Гностицизам, једно виђење хришћанства

gnosticizam je dosta slican isihizmu u pravoslavlju...

Upravo, i to je jedna ako ne i najveća i nepremostiva razlika između katolicizma, protestantizma i njegovih različitih "crkava" i organizacija i pravoslavlja, pored dogmatskih i kanonskih, a to je da za razliku od Rima, koji insistira na činjenici da bez Katoličke crkve i njenog klira nije moguće približiti se B_gu, u pravoslavlju se insistira na putu srca, ličnom iskustvu B_ga uz Crkvu i njen klir kao posrednike koji prenose Svete tajne i nose Apostolsko prejemstvo.Odnosno, u katolicizmu je dovoljno biti kršteni pripadnik rimske crkve da bi se osiguralo spasenje, dok je u pravoslavlju krštenje isto tako uslov za spasenje, ali nije i jedini i dovoljan uslov.

Nesme Serpent da prizna da mu se ne smeju. Kad cuju da lebdi po krevetu i slicno...

Ipak treba biti hrabar priznati kad to praktikujes, zasto se stideti?

Takva ti vera i gotovo...

Prijatelju, ja sam hriscanin, a ovo o cemu ja pricam nije nikakva vera i religija, vec ezotericna znanja, ali samo kazem da ona nisu toliko naivna kao sto pojedini manipulanti hoce da prikazu.
Nemam cega da se stidim, ja nista ne krijem, a ovo pisem kako bi upoznao one naivne da nije sve tako lepo kao sto se na prvi pogled cini. Mnogi upadaju u zamku kako ce eto sad da vode seks po ceo dan i jos da se prosvetle, a i ne znaju da za svemu tome treba prici krajnje oprezno, ozbiljno i uz dobro proucavanje odredjene literature, jer se u suprotnom moze probuditi ona kundalini koja nije prosvetljujuca vec zmijska - demonska.
A ne da padaju na lazi ovih magova koji kazu da ce posle 2 meseca dostici visa stanja svesti i da ce jos postati seksualni kung fu majstori. Ne kazem da Serpent to zagovara, ali njegovi prosvetljeni istomisljenici da. Kao kundalini ne moze proizvesti stetne posledice :roll:.

A na doskocice Serpenta cu se osvrnuti kasnije, sada nemam vremena... zurim.

Prijatelju, ja sam hriscanin, a ovo o cemu ja pricam nije nikakva vera i religija, vec ezotericna znanja, ali samo kazem da ona nisu toliko naivna kao sto pojedini manipulanti hoce da prikazu.
Nemam cega da se stidim, ja nista ne krijem, a ovo pisem kako bi upoznao one naivne da nije sve tako lepo kao sto se na prvi pogled cini. Mnogi upadaju u zamku kako ce eto sad da vode seks po ceo dan i jos da se prosvetle, a i ne znaju da za svemu tome treba prici krajnje oprezno, ozbiljno i uz dobro proucavanje odredjene literature, jer se u suprotnom moze probuditi ona kundalini koja nije prosvetljujuca vec zmijska - demonska.
A ne da padaju na lazi ovih magova koji kazu da ce posle 2 meseca dostici visa stanja svesti i da ce jos postati seksualni kung fu majstori. Ne kazem da Serpent to zagovara, ali njegovi prosvetljeni istomisljenici da. Kao kundalini ne moze proizvesti stetne posledice :roll:.

A na doskocice Serpenta cu se osvrnuti kasnije, sada nemam vremena... zurim.

Pogrešno si shvatio ili si namerno pogrešno shvatio ono što pišem. Satjananda, pored njegovog učitelja Šivanande, najveći autoritet za Kundalini jogu nikad i nigde nije tvrdio da je moguće dići Kundalini za dva meseca. I opet te pitam, kakve veze ima Kundalini sa seksom? Ako misliš da je tantrički seks jedini način podizanja Kundalini, prevarili su te. A ovo što pričaš o nekakve dve Kundalini, oprostićeš na izrazu, to je čista glupost.

ja sam, da se ogradim opet kao laik jer iskustva nemam, to shavtila da kundalini moze da bude destruktivna ukoliko ucenik nije pripremljen, ukoliko upravo ide tim putem od 2 meseca npr. pri tom ne mislim da postoje 2 kundalini vec da ista stvar moze da se odrazi drugacije u zavisnosti od ucenika.
ili mozda serpente ti mislis da nepripremljen ucenik ne moze uopste da probudi kundalini da bi mogao osetiti bilo kakve posledice?

