homoseksualnost i propaganda????????

I medicina rada je samo dio medicine... Igrom slucaja moj otac je upravo specijalista medicine rada i ono cime se bavi jeste zaista medicina u pravom smislu te rijeci... On je ipak prvenstveno ljekar...
Stoga, prvo govoriti kako homoselsualnost nema veze sa medicinom, a potom je lijeciti jednom granom medicine i nema bas nekog smisla...
Nego, kao i uvijek do sada, smorila me je prica o homoseksualizmu... Stoga, ostavljam vas da medjusobno mudrujete kako sve homoseksualce treba potrpati u rezervate i lijeciti...
Na kraju krajeva, niti vi mozete da promijenite moje, niti ja mogu da promijenim vase misljenje...
Za kraj, postiracu jos jedan tekst o homoseksualizmu...Pozdrav

Uzrok (uzroci) homoseksualnosti?

Pocetna pitanja o uzroku homoseksualnosti vezu se uz razvoj znanstvenih disciplina. Ljudi su se kroz povijest vise bavili odnosom prema homoseksualnosti, nego uzrokom. Homoseksualnost se je rjede tolerirala, a u pravilu je bila obiljezena kao devijacija, grijeh ili bolest. Ukoliko homoseksualnost jest bolest, logicno je bilo za pretpostaviti da svaka bolest ima svoj uzrok. Ta pretpostavka 19. stoljeca, bila je glavna motivacija za trazenje uzroka homoseksualnosti.

Psihoanaliza je bila prva skola misljenja koja se je sustavnije bavila uzrocima homoseksualnosti. Sam Sigmund Freud brzo je shvatio da nema smisla govoriti o prevenciji homoseksualnosti, odnosno o "izljecenju", ali je vjerovao kako homoseksualnost ima svoj uzrok povezan s ranim fazama zivota, odnosno sa traumatskim dogadajima u djetinjstvu. Kasniji razvoj psihoanalitickih, ali i drugih psiholoskih teorija interpretirao je homoseksualnost kao bolest koja nije urodena vec je posljedica nekog poremecaja u razvoju osobe. Metode lijecenja bile su razlicite, ali redovno iz psihijatrijske prakse i gotovo s nikakvim rezultatima. Ukoliko nije pomogao psihoanaliticki tretman pribjegavalo se i elektrosokovima. Ne smijemo zaboraviti niti citav niz tzv. alternativnih pokusaja lijecenja koja su granicila s magijom i pukim praznovjerjem. Bez obzira na sve, niti uzrok, niti lijek nisu pronadeni. 1976. godine Americko psihijatrijsko drustvo uklanja homoseksualnost s liste mentalnih bolesti i rasprave o uzroku prelaze u biolosko-medicinske teorije.

Istrazivanja provedena na tom podrucju pokazala su neke bioloske utjecaje na seksualnu orijentaciju. Najcesce se spominju prenatalni hormonalni poremecaji (npr. zbog stresa majke u trudnoci) koji se desavaju prilikom razvoja embrija i mogu dovesti do nekih promjena u organizaciji mozga.

1991. godine Dr. LeVay otkrio je znacajnu razliku u velicini INAH3 jezgri dijela hipotalamusa. Naime, navedena jezgra kod homoseksualnih muskaraca je manja nego kod onih heteroseksualne orijentacije. To je bila prva otkrivena bioloska razlika izmedu heteroseksualnih i homoseksualnih osoba, ali ona nista ne govori o mogucem uzroku.

