Statler and Waldorf
Buduća legenda
- Poruka
- 42.456
...ma znam, tako sam i uradio, ali mi se nije svidelo što je onda srpski orao bukvalno okružen šahovnicom i ljiljanima, pa sam izmenio...![]()
не смета, и љиљани су српски

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...ma znam, tako sam i uradio, ali mi se nije svidelo što je onda srpski orao bukvalno okružen šahovnicom i ljiljanima, pa sam izmenio...![]()
...što se tiče grba Bošnjaka, ovo im je "ZVANIČNI"... samo što neki pokušavaju da ga predstave kao "grb" Sandžaka...
http://sandzakvesti.files.wordpress.com/2011/02/grb-sandzaka.jpg?w=200
И свастика је будистичка. Мислим наравно да не гледам негативно на љиљане, али они који се данас са њима идентификују су убијали Србе.не смета, и љиљани су српски![]()
Stalno brkate grbove kao nacinalna obilježja a oni to nijesu nikad bili niti mohgu biti. Grba je znak vršenja vlasti i koristi ga u demokratijalam izvršna vlast a ne narod. Na kraju Bosnom nijeusu vladali Nemanjići a ni Hrvatska izuzev vremena NDH pa se ni dvoglavi orao ni šahirano polje ne mogu naći u bosanskim grbovima. Bosna ima bogati heraldičku prošlost i od tog naslijeđa se može načiniti lijep grb.
И свастика је будистичка. Мислим наравно да не гледам негативно на љиљане, али они који се данас са њима идентификују су убијали Србе...
Stalno brkate grbove kao nacinalna obilježja a oni to nijesu nikad bili niti mohgu biti. Grba je znak vršenja vlasti i koristi ga u demokratijalam izvršna vlast a ne narod. Na kraju Bosnom nijeusu vladali Nemanjići a ni Hrvatska izuzev vremena NDH pa se ni dvoglavi orao ni šahirano polje ne mogu naći u bosanskim grbovima. Bosna ima bogati heraldičku prošlost i od tog naslijeđa se može načiniti lijep grb.
![]()
А што Република Српска онда једноставно не би усвојила двоглавог белог орла Твртковића?
Република Српска се нажалост одриче било каквог "босанства", бежећи од централизације БиХ, културне мајоризације и духа Бенџамина Калаја. Имао је мењам.се тему о томе.
Pogrešno sam se ozrazioовде грешиш. историјски грбови Босне нису били државна знамења, него породични грбови владара и великаша. кад се Твртко крунисао за краља, он је као наследник Немањића уз име Стефан преузео и њихов грб- двоглавог орла, који се од тог времена јавља на великом печату босанских краљева, па је и то грб Босне. да не говорим о томе како су Немањићи владали Захумљем/Херцеговином дуже од Котроманића, да су северне области (Усора и Соли) били део Драгутинове државе, а Подриње део деспотовине. историјска Босна је област у горњем току истоимене реке. оно што се данас зове Босна и Херцеговина, чији конститутивни део је и Српска, је много шири простор, који зато баштини и хералдичку традицију већег обима.
Kako se uopšte posmatra taj grb vojvodine, kao 5 različitih, kao jedna celina, jel taj srednji preko svih, nije mi baš najjasniji taj barokni stil.
то је само реконструкције историјског грба. није примерен за савремену употребу, пре свега због круне Св. Иштвана. Војводина није више угарски посед.
Da, naravno. Nisam se možda najbolje izrazio.
Da li bi taj grb mogao biti ovako predstavljen.
http://www.royaltyinthenews.com/wp-content/uploads/2010/06/Prince-Daniel-Coat-of-Arms1.jpg
Grb švedskog princa Daniela
Ili bi to bilo 5 zasebnih grbova ?
Имаш ли слику војводске круне?то би већ имало смисла, с тим што би се на уметнутом штиту нашао (српски) крст са огњилима, а изнад војводска круна.
не може хабзбуршка круна на наш грб.