Fixa
Veoma poznat
- Poruka
- 12.766
рекох ти већ, ја ти не могу помоћи;
мораш да се обратиш установама затвореног типа за помоћ.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
рекох ти већ, ја ти не могу помоћи;
Licnost je slozeni skup medjusobno isprepletanih osobina i sklonosti. To vazi kako za neke druge psiholoske aspekte, tako i za seksualnost. U sustini ne postoje apsolutne kategorije kao sto su gay ili straight, vec su u pitanju odrednice kojima se nastoji ljude oznaciti u kontekstu kod njih preovladjujucih seksualnih osobina. Mnoge osobe koje bez narocitih teskoca i intimnih protivrecnosti vode zivot u skladu sa vazecim kulturoloskim obrazcima i ocekivanjima, sklapajuci brakove, zasnivajuci porodicu, ostvarujuci potomstvo, takodje mogu posedovati homoseksualni potencijal i izvesnu sklonost koju tokom zivota ispoljavaju eksplicitno ili kroz neki prikriveni oblik.
Spoljna desavanja mogu doprineti tome da budu probudjeni izvesni pritajeni i zapostavljeni potencijali licnosti. Mislim da je bas to glavno izvoriste rigidnog, netolerantnog stava prema gay osobama. Neki se plase da ce se, u slucaju da se homoseksualnost ustanovi i arfirmise kao legitiman i drustvno prihvatljiv oblik ponasanja, u tako formiranom ambijentu teze nositi sa mogucim primesama sopstvenih homoseksualnih impulsa, zapadajuci u konfuziju u pogledu sopstvenog identiteta. Zato im je jako stalo da na homoseksualnost prikace etiketu patoloske pojave, kako bi je izolovali od drustvenog mainstreama, smestili u neku posebnu mentalnu fasciklu za odlaganje bolesnog i nepozeljnog drustvenog tkiva, i udaljili od sopstvenog pogleda.
Daleko od ociju - daleko od srca.![]()
Pretpostavljam da si dosao do informacije o tome da je neko ko podrzava prava LGBT osoba fizicki atakovao na nekog dijabeticara iz razloga njegove bolesti...
Cak i da je homoseksualnost bolest, to ne menja nista u pogledu nekih kljucnih pitanja. Ne izlaze pripadnici LGBT populacije, uz ostale koji ih u ostvarivanju njihovih prava podrzavaju, na ulice da bi promovisale svoju sklonost, vec pravo. Organizovano okupljanje je u Srbiji Ustavom i zakonima zagarantovano pravo koje se u drugim slucajevima ne ispostavlja kao problem. Ono ne predstavlja vid protesta protiv institucionalizovane drzavne represije, vec pokusaj menjanja drustvene klime u kojoj su LGTB osobe zigosane, priroda njihove seksualnosti neshvacena, a orijentacija neprihvacena, sto naposletku proizvodi situaciju u kojoj su realno obespravljene do mere da im je od strane pojedinih drustvnih grupa i organizacija ugrozen fizicki integritet u slucaju da se usude da se javno deklarisu kao takve ili ispolje svoju autenticnu seksualnu orijentaciju, a sto je praceno sirokom podrskom onih koji za takve napade ponalaze krivicu u navodno provokativnom ponasanju LGBT osoba.
Sve je to jasno vidljivo za svaku iole informisanu i dobronamernu osobu, ali se radi odrzavanja nasledjenog drustvnog stanja pribegava razlicitim "retorickim" metodama, uglavnom zameni teza, ne bi li se srz problema premestila sa pitanja necijih prava na pitanje prirode seksualnosti takvih osoba. Vec samo problematizovanje njihovog javnog okupljanja kroz izlaganje fizickim pretnjama predstavlja krunski dokaz postojanja navedene drustvene klime.
Verovatno da postoje razlozi zasto se u proslosti etablirao kulturni obrazac netolerancije prema seksualnoj manjini, ali uzroci te pojave nisu pitanje sadasnjeg trenutka, vec to da li je pomenuti obrazac i dalje pozeljan i koristan, onaj koji i danas zelimo da odrzavamo, ili suprotno tome, da ga menjamo i prevazilazimo. Da je sve uvek ostajalo nepromenjeno u odnosu na stanje koje je prethodilo, ljudi nikada ne bi stigli od zivota po pecinama do internet komunikacije i ostalih tekovina drustvenog progresa.
Neretko se ukazuje na to da prava takvih osoba, cak i da su ugrozena, nisu jedini problem drustva. To je tacno, ali ne znaci da treba jedan problem negirati zato sto postoje drugi. Njihova organizovanost i spremnosti da se zalazu za ostvarivanje svojih prava nikako nije nesto negativno, vec predstavlja pozitivan model organizovanja i akcije bilo koje obespravljene drustvene grupe. Samo vrlo kratkovidi ljudi mogu organizovanje pripadnika seksualnih manjina videti kao nesto sto se isljucivo tice tog dela populacije, umesto kao testiranje ambijenta za ostvarivanje prava bilo koje kategorije stanovnistva.
