CTEMA
Primećen član
- Poruka
- 732
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Драги хералдичари, пре свега да Вас све поздравим и да Вас похвалим на овако занимљивом и преданом раду!!!!
Желео бих да Вас питам, да ли је неко, негде, некада видео или чуо за грб породице Симоновић? Уколико јесте, био бих веома захвалан на обавештењу!!!
Поздрављам Вас, и не заборавите:
"Све за СРБИЈУ, СРБИЈУ НИ ЗА ШТА!!!"
Хвала Вујадине, проверићу све то.
Него, на пример, када бих ја правио свој грб, и све то, која је процедура за пријављивање и те књиговодствене глупости?
Мислим, да би нам било лакше у Средњем веку да истакнемо свој грб, него сада, хехе!!!
Хвала Формице!
Међутим, овде хвала припада Хералдичкоме Уметнику - Срећку Никитовићу!
Zanima me i novi grb RS. Možete li dati neko tumačenje uz njega?
Ево како агенције тумаче тај грб:
http://www.czipm.org/RS-novi-grb.html
Пропустили су да кажу, али мислим да је јасно како новим елементима ово решење покушава да укаже на Босну и Херцеговину, кориштењем елемената из грбова Котроманића (љиљанова Круна, која се налази на десноме раунделу и којом је крунисан леви држач) за Босну и Косача (сами држачи, позајмљени из њихове челенке и леви раундел, који је заправо њихов грб) за Херцеговину.
Може се дискутовати о овоме грбу и о његовој оправданости и сврсисходности, али символика јесте јасна...