Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.imdb.com/title/tt1188729/

gledao opet, najveći problem čoveku je čovek 7/10

veliki minus, svi imaju blještave zube ko s reklame za kolgejt, a hrane se otpadom, hebem mu m....gde je tu logika :neutral:

Pandorum ima svojih blistavih momenta,meni lično je ostavio utisak mada ja volim taj Horror | Sci-Fi žanr pa nisam baš objektivan...

Poslednja izmena:
Sinoc sam odgledala Ustanicku ulicu.
Iskreno, mnogo sam vise ocekivala s obzirom da sam za taj film cula samo reci hvale. Nije los, ali nije ni odlican. Prica je predvidiva, ali akcenat ni nije na prici vec na ljudima. Ima mnogo dugih, usporenih scena i mnogo fokusa na lica aktera. Meni je to bilo ok. Ocekivala sam bolju produkciju. Opet, nije losa, ali nije ni iznenadjujuce dobra. Najveci utisak mi je ostavio glumac Uliks. Ne secam se da sam ga gledala ranije, ili nisam obratila paznju, ali covek je odglumio ulogu majstorski. Kicic se pored njega ne vidi, a i kad se vidi-smesan je. Ja generalno Kicica ne vidim u ozbiljnim ulogama, on mi je za komedijice i to je to. U svakom slucaju, preporucujem da pogledate film, ali ne bacajte pare za bioskop, gledajte ga kod kuce.
Od mene ocena 7/10

Sinoc sam odgledala Ustanicku ulicu.
Iskreno, mnogo sam vise ocekivala s obzirom da sam za taj film cula samo reci hvale. Nije los, ali nije ni odlican. Prica je predvidiva, ali akcenat ni nije na prici vec na ljudima. Ima mnogo dugih, usporenih scena i mnogo fokusa na lica aktera. Meni je to bilo ok. Ocekivala sam bolju produkciju. Opet, nije losa, ali nije ni iznenadjujuce dobra. Najveci utisak mi je ostavio glumac Uliks. Ne secam se da sam ga gledala ranije, ili nisam obratila paznju, ali covek je odglumio ulogu majstorski. Kicic se pored njega ne vidi, a i kad se vidi-smesan je. Ja generalno Kicica ne vidim u ozbiljnim ulogama, on mi je za komedijice i to je to. U svakom slucaju, preporucujem da pogledate film, ali ne bacajte pare za bioskop, gledajte ga kod kuce.
Od mene ocena 7/10

Ako ti se svideo Uliks, a voliš drame pogledaj film Sutra ujutru. Slažem se za Kičića. Najveći domet mu je neka epizodna ulogica u osrednjoj komediji.

Company men- Једина позитивна ствар у филму је што показује суровост данашњег капиталистичког светског поретка, његову безобзирност и бескрупулозност. Међутим, тај приказ дат је на површан, клишеизиран, патетичан- једноставно, на амерички начин. Такође, велика препрека за гледаоца из Србије или било које друге банана државе је и тај што су главни ликови менаџери са баснословним примањима, кућама од ко зна колико милиона долара, приватним авионима, јагуарима итд, па се тешко можемо уживети у те животне ситуације..
Уз сав напор да сажаљевам лика који више неће моћи да игра голф и да се свакодневно преждерава у најскупљим малограђанским ресторанима, те да вози јагуара ипак нисам успео у тој својој намери.Тим, пре што главног лика тумачи гузоглави Бен Афлек чија глума ми је иритантна до крајњих граница.
Суштина филма је, дакле, рецесија и њене нуспојаве. Значи, удари криза и на савршену, обећану земљу и сад ја требам да жалим тај амерички буржујски, малограђански, егоистични, менаџерски сој кога боли она ствар за сиротињу све док њима иде добро и док могу да се возикају приватним џетовима, летују на Бахамима и слично. Чомски је у једном свом интервјуу лепо приметио да је до сада било милион криза које су додатно сиромашиле оне најугроженије, али те кризе нису имале тај третман јер нису дирале интерес ,,империје'', богаташке врхушке која је од постављања овако накарадног система, стално угњетавала и економски уништава сваког ко би јој се нашао на путу.

