- Poruka
- 50.036
jel su rasciscene ulice?
Prevoz prolazi, mislim da nema nekih problema. Sneg koji je juce stao sa padanjem je sklonjen sa najbitnijih mesta. Sa druge strane, ne garantujem da svi mogu da isparkiraju svoj auto.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jel su rasciscene ulice?
ja nemam problem sa isparkiravanjem auta.ne posedujem autone garantujem da svi mogu da isparkiraju svoj auto.

moj sin popodne posao na posao....cekao 7-micu pola sata....video nema leba,pa bogme prepesacio dobar deo da dodje do stanice za bus 95...a onapuna ko oko bokte
da l` neko rece ili sam sanjala da g gradonacelnik rece da ce biti smanjena kontrola karata,bajagi mu zao da na ladnoci rade kontrolori...
elem,,,,kad se dotakoh gradske vlasti....da li ovi sto ciste trotoare od leda/snega rade po ucinku ili po satu...u prizemlju sam,vec 3 sata su mi dva lika pod prozorom...na pola sata udare lopatom pa se onda podboce i caskaju...
a da su celnici malo prekvalifikovali kontrolore i komunalnu policiju u cistace trotoara,nista ne bi falilo,mislim
a lepo su neki skretnali paznju i pre uvodjenja bus plus-a da to nece uspeti.bilo kako bilo,gradjani su po ko zna koji put osteceni/izmanipulisani/izmaltretirani,a verujem da se neko od uvodjenja tog sistema deeebelo omastio.Čuo sam od radnika GSPa da će da ukidaju BusPlus od nove godine... Nešto mi to klimavo, ali ko će ga znati...

bus plus je jedan sasvim solidan sistem.
nije uopste problem u njemu. on ima potencijal i za jos bolje usluge od ovih koje sad pruza. dnevne.. nedeljne karte... gps.. precizno lociranje ....itd itd..)
ovde je gnev naroda nepravedno okrenut ka sistemu umesto ka ljudima.
gde je zapelo sa bus plusom.
ne na samom sistemu vec.. nacinu kako je doveden i kako je primenjen.
sumnja da je neko dobro zaradio na njemu i nacin na koji su preko njega zezali gradjane.
nepotrebno malteritanje ljudi da overavaju karte svaku put kad udju, onda epizoda da se mora ulaziti na prednja vrata i slicno.
ali to nisu stvari vezane za bus plus nego odluke nekih birokrata koje pojma nemaju sa realnom situacijom na terenu.
posle su i odustali od svih tih stvari.
znaci sam problem je nastao u realizaciji sistema zbog odluka nadleznih a ne u sistemu koji radi sasvim dobro.
a na stranu sto je lakse drzati u novcaniku jednu plasticnu karticu nego papiric za busenje koji mi se kidao i pre nego sto bih ga iskoristio.
zakljucak je da je bus plus dosta dobar sistem za naplatu prevoza koji putnicima zaista donosi unapredjenje umesto starog "busackog" sistema ali je jako lose sproveden i iz tog razloga je stvorio otpor prema sebi.
samo dokaz da se zaposljavaju ljudi preko veze a ne oni koji umeju i znaju.
sve je to moglo daleko lakse da prodje, bez ove guzve da je bilo malo mozga tamo gde je trebalo
Jedna stvar mi već odavno bode oči (i uši), pa nisam znao gde da napišem, pa otvorih temu ovde.
Naime, užasno me nervira što novinari u svojim člancima masovno koriste termin "GSP", a da pritom ne misle konkretno na ovo preduzeće, već generalno na gradski prevoz.
To dovodi do nepravde da se mnoge uvrede šalju na račun GSP-a, iako je GSP samo jedno od nekoliko preduzeća koja obavljaju gradski prevoz u Beogradu.
Tako imamo naslove tipa: "Zbog snega kasnila vozila GSP-a." (Da li to znači da sneg utiče samo na vozila GSP-a a da na privatnike-Beobus, Veoliju, Lui, Banbus, kao i na Lastu, nema uticaja???).
"Tačkasta kontrola zadržavala vozila GSP-a duže od 15 minuta!" (Da li to znači da kontrolori ulaze samo u GSP. a u privatnike i Lastu ne? Ja nisam primetio da je tako).
I za kraj, vrhunac!!! Zbog takvih naslova i građani sami često brkaju pojmove "GSP" i "gradski prevoz". Čekam 81 na Altini (a na ovoj liniji uopšte ne vozi GSP već isključivo privatnik "Presto") i autobusa nema, a putnici komentarišu: "Ma ovi iz GSP-a nisu normalni, piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, im piiiiiiiiiiiiiiiiiiiip u piiiiiiiiiiiiip."

