GDE da kupim...

E pa moguce domacice,meni su rekli jednu pricu tebi drugu,to je kao ovi iz barvala sto su se razisli pa ima dve vrste fondana jedan radi muz a drugi zena.A da videla sam jednom i u Pancevu na pijaci prodaju i krem i cokoladu njihovu.

Poslednja izmena:
Mislim da u našoj zemlji cena nije merilo kvaliteta - zavisi gde i od koga nešto kupite, potpuno isti proizvod može da ima različitu cenu. Kupila sam u KIKI komplet za nanošenje kremova i šlaga (one špatulice, ne znam našu reč, i "češalj" za bockanje lisnatog testa ili šaranje) i platila 140 dinara. U Koin kazi, RK Terazije, to isto košta skoro 400 dinara.

cilence hvala na objasnjenju :) samo meni je i dalje neshvatljivo kako je moguce da se prozivod distribuira u pakovanju koje nije njegovo pa samim tim ni deklaracija onda ne odgovara proizvodu...to nije dozvoljeno..posebno sto ljudi izvoze cokoladu

cilence hvala na objasnjenju :) samo meni je i dalje neshvatljivo kako je moguce da se prozivod distribuira u pakovanju koje nije njegovo pa samim tim ni deklaracija onda ne odgovara proizvodu...to nije dozvoljeno..posebno sto ljudi izvoze cokoladu

ni ja to ne shvatam jer koliko sam uspela da vidim na deklaraciji pise da je kakao prah sastojak sto nema veze sa vezom

Upravo sam pričala sa tehnologom u "C proizvodnja i promet 06" i saznala sledeće:

- ipak su dve firme u pitanju, znači fizički su odvojene, nemaju veze jedni sa drugima, razlikuju im se folije u koje pakuju čokolade, a žena kaže različiti su im i proizvodi

- bela čokolada im NIJE posna, jer se pravi od mleka, i ona kaže da neće da zalazi u tehnologiju bilo čije proizvodnje, ali od soje ne može da se napravi čokolada, bar koliko se ona razume, tako da svaku belu čokoladu koja se deklariše kao posna treba uzeti sa rezervom

- rekla sam da ispred sebe imam njihovu belu čokoladu, na čijem omotu piše da ima kakao delova, na šta mi je ona rekla da je to došlo do greške prilikom pakovanja, i da je preko toga trebalo da bude zalepljen stiker sa pravim sastavom, ali je,eto, došlo do propusta. Žena se bog zna kako izvinula i zahvalila što sam joj skrenula pažnju, jer sama kaže da su takve greške nedopustive.

To bi bilo to, oko bele čokolade. Crna im je posna 100 %. Nadam se da sam pomogla.

Sve je moguce jer je pp u pitanju!U Mladenovcu postoji proizvodnja Katarina i oni prave cokoladu slucajno na cokoladi moja rodjaka radi. Oni ne stavljaju mleko u prahu u cokoladu iako bi trebalo. Boja kakaoa varira za pet nijansi znaci da je kvalitet istog vrlo sumnjiv a da vam ne pricam da im plehovi u koje razlivaju cokoladu zardjali a inspekcije im uredno dolaze ali covek zna kako s njima!Kod nas je to jos uvek smuti pa prospi pa je i kvalitet takav!

samo jedna napomena postoje posne cokolade i od pirincanog mleka samo nisam sigurna da li se proizvode i kod nas mozda ih ima kod kineza:zcepanje: i jedno pitanje da li je neko koristio eriksonov slag posni ja sam ga malopre jedva umutila i nikako nisam zadovoljna nema belu boju a ukus mu je odvratan ne znam da li sam ja negde pogresila:besna:

Sve je moguce jer je pp u pitanju!U Mladenovcu postoji proizvodnja Katarina i oni prave cokoladu slucajno na cokoladi moja rodjaka radi. Oni ne stavljaju mleko u prahu u cokoladu iako bi trebalo. Boja kakaoa varira za pet nijansi znaci da je kvalitet istog vrlo sumnjiv a da vam ne pricam da im plehovi u koje razlivaju cokoladu zardjali a inspekcije im uredno dolaze ali covek zna kako s njima!Kod nas je to jos uvek smuti pa prospi pa je i kvalitet takav!