U isto vrijeme pojavila se i teorija o genetski predodredenoj homoseksualnosti. Preko novinskih oglasa pozivali su se homoseksualci koji imaju jednojajcanog ili dvojajcanog brata blizanca da sudjeluju u istrazivanju. Zeljelo se ustanoviti, ukoliko je jedan od brace homoseksualac, kolika je vjerojatnost da je i drugi brat homoseksualac. Pokazalo se da je u 50% parova jednojajcanih blizanaca, od kojih je jedan brat homoseksualac, i drugi brat iste seksualne orijentacije. Postotak kod dvojajcanih blizanaca je 24%. Ovo istrazivanje jednako tako naglasava kako navedene brojke nisu kljucan dokaz o genetski predodredenoj homoseksualnosti buduci da braca blizanci odrastaju u identicnoj sredini, pa ukoliko postoji utjecaj sredine na seksualnu orijentaciju, on je bio vrlo slican kod oba brata i mogao je imati podjednak utjecaj na seksualnu orijentaciju svakog od njih. Pogledom na genetsku sliku X kromosoma 1993. godine ustanovljeno je da 33 od 40 parova jednojajcanih blizanaca homoseksualaca ima specificnu genetsku sliku, koja se razlikuje od heteroseksualnih jednojajcanih blizanaca. Po prvi puta pocelo se je pricati o tzv. "gay genu" cije bi otkrice dokazalo iskljucivo bioloski uzrok homoseksualnosti. Kasniji eksperimenti dali su drugacije rezultate tako da je potraga za "gay genom" jos uvijek aktualna. Cini se da biologija doista igra vaznu ulogu u odredivanju seksualne orijentacije, no ne iskljucivu. Moguce je, takoder, da sve homoseksualne osobe nisu takvima postale na isti nacin, odnosno da je bioloski mehanizam prisutan samo kod nekih. U sadasnjem trenutku, znanost jos uvijek nema konacni odgovor.

Paralelno s razvojem bioloskih teorija razvijale su se i drustvene teorije. Jedne traze uzrok homoseksualnosti u utjecaju okoline, ali ne nuzno iz najranije faze djetinjstva. Druge tzv. rodne ili queer teorije ne bave se razumijevanjem uzroka (jer vjeruju da je to pogresno postavljeno pitanje) vec ih zanima drustvena percepcija i konstrukcija homoseksualnosti. One prvenstveno govore o utjecaju zadanih drustvenih normi na razumijevanje seksualne orijentacije i o problemima prihvacanja razlicitosti. Upozoravaju kako je heteroseksualno ponasanje drustveno zadana norma ponasanja prema kojoj se odreduje sto je normalno a sto nije. Pravi se razlika izmedu spola - koji nam je bioloski zadan, i roda - koji je odreden opceprihvacenim pravilima i vrijednostima koje namece drustvo. I dok je spol fiksiran rodenjem, rod je fluidna kategorija koja se moze mijenjati, pa tako niti seksualni identitet nije fiksan, nego pomican.

Odgovor na pitanje da li se ljudi radaju ili postaju homoseksualci zasigurno ne smije imati za cilj pravovremeno sprjecavanje ili "izljecenje" homoseksualnosti. No cak i danas provode se razlicite terapije kojima se nastoji promijeniti homoseksualna seksualna orijentacija. Velika vecina homoseksualaca, kada bi mogli, nikako ne bi zeljeli postati heteroseksualci i obrnuto.

Koliko je danas poznato, moguci uzrok homoseksualnosti je kompleksna mjesavina bioloskih i drustvenih utjecaja, kao sto je najvjerojatnije slucaj i sa heteroseksualnoscu. Svaka osoba, bilo da je homoseksualna, biseksualna ili heteroseksualna ima svoju jedinstvenu biologiju i jedinstven dozivljaj svijeta oko sebe.

Gazdarice jel imas sina?
Na primer da imas, i da je on *****... E sad, pretpostavljam da ne bi imala nista protiv toga, jer dete ti je i bla, bla... Da li bi isla zajedno sa njim na protestne setnje i "borila" se zajedno sa njim za prava svog deteta? I da li bi pricala svima kako tvoj sin voli da se jbe u dpe i da tu nema nista lose?

HOMER:
margotcat:
ne mislim da treba ukidati takve emisije...i ne mislim da taj naivni 14.-ogodisnjak i proba tako nesto, jer to je jedini nacin da shvati da li mu se to svidja ili ne...ne verujem da moze da postane gay samo jer je o tome slusao, ili u krajnoj liniji imao sexualno iskustvo te prirode...

inace, mislim da je normalno da covek ponekad ima homosexualne misli...da li gresim?

Latentni homoseksualizam...

