Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
blue-valentine.jpg

Poslednja izmena:
Stardust (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0486655/

http://1.***************/-ASdZlqNYGm8/T0Klsv7zHCI/AAAAAAAAHKE/doKGxqs9OrU/s1600/stardust.png

Ovaj film me jako iznenadio. Gledala sam ga sa bratom, obicno nam je jako tesko da nadjemo film koji ce se dopasti i meni i njemu, on vise voli filmove tipa: Transformers, Hulk itd. A ja manje cenim efekte, a vise dobru glumu, reziju. Komedije skoro nikad ne gledam, jedino sa drugaricama ponekad, ili sa deckom...ali ako izaberu americku komediju uvek ponesem vino, da i meni bude smesno. U poslednje vreme komedije su nekako isprane i dosadne (dobro ne bas uvek ali jako cesto). I iskreno sam mislila da ce mi ovaj film biti glup, ali nije. Ni ne znam koliko puta sam se nasmejala, prica je prelepa, Claire Danes je odlicna, Robert de Niro je jako smesan i isto odlican, Michelle Pfeiffer isto.. Ian McKellen (!) je narator. Stvarno svaka preporuka za ovaj film, jeste da nije perfektan, predvidljiv je, ali je zabavan, ni na minut mi nije bio dosadan a humor je svez i mastovit. :klap: 8/10

Ovaj film je meni odlican! Gluma je fantasticna Ryan Gosling je u ovom filmu najbolji, a Michelle Williams perfektna kao i uvek. Mogla bi da kazem da je najrealisticniji romantican film koji sam gledala do sada. Svi koji su ikada bili u duzoj vezi koja je na kraju ipak pukla, jer su osecanja izbledela ce razumeti bar jednu stranu... mozda obe. 9/10.
Cini mi se da ovu scenu nikada necu zaboraviti:

bas mi je "drago" sto sad znam kraj filma...

Ajoj izvini ali nije mi bas bilo jasno
1. Malopre su napisali da se film ne zavrsava sa happy ending-om. Jos u postu pre mene.
2. Zasto bi pogledala scenu a ne trailer ako ne zelis da vidis spoiler? Pa lepo sam napisala da je scena a ne trailer :D
3. Otkud ti ideja da je ovo kraj?
Ali svakako izvinjavam sam. Mada ako budes gledala film videces da bukvalno ide unazad. Kraj znas vec otp posle 10 min gledanja...

Stardust (2007)

http://1.***************/-ASdZlqNYGm8/T0Klsv7zHCI/AAAAAAAAHKE/doKGxqs9OrU/s1600/stardust.png

Ovaj film me jako iznenadio. Gledala sam ga sa bratom, obicno nam je jako tesko da nadjemo film koji ce se dopasti i meni i njemu, on vise voli filmove tipa: Transformers, Hulk itd. A ja manje cenim efekte, a vise dobru glumu, reziju. Komedije skoro nikad ne gledam, jedino sa drugaricama ponekad, ili sa deckom...ali ako izaberu americku komediju uvek ponesem vino, da i meni bude smesno. U poslednje vreme komedije su nekako isprane i dosadne (dobro ne bas uvek ali jako cesto). I iskreno sam mislila da ce mi ovaj film biti glup, ali nije. Ni ne znam koliko puta sam se nasmejala, prica je prelepa, Claire Danes je odlicna, Robert de Niro je jako smesan i isto odlican, Michelle Pfeiffer isto.. Ian McKellen (!) je narator. Stvarno svaka preporuka za ovaj film, jeste da nije perfektan, predvidljiv je, ali je zabavan, ni na minut mi nije bio dosadan a humor je svez i mastovit. :klap: 8/10
Lep je...:)

Stardust (2007)

I meni je ovaj film bio bas lep. To je jedna jako lepa bajka i bas sam uzivala gledajuci ga. Napravili su i jako lep sajt za ovaj film gde mozes kao da jednu zvezdu nazoves necijim imenom i posaljes to na neciji mejl. Jako lepa i romanticna ideja, kao i film. Ako zelite da se opustite i rasteretite, preporucujem da pogledate ovaj film.

387px-ComeAndSeePoster.jpg

Come And See...

