homoseksualnost i propaganda????????

I dalje smatram da im treba omoguciti sklapanje brakova :arrow: nasledjivanje, socijalno, zdravstveno i sve ono sto se regulise zakonskim brakom osim prava na usvajanje dece! Znam za slucajeve homoseksualaca koji su zajedno ziveli i po par decenija.
Sto se propagande tice, protiv sam. Ako je nesto samo po sebi normalno, onda nema potrebe dokazivati suprotno. To sto oni dokazuju (tacnije pokusavaju ubediti vecinsku heteroseksualnu populaciju) da je njihovo opredeljenje normalno i prirodno - dovoljno kazuje samo po sebi.

Pa da se i ja oglasim posle ovolikih komentara.

Drago mi je da nisam usamljen u mojim reagovanjima.

shvatite me, molim vas, ja nemam ništa protiv homo populacije, ali neka mi ne serviraju njihova iskustva na najslušanijem radiju u državi, neka mi ne pričaju da je društvo u kome živimo bljak zato što ih ne shvatamo, neka se ne ponašaju kao kukolj u žitu i ne pokušavaju da nam utuve u glavu da je to sasvim OK, njihov život je njihov, ja ih ne diram i ne guram im prst u oko, ali oni to upravo rade nama.

Vidim da ima puno mojih isto ili slično mišljenika, zahvaljujem se na podršci!

Evo ovako, posto ste me "iskulirali" sa odgovorom, ili jednostano niste znali isti, sad cu Vam izneti neke cinjenice za koje sam cuo od jednog pedera, tj. kad i kako je to postalo "opcija", a ne bolest. Ja samo prenosim sta sam cuo, tj. ako je on lagao mene, lazem i ja Vas.

Do pre nekih 40-50.god. homoseksualnost je smatrana bolescu. E tad se nadje nekoliko desetina "pametnih" americkih psihijatara, psihologa i sl. na nekom kongresu i jednostavnim preglasavanjem odluce da to, od tog dana, vise nije bolest! Naravno, ostatak sveta, kome ameri odredjuju pravila drustvenog ponasanja, to prihvati bez pogovora. Cak stavise, neki ih u svemu tome i prevazidju. Tom logikom, za koju godinu ce se mozda opet naci neki "genijalci" koji ce "glasanjem" utvrditi da su npr. pedofilija i nekrofilija "opcije normalnog drustvenog ponasanja"!!!

Zamislite situaciju, za koju godinu, setate klinca, a ispred Vas se dvojica krljaju! Dete Vas pita, "sta je to mama(ili tata), a Vi treba da im kzete, "ma to je sine(cerko) normalno"?!?!?!?!!!! Ili, dvojica setaju klinca, a vase dete Vas pita, "ko mu je mama a ko tata"?!?!?!?!!!! Pa jel to normalno?!!!!! Meni nije.

Verujte mi na rec, tako sve pocinje. Sad se bore za neka "prava slobode i izrazavanja i tolerancije", a sutra ce se boriti za mesto u skupstini i vladi(ako ga vec nemaju), za svoju radio i tv stanice gde ce "propagirati" svoje ideje, za svoje parade i sl. nakon toga sledi brak, deca i ko zna sta jos. Da, ja sam i protiv braka izmedju osoba istog pola, jer ako im se to dozvoli, sledi usvajanje dece!

Definitivno PROTIV!

E pa gazdarice.. vrlo razačaravajući komentar sa tvoje strane (iskreno i očekivao sam tako nešto).

Po tebi omladinci i omladinke, jednom rečju deca, gube zaštitu i podršku društva i sredine u kojoj žive već treba da budu oslonjena isključivo na roditelje koji treba da im uvedu cenzuru i za druženje, čitanje, gledanje, slušanje, trpanje i sl. Da ih roditelji drže u kavezima kako bi ostali normalni i lepo vaspitani, a društvo je izgleda tako formirano u zadnje vreme, da se sve devijacije društva (alkoholizam, narkomanija, prostitucija, homoseksualizam..) kreiraju u samom društvu, a kasnije trpaju na leđa roditelja i krivica svaljuje na njih u smislu ugnjetavano dete u porodici, loši roditelji, nisu znali da ga upute... itd..
Pa pobogu ja neznam da je neko od roditelja dao svom sinu heroin ili ga je učio da se trpa u bulju..

Iskreno mislim da nisi u pravu.