Ali ako dozvolimo da svako ispuni sebe radeći sve što mu padne napamet, dolazimo do prirodne selekcije... Bilo bi silovanja i ubistava po ulici...

moraju da postoje neke granice da ne bi doslo do totalnog rasula....ali to nije razlog ni da se barijere postavljaju u startu i da se ide u suprotnu krajnost, verujem da potisnute zelje mogu takodje da dovedu do silovanja...

na prvom mestu je da sledeci svoje zelje ne ugrozavas drugog :wink:

Ste:
Sve to stoji ali i dalje stojim iza toga da homoseksualizam ne treba prezentovati na radiju i tv-u.

hmmm... arguing on internet is like runing in special olimpics... even if you win you are still a retard
Slažem se sa tim,bolesno je samo pomisliti da postoji emisija na bilo kom mediju kojom se reklamira ''sloboda izbora'',ako je to sloboda onda jedno pitanje: -Da li će sutra i pedofilija postati ''sloboda izbora''? Kako je krenulo kod nas izgleda da ni od toga nismo daleko.
Ako vam se to sviđa,vaša stvar ali dalje od onih kojima je to što radite bolesno ponašanje.

I uvek cu izaci na ulicu da ih peglam pokusaju li opet sa paradom u Srbiji, jer nije normalno i niti ce biti, ucite decu da se brane od agresije u bilo kom obliku jer upravo ta bolesna grupacija je postala najagresivnija na svim poljima.
Izmedju ostalog, cemu njihova potreba za decom(usvajanjem),ako je to normalno neka probaju od dve DNK istog pola da naprave svoje dete.Znaci heteroseksualizam ili homo seksualizam je stvar izbora? Pa ko je ovde lud?A ti gazdarice, ne bi me cudilo da si vec u nekom feminim drustvu jer ih preteranobranis bez pravih ZDRAVIH argumenata, znaci i ti si se svela na puku propagandu!!!Drago mi je sto ipak u ovoj zemlji po ovom pitanju preovladjuje velika vecina koja je protiv toga i smatra to bolescu jer ipak ako ti je gen odlucio da budes jedan pol aosecas se kao drugi tu dolazi do nepravilnosti citaj "poremecaja" (bolesti)!

gazdarice, izgleda da si ostala usamljena sa svojim stavovima (da nisi derpe???) hahahah

no šalu na stranu... jednostavno mi ne ide u glavu da kukaju na sva usta kako im je ugrožena egzistencija, pravo na izzbor itd. bla.bla...

Jednostavno su previše agresivni u branjenju svojih stavova, i u pokušaju da dokažu ostalim članovima društva u kome žive da je njihov izbor normalan... to meni najviše smeta.. i opet kažem nek se trpaju, ali ne moraju o tome meni javno da pričaju (i ostalima, a ima ih mnogo, kojima to smeta).
Jednostavno pitanje: Da li bi njima smetalo da ja i meni slični na raznoraznim radio i TV emisijama stalno pričamo kako su heteroseksualci (a pre svega mislim na osobe koji vole da promene partnera-ku srpski rečeno švaleracija) ugroženi i kako im moralisti to ne odobravaju. itd....nije zgodno..

e sad i ja s brda, s dola... Nadam se da me razumete.
Pozdrav.. Max

Gazdarica:
I medicina rada je samo dio medicine... Igrom slucaja moj otac je upravo specijalista medicine rada i ono cime se bavi jeste zaista medicina u pravom smislu te rijeci... On je ipak prvenstveno ljekar...
Stoga, prvo govoriti kako homoselsualnost nema veze sa medicinom, a potom je lijeciti jednom granom medicine i nema bas nekog smisla...
Nego, kao i uvijek do sada, smorila me je prica o homoseksualizmu... Stoga, ostavljam vas da medjusobno mudrujete kako sve homoseksualce treba potrpati u rezervate i lijeciti...
Na kraju krajeva, niti vi mozete da promijenite moje, niti ja mogu da promijenim vase misljenje...
Za kraj, postiracu jos jedan tekst o homoseksualizmu...Pozdrav

Kada sam to napisao da homoseksualnost nema veze sa medicinom kada sam je nazvao bolešću?
Nema veze sa medicinom rad, dakle ne umanjuje radnu sposobnost.
Gazdarice, ovo nije prvi put da ti namerno ili slučajno pogrešno shvatiš argumente koji ti ne odgovaraju ili ne idu u prilog.

Zvučiš kao osoba čija su vrata percepcije čvrsto zatvorena, barem kada je ova tema u pitanju.

To što polaziš od toga da niko ničije mišljenje ne može promeniti, samo potvrđuje da ti svoje UVERENJE doživljavaš kao ČINJENICU...

Iz greške u grešku...

