne latinice. I nisam prečanin.Tako ste nas zvali
Ovo su Prekodrinci koji pišu na Istoriji @Krishna @Mrkalj @Khal Drogo @Lovac Luka ulovio vuka @Enigma @pilatovic @SeverZapad @Лички гусар @Берекин @Пилипенда i još poneki.Tako ste nas zvali
Ko je srbijanac onda?Ovo su Prekodrinci koji pišu na Istoriji @Krishna @Mrkalj @Khal Drogo @Lovac Luka ulovio vuka @Enigma @pilatovic @SeverZapad @Лички гусар @Берекин @Пилипенда i još poneki.
Srbijanci @FDDD @Лекизан @Povijest @АнаиванГорд @Casual Observer @Konstantin Veliki @'Clint' @38imak @zbiljašKo je srbijanac onda?
A crkva i dalje katolička pod vatikanskom jurisdikcijom? Dakle ne neka razlika prevelika.Samo sta smo imali svoju liturgiju koja je bila hereza
O čemu ti to? Govorim o srpskoj redakciji staroselovenskog jezika iz 12. vekaPokrali dz od rumunja j od hrvata da nabrzaka sklepaju pismo
Postoje ideje kod Bugara da se se pruzme običaj plivanja za časni krst ali nije previše zaživelo...Jesi siguran da su bas kod svih srba i da nije ni u jednog bugarina?
Kažeš da su Sofija i zapadna Bugarska torlačke a nisu, to je samo ekavsko područje a ne torlačko. Torlačka je samo mali deo krajnjeg zapada Bugarske.STa san to krivo procita?
Nije on smislio. Savo Mrkalj je napravio lj i nj, Dositej Obradović današnje ć na osnovu već postojećeg đerv, a Lukijan Mušicki đ.Vuk je smislio svoja 4 slova Љ, Њ, Ћ, Ђ
Bogami probrana ekipaOvo su Prekodrinci koji pišu na Istoriji @Krishna @Mrkalj @Khal Drogo @Lovac Luka ulovio vuka @Enigma @pilatovic @SeverZapad @Лички гусар @Берекин @Пилипенда i još poneki.
Ok, uveo je tačnija fraza.Nije on smislio. Savo Mrkalj je napravio lj i nj, Dositej Obradović današnje ć na osnovu već postojećeg đerv, a Lukijan Mušicki đ.
Mrki ti je Kordunaš po ćaći, a SZ 100% Banijac.Bogami probrana ekipa
Za neke sam zna, neke sam očekiva, al moram priznat da Šmrkija i SZ nisam vidia na listi, al sad me ne čudi. Još mi je Šmrki prvi zamirija kako ne pišeN ovako neko književno na M pa opet to nisam pripisa da je bia u komšiliku. Nikad udbaša od mene
Jedino mi Kole fali na ovom popisu i njega sam vidia odma tu do mene na moru. Jel moguće da njegovi nisu iz okolice Trogira? Krišna daj provjeri još jedanput jer nešto je tu krivo garant![]()
Mislia san da je bliže tebi i meni, al stari je to udbaš i nije njemu za virovat ništaMrki ti je Kordunaš po ćaći, a SZ 100% Banijac.
Ne znam oklen je on.Mislia san da je bliže tebi i meni, al stari je to udbaš i nije njemu za virovat ništa
Oklen je Kole to mene sad zanima? Znan da jedanput reka kako su Srbi učili Hrvate pravit brodove i zadnji put je pripozna neke Srbe iz Trogira pa kontam da njegovi moraju bit negdi iz mojih krajeva. Sve drugo bi bila kozmička nepravda![]()
@Ovi jedanNe znam oklen je on.
Srpsko-hrvatski odnosi i međusobice najviše zanimaju one Srbe koji su rodom ili porijeklom iz prekodrinskih krajeva, nakon toga idu oni iz CG, pa Vojvodine, a to najmanje interesuju Srbe iz uže Srbije iliti tzv. Srbijance.
Zavisnu kasnije od turakaSrbi još od 1219. imaju svoju nezavisnu crkvu, de facto i ranije
posudia od drugihVukovica je iz 19. veka, Vuk je smislio svoja 4 slova Љ, Њ, Ћ, Ђ da bi odgovaralo pravilu 1 slovo = 1 glas.
IMa li koji hercegovac medu njima?Ovo su Prekodrinci koji pišu na Istoriji @Krishna @Mrkalj @Khal Drogo @Lovac Luka ulovio vuka @Enigma @pilatovic @SeverZapad @Лички гусар @Берекин @Пилипенда i još poneki.
U zivotu kordunasa vidia nisanMrki ti je Kordunaš po ćaći, a SZ 100% Banijac.
To je zato što su na Kordunu kao cjelini Srbi bili velika većina. Hrvati su bili većina samo u Slunju od kordunaškuh mjesta, ne računam sela. Karlovac nije Kordun, mada je blizu.U zivotu kordunasa vidia nisan
U vas nesto cesta skupina
Nezavisna od drugih crkava i religija. Od države su sve religijske zajednice donekle zavisne.Zavisnu kasnije od turaka
Od koga tačno je uzeo Љ, Њ, Ћ, Ђ?posudia od drugih
kako znas?Ovo su Prekodrinci koji pišu na Istoriji @Krishna @Mrkalj @Khal Drogo @Lovac Luka ulovio vuka @Enigma @pilatovic @SeverZapad @Лички гусар @Берекин @Пилипенда i još poneki.
Napisa ti je neko ispod od hrvata i mrkaljaNezavisna od drugih crkava i religija. Od države su sve religijske zajednice donekle zavisne.
Od koga tačno je uzeo Љ, Њ, Ћ, Ђ?
Kontaktiran s njima već godinama pa sam saznao. Nešto iz privatnih prepisku, a nešto sa javnog djela foruma.kako znas?
Napisa ti je neko ispod od hrvata i mrkalja
Kakve veze Hrvati imaju sa Vukovicom i uopšte ćirilicom?Napisa ti je neko ispod od hrvata i mrkalja
Niko od navedenih nije Hrvat.Napisa ti je neko ispod od hrvata i mrkalja
Pusti ga; lupa ko maksim.Kakve veze Hrvati imaju sa Vukovicom i uopšte ćirilicom?