Svaka čast pederima... vole da se guze.. neka ih, njihov izbor! Ali neka se klone moje dece i mene! Isto važi i za ostale devijantne forme!

Gazdarica:
HOMER:
Gazdarica:
Pazi, Homere, ne kazem ja da ne moze da utice, svako da moze, ali ne moze niko da tvrdi da ce neko postati ubica ili gay, zato sto gleda ili slusa program s takvom tematikom...
Brigu o tome sta ce maloljetnik da gleda, ipak prvenstveno treba da vode njegovi roditelji, a ne da se zbog straha da slucajno nece necije dijete to da vidi, ukine takav program... Jer, svakako da ima odraslih osoba, koje te emisije zanimaju...
U osnovi, ovdje se radi o tome da za mene homoseksualnost jeste drustveno prihvatljiva pojava, a za tebe nije...

E tu nastaje problem, ne određuješ ti već društvo šta je društveno prihvatljivo... S tobom je uživanje razmenjivati mišljenje pa bih voleo da čujem arxgumente... Inače, u društvu sam homoseksualaca relativno često, ne ugrožavaju me, poznajem dosta njih i samo manji broj jesu pravi homoseksualci, ostalo su pogubljene nestabilne osobe emocionalno hipersenzibilne, koje su time dobile osećaj pripadnosti. Njima svakako može da se pomogne, ali tek pošto se konstatuje ta vrsta nekorektnosti... I da ponovim, sva prava njima, i to pre svega pravo na lečenje. Sve ostalo, velika je MEDVEĐA USLUGA njima samima... Ogroman pozdrav...
A ko sacinjava to drustvo, nego ljudi...? Drustvo nije samostalni organizam koji potpuno nezavisno od ljudi funkcionise... Svi smo mi dio drustva, zar ne...? Samim tim i uticemo na njegovo kreiranje... Naravno, ne radi se ni o kakvom revolucionarnom uticaju, ali u evolutivnom smislu, on svakako da postoji... U suprotnom, drustvo, odnosno ono sto je drustveno prihvatljivo, bilo bi na istom nivou na kom je bilo prije nekoliko stotina godina...
I ako vec kazes "sva prava njima", onda dozvoli da imaju i pravo da sami odluce s kim ce da ulaze u vezu... Da ih zaista prihvatas kao sebi ravne, ne bi propagirao ideju da je homoseksualnost bolest, pogotovo ne sto je to i SZO odbacila... Dakle, ponovo dolazimo na to da se drustvo mijenja...
A zasto pricati o homoseksualnosti u medijima, bilo bi isto kao i pitati zasto da se prica o rasizmu...
Da li su crnci na primjer u SAD zaista u istom polozaju kao i bijelci, iako im zakon daje sve prava...? Naravno da nisu... Segregacija ponekad cak i otvorena i te kako je prisutna...
I naravno da se ljudi jos uvijek bore da budu ravnopravni... A od Martina Luter Kinga naovamo, svakako da su mnogo postigli... No, da je on cutao, da nije bilo njegovih marseva, pitanje je kada bi stekli pravo da jedu u istim restoranima i sjede na istim mjestima u autobusima, kao i bijelci...
Isto tako je i sa homoseksualcima... Potpuno razumijem njihovu potrebu da dignu svoj glas i izbore se za ravnopravnost - da slobodno mogu da kazu koga vole i sa tom osobom odu gdje god zele, bez straha da ce ih neko napasti, samo zato sto vole osobu istog, a ne suprotnog pola...
Uh, jos bih svasta napisala, ali stajem ovdje... Dosta je za sada...

Ma mi njih ne diramo ... neka nas ostave na miru, šta mene briga što je njemu lepo.. Neka uživa.. Jednostavno ne dozvoljavam da mom klincu pune uši kako je to "KUL" i kako ih neko maltretira. Ja ih nisam nikad maltretirao niti znam nekog ko jeste.!!!!!!!!

UVEK BICU TU...:
Evo ovako, posto ste me "iskulirali" sa odgovorom, ili jednostano niste znali isti, sad cu Vam izneti neke cinjenice za koje sam cuo od jednog pedera, tj. kad i kako je to postalo "opcija", a ne bolest. Ja samo prenosim sta sam cuo, tj. ako je on lagao mene, lazem i ja Vas.

