Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ти питоми нека буду искрени па нек инсистирају јавно да контролор избаци неког лудака (који нема карту) из возила али онда и да помогну контролору ако дође до неког вербалног или физичког сукоба. Лако је од другога тражити немогуће а прстом не мрднути.
Не може контролор (који нема та права) да било кога силом истерује из возила...

A pitomog moze da isteruje.

Не може никога да истерује, већ само љубазно да замоли. Питоми су нормални и они се разликују од лудих, неразумних који не хају.

Poslednja izmena:
Може контролор да прегледа селективно из разних разлога.
Прво: он има право да процени да ли сме неком лудаку да тражи карту јер је, пре свега, приоритет да сачува своју главу на раменима, да не доведе себе у опасност од конфликта а самим тим и да не угрози мирно путовање осталих нормалних путника. Јер, не треба говорити какве све последице, по општу безбедност свих путника, могу бити ако дође до неког жешћег вербалног или физичког сукоба.

Друго: понекад је разлог велика гужва у возилу као и кратка релација где контролор мора да заврши своју контролу (од тачке А до тачке Б). Другим речима: нема довољно времена да свима прегледа карте.

Треће: те нафракане девојчице, и певаљке и просци, су углавном малолетници, а они су законом заштићени.
Једино их може контролор љубазно замолити да напусте возило али никакву већу "акцију" против таквих не сме, нити може, да изведе.

prvo - steta sto za ovaj recept nisam znao ranije, pa da se namrstim i tako da gledam kontrolora dok mi prilazi...verovatno ce me cutke zaobici...
drugo - i nekako da razumem, ali onda su na meti oni koji su kod vrata, a ovako ceo bus moze da se vozi za dz...
trece - nema sanse..ima ih i te kako punoletnih koji namignu, pa im kontrolor pregleda dekolte, a ne kartu...

i sve skupa - ma nije nego...kakvo je sad to kategorisanje putnika...ovaj maloletan, ovaj opasan, ova je lepa...guzva, bezbednost...a za sve njih cena ista...

nego, setih se i Rahele Ferari iz Tesne koze..stite orlove, medvede, akrepi su pod zastitom, samo postenog coveka vitla ko kako ume i hoce...
e pa nece...

Ти питоми нека буду искрени па нек инсистирају јавно да контролор избаци неког лудака (који нема карту) из возила али онда и да помогну контролору ако дође до неког вербалног или физичког сукоба. Лако је од другога тражити немогуће а прстом не мрднути.
Не може контролор (који нема та права) да било кога силом истерује из возила...

a sad li treba putnici da stavljaju glavu u torbu, a kontrolor ne sme?
aman covece, ako kontrolor svojim stavom i autoritetom koji mu donosi radno mesto, ne moze da valjano obavlja svoj posao, onda ne treba da ga radi...
ja cu zaista vrlo rado da placam prevoz...
ali sto bih kad se uz blagoslov kontrolora moze voziti besplatno...
samo treba proceniti koji metod navise uspeva...

Sinoć kad sam se vraćala sa posla, trčim ka stanici, dole nema 56ice vidim pedesetdvojka stoji reko aj' da utrčim u nju do sajma, pa da vatam 89.
I zaletela sam se da uđem na zadnja i zakucah se u (zatvorena) vrata. Otrčala sam da uđem na prednja, da ne kisnem kad ono unutra kontrola.
Nisam ih odavno viđala da vrše kontrolu na početnoj stanici

prvo - steta sto za ovaj recept nisam znao ranije, pa da se namrstim i tako da gledam kontrolora dok mi prilazi...verovatno ce me cutke zaobici...
Можда ће те заобићи а можда и неће, то је ствар сваког контролора појединачно. Не треба тако генерализовати.
А ти који показивањем силе се шверцују, кад-тад ће "пасти" негде.
А онда се немојте чудити што контролорима асистира комунална полиција а у неким ситуацијама и права полиција.

drugo - i nekako da razumem, ali onda su na meti oni koji su kod vrata, a ovako ceo bus moze da se vozi za dz...
То-да, када је велика гужва или када контролори морају да изађу на одређеној станици. Не мора да значи да се остатак вози за џ, јер појавом контролора се ствара одређена психоза и страх код многих.