Uobicajeno od strane onih koji se protive njihovom okupljanju, LGBT osobe se predstavljaju kao ekskluzivno seksualne osobe, perverznjaci, razvratnici i manijaci, ciji je jedini zivotni smisao ispoljavanje seksualnih sklonosti, a nasuprot tome straight osobe kao mirni, pitomi, civilizovani i aseksualni gradjani. Istina je da LGBT osobe zapravo nisu nista vise seksualne od straight osoba, a njihovi zivoti poseduju i druge sadrzaje koji su im sa straight osobama zajednicki. Jedini razlog organizovanja na bazi seksualne orijentacije je sto prvenstveno u tom segmentu sebe dozivljavaju kao sputane i obespravljene.
Svaki heteroseksualac trebalo bi da razume homoseksualnost kao sustinski ono isto sto i sam oseca u okviru svojih potreba, a sto uglavnom nesputano moze da izrazava u okviru vazecih drustvnih normi ponasanja. Niti su muskarci i zene, niti gay i straight osobe bica sa razlicitih planeta, vec su nam svima u sustini snovi, stremljenja i bojazni slicni, a potreba za ljubavlju i bliskoscu sa drugom osobom zajednicka. Zato jedni druge treba da razumemo i uvazavamo kao sebi ravnopravne.
Kako se tuzno zavrsi kada se neki stav zastupa iz podsvesnih impulsa koji se nastoje potisnuti, a bez racionalnih argumenata. Sta je sledece? Hocemo li u pricu o homoseksualcima radi poredjenja da umetnemo Holokaust, bacanje atomskih bombi na Hirosimu i Nagasaki, ugrozenost planete usled zagadjivanja zivotne sredine?
Због моралних норми, зар не?
А, сада да видимо један други пример одраслих особа.
Имамо човека који воли да буде у боловима и да га сакате и имамо другог који воли да се иживљава над таквима.
Они уговоре састанак у четири зида и други осакати првог. Постоје примери у свету тога, нпр. Немачка где је долазило и до сечења делова тела.
Да ли то значи да они неће бити кажњени за такво понашање? Иако су сасвим свесно и добровољно ушли/е у то.
a odakle se to tačno vidi šta cenim kod muškarca?Lepa, pametnai bogata devojko sve si rekla o sebi kada vidim sta cenis kod muskarca.
a šta si ako nisi primat?!Ne znam zasto medecina definise pedere i lezbejke kao grupa sa rizicnim ponasanjem?Pa to su sve fini ljudi pametni po FIXA smislu ili SAINT smislu.Pokusacu da vam odgovorim kao inteligentan ali ne pametan,obrazovan ali na skali obrazovanja O,sa EQ O.
Zato sto oni cesto menjaju partnere(zar je moguce)obicno su narkomani(idi bezi)ljudi sa dna ili sa margina drustvenog zivota,cesto se prodaju za novac(pa oni su idealisti) kako za novac?takvim nacinom zivota brzo dobiju SIDU pa je sire dalje kao stafetu.Izuzeci potvrdjuju pravilo.
Ljudi ne mogu da kontrolisu svoj sex.nagon(cista glupost jedne dame koja ocenjuje druge ljude)
Ko ne moze to da kontrolise mesto mu je sa njegovim precima (mojima ne )PRIMATIMA.Idite tamo pravite paradu oni ce vas razumeti.Zamislite siledzija siluje devojku i kaze na sudu da nije mogao da kontrolise svoj sex.nagon i morao je da je siluje,a sudija mu kaze tacno je to rekli su mi neki pametni ljudi sa Foruma krstarice i to neobrazovani ali na skali obrazovanja 500,neintiligentni ljudi ali pametni koji ocenjuju Vodica ;FIXA,SAINT,HELEN 71 koji se brinu za njega.Ti devojko sto si silovana sama si kriva izazvala si u coveku nagone koji se ne mogu kontrolisati.
a odakle se to tačno vidi šta cenim kod muškarca?
ako misliš na tu rečenicu koju si citirao, moram da te razočaram, da mi pametni, bogatni i lepi ljudi imamo i smisla za humor
a šta si ako nisi primat?!
e da i ja govorim srpski, engleski, ruski, španski i latinski pa mi opet nije trip da time merim svoju pamet.
kao što sam rekla, ne odnosi se merenje IQ-a na merenje pameti.
možeš da budeš mnogo inteligentna osoba (lakše učiš) a da si glup i ne umeš da se snađeš u životu.
pa ko je onda tu pametan?
ne, ti tako inteligentan ne razlikuješ pamet i inteligenciju.
ako si inteligentan, ne znači da ćeš da praviš pametne izbore u životu.
prema tome ne važi da je inteligencija isto što i pamet.

