Kha, хвала на честиткама! Пуно труда је уложено у овај грб, и још више премишљања, од којих неке можеш да прочиташ и на овом форуму: како да ставим што више симбола који су ми битни, а да не претрпам грб?
Хтео сам да боје и главни симбол буду некако везани за моје порекло (српско, немачко, влашко) и одакле сам (Банат). Одлучио сам се за црног орла на жутој позадини. У десној руци држи багрем, дрво за које је мој отац везан, како да вам објасним, просто багрем је за мене као шљива за Шумадинце. У левој липа, словенско дрво, тај липин мирис у делу града где сам живео као мали, то ме везује за женску страну породице. Има ту мало игре и са мушким и женским принципом, десно багрем, лево липа.
Стил орла показује на то какав је мој животни стил. Ту сам гњавио хералда, на чему се извињавам, те крила мало више на доле, те перје овакво, те реп онакав. И испаде баш како сам хтео!
Љиљан је мало за мајку Љиљану, а мало више што је краљевски цвет, опет светоназор и тако то, и то баш тако издужен цвет и танак. Ко је разумео, схватиће.
Бордура замало да буде црвена, али зелено се много боље уклапа, јача причу о Банату. А и јесте, кад већ знам ирски гелски, повукло је и то. Право да вам кажем, више сам мислио о тој бордури него о неким бившим девојкама... ех, бре...
Кацига проста и велика, да морам да носим неку, такву бих носио. Исто важи и за плашт, што једноставнији.
Челенка је баш моја, лађа зато што волим бродове, веслање, уопште воду, брод је као живот, исто и за светог Николу, мог свеца. Зелена харфа је због љубави према музици и ирском језику, нешто типа на српску лађу сам ставио нешто келтског. А и волим харфу. Не знам да ли сте икад чули ирску харфу, звучи много лепше него она нормална. Заставе су у бојама српске заставе, нек се зна одакле сам ја.
Мото је синтеза, од свега узех помало и направих нешто своје.
Поздрав!
P.S. Kha, само напред са грбом, нећеш зажалити!