Do pre nekih 40-50.god. homoseksualnost je smatrana bolescu. E tad se nadje nekoliko desetina "pametnih" americkih psihijatara, psihologa i sl. na nekom kongresu i jednostavnim preglasavanjem odluce da to, od tog dana, vise nije bolest!
Definitivno PROTIV!

Ne znam koji ***** ti je to ispričao ali takav post sam ja napisao skoro pre oko mesec dana. To mi je ispričao jedan od četvorice neuropsihijatara koje sam snimao za tv prilog o toj temi. I, da se zna, sva četvorica, kliničkih lekara, definišu homoseksualnost kao BOLEST!!!!!!!!!
Tad je neko od forumaša kao argument izneo da je homo pojava prisutna i kod životinja!? Tačno, ali kao yebeni IZUZETAK, devijacija kao posledica DEGENERACIJE!
I GAzdarice, u pravu si što se tiče zaštitne funkcije porodice, ali ona je nestala onog trenutka kada si ti kao i gomila drugih pomodara prihvatila te stvari zdravo za gotovo.
Niko, ali NIKO mi još nije izneo ARGUMENT koji bi me ubedio u suprotno. Svi iznosite mišljenja i uverenja, niko argumente za to što tvrdite.

Lepo je biti otvorenig uma, ali je opasno biti nekritičan...

Litlle, bilo bi dobro kada bi homoseksualci ostavili druge da zive...

Stvarno mi je smijesno (da ne kazem zalosno) kad neko kaze da nema nista protiv homo ljudi, ali da su sto dalje od njega... Pa, ako nemas nista, protiv nekog, onda ti nece smetati ni gdje se on nalazi...
Zapravo, vi bi ih strpali u neke rezervate da se ne mijesaju sa nama, koji ispadosmo normalni samo zato sto nas privlace osobe suprotnog, a ne istog pola...
Da, max, smatram da djeca prije svega treba da budu vaspitavana u svojoj porodici... A, ako zelis da za tvoje dijete i tebe u medijima postoji dovoljno sadrzaja koji vas interesuju, onda dozvoli da takvi sadrzaji postoje i za ljude koje nesto drugo zanima... I da svako, kako ti, tako i neki gay, ima pravo na izbor...
Estetski dozivljaj dva muskarca ili dvije djevojke je u ovom slucaju irelevantan jer ste uvijek u poziciji da okrenete glavu na drugu stranu ukoliko vam dva muskarca ili dvije djevojke koji se vode za ruke presijeku put... Ali, dozvolite im pravo da slobodno idu, gdje i kako zele...
Rekoh vec, ako ti se neka emisija ne svidja, jednostavno promijeni program... Niko tebe ne primorava da to slusas, bas kao sto ni mene ne primorava da slusam politicke emisije, jer je eto meni na primjer muka od njih...
Jos jedna stvar me zasmijava, a to je prica tip - neka oni meni ne prilaze... Ma, ko tebi uopste prilazi sa namjerom da te "steka"...? Ispade da su homoseksualci agresivna bica koja spopadaju sve sto je istog pola, kao sto su i oni... Znate i sami da to nema veze sa istinom...
Na kraju krajeva, sta i da ti pridje neki gay sa namjerom da se upoznate...? Odbijes ga, bas kao sto bi odbio i neku zenu koja ti se ne dopada i gotova prica...
Homoseksualizam uopste nije tako frijedak medju zivotinjama... Da ste, primjera radi, obratili malo paznju na pse (da te omiljene domace zivotinje, najboljeg covjekovog prijatelja isl) primjetili bi koliko je takva pojava cesta medju njima... Psi znaju da naskacu jedni na drugi, iako su istog pola, toliko da jedva mozes da ih skines jednog sa drugog...
A kolika je to "bolest" pokazuju primjeri nekih od mislioca anticke Grcke, koji su bili su homoseksualci ili biseksualci, pa im to nije smetalo, da iza sebe ostave kapitalna filozofska djela...
Bas kao sto takvo opredjeljenje nije smetalo Aleksandru Makedonskom da bude veliki vojskovodja...
Dakle, homoseksualizam nije nikakvo pomodarstvo...
U prilog tome da ga je bilo oduvijek, svako ide i pjesnikinja Sapfo, za koju vjerujem da znate, da je na otoku Lezbosu, slavila ljubav medju zenama...
Sad jos malo o pobuni protiv propagiranja homoseksualnosti...
Zasto heteroseksualci mogu uzeti sebi tu slobodu i pravo da mogu biti takavi kakvi jesu,uvjeravati druge u to,smatrati to boljim na neki nacin,ponositi se tim,a onima koji se razlikuju to isto pravo uskracivati? Ne lici li to na diskriminaciju,egoizam i osjecaj vece vrijednosti u odnosu na druge, odnosno one koji se razlikuju...!?
Seksualna orijentacija je jedna od komponenti identiteta osobe a odnosi se ne samo na seksualnu, vec i na emocionalnu i romanticnu privlacnost prema drugoj osobi... Kod vecine ljudi ona se formira u vrlo ranoj zivotnoj dobi i pojavljuje se bez postojanja bilo kakvog prethodnog seksualnog iskustva...
Znam da je ovo zbrda-zdola, ali pisala sam opnako kako mi je sta padalo na pamet... Ima, naravno, jos mnogo sta za reci, ali smorila sam se...
Nastavak, neki drugi put...
Sve vas pozdravljam...

