Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije baš gde ima da se kupi, nego mi treba pomoć u vezi gradskog prevoza u Bgd.
Kako mogu najlakše sa NBgda - Omladinskih brigada, negde oko opštine, da dospem do glavne Ž. stanice ili Basa?

Ako je ikako moguće jednom linijom bez smucanja, kapiram da će biti kasno uveče, ne bih baš da se gubim ako ne moram, stra' me :))))

Ok, našla sam buseve nekako, sad me samo interesuje šta sa kartom autobuskom, kako to funkcioniše samo za tu jednu vožnju?
Gde kupujem, je l mora bus plus ili je kao ona ranija varijanta, trafika i karta za jednu vožnju ili kako?

evo ovde spisak linija sa sve stanicama http://www.gsp.rs/dnevne_linije1.htm

mozes da kupis kod vozaca a mozes i na trafici onu papirnu karticu pa je dopunis za onoliko voznji za koliko ti treba

Protiv sam Bus Plus sistema, a pogotovo svega sto iz njega proizilazi i sto je proizaslo...mi ne zivimo u nekoj stranoj zemlji koja ima visok standard, nego naprotiv...ismejavaju sa tim sistemom lokalno stanovnistvo...da nije tuzno bilo bi smesno...

Zašto to je jedan odličan sistem, samo slabo iskorišćen i obavijen velom tajne. Zamisli koje sve mogućnosti ima onaj jedan aparat za očitavanje karata.

kupi papirnu kartu, mislim da je 40 din i onda na toj istoj trafici odmah dopunis za onoliko voznji koliko ti treba. ako cesto dolazis u Bg i cesto ti bus plus kartica onda je plasticna bolje resenje jer moze da se dopunjava koliko hoces

Kroz Bgd prolazim dva puta godišnje, kad idem na odmor i kad se vraćam.
I neizmerno sam zahvalna na ovoj obilaznici, sad ne moram ni toliko da zalazim po njemu :lol:

Strašno se ne snalazim, a imam neke obaveze iduće nedelje na NBgdu i ako bude bilo nekih nepredviđenih vremenskih uslova neću moći ići kolima, već ću morati busom ili vozom.
Tako da kapiram da će mi ta papirna biti dovoljna za narednih pet godina :lol:

A čekaj, ja kad dam tih 40 dinara, platim samo papir, a vožnju moram da platim dodatno? :S

Kroz Bgd prolazim dva puta godišnje, kad idem na odmor i kad se vraćam.
I neizmerno sam zahvalna na ovoj obilaznici, sad ne moram ni toliko da zalazim po njemu :lol:

Strašno se ne snalazim, a imam neke obaveze iduće nedelje na NBgdu i ako bude bilo nekih nepredviđenih vremenskih uslova neću moći ići kolima, već ću morati busom ili vozom.
Tako da kapiram da će mi ta papirna biti dovoljna za narednih pet godina :lol:

A čekaj, ja kad dam tih 40 dinara, platim samo papir, a vožnju moram da platim dodatno? :S

40 dinara platis taj papir, a onda taj papir dopunis izvesnom sumom koju ce ti skidati za svaku voznju :) ne znam koliko je pojedinacna voznja, ali pod pretpostavkom da je 70 dinara a ti treba da udjes u 2 autobusa, dopunices je sa 140 dinara :)

Ne mislim ovde na sistem kao naucno-tehnoloshki ispravan sistem nego na sistem u shirem smislu - politickom, ekonomskom, socijalnom, manipulatorskom....;)

Znači sa moralno-pravnog stanovišta. :think:Ali zar ne misliš da kada bi se sada iskoristili svi kapaciteti tog sistema u pozitivne svrhe da bi taj shiri smisao pao u drugi plan. Mislim, dokle više da se glođemo, život je kratak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back