Све у свему, ако волите дупеглавца Афлека, патетику, површност, клише сцене и ако из неког разлога жалите што неко мора да смањи одлазак на голф, обавезно погледати. У супротном никако.

П.С. Да, крај је наравно срећан јер ипак је то Америка, а тамо наравно: everything is posible.

Poslednja izmena:
Ako ti se svideo Uliks, a voliš drame pogledaj film Sutra ujutru. Slažem se za Kičića. Najveći domet mu je neka epizodna ulogica u osrednjoj komediji.

Ja najvise volim da vidim glumca u pozoristu i tako najbolje mogu da ocenim njegovu glumu. Tu nema montiranja, secenja, ponavljanja. Kicica sam gledala samo jednom, u predstavi Don Zuan u Sohou, i dobro je odigrao ulogu. Ali, opet, to je komedija i to je zanr koji njemu najbolje lezi. Naravno, kad su strani glumci u pitanju, nemam na sta drugo da se oslonim nego na film. Ali neki domaci glumci, koje sam imala prilike da vidim na sceni, su me potpuno razocarali, a neki drugi me vrlo prijatno iznenadili.
Hvala na preporuci za Sutra ujutru, sigurno cu ga pogledati.
P.S. Tek sam sad primetila Beckovica u potpisu :D

scaled.php

http://www.imdb.com/title/tt0110882/

Before the Rain (1994)

The Deep Blue Sea - opet drama, pomalo razvučena, spora, sa meni nejasnim krajem. Očekivala sam mnogo više.

The Wow - Simpatična drama, za opuštanje.

Braća po materi - Davno sam ga gledala. Dopao mi se onda, kao i sad. Sećam se da sam kao dete plakala, na par scena u filmu, to se desilo i sinoć.Iako možda onda u moru svakojakih filmova ovaj i nije smatran dobrim, sada sa ove distance, u današnje vreme snimanja svega i svačega bez pravih glumaca, mislim da je kvalitetan i dobar film, koji će da traje. Naravno izbor glumaca odličan.

http://1.***************/_9s8iqcCd0DY/Sf9MEVCeujI/AAAAAAAAFV4/cX7ICS1b__U/s400/brothers-bloom-rs-poster.jpg.jpgj
The brothers Bloom

Divan film, obicno gledam filmove druge tematike, u neku ruku ozbiljnije, ali me je ovaj podsjetio da postoje i drugi filmski zanrovi osim drama :lol: koji su vrijedni gledanja.
Od mene 10/10.

Sex_and_the_City_2_7.jpg

10/10
Ako ignorisemo beskrajnu odbojnost koju u meni budi Sara Konjina Parker, film mi je prosto "legao" jer sam bila u nekom bzvz raspolozenju, pa me je iraspolozio NY i Abu Dabi. :lol:
Par puta sam se od srca nasmijala, bilo je interesantno vidjeti kako se njih 4 (ne)uklapaju u potpuno drugaciju kulturu :lol:

Modne kombinacije su, kao i u seriji, nekad divne, nekad katasrofa, Samanta napaljena, Sarlot previse cmizdrava, i Miranda mozak operacije :lol:
Ona mi je nekako najdraza u ovom filmu...posle Samante :lol:
Mr.Big je prelijep :heart:
Sad, ne znam sto sam vam opisivala likove kad ih znate. Mozda jer je Samanta malo primirila. :lol:

http://1.***************/_9s8iqcCd0DY/Sf9MEVCeujI/AAAAAAAAFV4/cX7ICS1b__U/s400/brothers-bloom-rs-poster.jpg.jpgj
The brothers Bloom

Divan film, obicno gledam filmove druge tematike, u neku ruku ozbiljnije, ali me je ovaj podsjetio da postoje i drugi filmski zanrovi osim drama :lol: koji su vrijedni gledanja.
Od mene 10/10.