Latentni homoseksualizam sprečava inhibicija, životinje je nemaju ali je homoseksualni poriv kod njih stvar hormonskog poremećaja, baš kao i kod samo nekolicine ljudi, ostali su emocionalni invalidi koji su uspeli da pronađu identitet i budu prihvaćeni tek od sličnih sociopata.

E, da, kod homoseksualaca nije u pitanju seksualna orjentacija, već upravo DEZORJENTISANOST...

Aleksandar makedonski nije bio sjajan vojskovođa, već njegov HETEROSEKSUALNO orjentisani otac, FILIP II, koji je i stvorio državu i vojsku koju je njegov emocionalno i intelektualno hendikepirani sin potpuno upropastio...

Opet samo mišljenja, malo argumenata... Sve je to sito pa besno...

Gazdarica:
A koji su to tvoji argumenti Homere...?
Biblijska prica o Adamu i Evi...?
(P.S. Nemam vremena sada za siru pricu)
Argumenti zvanične medicine, četiri eminentna klinička psihijatra...
Ali to se ne računa, ljudi su sami sebi argumenti...
Kritički stav prema svemu...
A, kada sam ja to, Gazdarice, pomenu bibliju????????
Nisko i jadno...
Valjda je jedini odgovor "MI SMO GEJ FRENDLI SAJT"... E pa ja nemam sajt, ali imam prijatelje homoseksualce, koji i sami donekle potvrđuju ovu priču... Ali teško je prihvatiti nešto što se protivi tvojim uverenjima...

ok, ako tvrdite da homoseksualci nisu agresivni pogledajte samo broj tema koje pocinju naslovom koji od prilike glasi: "a zasto vam smetaju homoseksualci...."
da se primetiti da je broj ovakvih tema gotovo identican broju tema koje zapocinju isto tako genijalne osobe uz pitanje: "da li vam je bitniji fizicki izgleda ili..."
hajde da napravimo statistiku o emisijama koje se emituju na domacim kanalima i da vidimo koliko se cesto prave emisije o homoseksualnosti?
apsolutno, mozda malo, relativno, previse! ipak apsoultno izrazeno ni u jednom parametru nismo tako blizu "modernom" svetu!
tuzno, poceli smo ovu kucu da pravimo od krova. iako imamo jos milion neresenih problema ljudskih prava, mi smo se uhvatili bas za homoseksualnost.
ma jok, niko to ne forsira, to tako, samo od sebe izlazi na porvrsinu!

homer je u pravu, vecina homoseksualaca/homoseksualki (budimo korektni, kada vec pricamo o pravima) su emocionalno i nestabilne licnosto.

jos nesto mi govori da je u pitanju kampanja! to je cinjenica da se uglavnom promovise muska seksualnost i da to na zalost rade mnoge heteroseksualne zene, nesvesne kako je to pogresan signal nezrelim muskarcima.

