Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Онда треба прећи на потпуно фунансирање из буџета (не буним се против тога).

Највише сам против садашњег стања "ни тамо ни вамо".
Ја сам из Београда али сада живим у Русији па је један од првих утиска био везан за градски превоз.
Прво што ми је пало у очи, држава која је у врху произвођача нафте практично да нема ни један дизел аутобус!
Сви су на метан. Ем што је еколошки чистији ем много јефтинији па је цена превоза таква да нисам приметио за 10 година да се неко шверцује.
Да, немају ни бус плус. Имају исто аутомате у аутобусима али плаћа се платном картицом а ако није бесконтактна, онда код возача може да платиш кешом или картицом, пошто има терминал за не бесконтактне карте.
Такође, све више је аутобусаса са новим аутоматима који памте, односно, по уласку у аутобус очитате вашу платну карту и затим пред излазак и са карте вам скину новац према преженој маршути.
Такође, нисам приметио да је то неко злоупотребио. Баш сам обраћао пажњу и људи пред излазак уредно очитају карту и изађу из аутобуса. Нема оно, очита две станице и настави да се вози још 10.

Kod nas i da postoje gsp vozila koja idu na vazduh, opet bi cena karte bila paprena.

Posto se ja sada vise ne svercujem, svercere vise ne podrzavam...ali se ne cudim sto ih ima gomila, prosto - karta je preskupa!

e, a kazna na licu mesta, ako te savata kontrola je celih 5000 d...
Troskovi su veliki, ipak ih 250 zaposleno u toj firmu, pa jos sad privatno obezbedjenje...

Ja kucam moju mastercard, ako idem na duze, jer hocu mirno da se vozim, da citam lepo.
Ako je nesto krace, onda stanem kod vrata i zagledam svaku stanicu :lol:
Ne uplacuje mi se 3000 za BusPlus, firma mi ne daje jer radim od kuce. Onu za dopune vise nemam, sta novo postoji ne znam.
Tako da, @greba izvini, al ponekad se svercujem :rumenka:

Tako da, @greba izvini, al ponekad se svercujem :rumenka:
dobro ajde, tebe podrzavam jer si draga forumasica:zag:
ja sam se svercovala sve vreme, koliko je postojao sistem karata na `busenje`, tada sam usavrsila tehniku, i uvek imala ispravnu kartu. :andjeo:

sada je jedini nacin da ih ugledas na stanici i izadjes pre nego sto udju ili ako ne izadjes na vreme da im kazes - nemam, izlazim na sledecoj (i da ih vise uopste ne gledas niti da im odgovaras...zagledaj se napolje u jednu tacku:lol:

dobro ajde, tebe podrzavam jer si draga forumasica:zag:
ja sam se svercovala sve vreme, koliko je postojao sistem karata na `busenje`, tada sam usavrsila tehniku, i uvek imala ispravnu kartu. :andjeo:

sada je jedini nacin da ih ugledas na stanici i izadjes pre nego sto udju ili ako ne izadjes na vreme da im kazes - nemam, izlazim na sledecoj (i da ih vise uopste ne gledas niti da im odgovaras...zagledaj se napolje u jednu tacku:lol:
Ja sve nekako uspem da ih izbegnem kada se ne otkucam... Mada, par puta su usli lada sam MC kucala i samo su me pitali da li mi je prosla kartica. Nisu proveravali.
Mogla bih mozda da se provucem a da je ne otkucam🤔

Prvu, ta pokriva i tvoj i moj rejon, koliko mi se čini :D
Истина... мада са прве две предложене линије тешко да ћу ја ићи било где... Требаће ми 20 минута у најбољем случају да уопште стигнем до метроа... За толико ми је лакше да седнем у ауто (или обичан превоз, када овај гњавеж једног дана прође).

Истина... мада са прве две предложене линије тешко да ћу ја ићи било где... Требаће ми 20 минута у најбољем случају да уопште стигнем до метроа... За толико ми је лакше да седнем у ауто (или обичан превоз, када овај гњавеж једног дана прође).

Ma dok to bude gotovo, pitanje je gde ćemo i mi biti :rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back