Rekao si dva puta da kundalini ne moze da dovede do negativnih posledica i da je to jedna dobra, bozanska energija. A cinjenica je da je u pitanju DEMONSKA, ZLOCESTA ENERGIJA! O tome cu kasnije. I ta prosvetljenja koja oni dozivljavaju su kvaziprosvetljenja.

ha?
energija je energija, a posledice po coveka mogu biti mozda dobre ili lose.

Rekao si dva puta da kundalini ne moze da dovede do negativnih posledica i da je to jedna dobra, bozanska energija. A cinjenica je da je u pitanju DEMONSKA, ZLOCESTA ENERGIJA! O tome cu kasnije. I ta prosvetljenja koja oni dozivljavaju su kvaziprosvetljenja.

Odlicno prijatelju!!!

Pa to mu i ja kazem, sli on misli da je samo on u pravu i mozes da pricas sta hoces...

Opasno je to igranje sa silama tame...

Poslednja izmena:

Reći ću i treći put: Kundalini ne može da dovede do negativnih posledica ako se Kundalini joga radi pod vođstvom kvalifikovanog učitelja i ako se Kundalini jogi posveti ceo život. To što si ti naleteo na Mantak Čijeva bulažnjenja i ko zna kakve vežbe je tvoj problem.
Da si pročitao Satjanandinu "Kundalini jogu" i " Asana Pranayama Mudra Bandha" znao bi koliko je Kundalini joga izuzetno komplikovan, težak i dugotrajan proces. Baš me zanima tvoje tumačenje "zločeste" energije. :D

ja sam, da se ogradim opet kao laik jer iskustva nemam, to shavtila da kundalini moze da bude destruktivna ukoliko ucenik nije pripremljen, ukoliko upravo ide tim putem od 2 meseca npr. pri tom ne mislim da postoje 2 kundalini vec da ista stvar moze da se odrazi drugacije u zavisnosti od ucenika.
ili mozda serpente ti mislis da nepripremljen ucenik ne moze uopste da probudi kundalini da bi mogao osetiti bilo kakve posledice?

Ne mislim ja, tako jeste.Ako radiš Kundalini jogu sam, bez posvećenja i bez vođstva i za to vreme vodiš život kakav inače vodiš, možeš ozbiljno da se povrediš.Isto kao kad duduk uzme automatsku pušku u ruke.Kundalini radi direktno sa energijama tela što uključuje i rad direktno sa telesnim organima, i zato zahteva poseban, skoro asketski način života, kako bi i telo i um bili dovedeni u stanje koje je neophodno za početak prakse.

gnosticizam je dosta slican isihizmu u pravoslavlju...

Ja znam da se udobravas. Ali i meni smeta cak da to cinis na racun Pravoslavlja.

Kakve veze i slucnosti ovo ima sa Pravoslavljem???

Predstavljas se ovde kao gnostik, a ne znas osnovne cinjenice. Pa kako majku mu ne postoji destruktivna kundalini... znaci li to da smo svi mi ludi, a da ste samo ti i grupica vraceva i crnih magova u pravu i da ste prosvetljeni.
Sta onda moze da izazove sledece, posle jedne seanse, ako ne kundalini: ne mozes da spavas vise od 3 sata, u dnu kicme osecas kako se dize neka velika lopta i kako te nesto poput stiska zmije steze koja hoce da se uspinje na gore, vrelina u stomaku i drhtanje trbuha, trnci po telu, neprestano ukrucen falus preko 5 sati, stanje blage opijenosti iako ni kap alkohola nisi progutao, glavobolja, prilikom spavanja osecaj da te neko vuce u bezdan... kod devojke se javljaju vibracije u pleksusu koje su takve siline da postaju neizdrzive, nesto poput predmenstrualnog sindroma, ali 10 puta jace, a tokom seksa odizanje od kreveta, nekontrolisani pokreti nogu itd.