trece - nema sanse..ima ih i te kako punoletnih koji namignu, pa im kontrolor pregleda dekolte, a ne kartu...
Који то контролор гледа у деколте?!..:eek:..Да ли пар појединачних случајева представљају опште правило?..

i sve skupa - ma nije nego...kakvo je sad to kategorisanje putnika...ovaj maloletan, ovaj opasan, ova je lepa...guzva, bezbednost...a za sve njih cena ista...
Такав је посао контролора, односно такви су закони, не знам шта хоћете?.:)...
Навели сте сами овде на форуму "шта контролор не сме" тј, шта нема право, а врло мало тога има право, према томе: жалите се држави да промени законе и да да шира овлашћења контролорима.
Просто, контролори нису заштићени законом а ниједан разуман контролор неће да ризикује због тога.

nego, setih se i Rahele Ferari iz Tesne koze..stite orlove, medvede, akrepi su pod zastitom, samo postenog coveka vitla ko kako ume i hoce...
e pa nece...
...Такви су закони, нажалост... (малолетници су заштићени, а ако се потучеш са опасним путником - немаш заштиту на суду јер "ниси успео да избегнеш конфликт, довео си безбедност саобраћаја у питање", итд.итд.)...

a sad li treba putnici da stavljaju glavu u torbu, a kontrolor ne sme?
aman covece, ako kontrolor svojim stavom i autoritetom koji mu donosi radno mesto, ne moze da valjano obavlja svoj posao, onda ne treba da ga radi...
ja cu zaista vrlo rado da placam prevoz...
ali sto bih kad se uz blagoslov kontrolora moze voziti besplatno...
samo treba proceniti koji metod navise uspeva...
Да, контролор не сме нити има право (па, све време овде брујите о не-правима контролора).
Није то његов посао, нити је плаћен за то.
А остало сам одговорио малопре.

Sergian,kad vec pominjes tu guzvu,reci da je ta ista guzva razlog sto kontrolri uopste ne ulaze u autobuse,pogotovo u one trocifrene.Cuo sam razgovor izmedju dvojice,koji kazu da nemaju nameru da ulaze u petsto seljaka,jer je 'leden i ima guzve ,da se ne provlaci(mislili su na autobus na liniji 511 koji ide za Sremcicu),a da ne poominjem lastine autobuse,od njih bezite k'o djavo od krsta...

Sergian,kad vec pominjes tu guzvu,reci da je ta ista guzva razlog sto kontrolri uopste ne ulaze u autobuse,pogotovo u one trocifrene.Cuo sam razgovor izmedju dvojice,koji kazu da nemaju nameru da ulaze u petsto seljaka,jer je 'leden i ima guzve ,da se ne provlaci(mislili su na autobus na liniji 511 koji ide za Sremcicu),a da ne poominjem lastine autobuse,od njih bezite k'o djavo od krsta...
И нормално је.
Па, пођи од себе: да ли би ти улазио у неки бус који је пун као "око" а притом не журиш, имаш времена напретек (пуних 8 сати)?..А поготово да улазиш са контролорским апаратима који се могу нагњечити у тој гужви, а оштећење сам плаћаш из свог џепа.

А што се тиче Ластиних, ту постоји контрола...(Можда беже од ластиног локала јер је леден, пази стојиш претходно напољу и смрзаваш се, логично је да чекаш нешто да се мало загрејеш.
Други разлог је тај што у већини ластиних локала не раде читачи или ради само један, док у бамбусовим и експресу је то уредно).

Da,da,da,da kako da ne.U svakom lastinom i drugim privatnim prigradskim autobusima rade svi citaci.Sta je logicno koja pi*ka materina...pa sto su tolike guzve,zato sto se pola njih svercuju,kada bi ulazili,ne bi bile tolike guzve.... znaci ocajni ste,nemam komentara na ovo sto sam upravo procitao... sve bi ja to natakao na kolac....