Ovaj film su snimali i u Subotici i na Palicu, pa sam jedva cekala da izadje da bih videla te scene :) I nije los, bas sam se slatko nasmejala par puta. Ja bi mu dala 7.5/10. Bas mi je bilo zao da nisam videla Rachel Weisz dok je bila tu, posto je jako postujem kao glumicu.

"Ip man"
Posle gledanja ovog ili bilo kog Azijskog filma o borilackim vestinama oni Americki izgledaju smesno... 10/10

"The Professional"
Odlican scenario+odlican Gary Oldman... 10/10

"the fountain"
Prica je jako cudna tj nacin snimanja, Arnofski na maestralan nacin ekranizuje scenario ali radnja nije bila za 10-ku.
Jednostavno nije ostavio neki utisak po kom bih mogao da ga pamtim.
Mozda zato sto sam gledao film sa slicnom pricom(Trierovu Melaholiju)... Nekako mi je ostao nedorecen.

Zbog same radnje tj scenarija od mene bi dobio 6 ali zbog maestralne rezije i odlicne glume Dzekmena 7/10.

@Giovanna, moze i Kobila, sta ti draze :lol:
@CocoSunset, bas sam se pitala da li su stvarno dolazili kod nas :lol: Dok nisam vidjela onu so kad su bili na primorju, odusevila sam se :lol:
A Rachel je genijalna, tako je prirodna, dosta puta sam razmisljala o tome kako su scene ponavljali bezbroj puta, a ona djeluje kao da joj to sve pada na pamet u trenu :D

@ cole1, Pa ne znam kako bi mogla da uporedim ta 2 filma...nemaju nista zajednicko osim reditelja. Ali da i Requiem je odlican slazem se, definitivno u top 40 meni :super:
The Fountain je film koji ili kontas ili ne kontas. Nekima je odlican i nesto najlepse sto su ikada videli, a drugima je dosadan i nema smisla ni logike. Kao recimo The Tree Of Life koji ja ne kontam i mislim da je uzasno dosadan i pretenciozan. Ali eto... nemam sta konkretno da kritikujem, gluma je dobra... vizuelno je lep film, samo ja nisam osecala nista dok sam ga gledala.

A Dangerous Method
http://www.imdb.com/title/tt1571222/
a_dangerous_method_poster.jpg

Na temi o Kronenbergu smo se čini mi se složili da je film mlak i rezervisan. Pitanje je da li film o psihijatrima (pošten film, ne holivudski 'intelektualni akcioni') uopšte i može da bude drugačiji nego rezervisan... i da li sam ja uopšte kvalifikovana da prosudim da li je taj konflikt (po pitanju smera kojim treba da se razvija psihoanaliza) dobro dočaran, kada znam toliko malo o obojici. Ceo film ima neku kliničku, sterilnu atmosferu (čak i scene seksa) i tu se možda i prepoznaje Kronenbergov pristup - prvo mi se učinilo da je ovaj film mogao da režira bilo ko, ali to u stvari nije tačno: samo je Kronenberg mogao da ostane tako kontrolisan i hladan i da izbegne preterano 'romansiranje' ovih čuvenih ljudi. Scenario je korektan i suptilan (Hampton). Svejedno, ne mogu da kažem da sam u filmu posebno uživala, iako mi se svideo Vigo Mortensen kao Frojd, Fasbender je bio dobar (i malo bezličan, kao uvek) a Kira Najtli mi začudo nije smetala, iako nije stvarno dobra (možda će od nje i biti nešto, za 10-15 godina). Moćno epizodno pojavljivanje V. Kasela. Film može mirne duše da se preskoči. 7.5/10

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back