Зато што су уместо та четри упаљача била четри сакрална (света) слова С која су престављала инвокацију према Богу.
Унијати су у деветнаестом веку преко Du Cange, Давидовића и Стојановића протурили Обреновићима упаљаче уместо слова и од тог времена се праве разне стилизације тих огњила ( упаљача ) а у сврху да се уништи сакралност слова као шаржа у грбу Србије. Због тога неће бити Богу приступачно, јер упаљачи нису никакви сакрални предмети и не могу престављати оно гесло или инвокацију које престављају слова С. Рекао сам да је кич, зато што се радило на томе да буде на око што привлачније обичном човеку, човека се може обмањивати али Бога не. И ја бих желео да се све вере уједине али на истинит начин са опростом и молитвама а не са подвалама и присилама. Римски патријарх се одвојио од осталих патријарха у оно време кад је требао бити неки други патријарх први међу једнакима и прогласио заједно са царем Светог Римског Царства да само римски патријарх може бити први међу једнакима, Папа. Унијати су активисти из ватиканске канцеларије за уједињавање хришћана, али они не раде хришћански, него на све могуће начине од превара до присилног преласка у римокатолике. До сада су им помагали комунисти а сада су убацили своје људе у све споре српског бића. Ако би они успели да успоставе монархију ја се не бих бунио јер сам монархиста и за граља па макар да краљ и не ваља. Систем је важан а не човек.
Složila bih se s' tobom da je važniji sistem od čoveka, ali mislim da je važna i priroda tog sistema. Ja bih volela da se vrati monarhija, ali ne po svaku cenu. Ja ne bih mogla da budem za kralja, ako on lično ne valja, jer to je prosto nezamislivo.
Ja ne mislim da naš sadašnji Prestolonaslednik ne valja, ali kad bi se neki kralj pojavio koji ne valja, sigurno ne bih mogla biti za njega.
Znam da su se kraljevi nekad zvali apsolutisti, i da se verovalo da je njihovo nepogrešivo pravo da vladaju dato od Boga, ali tako nešto je bilo u davnoj prošlosti, i tamo treba da ostane.
Kad bi se kralj trebao braniti i podržavati po svaku cenu, onda Karađorđevići ne bi imali pravo da budu kraljevi, jer su došli na srpski presto ubistvom kralja Aleksandra Obrenovića i Drage Mašin.
To je bio čin regicida, a to se smatra prvorazrednim grehom protiv Boga, da ne kažem zločinom, ali Karađorđevići nikad nisu kaznili oficire koji su počinili to delo, nego su im dali da nastave svoje tajne aktivnosti, što je na kraju dovelo do ubistva Ferdinanda u Sarajevu.
To su stvari koje su sahranile pola Srbije. Nikad više, ako Bog da!
Ako neko hoće da ovde opet bude neka jugoslovenska monarhija sa katoličkim kraljem, onda nek' zaboravi na moju podršku. Kakva bi to bila monarhija? Kome to treba?
Ako je to cilj, onda će i od najvećih monarhista u Srbiji napraviti republikance, barem među mlađima.
Za starije ne mogu da govorim, ali imam samo jednu drugaricu koja nije za povratak kralja, a sve smo mi mlade. Ali mi smo samo za povratak srpske monarhije sa pravoslavnim kraljem, a ne za neke jugoslovenske povampirene varijante sa katolicima, pa zvali se oni unijati ili kako god.
Karađorđeviće je već jednom neka tajna zavera odvela na istorijsku stranputicu ujedinjavanja sa katolicima. To je Srbiju koštalo više nego vlast Turaka, i mi sigurno ne bi preživeli još jedno takvo iskustvo.
Molim Boga da to nije tako kako ti misliš.