Da,da,da,da kako da ne.U svakom lastinom i drugim privatnim prigradskim autobusima rade svi citaci.Sta je logicno koja pi*ka materina...
То није тачно. У већини ластиних локала не раде сви читачи, или ради само један а остали недостају јер су уништени претходно од разних битанги и анархиста.
У таквим бусевима контрола губи смисао јер многи путници се ваде да су ушли на она врата где не ради читач, или ту негде су у близини и нормално да нису могли да откуцају карту.

pa sto su tolike guzve,zato sto se pola njih svercuju,kada bi ulazili,ne bi bile tolike guzve.... znaci ocajni ste,nemam komentara na ovo sto sam upravo procitao...
Па, шта је сада проблем?..Јел што контролори не улазе често у возила или ретко?..Договорите се овде на форуму...:lol:

sve bi ja to natakao na kolac....
:eek:

То није тачно. У већини ластиних локала не раде сви читачи, или ради само један а остали недостају јер су уништени претходно од разних битанги и анархиста.
У таквим бусевима контрола губи смисао јер многи путници се ваде да су ушли на она врата где не ради читач, или ту негде су у близини и нормално да нису могли да откуцају карту.

Па, шта је сада проблем?..Јел што контролори не улазе често у возила или ретко?..Договорите се овде на форуму...:lol:

:eek:

nemam ja sta sa kim da se dogovaram,vase je da radite to za sta sste placeni,a nase je da zvocamo .i nemoj da lupas da ne rade,brate ja sam iz obrenovca ... retko gde ne radi ili fali citac... nego ste vi(naravno da ne mislim na tebe,nego u globalu) stoka i olos neradnicki...

nemam ja sta sa kim da se dogovaram,vase je da radite to za sta sste placeni,a nase je da zvocamo .i nemoj da lupas da ne rade,brate ja sam iz obrenovca ... retko gde ne radi ili fali citac... nego ste vi(naravno da ne mislim na tebe,nego u globalu) stoka i olos neradnicki...
Звоцајте слободно али аргументовано.
Не треба само осуђивати без основа.
Знам одлично каква је ситуација у ластиним локалима.

Што се тиче контролора: има разних али тај посао је далеко од нерада, то је изузетно тежак и ризичан посао.

Звоцајте слободно али аргументовано.
Не треба само осуђивати без основа.
Знам одлично каква је ситуација у ластиним локалима.

Што се тиче контролора: има разних али тај посао је далеко од нерада, то је изузетно тежак и ризичан посао.

Ma svi mi nesto radimo ili cemo raditi. A za taj tezak i rizican rad.Klinje iz 4 ogdine kazu nemam kartu ni nameru da izadjem,i samoo ih obidju... a ja ovako sitan 'vataju me za ruku kad ZABORAVIM KARTICU kod kuce a imam uvek uplaceno....more nakatknem ih na **rac

Ma svi mi nesto radimo ili cemo raditi. A za taj tezak i rizican rad.Klinje iz 4 ogdine kazu nemam kartu ni nameru da izadjem,i samoo ih obidju... a ja ovako sitan 'vataju me za ruku kad ZABORAVIM KARTICU kod kuce a imam uvek uplaceno....more nakatknem ih na **rac
Петре, па ти ниси неки клиња. :)..малолетници су стварно законом заштићени, то нема везе са контролорима. Ако те неко "хвата за руку" слободно га пријави...

Да, ризично је радити у контроли, сваки дан нека вест "пребијен контролор" и слично. Ето и данас на пдф политика, хроника.

Петре, па ти ниси неки клиња. :)..малолетници су стварно законом заштићени, то нема везе са контролорима. Ако те неко "хвата за руку" слободно га пријави...

Да, ризично је радити у контроли, сваки дан нека вест "пребијен контролор" и слично. Ето и данас на пдф политика, хроника.

da ja sam 3.godina :)

Ako se kazna ne plati, ta od 1500 din. za 15 dana valjda ona se poveća na 3 000. Ako se i dalje ne plati, jel ide opomena ili ona i dalje raste?
Jel ih mogu skandalizovati u bilo kom predstavništvu bus plus ili moram ići na dorćol u onu debilnu ulicu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back