posmatrac iz Moskve
Primećen član
- Poruka
- 510
Sa interesom sam uvek citao tvoje poruke,iz kojih sam stekao pozitivan utisak o tebi,kao coveku koji se interesuje o materiji i pise vecinom smislene poruke.Ali ono o prepoznavanju haplogrupe po izgledu coveka je jedna od vecih gluposti koju sam na forumu procitao,ako ne i najveca.Cudi me da professor nije reagovao na tu poruku,bas iz razloga sto ste u dobrim odnosima na krsti,trebalo je da ti skrene paznju.Aj da si rekao da po izgledu coveka mozes da pretpostavis da njegovi preci imaju dobar udeo odredjene haplogrupe,to bih jos i shvatio...Pa sin moze da povuce izgledom na majcinu stranu,koja ne mora da se podudara sa ocevom grupom.A i otac moze vise da lici na svog ujaka nego oca.Uzgred, prof, molio bi te da protumacis onaj grafik koji je Ahil postavljao kao krunski dokaz da su I2a u Belorusiji poreklom od ovih nasih.
I brav se na ruskom kaze borov,baran se odnosi na muzjaka ovce,zovu ga jos i oven, dok se pod recju borov krije muzjak svinje.
Види, претпостављам да нико од вас није мало дете па да мора да му се на кашичицу приноси. Ако те нешто заиста занима онда се сам потрудиш да то нађеш, а не да ти неко други копа по интернету и тражи литературу у електронској форми. Али ево, пошто је тако, шаљем ти овај чланак који сам препоручио Кринки. Пажљиво га прочитај и види на крају са ким има највише сличности популација сахрањена под стећцима и како их етнички одређује легендарни Микић.