De ne seri Homere, kad ti moram tako reci...
Ako neko izvrce cinjenice, onda si to ti...
Primjer - Aleksandra Makedonskog proglasavas nesposobnim, jer ti ne odgovara suprotno...
Ne, nisi nazvao homoseksualizam bolescu, ali si rekao da homoseksualce treba lijeciti...
Nije sija, nego je vrat... :?
I opet ponavljam, nemojte vise meni da se obracate na ovoj temi, jer mi je naprosto dosadilo da o ovome raspravljam... Homoseksualnost ipak nije nesto sto me pretjerano zanima prije svega iz prostog razloga sto je dozivljavam kao nesto sasvim normalno... Samim tim i nemam potrebu da mnogo o tome razglabam, a pogotovo ne s onima koji sve sto je razlicito dozivljavaju kao nenormalno...
Toliko o demokratiji, slobodi i pravu na izbor...
Bitno vam je samo da je vama sve potaman, pa makar to islo i na ustrb drugih ljudi...
Najlakse je deklarativno reci - homoseksualcima sva prava - a ovamo im sva ta prava uskracivati...
Licemjerje, pih...
I za kraj, ne ne mozete mi promijeniti misljenje, a ne umisljam sebi ni to da ja mogu da ga vama promijenim...
/me off (s ove teme)

Gazdarica:
De ne seri Homere, kad ti moram tako reci...
Ako neko izvrce cinjenice, onda si to ti...
Primjer - Aleksandra Makedonskog proglasavas nesposobnim, jer ti ne odgovara suprotno...
Ne, nisi nazvao homoseksualizam bolescu, ali si rekao da homoseksualce treba lijeciti...
Nije sija, nego je vrat... :?
I opet ponavljam, nemojte vise meni da se obracate na ovoj temi, jer mi je naprosto dosadilo da o ovome raspravljam... Homoseksualnost ipak nije nesto sto me pretjerano zanima prije svega iz prostog razloga sto je dozivljavam kao nesto sasvim normalno... Samim tim i nemam potrebu da mnogo o tome razglabam, a pogotovo ne s onima koji sve sto je razlicito dozivljavaju kao nenormalno...
Toliko o demokratiji, slobodi i pravu na izbor...
Bitno vam je samo da je vama sve potaman, pa makar to islo i na ustrb drugih ljudi...
Najlakse je deklarativno reci - homoseksualcima sva prava - a ovamo im sva ta prava uskracivati...
Licemjerje, pih...
I za kraj, ne ne mozete mi promijeniti misljenje, a ne umisljam sebi ni to da ja mogu da ga vama promijenim...
/me off (s ove teme)

Ti na drugačija mišljeanja reaguješ kao na nešto nenormalno... Toliko o demokratiji, slobodi...
Na stranu što si usamljenik po pitanju ove teme...

Autistično...
Žalosno...

Ne znam ko je sta pisao, ali da napisem sta ja mislim.
Previse medijskog prostora zauzimaju raznorazne izopacenosti. Filmovi (pa cak i crtani) su puni nasilja. TV stanice su prepune namrgodjenih muzicara koji izgledaju kao da mrze ceo svet, propagira se homosexualnost...
Mislim da zaista treba da se digne glas protiv svega toga.
Ne zelim da ulazim u detalje da li je ili nije bolest, da li i koliko imam protiv homosexualnosti, ali ta pojava nije normalna i zaista bi trebalo zabraniti svaki vid propagande onoga sto nije normalno.
Umesto toga mozda bi mogle da se u malo vecem broju emituju emisije o sexu, trudnoci, zastiti od polnih bolesti. Nasa omladina ne zna osnovne stvari i treba ih obrazovati.

Ja mogu da skarpiram poremecaj i bolest. I ne bih osudila gej u tom slučaju. Medjutim vecina gej ljudi to nazalost postane iz cistog hira ili kukavicluka. Da pojasnim: Svi znamo da je sada IN biti gej. Znaci u pitanju je hir. A deo koji se odnosti na kukavicluk, je uperen na gej populaciju koja se razocarava u suprotni pol i iz straha bira kraci i laksi put ka zadovoljenju svojih potreba i nekoj licnoj sreci kada je u pitanju ljubav. Drugo je to kada neko oseti da ne moze da ga privuce suprotan pol, medjutim to je redje i uglavnom se desava rano, jos u pubertetu.
Sto se tice B92, mnoge emisije su na radiju i Tv zanimljive za nas mlade, pa i kvalitetne. To ne znaci da je b92 cool televizija. Naprotiv, zna se ko ih finansira i sta je poenta price. Ima mnogo emisija gde voditelji vredjaju slusaoce. Takvu kolicinu egoizma i nevaspitanosti ne doziveh. A to je sve zapadnjacki fazon. Pogledajte sve serije - nema nigde porodice. Zasto? To je kao slucajno. Svi su ili razvedeni, ili gej, ili ismevaju glupe roditelje i sl. To i jeste cilj, napraviti glupe robote i unistiti porodicu. :x

