Гностицизам, једно виђење хришћанства

Па баш по тим 'дефинисаним правилима' сам и осетио буђење кундалинија, само што је већина тих ''прецизно и тачно дефинисаних правила'' било негативне природе. Ко зна да ли уопште и постоји то позитивно буђење!
Оно што је за неког буђење, то уствари може бити демонска опседнутост и објективно може бити само привид буђења.

Имам једно питање. Какав став ви имате о четири званична Јеванђеља која су ушла у састав Новог Завета?

Kundalini joga mora da se radi isključivo pod vođstvom učitelja i podrazumeva odricanje od seksa, mesa, duvana, alkohola, kafe...buđenje Kundalini se prvo odigrava u dva od sedam energetskih centara od kojih je jedan da tako kažem rezervoar svih sadržaja koji postoje u našoj podsvesti, i njihovo osvešćivanje može da bude praćeno negativnim osećajima i emocijama, isto kao i psihoterapiji koja takođe zahteva stručno i neprekidno vođstvo.

Za svakog gnostika četiri kanonska Jevanđelja predstavljaju svete spise, posebno ono po Jovanu.

To je istina i čuo sam da su i neki drugi stradali ili završili na psihijatrijskom odeljenju. Jednog sam uspeo na vreme da odvratim jer budeći te energije iz nepoznatih i sumnjivih izvora počeo da čuje glasove. I počeli su da mu smetaju. Srećom još imao snage da se otrgne. Ali oni koji idu do kraja umesto da dobiju snage oduzima im se u potpunosti pa se više ne mogu odupreti silama koje ga preuzimaju. I takva osoba bude upravljan ili gurnut u anbis pa završava na psihijatriskom odeljenju. Te sile samo na početku izazivaju neke doživljaje kod osoba kako bi prevarili i pridobili osobu,posle ide crpljeje duhovne snage do kraja iz žrtve. Nije preporučljivo da se čovek usmerava ni na koje izvovore sem na Isusa i samog Boga, niti da se koriste tehnike za uspostavljanje veza sa nepoznatim izvorima. Sreća što si imao veru u Isusa Hrista i bio spašen od Njega. Sve što nije od Boga i Isusa Hrista TREBA IZBEGAVATI.

Да, нажалост и ја сам чуо за такве примере. Хвала Господу, ја нисам дотле дошао да чујем такве гласове, али сам имао других непријатних искустава. Да нисам призивао име Исусово и молио се Пресветој Богородици, ко зна шта би сад било. Мислим да су Пресвета Богородица, Архангел Михаило и Свети Роман у тим данима посредовали за мене пред Свемоћним Господом.

Зато ко год осети демонске нападе, најбоље је да се посвети молитви и строгом посту, јер како је речено: "Овај род (демонски) се не изгони другачије до постом и молитвом."

Извини што питам, али да ли можеш да ми кажеш чиме се конкретно тај твој пријатељ бавио?

Kundalini joga mora da se radi isključivo pod vođstvom učitelja i podrazumeva odricanje od seksa, mesa, duvana, alkohola, kafe...buđenje Kundalini se prvo odigrava u dva od sedam energetskih centara od kojih je jedan da tako kažem rezervoar svih sadržaja koji postoje u našoj podsvesti, i njihovo osvešćivanje može da bude praćeno negativnim osećajima i emocijama, isto kao i psihoterapiji koja takođe zahteva stručno i neprekidno vođstvo.

Нисам се тиме бавио, већ пранајамом и таоистичким техникама контролисања и преусмеравања сексуалне енергије (*Мантак Чи). Уопште је питање да ли су те вежбе биле таоистичке или су обичне измишљотине од стране разних слугу ђаволових. Једини веродостојни извор таоистичке философије јесте Тао те Кинг од Лао Цеа, а ту се нигде не говори о било каквим енергијама и вежбама.

Извини што питам, али да ли можеш да ми кажеш чиме се конкретно тај твој пријатељ бавио?

