Kamael
Buduća legenda
- Poruka
- 40.857
sam rist bog prestavlja nastavak ozirijanstva zasnovan i utemeljen mnogo vekova ranije pa i milenijuma.
iskrivljeno i nakaradno naravno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sam rist bog prestavlja nastavak ozirijanstva zasnovan i utemeljen mnogo vekova ranije pa i milenijuma.
Istorijski gledano Isus (Jeošua ha-Nocri), pomalo paradoksalno, nije bio nikakav hrišćanin. Hrišćani nisu bili ni Isusovi apostoli, kao ni njegov rođeni brat Jakov, koji „kralja judejskog“ i „božjeg pomazanika“ nasleđuje u Jerusalimu nakon njegovog dramatičnog raspeća. Nakon Jakova, tu „kraljevsku liniju“ nasleđuju i drugi članovi Isusove uže i šire familije. Ali taj deo autentične povesti Isusovog pokreta, a naročito Isusov brat Jakov, biva neopravdano skrajnut, potisnut i gotovo prećutan u docnijim, crkvenim izvorima, iako on ima punopravno mesto u toj ranoj istoriji, kao, uostalom, i u samoj Bibliji. To potiskivanje je, izgleda, bilo prisutno od samih početaka razvoja novog, mesijanskog pokreta.
http://pescanik.net/intervju-milan-vukomanovic/
Još su apostol Pavle i njegovi učenici polemisali s pristalicama Isusovog učenja okupljenim u Jerusalimu oko grupe predvođene Jakovom. Pavle i njegovi pratioci bili su, u stvari, pobornici kulta vaskrslog Hrista, i svojim su mitološkim interpretacijama u duhu gnosticizma i misterijskih religija starog Rima neposredno doprineli formiranju nove religije, hrišćanstva, kao svojevrsnog polemičkog odgovora i teološkog otklona u odnosu na eshatološki judaizam Isusa, Jakova i njihovih prvih pristalica.
"...Isus Hristos nije bio - Hriscanin..." ?!
Pa , po kome se nazvase "Hriscani" ?!
Po Pavlu?!
Po Petru ?!
Po Jakovu?!
Ili po nekom od drugih Apostola ...?!
"...Isus Hristos nije bio - Hriscanin..." ?!
Pa , po kome se nazvase "Hriscani" ?!
Po Pavlu?!
Po Pavlu. Isus je imao reformatorsku prirodu i treba ga posmatrati kroz prizmu religije Judaizma koju je hteo transformisati.
"Ocistiti" od stvari koje su se uvukle u vjeru naroda Izraela. Ali sve nakon toga ili barem velika vecina stvari koje su se odigrale od Pavla do sabora u Izniku je bilo u cilju kontratransformacije..mozemo slobodno reci da je pokret Pavla bila prva kontrareformacija
Da bi se bavili narodom Izraela morali su prvo da se pozabave sobom. Pavle se reformisao cugom, navlacio bolesnog Timotija na alkohol.
- - - - - - - - - -
"1.Timotiju.5-23. Manje pij vodu,a uzimaj po malo mladog vina"
Isus pravi 500 litara alkoholnog derivata i opija ljude, Pavle Timotiju nalaze da smanjuje vodu i da pocne u sebe unositi vino.
Cudno, on pravi alkohol, a sam ga ne konzumira? Ili Salve buduci da ovako savjetuje Timotija, izmislio dogadaj "proizvodnje alkohola iz vode"?
Mozda gresim , ali "cini mi se kao da se Vi salite" ...?
![]()
Ne znamo da li ga konzumira ili ne, ne pise ni da ga konzumira ni da ga ne konzumira. Pretpostavka je da ga i sam konzumira jer navodi Timotija da vodu zameni alkoholom.
Problem je taj sto alkohol deaktivira vise regione svesti. Generalno to cine supstance koje suzavaju zenice, prosiruje ih npr. beladona, a kod Isusa nemamo miks vina i beladone, samo cisto vino tj. etilen u vinu koji, sto je nauka dokazala vodi degradaciji, i sto je jos bitnije za pricu neutralizuje vise regione svesti u koje i spada centar za spoj sa bozanskim. Pored toga, kolika god kolicina etilena bila, i mala kolicina unistava mozdane celije.
Nisam znao da Glasnik ima pretenziju na titulu apostola.
Pošto nisi stručnjak, stekla si osnovni uslov za razumevanje ove terminologije, te ću pokušati ukratko da ti objasnim.
Kada govorim o 4 tela u čoveku, mislim na hijerarhijsku podelu unutar nas.
Prvo telo je naše spoljno telo, ono je vođeno čulima kojima je povezano sa životom i zovemo ga još i čulnim telom. Pošto život najčešće preko čula utiče na delovanje tog tela u Hrišćanstvu ga zovu Grešno telo. U nekim istočnim učenjima kočija je simbol ovog tela.
Drugo telo je hijerarhijski iznad prvog tela i ono kao takvo upravlja prvim telom iznutra. To telo u Hrišćanstvu zovu Prirodno telo i predstavlja naše emocije i osećanja. To su konji koji vuku kočije u nekim istočnjačkim učenjima. Konji su simbol za emocije pošto su neukrotivi i divlji baš kao i naše emocije.
Treće je telo ono koje je sposobno da upravlja našim emocijama. To je kočijaš koji upravlja konjima, to je naše mentalno telo (jer samo misli mogu upravljaju emocijama). To telo se u Hrišćanstvu naziva Duhovnim telom.
Četvrto telo je Gospodar kočije. On jedini zna cilj puta i bez njega kočijaš bi lutao u neznanju gde i zašto vozi tu kočiju. Taj Gospodar je Svest, Volja ili u hrišćanskoj terminologiji Sveto telo.
Hvala na odgovoru. Znaci nije spam nego diskutovanje koje predpostavlja i razlicita ili slicna misljenja.
Kako sam ja razumela iz 'moje' dogme postoje tri tela i zato sam htela da uporedim koje mi je promaklo.
Prvo telo je materijalno telo kojim upravljaju nagoni, drugo telo je dusa, telo emocija i razuma, a trece telo je duhovno, energetsko /aura/ vaseljensko telo.
Dusa je 'ratnik' koji vodi bitku izmedju materijalnog/slabog i propadljivog/ i duhovnog/bozanskog i vecnog/ sveta.
Nedostaje ti Sveto telo. Kad Isus kaže "Otac i Ja smo jedno", Ja predstavlja Sveto telo.
To bi bilo novo telo koje pojedinci dobijaju i za koje se mnogi bore ali dok smo smrtnici to je samo cilj kome se tezi
Ne stignu svi do cilja u tom maratonu.