Dakle, ako kundalini moze biti samo jedna, i to ona pozitivna, sta onda moze biti ovo pobrojano koje se javlja kod onih koji su radili "taoisticke" vezbe i odlagali ejak. ?

Trebalo bi da znas da prilikom budjenja postoje dva puta: jedan je put zmije, a drugi je put goluba. E ovaj put goluba se desava spontano i budi se iz predela srca a ne iz genitalija i donjeg dela kicme. Tako da je ocigledno da kundalini u velikom broju slucajeva moze postati destruktivna. To sto ti neces da priznas to je druga stvar. Jer da kundalini ne moze biti destruktivna, onda niko sa njom ne bi ni imao problema. Logicno, zar ne?

Neprestano ukrućenje falusa je bolest zvana satirijaza,

:hahaha: Znaci ja nisam znao da sam bolestan? A zasto onda nisam bolestan bas svakog dana nego samo tih dana dok radim vezbe:confused:?

osećaj propadanja u bezdan je ulazak u dublju fazu sna, a ovo ostalo...pa ne znam. :D

Hhaha... e sad si otkrio si toplu vodu. Nije to na sta ti mislis. Ovo se desavalo u onom trenutku kada ti prvi san dolazi na oci, i tada osetis kao da te neko vuce i spusta duboko u bezdan, nakon toga se trgnes i posle ne smes ni da zaspis. Verovatno je to bio i uzrok nesanice.

Koje krije si radio? Koje bandhe? Jesi li doživeo spajanje prana, para i šakti Kundalini? Jesi li radio pripremne prakse iz Bakti, Raja i Šakti joge? To što ti nazivaš "buđenjem iz srca", odnosno mAnahate, dešava se kada se Kundalini pomoću prane i apane digne do Anahate a onda spusti do Muladharae i Svadisthane.

Nisam radio to, vec pranajamu 4:8:4, obicne meditacije, tantricko disanje u pozi Shavasane, kontrakcije pubokocgiealnog misica i odvajanje orgazma od ejakulacije (s obzirom da je valjda svima poznato da kod muskaraca ovo nije isto) i "malo izvlacenje" energije.

Dakle, nije meni cilj bio budjenje kundalinija, vec da ovladam ovim odvajanjem i vodjenjem seksa bez ejakulacije. Msm. da ti je poznato koliko zivotne energije gubi muskarac koji cesto izbacuje seme. Ali time se moze ovladati, bas kao sto zena moze ovladati time da sprecava menstruaciju putem koje gubi zivotnu energiju.

Ali problem je sto ti kazes da se kundalini uopste ne moze probuditi, sem kundalini jogom. Kod taoistickih vezbi, bas kao i kod pranajame, moze ali ne mora doci do budjenja kundalinija. Pa cak ni kod kundalini joge ne mora stopostotno doci do budjenja kundalinija.

Bar tako kažu Šivananda, Satjananada i Nirandžananda, ali to su po tebi crni magovi.:hahaha: Njima je trebalo dvadeset godina posvećenog života u ašramu da probude Kundalini, ali ti si to postigao za mnogo kraće vreme vidim. Problem sa zapadnjacima je što imaju mnogo razvijenu maštu pa misle da im se svašta dešava.

Oni su se opredelili za drugi put. Ja nisam razmisljao da se zamonasim i da zivim u manastiru ili asramu.

Mislio sam da ti odgovorim malo duze na ovu poruku, u vidu eseja :), ali bolje je ovako ukratko jer mislim da je tako razumljivije i preglednije.

Koliko cesto letis nad krevetom i koliko to traje, kako je to opisao poslwdnji evropljanin...

Zasto bas nad krevetom?

Da li letis i van njega?

Gde sam napisao da sam ja ili neko drugi lebdeo iznad kreveta? Mislim da sam rekao odizanje od kreveta, a to je nesto drugo. Silna energija koja buja po telu podstice te na nevoljne pokrete, pa cesto dolazi do uvijanja tela poput zmije ili odizanja ledja od povrsine kreveta.

Poslednja izmena:

Back