Bio mi je poznanik a ne prijatelj. Ja imamo drugačije prijatelje. Koristio istočnjačku mantru za postizanje nekakvog mira,izmene svesti i buđenja nekakve energije u meditaciji. Ali ja sam došao do podataka da ta mantra služi za upravljanje čoveka na bestelenog učitelja koji sigurno nema veze sa Bogom. Ta priča o unutarnjom miru, sjedinjenju sa Bogom i buđenjem nekakve kundalini energije je čista prevara i klopka za žrtve koji ako se na vreme ne osveste nema izlaza. Nema sigurnijeg i većeg mira dobijenog od samog Boga i Isusa Hrista.

Poslednja izmena:
Bio mi je poznanik a ne prijatelj. Ja imamo drugačije prijatelje. Koristio istočnjačku mantru za postizanje nekakvog mira,izmene svesti i buđenja nekakve energije u meditaciji. Ali ja sam došao do podataka da ta mantra služi za upravljanje čoveka na bestelenog učitelja koji sigurno nema veze sa Bogom. Ta priča o unutarnjom miru, sjedinjenju sa Bogom i buđenjem nekakve kundalini energije je čista prevara i klopka za žrtve koji ako se na vreme ne osveste nema izlaza. Nema sigurnijeg i većeg mira dobijenog od samog Boga i Isusa Hrista.
ja sam čuo da se kod čoveka koji ništa ne zna o kundaliniju, a o tome čuje od nekog koji još manje zna, prvo javi neugodan osećaj da mu nešto klizi niz nogavicu, a kad shvati šta je to, najčešće već bude kasno jer se već uneredio od straha. :hahaha:

Нисам се тиме бавио, већ пранајамом и таоистичким техникама контролисања и преусмеравања сексуалне енергије (*Мантак Чи). Уопште је питање да ли су те вежбе биле таоистичке или су обичне измишљотине од стране разних слугу ђаволових. Једини веродостојни извор таоистичке философије јесте Тао те Кинг од Лао Цеа, а ту се нигде не говори о било каквим енергијама и вежбама.

Mantak Či teško da može da se nazove taoističkim majstorom, a ni taoističkim vežbama ni pranajamom ne može da se ni probudi, a kamoli podigne Kundalini.

A koja bi to mantra bila u pitanju?

Zovu ga ocem savremenog gnosticizma. Da li ste pročitali nešto od njegovih knjiga?

Preporučujem sajt http://gnosticteachings.org/, sa jako zanimljivm predavanjima i artiklima.

Dobar je Weor, samo što nije posvećeno svešteno lice, te mu tako nedostaje dobar deo mogućnosti sagledavanja hrišćanske gnoze. Ako je neko otac savremenog gnosticizma, onda je to +Biskup Stephen Hoeller.

Да питам ја вас нешто:
Ако неко тврди да Стари завет није битан за његову (хришћанску) религију и позива се на апокрифне списе, да ли је он онда гностик?

Ne. Može da se poziva na šta hoće, to ga ne čini gnostikom. Gnostik je onaj ko radi na sebi i svom približavanju B_gu. Tako, lako može biti da neko ko se poziva na apokrife i pun je citata i znanja o istima nije nikakav gnostik, dok je neki monah isihasta u pravoslavnom manastriu itekakav gnostik.

Ne. Može da se poziva na šta hoće, to ga ne čini gnostikom. Gnostik je onaj ko radi na sebi i svom približavanju B_gu. Tako, lako može biti da neko ko se poziva na apokrife i pun je citata i znanja o istima nije nikakav gnostik, dok je neki monah isihasta u pravoslavnom manastriu itekakav gnostik.

Питао сам зато што је овде један жешћи православац рекао како Стари завет није битан, само вера која су имали апостоли и коју су платили мученичком смрћу. А фора је у томе што се у Новом завету помињу само две и по насилне смрти апостола (од тога једна Јудина), остало је у апокрифима. Онда рекох, тај ми више вуче на гностика...

KOM BOGU: MOZDA RADI, POKUSAVA DA RADI; ALI TO NEMA NIKAKVE VEZE SA HRISCANSTVOM GNOSTICE....

