Hrvati vs Srbi

Jesu li svi štokavci srbi?

• Da

glasova: 13 52,0%
  • Ne

glasova: 10 40,0%
  • Ne znam/rezultati

glasova: 2 8,0%

• Ukupno glasova
    25
Samo sta smo imali svoju liturgiju koja je bila hereza
A crkva i dalje katolička pod vatikanskom jurisdikcijom? Dakle ne neka razlika prevelika.
Srbi još od 1219. imaju svoju nezavisnu crkvu, de facto i ranije

Pokrali dz od rumunja j od hrvata da nabrzaka sklepaju pismo
O čemu ti to? Govorim o srpskoj redakciji staroselovenskog jezika iz 12. veka

Vukovica je iz 19. veka, Vuk je smislio svoja 4 slova Љ, Њ, Ћ, Ђ da bi odgovaralo pravilu 1 slovo = 1 glas.
J je preuzeo iz latinice. Hrvati nemaju svoja slova. Ova latinica kojom pišemo je kopija češke latinice kojoj je Đuro Daničić ubacio "Đ" u pokušaju da i latinicu prilagodi Vukovom pravilu 1 slovo = 1 glas, ali ipak nije na krjau nađeno rešenje za Nj, Lj i Dž.

Jesi siguran da su bas kod svih srba i da nije ni u jednog bugarina?
Postoje ideje kod Bugara da se se pruzme običaj plivanja za časni krst ali nije previše zaživelo...

STa san to krivo procita?
Kažeš da su Sofija i zapadna Bugarska torlačke a nisu, to je samo ekavsko područje a ne torlačko. Torlačka je samo mali deo krajnjeg zapada Bugarske.

Bogami probrana ekipa :)

Za neke sam zna, neke sam očekiva, al moram priznat da Šmrkija i SZ nisam vidia na listi, al sad me ne čudi. Još mi je Šmrki prvi zamirija kako ne pišeN ovako neko književno na M pa opet to nisam pripisa da je bia u komšiliku. Nikad udbaša od mene :roll:

Jedino mi Kole fali na ovom popisu i njega sam vidia odma tu do mene na moru. Jel moguće da njegovi nisu iz okolice Trogira? Krišna daj provjeri još jedanput jer nešto je tu krivo garant ;)

Bogami probrana ekipa :)

Za neke sam zna, neke sam očekiva, al moram priznat da Šmrkija i SZ nisam vidia na listi, al sad me ne čudi. Još mi je Šmrki prvi zamirija kako ne pišeN ovako neko književno na M pa opet to nisam pripisa da je bia u komšiliku. Nikad udbaša od mene :roll:

Jedino mi Kole fali na ovom popisu i njega sam vidia odma tu do mene na moru. Jel moguće da njegovi nisu iz okolice Trogira? Krišna daj provjeri još jedanput jer nešto je tu krivo garant ;)
Mrki ti je Kordunaš po ćaći, a SZ 100% Banijac.

Mrki ti je Kordunaš po ćaći, a SZ 100% Banijac.
Mislia san da je bliže tebi i meni, al stari je to udbaš i nije njemu za virovat ništa :D

Oklen je Kole to mene sad zanima? Znan da jedanput reka kako su Srbi učili Hrvate pravit brodove i zadnji put je pripozna neke Srbe iz Trogira pa kontam da njegovi moraju bit negdi iz mojih krajeva. Sve drugo bi bila kozmička nepravda :(

Mislia san da je bliže tebi i meni, al stari je to udbaš i nije njemu za virovat ništa :D

Oklen je Kole to mene sad zanima? Znan da jedanput reka kako su Srbi učili Hrvate pravit brodove i zadnji put je pripozna neke Srbe iz Trogira pa kontam da njegovi moraju bit negdi iz mojih krajeva. Sve drugo bi bila kozmička nepravda :(
Ne znam oklen je on.
Srpsko-hrvatski odnosi i međusobice najviše zanimaju one Srbe koji su rodom ili porijeklom iz prekodrinskih krajeva, nakon toga idu oni iz CG, pa Vojvodine, a to najmanje interesuju Srbe iz uže Srbije iliti tzv. Srbijance.

Ne znam oklen je on.
Srpsko-hrvatski odnosi i međusobice najviše zanimaju one Srbe koji su rodom ili porijeklom iz prekodrinskih krajeva, nakon toga idu oni iz CG, pa Vojvodine, a to najmanje interesuju Srbe iz uže Srbije iliti tzv. Srbijance.
@Ovi jedan
Prekodrinci/Prečani (Srbi iz BiH i HR), Crnogorci, Vojvođani i Srbijanci, to neka najgrubljja moderna geografsko-politička podjela Srba. E sad u okviru svake te grupe ima nebrojeno podvrsta i varijacija.

Back