Zanimljivo mrčenje na temu nemačke ofanzive na Rusiju. Kazem mrčenje, jer jeste mrčenje, ali to ne znači da je film bezvredan. U vise segmenata vizuelno podseca na trip Pitera Votkinsa (od koga je fon Trir pokrao boga oca za svoju nedovršenu trilogiju - valjda je zbog toga i pravedno nedovršena…). Ono što mi je zasmetalo jeste koncentracija glavnog dečkića na to da je mučninu moguće izraziti jedino neprekidnim grčenjem lica.

Trejler s Mocartom ima modžo, pa ko voli, nek mu je sa srećom:

A Dangerous Method
http://www.imdb.com/title/tt1571222/
a_dangerous_method_poster.jpg

Na temi o Kronenbergu smo se čini mi se složili da je film mlak i rezervisan. Pitanje je da li film o psihijatrima (pošten film, ne holivudski 'intelektualni akcioni') uopšte i može da bude drugačiji nego rezervisan... i da li sam ja uopšte kvalifikovana da prosudim da li je taj konflikt (po pitanju smera kojim treba da se razvija psihoanaliza) dobro dočaran, kada znam toliko malo o obojici. Ceo film ima neku kliničku, sterilnu atmosferu (čak i scene seksa) i tu se možda i prepoznaje Kronenbergov pristup - prvo mi se učinilo da je ovaj film mogao da režira bilo ko, ali to u stvari nije tačno: samo je Kronenberg mogao da ostane tako kontrolisan i hladan i da izbegne preterano 'romansiranje' ovih čuvenih ljudi. Scenario je korektan i suptilan (Hampton). Svejedno, ne mogu da kažem da sam u filmu posebno uživala, iako mi se svideo Vigo Mortensen kao Frojd, Fasbender je bio dobar (i malo bezličan, kao uvek) a Kira Najtli mi začudo nije smetala, iako nije stvarno dobra (možda će od nje i biti nešto, za 10-15 godina). Moćno epizodno pojavljivanje V. Kasela. Film može mirne duše da se preskoči. 7.5/10

Ko dade Vigo kao frojd....
Meni je Vigo stvarno drag glumac,uopste volim uloge tog coveka..
Al samo je slep covek njega mogao da uzme za frojda..
Aman ljudi ovako izgleda frojd.
12616_frojd-ap_f.jpg

A ovako vigo
300.mortensen.viggo.lc.091808.jpg

Dal postoje dvoje ljudi na kugli zemaljskoj koji se manje lice...

Ko dade Vigo kao frojd....
Meni je Vigo stvarno drag glumac,uopste volim uloge tog coveka..
Al samo je slep covek njega mogao da uzme za frojda..
Aman ljudi ovako izgleda frojd.
12616_frojd-ap_f.jpg

A ovako vigo
300.mortensen.viggo.lc.091808.jpg

Dal postoje dvoje ljudi na kugli zemaljskoj koji se manje lice...

ovako bez sminke i maske ne liche ,ali kad je zamaskiran lici sasvim dovoljno...kao da meril strip lici na margaret tacher , leonardo di kaprio na huvera ili na hauarda hoksa...i meni smeta sto se sad reditelji najvise oslanjaju na shminku kad biraju glumca da igra neku istorijsku licnost,al ajd...
inace,trebao je da ga glumi Kristofer Voltz ali je on odabrao Vodu Za Slonove (golo g... od filma)

ovako bez sminke i maske ne liche ,ali kad je zamaskiran lici sasvim dovoljno...kao da meril strip lici na margaret tacher , leonardo di kaprio na huvera ili na hauarda hoksa...i meni smeta sto se sad reditelji najvise oslanjaju na shminku kad biraju glumca da igra neku istorijsku licnost,al ajd...
inace,trebao je da ga glumi Kristofer Voltz ali je on odabrao Vodu Za Slonove (golo g... od filma)

Hah... Water For Elephants je 6/10, ali je jos uvek poen bolji nego Dangerous Method :cool: Ali slazem se u tom smislu da nije trebao da prihvati ni to.