)znaš valjda šta je ironija?![]()

Ma znam, zezam se... Pokrajina u Spaniji.
Ali zar tebe dete nisu u skolici naucili da se pocetna slova vlastitih imenica pisu velikim slovom?!
Eto vidis koliko je kolega bio u pravu... 
Mene pitas? Ne.
Ma znam, zezam se... Pokrajina u Spaniji.
Ali zar tebe dete nisu u skolici naucili da se pocetna slova vlastitih imenica pisu velikim slovom?!
Eto vidis koliko je kolega bio u pravu...
![]()

nisu![]()
pitanje je za kolegu, ako mogu sebe da nazovem dostojnom da budem kolega sa tako inteligentnim...![]()
...inteligentnim.![]()

Naravno da ne mozes. Ova tema je samo za clanove MENSE (obavezno velikim slovima kako ne bi promaklo citaocu)
'Aj' zato tornjaj se mala tamo na neku drugu temu!
Btw, koga gabri za temu? Bitno je da smo mi jako pametni...
Clan MENSE kaze: "Paradajz se lovi u moru!"
Zakljucak:"Paradajz se definitivno lovi u moru, jer to kaze jedan veoma inteligentan covek."
(p.s. smajli za ovo jos nije izmisljen)
stvarno idem sa teme... ne mogu da podnesem što nisam član MENSE 
stvarno idem sa teme... ne mogu da podnesem što nisam član MENSE
![]()
Neka, neka, i treba da ides... kad nisi drug clan... Evo mene posle radne smene.Da vidimo ko talasa ?
Helen idi ti,majke ti ,na test u Srbiji ga organizuje MENSA pa mi kazi sta si postigla.Ovaj test sto sam ja radio bio je pod pokroviteljstvom MENSE.Na mom izvestaju pise da taj rezultat postize 4% od populacije.Znaci moja pamet je evidentna i plus materijalno potvrdjena.I ako sam testiran u srednjem dobu zivota.Ako zivis u Srbiji tvoju godisnju platu zaradim za jednu radnu nedelju tj. za 40 casova. Sto se tice EQ 25 godina zivim u divnom braku, sa divnom zenom.Imam dva sina na koledzu na 2.oj i 4-oj godini.Ne piju,ne puse,ne drogiraju se i imaju devojke,(na tatu,ljubi ih majka).Hobi mi je muzika i sah,govorim ruski,nemacki i naravno ovde engleski.I sada tvrdim homici su bolesnici.
Gde si ti ,sta si postigla u zivoti,sama znas.
Rešio si da nas prosvetiš ?
Evo mene posle radne smene.Da vidimo ko talasa ?
Helen idi ti,majke ti ,na test u Srbiji ga organizuje MENSA pa mi kazi sta si postigla.Ovaj test sto sam ja radio bio je pod pokroviteljstvom MENSE.Na mom izvestaju pise da taj rezultat postize 4% od populacije.Znaci moja pamet je evidentna i plus materijalno potvrdjena.I ako sam testiran u srednjem dobu zivota.Ako zivis u Srbiji tvoju godisnju platu zaradim za jednu radnu nedelju tj. za 40 casova. Sto se tice EQ 25 godina zivim u divnom braku, sa divnom zenom.Imam dva sina na koledzu na 2.oj i 4-oj godini.Ne piju,ne puse,ne drogiraju se i imaju devojke,(na tatu,ljubi ih majka).Hobi mi je muzika i sah,govorim ruski,nemacki i naravno ovde engleski.I sada tvrdim homici su bolesnici.
Gde si ti ,sta si postigla u zivoti,sama znas.

2. Хоћеш рећи да су сви хетеросексуалци помало хомо и обрнуто?
Али неким чудом је заборављено да се помене бисексуализам иако га кроз текст помињеш имплицитно.
Видиш у томе је проблем. Ја уопште нисам помињао насиље или забрану параде а теби је успело до створиш у својој глави. Како ти је то успело?
Само сам рекао да је хомосексуализам болест.
Неким чудом "шећераши" се неће шетати улицама да би показали да су болесни а имају итекако основа јер је њихово лечење знатно компликованије.
И ти си направио читаву конструкцију. А, колико знам, нисам чак ни рекао да живим у Србији.
Е, видиш, управо је у томе проблем, Јавља се одбрамбени механизам јер се дубоко зна, негде у подсвести, да нешто није у реду са том причом о хомосексулизму коју приповедаш. Почиње наметање мишљења, конструкција да су сви против, правдања итд.
У ствари је фасцинатно какву су конструкцију створио у глави.
Због чега си само овај цитат сакрио?
Нећемо, остајемо на питању од горе. Моралне норме које постоје у данашњем друштву.
Та твоја прича је потпуно обртање и тиме релативизација.
Јер, апослутно, то нисам помињао већ сам навео конкретни пример.
А да постоји психолошка проблем код тебе је и што си причу једино ту сакрио.
e svet se raspada, narod gladuje, bolestine dominiraju
a vi mlatite praznu slamu
da je neko od vas gej bili biste za to
ovako strejt niste
i sta tu ima da polemisete kad ne znate sta im je i kako u glavama
sve vi znate kako treba a dupe niste izvukli iz kuce deset dana

Nisam video tvoju poruku,zurio sam na plazu.Danas je ovde lep dan,voda u okeanu topla i bistraTako da sam imao prijatan dan sa porodicom.kad bi mi gospodin koji je inače već video por.odgovorio možda ne bih ostala osakaćena i neinteligentna za ceo život?!
(p.s. znaš valjda šta je ironija?)
btw, genije, iako se piše spojeno. mislila sam da bi hteo da znaš![]()