HOMER:
Gazdarica:
A koji su to tvoji argumenti Homere...?
Biblijska prica o Adamu i Evi...?
(P.S. Nemam vremena sada za siru pricu)
Argumenti zvanične medicine, četiri eminentna klinička psihijatra...
Ali to se ne računa, ljudi su sami sebi argumenti...
Kritički stav prema svemu...
A, kada sam ja to, Gazdarice, pomenu bibliju????????
Nisko i jadno...
Valjda je jedini odgovor "MI SMO GEJ FRENDLI SAJT"... E pa ja nemam sajt, ali imam prijatelje homoseksualce, koji i sami donekle potvrđuju ovu priču... Ali teško je prihvatiti nešto što se protivi tvojim uverenjima...
Zvanican stav je da homoseksualizam nije bolest... E sad, sto ti tvoji psihijatri u svom radu koriste knjige stare 40 i kusur godina, stvarno bi trebalo da bude tema za neku drugu raspravu... Jer, ako je neko strucnjak u svojoj oblasti onda treba i da prati savremena dostignuca i saznanja...
Homoseksualizam nije jedina pojava koja je nekad smatrana bolescu, a da je nauka takav stav opovrgnula, pa opet niko te druge stvari ne poteze, vec se samo ovdje hvata toga... U osnovi svega, ipak je samo homofobija, ma koliko neko tvrdio da nema nista protiv homoseksualaca...
I pitam se da li i svoje prijatelje homoseksualce smatras bolesnima...? Da li se s njima druzis zato da bi ih izlijecio mozda...? Da li im to njihovo opredjeljenje smeta u poslu...? Mozda nisu sposobni za rad, jer su bolesni, jel te...?
Pomenuh bibliju, tek zbog teze koja se obicno pominje kad se povede rasprava o ovoj temi :arrow: da je bog htio da se dva muskarca (ili dvije zene) vole, ne bi stvorio Adama i Evu i bla, bla...
A opet, zasto Adam i Eva, zbog reprodukcije naravno... Ako je reprodukcija jedini cilj bivstvovanja covjeka na zemlji onda treba da pobijemo sve homoseksualce, transseksualce, invalide koji zbog svog hendikepa ne mogu da imaju djecu, neplodne zene i muskarce, one koji jednostavno ne zele da imaju djecu itd.. ukratko, sve oni koji ne mogu ili ne zele da daju svoj doprinos u produzetku vrste... :?
Poenta svega jednostavno je :arrow: zivi i pusti druge da zive...
Zar je to tako tesko...?

Zrelo razmišljaš, južni prijatelju... Prvo smo pokupili narkomaniju pa "progresivne" ideje... Prvo je moda biti nacionalista, sada biti turboliberalan... Alo bre stranci!!!! Priraštaj u Srbiji je negativan, bela kuga u Vojvodini i Šumadiji... E, da sve bude još bolje, Srbi počeli da se yebu u čajni kolutić... Prava svima, PRAVO NA LEČENJE pre svega...

Gazdarica:
Stvarno mi je smijesno (da ne kazem zalosno) kad neko kaze da nema nista protiv homo ljudi, ali da su sto dalje od njega... Pa, ako nemas nista, protiv nekog, onda ti nece smetati ni gdje se on nalazi...

.
.
.
.
Jos jedna stvar me zasmijava, a to je prica tip - neka oni meni ne prilaze... Ma, ko tebi uopste prilazi sa namjerom da te "steka"...? Ispade da su homoseksualci agresivna bica koja spopadaju sve sto je istog pola, kao sto su i oni... Znate i sami da to nema veze sa istinom...
Na kraju krajeva, sta i da ti pridje neki gay sa namjerom da se upoznate...? Odbijes ga, bas kao sto bi odbio i neku zenu koja ti se ne dopada i gotova prica...

Jes'- izvadi ti kitu u javnom wc-u,pa ces da vidis kako je :D

Ljudi u Srbiji, psihijatri, ne koriste knjige stare 40 godina, već su odbili da prihvate prosto nadglasavanje od strane svojih homoseksualnih kolega... Prosto, izostali su medicinski prihvatljivi argumenti... Ne lečim moje prijatelje jer nisam kompetentan, dakle znam gde su mi granice, kritičan prema svemu, pa i sebi... Mnogo ljudi, ne samo homoseksualaca, emocionalno je neinteligentno, i to ih ne sputava u poslu... Moji prijatelji normalno rade i žive, i niko im to ne onemogućava jer HOMOSEKSUALNOST NIJE DEO MEDICINE I SOCIOLOGIJE RADA, dakle još jedna jeftina zamena teza...

bundeva:
Gazdarica:

.
.
.
.

Jes'- izvadi ti kitu u javnom wc-u,pa ces da vidis kako je :D
Buki, bojim se da kad je ti izvadis, vise niko ne moze da stane u javni WC, a kamoli da nesto pokusa... :lol: :lol: :lol:

Back