Ali sad si me potsetila:
Nedavno sam gledala film Carnage (2011)

Carnage-Movie-Poster.jpg

Meni se dopao film, gluma je naravno odlicna, Christopher Waltz je najbolji. Jedino Jodie Foster pretera ponekad sa emocijama ali nije da iritira, a i karakter je takav/lud. Mislim da film zasluzuje malo visu ocenu nego sto ima na imdb, ali razumem da nekima nije bas dosta da gledaju samo 4 karaktera i da se cela radnja odvija u jednoj sobi. Druga stvar sto moze da odbije ljude je da tu nema pozitivnog karaktera svi su grozni. Zato je film tako zanimljiv meni jer niko nije ono sto mislis da jeste... ali malo ljudi voli ovu vrstu crnog humora. 8/10

Ajoj izvini ali nije mi bas bilo jasno
1. Malopre su napisali da se film ne zavrsava sa happy ending-om. Jos u postu pre mene.
2. Zasto bi pogledala scenu a ne trailer ako ne zelis da vidis spoiler? Pa lepo sam napisala da je scena a ne trailer :D
3. Otkud ti ideja da je ovo kraj?
Ali svakako izvinjavam sam. Mada ako budes gledala film videces da bukvalno ide unazad. Kraj znas vec otp posle 10 min gledanja...

Eee nisam ja ni gledala scenu,a ni trailer :) prestala sam da gledam trailere jer sam izvalila da prepricaju pola filma,sve gledam na imdb-u,mislim uvod u pricu....nego tamo ne videh da im se prica zavrsava ocajno,los kraj itd,pa sam zato "poludela" jer sam to ovde procitala.....tako nekako sam i zakljucila da je to kraj :) U svakom slucaju izvinjavam se i ja na ishitrenom komentaru

Christipher Waltz mi deluje kao pravi umetnik i jako sam se isto iznenadila kad sam ga videla u filmu The Three Musketeers (2011) Ali eto verovatno i on bi da zaradjuje...

Da sam ovaj film gledala kuci, prekinula bi ga posle 15 minuta. ALI u bioskopu nemam tu opciju, kad sam vec platila pogledacu do kraja... Sigurno vam je poznata ta situacija kad je nesto toliko lose da je smesno? Kao da je parodija, a ne komedija. Orlando Bloom je najgori/najsmesniji negativac ikada... znaci znala sam ja uvek da on bas i nije najbolji glumac ali...nemam reci :zcepanje:
Cela prica je glupa i nema smisla... ja se odavde izvinjavam ljudima koji su sedeli iza nas u bioskopu ali mi nismo mogli da sedimo u tisini i gledamo...to... kad je nesto ovoliko lose moras da komentarises/ismejes. Film je predvidljiv jako tako da smo pricali o tome sta ce se sledece desiti...ili o tome sta bi mogli da ubace da bude jos gluplja prica. Svakako dacu filmu 4/10 jer sam se lepo provela dok sam ga gledala...mada to je vise zbog drustva :D

MV5BMTM3OTc2OTM2OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDM1MjU1NQ@@._V1._SY317_.jpg

http://1.***************/_9s8iqcCd0DY/Sf9MEVCeujI/AAAAAAAAFV4/cX7ICS1b__U/s400/brothers-bloom-rs-poster.jpg.jpgj
The brothers Bloom

Divan film, obicno gledam filmove druge tematike, u neku ruku ozbiljnije, ali me je ovaj podsjetio da postoje i drugi filmski zanrovi osim drama :lol: koji su vrijedni gledanja.
Od mene 10/10.

Meni je bio pomalo dobar, pomalo naporan, previše ga razvukoše.

Ocenila bih ga sa 6.8/10

Mientras duermes aka Sleep Tight (2011) 8/10 (3+)
Definitivno nije horor u svome pravme smislu ali je mnogo nastrano ostvarenje,psiho-triler na granici horora.Sve u svemu veoma gledljiv i kvalitetan španac koji ima elemente u sebi da se zgrozite od muke.Neću previše otkrivati detalja jer kada se zanesem onda se obavezno raspišem.Čovjek koji je režirao [Rec],reklama dovoljna za sebe,zar ne?!

Poslednja izmena:
A šta si očekivao od Hale Beri i ovog pacova sa postera, leba ti? Neku ekranizaciju Dostojevskog, smisao, filozofiju...?
Zabava za praznoglave tinejdžere iz Masačusetsa, eventualno Pensilvanije, a možda i iz jednog dela Srbije koji se loži na koka kola kulturu:D. Ništa više.

Filozofiju bas i ne, ali avanturu i triler da, kako pise na IMDB. Medjutim, taj sajt je poceo opasno da laze u zadnje vreme.

Al' bitno je da joj lepo stoji kupaci :mrgreen:

A i to samo na posteru :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back