mleko u prahu ne mora da se stavlja u cokoladu jer prave cokolade imaju veliki procenat kakaovca a mleka u prahu ne,samo kad su u pitanju mlecne cokolade stavlja se mleko u prahu barem je tako u teoriji ali sigurno da u jeftinije varijante stavljaju veci procenat kakaoa i kakao maslaca kao i mlecnih preradjevina od surutke do mlecne masti

hahaah pa ja ne mogu da verujem!!kaze ona propust hahah i jos treba da poverujemo da je to slucajni propust za koji oni kao ne znaju..pa oni godinama cokoladu pakuju u taj omot i NIKADA nisu stavljali nikakav stiker sa izmenjenim sastavom...e pa nije ni cudo sto smo tu gde jesmo dokle god takvi budu poslovali nema nama poboljsanja nikakve privrede, industrije i ne znam ja cega.i jos ako izvoze u tom omotu, svasta - ko li im dozvoljava
Domacice puno ti hvala za ovu info - srce si :heart:

samo jedna napomena postoje posne cokolade i od pirincanog mleka samo nisam sigurna da li se proizvode i kod nas mozda ih ima kod kineza:zcepanje: i jedno pitanje da li je neko koristio eriksonov slag posni ja sam ga malopre jedva umutila i nikako nisam zadovoljna nema belu boju a ukus mu je odvratan ne znam da li sam ja negde pogresila:besna:

Ja nisam probala posni eriksonov šlag, ali jesam prošle godine C šlag, i malo je reći da sam bila zabezeknuta. Meni, koja sam do sada umutila bar 100 kg šlaga, da je neko TO dao umućeno, i rekao da je šlag, ja bih ga pitala da li on mene zeza??? To je na sve ličilo, samo na šlag nije. Rastezalo se kao žvaka, sa nastavka sam morala nožem da ga skidam, jer nije htelo da se odvoji, sve se lepilo...ma bilo je grozno. Ukusa se ne sećam, ali vizuelno je bilo katasrofa. Ja zaista ne znam od čega se šta pravi i da li nešto može da bude i posno i mrsno, a da liči jedno na drugo, ali posle tako nekih zavrzlama kao sa tim šlagom, pa sa belom čokoladom, taj post i veličanje istog sve više mi ide na živce.

ja sam prosle godine uzimala c slag posni u malim kesicama onaj i ja sam ostala zabezeknuta ono je fuuuuuuj u pravu si kad kazes da se rasteze kao zvaka ali sto je najgore nije cvrst nimalo moj savet je da NIKAKO NE UZIMATE ERIKSONOV POSNI SLAG odvratan je em sto je zuckast em sto ima neke grudvice em nikakav ukus sramote me je da slikam tortu inace bih vam pokazala na sta lici strasno sam se iznervirala i kako ja sad da naplatim zeni to moje remek delo uzas

nisam mogla da odolim
dscn0188z.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG][/IMG]

ja sam prosle godine uzimala c slag posni u malim kesicama

Taj sam i ja kupila, i zgrozila se. Ovako na slikama uopšte ne izgleda loše, ali u stvarnosti je jeziv. Što je najbolje, ista žena mi se najavila da joj za Sv. Nikolu opet treba posna, voćna torta. Do tada ću izmozgati kao da je ukrasim čokoladom, da izbegnem šlag u potpunosti. I uopšte mi nije jasno zašto potencirati i praviti nešto da bude posno, ako ono kao takvo ni na šta ne liči. Kao što mi nikada neće biti jasna bela čokolada kao takva - čokolada bez kakaa. Mislim, kao Iznogud, da budem sultan umesto sultana. Postoje šnicle od soje, pa to ipak nije meso, koliko god ( ne ) ličilo.

jeste covece:eek:beo ko mleko umutio se cvrsce nego onaj obican cak mu je i ukus lep,stvarno nemam sta da prigovorim i vise ga kolicinski ispalo nego obicnog kad sam umutila,evo sad bokam vinija pa cu vam postaviti sliku:think:

cure drage gde mogu da kupim (narucim) crni fondan ili gam+pastu ako moze telefon znam da ima negde ali ja nemogu da nadjem a trba mi broj i za kutije za kolace trazim ni to ne mogu da nadjem vec sam se unervozila stvarno sam totalno pukla pozz

Back