Питао сам зато што је овде један жешћи православац рекао како Стари завет није битан, само вера која су имали апостоли и коју су платили мученичком смрћу. А фора је у томе што се у Новом завету помињу само две и по насилне смрти апостола (од тога једна Јудина), остало је у апокрифима. Онда рекох, тај ми више вуче на гностика...

Pa rekao je zato sto nezna...mnogi misle da su pravoslavci a nisu.

Biti pravoslvac nije nista manje od biti adventista na primer...

Stari zavet je temelj, Novi nadogradanja.
Stari zavet je obecanje, Novi ispunjenje.

Nemoze niko da shvati novi Zavet, bez Staroga...

Poslednja izmena:
...a ni taoističkim vežbama ni pranajamom ne može da se ni probu]di, a kamoli podigne Kundalini.

Netacno. Zasto bi se onda vodio seks po nekoliko sati ako ne zelimo da preusmeravamo tu energiju i dozivljavamo visestruke orgazme (mislim na nas muskarce)? A zna se vrlo dobro koja se energija aktivira prilikom tog preusmeravanja i odakle dolazi - dolazi iz dela tela gde je smesten kundalini. I kako onda ne moze da se probudi?!

Pa taj onda i nije pravoslavac! A sta cemo sa Psalmima i prorockim knjigama koje najavljuju dolazak Isusa???

Količina tvog neznanja je zapanjujuća.

Sto nam ti ne das onda znanje i kazes kako jeste!!!

Evo kada bi nam odgvorio na ovaj stih, onda bi ti bilo mnogo lakse da razumes o cemu sam pisao:

Sudije 1:19 » "Jer Gospod beše s Judom, te osvoji goru; ali ne izagna one koji življahu u dolini, jer imahu gvozdena kola."

Serpent, kako to da Bogu gvozdena kola predstavljaju problem???

Sto nam ti ne das onda znanje i kazes kako jeste!!!

Evo kada bi nam odgvorio na ovaj stih, onda bi ti bilo mnogo lakse da razumes o cemu sam pisao:

Sudije 1:19 » "Jer Gospod beše s Judom, te osvoji goru; ali ne izagna one koji življahu u dolini, jer imahu gvozdena kola."

Serpent, kako to da Bogu gvozdena kola predstavljaju problem???

idi lupetaj negde drugde, jer ovo što pišeš blage veze sa temom nema.

Netacno. Zasto bi se onda vodio seks po nekoliko sati ako ne zelimo da preusmeravamo tu energiju i dozivljavamo visestruke orgazme (mislim na nas muskarce)? A zna se vrlo dobro koja se energija aktivira prilikom tog preusmeravanja i odakle dolazi - dolazi iz dela tela gde je smesten kundalini. I kako onda ne moze da se probudi?!

Ja ti kažem kako se Kundalini joga radi već nekoliko hiljada godina i kako je jedino moguće da se radi. Kundalini joga zahteva apsolutno posvećenje pod vođstvom učitelja. I kakve veze ima seks sa Kundalini jogom?

Pa kundalini se ne budi samo jogom vec i pranajamom, a moze se probuditi i tantrom.

I Mantak Ci izricito pise da usled odlaganja orgazma i preusmeravanja seksualne energije na vise moze doci do pojave kundalini sindroma ukoliko iz glave ne spustimo tu energiju nazad u stomak, nakon sto dozivimo te "orgazme". Ja nisam bio dosao jos dotle da nekoliko puta za redom to dozivim, ali jedno vreme jesam uspesno odlagao ejakulaciju i preusmeravao je kroz kicmu, a nakon toga su se pojavili svi ti simtomi. Tek nakon sto sam prestao da odlazem i kada sam izbacio svu tu energiju, onda je lagano pocelo da se stabilizuje stanje. Dakle, moze se probuditi i taoistickim tehnikama, i ocigledno je da se time budi ona destruktivna kundalini. Njeno budjenje nije lose ukoliko se probudi spontano, ali ako je namerno forsiras, kad tad ce krenuti da te guta. Zato treba stati na vreme.

Back