Хералдика и њени принципи

HOBO

gal_her-doland03.jpg

http://www.czipm.org/doland.html

Zdravo svima! Moje prezime je Martinovic - od Martinovica iz Bajica kod Cetinja, direktnih potomaka Pavla Orlovica. Interesuje me da li neko ima grb moje porodice, ili njegov detaljniji opis. Ja imam samo ovu sliku, koja je prilicno loseg kvaliteta. Ako neko moze da od ove slike napravi sto autenticniji grb na osnovu svog heraldickog znanja, bio bih veoma zahvalan.

P.S. Iz krune izlazi vepar sa sabljom u ruci, a ne jazavac, iako mozda tako izgleda. :lol:

Martinovic.jpg

Ima na ranijim stranicama. A pogledaj na gornjoj adresi pretprošla poruka i tamo se o tim grbovima raspravljalo. Inače za grb je važan opis grba a samo slikanje je manje važno, odnosno dozvoljeno je umjetniku da mu se mašta razigra. Međutim svaki element grba iz opisa se mora prikazati, tako da nema originalnog i ne originalnog grba.

au ovde ima svacega . samo sto ja trazim to bas nema.
jer ima neko sliku ili grb dinastije obrenovi i karadjordjevic. ali original. a ne neke gluposti sto je slikao ko je stigo. ne mogu to na ovim stranama da nadjem.

То немам, али ево ти једне оригиналне слике Војне Заставе Гвозденог Пука на Солунском Фронту 1918.

Zdravo svima! Moje prezime je Martinovic - od Martinovica iz Bajica kod Cetinja, direktnih potomaka Pavla Orlovica. Interesuje me da li neko ima grb moje porodice, ili njegov detaljniji opis. Ja imam samo ovu sliku, koja je prilicno loseg kvaliteta. Ako neko moze da od ove slike napravi sto autenticniji grb na osnovu svog heraldickog znanja, bio bih veoma zahvalan.

P.S. Iz krune izlazi vepar sa sabljom u ruci, a ne jazavac, iako mozda tako izgleda. :lol:

Pogledajte prilog 35754

pa kakav si ti bajica ako nemas grb .a koji si ti potomak orlovica?

Ово су невероватно тешка питања из простог разлога што се одређене боје у одређеним културама зависно од случаја и начина употребе различито тумаче. Такође се и симболика временом може мењати, а није редак случај и да се изгуби изворна симболика грба.

Није згорег поменути да када се грб региструје није ни потребно подносити извештај о томе која је симболика грба.

Poslednja izmena:
Dakice u suštini heraldička simbolika je heraldička i tu nema promjene. Heraldika je vrlo stroga u pogledu svojih pravila i ne mijenja ih. S druge strane postoji višestruka slojevita simbolika heraldičkih simbola što se koristi za prnošenje prikrivenih značenja pomoću heraldike. takva je heraldika u masoneriji. Naročito je zanimljiva alhemija koja se obilato koristila heraldikom.

Ово су невероватно тешка питања из простог разлога што се одређене боје у одређеним културама зависно од случаја и начина употребе различито тумаче. Такође се и симболика временом може мењати, а није редак случај и да се изгуби изворна симболика грба.

Није згорег поменути да када се грб региструје није ни потребно подносити извештај о томе која је симболика грба.

Твоја констатација по мени делује исправнои , и даје ми снагу за велико размишљање. Тумачење сигурно може бити са знаком питања ,а изворна симболика грба се понекада губи што је случај са многим грбовима.
Питање је да ли се и са којим правом симбилика грба може и сме мењати.

Dakice u suštini heraldička simbolika je heraldička i tu nema promjene. Heraldika je vrlo stroga u pogledu svojih pravila i ne mijenja ih. S druge strane postoji višestruka slojevita simbolika heraldičkih simbola što se koristi za prnošenje prikrivenih značenja pomoću heraldike. takva je heraldika u masoneriji. Naročito je zanimljiva alhemija koja se obilato koristila heraldikom.

Хералдика представља једно хришћанско наслеђе тако да је из тог угла треба и посматрати. И не бих је много мешао са масонеријом и алхемијом.

По мени, јако је битно ко ће вам осмислити и израдити грб. Како смо одлучивали о сопственом имену тако треба одлучивати и о сопственом грбу.

Твоја констатација по мени делује исправнои , и даје ми снагу за велико размишљање. Тумачење сигурно може бити са знаком питања ,а изворна симболика грба се понекада губи што је случај са многим грбовима.
Питање је да ли се и са којим правом симбилика грба може и сме мењати.

То је питање етике!

Која је симболика Твога имена и да ли размишљаш о томе да је промениш!? Кум је рекао своје и то је закон, он зна зашто ти је дао такво име.

cekajte ljudi ko je uopste ta heraldika:dontunderstand:

Хералдика је наука која се бави хералдичким инсигнијама (хералдички стегови, беџеви, грбови).

Нека област се може назвати науком јер:
1. има засебну област проучавања
2. има своју методологију
3. већ се развила посебна терминологија својствена проучаваоцима исте.

Наука такође мора бити рационална. Хералдика има у себи и ирационалног, па се зато може сврстати и у уметност. У сваком случају помоћна наука историје.

Хералдика испуњава све ове услове. Постоји теорија и правила на основу којих се израђује један грб.

Poslednja izmena:

Back