Све то што си питао нема апсолутно никакве директне везе са БусПлусом нити са Апексом већ управо са фирмом Ласта д.о.о. и са Дирекцијом за јавни градски превоз. Обе те фирме су државне и директно су одговорне за организацију (ред вожње, итд.) а БусПлус је само систем наплате карата!..BUS PLUS JE OČAJNO SPROVEDEN!!! Gradski prevoz je podeljen u zone ITS1 i ITS2. ITS1 je bivša GSP-ova zona, dok je GSP bio organizator gradskog prevoza. Apeks, odnosno BusPlus su sve informacije prekopirali sa GSP-ovog sajta. Međutim, u zoni ITS2, koja je sada takođe u njihovoj nadležnosti, ne zna se ništa i na tim linijama vlada haos!
Pošto tvrdiš da je Bus Plus sistem dobar, ja ću te pitati nekoliko pitanja i ako znaš odgovore, ja priznajem da je sistem dobar.
Da li si nekad čuo za neku od ovih linija- 860, 581, 491, 560?
Ako si slučajno čuo, da li možda znaš gde voze (za red vožnje neću ni da pitam)?
Ako je odgovor na oba pitanja NE, obavestiću te da su i to linije gradsog prevoza u Beogradu, i da i u njih ulazi Bus plus kontrola i reketira putnike, i uopšte im ne smeta to što ovih linija nema na sajtu bus plusa, što nigde ne piše red vožnje za njih, i što skoro ni na jednom stajalištu ne pišu brojevi ovih linija.
sve je to moglo daleko lakse da prodje, bez ove guzve da je bilo malo mozga tamo gde je trebalo
Ово је класична демагогија и глуп изговор за шверцовање.Ne boli gradjane nedostatak mozga u busplusu, nego korupcija, nepotizam, pohlepa, rodjacko burazerske kombinacije, turska ruka koja kaznjava...
Nepravda.
Jer je posao dobijen suprotno od zakona.
Placanjem karte gradjani placaju nepravdu.

Све то што си питао нема апсолутно никакве директне везе са БусПлусом нити са Апексом већ управо са фирмом Ласта д.о.о. и са Дирекцијом за јавни градски превоз. Обе те фирме су државне и директно су одговорне за организацију (ред вожње, итд.) а БусПлус је само систем наплате карата!..
Мене стварно овде на форуму изненађује са колико незнања људи дискутују о некој теми.
А лепо је Таб објаснио малопре...
Ајде, наведи ти мени где има правде у Србији?..Која је то фирма без свега онога што сам горе код тебе болдовао?..Где се то ради поштено и транспарентно?....
Апекс сноси део одговорности али не главну. Главну сносе Дирекција и Ласта, јер они праве организацију саобраћаја. Апекс само спроводи (кад говоримо о стајалиштима) оно што Дирекција и Ласта наложе. А одакле вам то да "нема новитета"?..Znam ja odlično da je to nadležnost Direkcije za javni prevoz, ali znate šta se desi kada ih pozovete da ih pitate za neki polazak ili liniju. Prebace vas na nekih 5 različitih lokala i na kraju kažu da ne znaju. To je zato što je DJP samo formalno na papiru odgovorna, a linije i dalje organizuje i o svemu odlučuje Lasta, i niko im ništa ne sme
, jer je njihova monopolistička gospodska plava krv zaštićena.
Što se Apeksa tiče, ako vrše naplatu, mogli bi i malo profesionalizma da unesu. Ne možeš samo da uzimaš pare i nikakav novitet da uneseš. Sve je isto kao i pre Apeksa, i ako je Bog zna kakva prednost što karte više nisu papirne nego plastične, i što aparat kaže bip, a ne škljoc, onda me ubijte, ja nisam normalan i ništa ne razumem.
A, ako su postavili na sajt ITS1 linije, onda treba da postave i ITS2 linije jer uzimaju procenat i od jednih i od drugih. Zašto na ITS2 stajalištima nema USSD kodova za proveru? Postoje, u sistemu ih ima, evo vam npr. Lastina stanica Beograd- 9512, a zašto ti kodovi ni na jednom stajalištu ne pišu? Ko je za to odgovoran. APEX! Isključivo!