CTEMA
Primećen član
- Poruka
- 732
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
au ovde ima svacega . samo sto ja trazim to bas nema.
jer ima neko sliku ili grb dinastije obrenovi i karadjordjevic. ali original. a ne neke gluposti sto je slikao ko je stigo. ne mogu to na ovim stranama da nadjem.
Zdravo svima! Moje prezime je Martinovic - od Martinovica iz Bajica kod Cetinja, direktnih potomaka Pavla Orlovica. Interesuje me da li neko ima grb moje porodice, ili njegov detaljniji opis. Ja imam samo ovu sliku, koja je prilicno loseg kvaliteta. Ako neko moze da od ove slike napravi sto autenticniji grb na osnovu svog heraldickog znanja, bio bih veoma zahvalan.
P.S. Iz krune izlazi vepar sa sabljom u ruci, a ne jazavac, iako mozda tako izgleda.
Pogledajte prilog 35754
pa kakav si ti bajica ako nemas grb
Ово су невероватно тешка питања из простог разлога што се одређене боје у одређеним културама зависно од случаја и начина употребе различито тумаче. Такође се и симболика временом може мењати, а није редак случај и да се изгуби изворна симболика грба.
Није згорег поменути да када се грб региструје није ни потребно подносити извештај о томе која је симболика грба.
Dakice u suštini heraldička simbolika je heraldička i tu nema promjene. Heraldika je vrlo stroga u pogledu svojih pravila i ne mijenja ih. S druge strane postoji višestruka slojevita simbolika heraldičkih simbola što se koristi za prnošenje prikrivenih značenja pomoću heraldike. takva je heraldika u masoneriji. Naročito je zanimljiva alhemija koja se obilato koristila heraldikom.
Твоја констатација по мени делује исправнои , и даје ми снагу за велико размишљање. Тумачење сигурно може бити са знаком питања ,а изворна симболика грба се понекада губи што је случај са многим грбовима.
Питање је да ли се и са којим правом симбилика грба може и сме мењати.
cekajte ljudi ko je uopste ta heraldika![]()