Искрено, Грáтхас, бојим се да ни то неће обезбедити да грб буде несумњиво ''оригиналан'', тј да није ''виђен'', како би рекли хералдичари.
Верујем да би опција са харфом (без ''escutheon''-a) била далеко сигурнији и, како Ви рекосте, ''елегантнији'' избор. Но, то је на Вама...
Што се тиче самога осмишљавања грба, човек мора да буде на чисто да он не прави грб само за себе, већ и за своје потомке, ако Бог да.
Такође, мора да се помири и са тиме да не може да символички представи баш све компоненте идентитета својега рода или сопствене личности (вероисповест, народност, држављанство, родослов, повест, породична и локална предања, животна философија, идеолошка определења, професиинални ангажман, научна звања...), већ да се мора определити за саму есенцију и свести штит на максимално три (евентуално - четири) хералдичке фигуре.
У томе смислу, када ја осмишљавам неки грб, прве информације које тражим од будућега Армигера јесу: име и презиме (у сличају да се може осмислити грб, који асоцира на име Титулара, тзв. ''allusive'' или ''canting arms''), Крсна Слава и породична историја (значајнији појединци из прошлости породице, преовлађујуће занимање предака, сеобе, генеалошки подаци...)...
Тако је настао и мој грб, који упућује на некога ко слави Светога Георгија и коме је због нечега важан број 21 (број мојих предака, који су били Свештеници). Челенка има исту символику... Уосталом, Вама енглески никако не представља проблем, па можете да видите ''позадину'' из које је ''изронио'' мој породични грб:
http://www.czipm.org/bio-01.html
Дакле, определио са се за оно што се мени чини најбитнијим, а осталога сам се одрекао.
То и Вама предлажем.
PS. Опаска са руским Царем није требала да звучи увредљиво. Опростите!