rdeki:
Ne znam ko je sta pisao, ali da napisem sta ja mislim.
Previse medijskog prostora zauzimaju raznorazne izopacenosti. Filmovi (pa cak i crtani) su puni nasilja. TV stanice su prepune namrgodjenih muzicara koji izgledaju kao da mrze ceo svet, propagira se homosexualnost...
Mislim da zaista treba da se digne glas protiv svega toga.
Ne zelim da ulazim u detalje da li je ili nije bolest, da li i koliko imam protiv homosexualnosti, ali ta pojava nije normalna i zaista bi trebalo zabraniti svaki vid propagande onoga sto nije normalno.
Umesto toga mozda bi mogle da se u malo vecem broju emituju emisije o sexu, trudnoci, zastiti od polnih bolesti. Nasa omladina ne zna osnovne stvari i treba ih obrazovati.

u potpunosti se slažem i upravo sam to trebao da dodam u postavljanju topica..
Hvala

I moj glas Homeru, to je definitivno bolest. Jos je Darvin utvrdio da je cilj naseg bivstvovanja na planeti Zemlji produzenje vrste, cemu prethodi seks ismedju dve hetero osobe. Ne znam kako dva homo mogu da produze vrstu? Kada bi svi bili homo, vrsta bi izumrla. Nemam nista protiv njih, svako ima pravo da radi sta hoce. Postoje razne vrste bolesti, npr. tuberkuloza. Ali kao sto se za to ide u bolnicu, tako nikako ne bih mogao da prihvatim da se homoseksualizam propagira i siri, ne ide da neko namerno siri bolest.

Saint:
...koliko ja vidim Gazdarice, tvoje dete ce piti batine na svakom koraku jer ce i moje imati adekvatno vaspitanje, a koliko vidim bice to veeelika grupa :twisted:
Sta ste se popalili kog Vraga...
Citava prica je oko propagande homoseksualizma :roll:
Uspesno preobrazena u polemiku :arrow: cija ce deca da biju, a cija...
Ko i svaka druga iole zanimljiva prica (a da nije o 30 orgazmu zaredom ili 10om centimetru viska na necijoj alatki)i ova je uspela da poprimi oblik prepucavanja i slanja cestitki na, ciji god se stigne, racun bilo kakvog misljenja...
Klap, klap... Svaka cast ljudi...
Samo ovog puta nije bilo ozloglasenih da oni ukenjaju...

Gazdarica:
Znaci li to da ce, ako gleda filmove prepune nasilja, taj cetrnaestogodisnjak postati i ubica...?
Mislim, posto je povodljiv... :roll:

Pa to nikako nije isto!!!
Jedno su filmovi prepuni nasilja, a drugo je emisija koja propagira odredjeni nacin ponasanja! Ne kazem da ti filmovi ne mogu imati uticaj, to je vec za neku drugu diskusiju, ali javno propagiranje odredjenog devijantnog ponasanja svakako MOZE!!!

Da, da...
Zaboga... I svi su blago mentalno retardirani pff.
E, Jedino sto iz te citave medijske propagande moze da se dogodi da tvoje dete dodje sa pitanjem Jel je OK biti Gay?
Na sta ces, ako imas mozga, objasniti detetu isto tako kao kako bi odgovorila na pitanje: Kako se prave bebe?
Bez obzira sto mislim da je to forsiranje homoseksalizma stvarno prevrsilo svaku meru i da treba nesto da se zabrani pod hitno, tvrdim da ne moze mnogo da utice na ljude koji imaju 2 grama mozga.
A ostali...Tako im i treba!
Samo je pitanje koliko vas sve to dotice i konacno zasto?

Back