Хералдика и њени принципи

У реду је, Формице. Нико не доводи у симњу Твој извор...

Прота Сава Накићеновић је веродостојан аутор (поготову што се тиче родослова српских фамилија у Далмацији), али овде није реч о истим Кузмићима.

Радгостови Кузмићи су Србијанци (старином из Црне Горе, наравно), а ови са грбом су ''Пречани''...

CTEMA:
''Мало руках, малена и снага'', мој Кха...

Иначе, управо је мало унапређена галерија, тј. раздељена по категоријама ради лакшега ''download''-a.

Накупило се, већ, тога па се људи жале...

А, ето, само до краја ове године би требало да буде готово бар још четири месна и лична грба...

И још једна врло лепа вест! Наш предлог грба Штрпца су успели да усвоје чак и на мешовитој (УНМИК-овој) Скупштини Општине Штрпце. Бунили се Арнаути, ал' да демо(но)кратија једном ради и за нас...

''Није Србија шака пиринча!''

Е ово је лепа вест!
Значи прошао праотац Срба и буздован Краља Марка?
Честитам,Срби у Штрпцу могу да се поносе.

CTEMA:
''Мало руках, малена и снага'', мој Кха...

Иначе, управо је мало унапређена галерија, тј. раздељена по категоријама ради лакшега ''download''-a.

Накупило се, већ, тога па се људи жале...

А, ето, само до краја ове године би требало да буде готово бар још четири месна и лична грба...

И још једна врло лепа вест! Наш предлог грба Штрпца су успели да усвоје чак и на мешовитој (УНМИК-овој) Скупштини Општине Штрпце. Бунили се Арнаути, ал' да демо(но)кратија једном ради и за нас...

''Није Србија шака пиринча!''

Čestitam za grb Štrpca. Drago mi je zbog pobede Srba sa Kosova, a i zbog samog grba koji je fenomenalan.

ШТА МУ БИЛИ ПРЕЦИ?
A ŠTA ON?
Princ Nikola Petorvić Njegoš, sa svojim Crnogorcima?
Sad se vidi koje vjera a ko nevjera, braćo Srbi
8dece881fbffa2becb.jpg

Корисниче2, потпуно се слажем са Тобом, али ово, заиста, нема везе са темом...

Ако баш желиш да о овој људској нули и креатури испред њега дискутујеш, љубазно Те молим - покрени другу тему...

FORMICA:
Stemo prelijep rad, svaka čast. Čestitke i Grujiću. :)

Хвала лепо! :oops:

Сарадња је била дивна, СТЕМА је прави господин, добар човек и велики зналац. Никако другачије грб није могао да испадне него изванредан.

Не могу да вам опишем колико сам срећан. Живео хералд!

Sonechko:
Дорогие ребята, поздравляю всех с наступающим новым годом! Желаю вам всем реализации ваших планов и много удачи!
Надеюсь, что в этом году у меня будет свой красивый герб!

Najljepša hvala, sa istim željama. :D Volio bih viđet grb kad bude gotov. :)

Pijanista:
Čestitam za grb Štrpca. Drago mi je zbog pobede Srba sa Kosova, a i zbog samog grba koji je fenomenalan.

Хвала Пијанисто, Радгосте и Кха!

Нисам ја једини овде ко има заслуга за успех овога грба...

gal_her06.jpg

Увек има људи добре воље, којима певаху и Ангели у Ноћи Рождества Христовога!

Gráthas:
Хвала лепо! :oops:

Сарадња је била дивна, СТЕМА је прави господин, добар човек и велики зналац. Никако другачије грб није могао да испадне него изванредан.

Не могу да вам опишем колико сам срећан. Живео хералд!

Жив био и баштинио га на многаја љета!

gal_her125.jpg

Срећна Нова Грегоријанска година најбољим хералдичарима (љубитељима) у Србији и шире диљем нашег полуострва! Желим вам све најбоље и да наставите овим темпом.
cheers.gif

Радим на неком пројекту, али после Нове године више о томе. И надам се да ћу купити скенер.
bigthumb.gif

wave.gif

Back