Gay i Lesbian populacija - stvar izbora ili necega drugog?

Ја сам окарактерисан као прикривени хомосексулац са њене стране тако да ту ништа није могуће у том смислу.

Ma to te ona provocira da se aktivnije potrudiš da joj dokažeš da nisi derpe.
Žene su ti to, lisice lukave, možeš imati IQ 505 s crtom, uvežu ti logiku dok kažeš pixel....

Зашто? Па тако даје више простора за екепсериментисање.

zašto misliš da ovako pametna ponavljam fraze? ja zapravo i mislim to što kažem.
poenta je da su ljudi homofobični. svi se boje nepoznatih stvari, situacija itd.
da je homoseksualizam nenormalna stvar, ne bi bilo ni životinjskih primeraka kod kojih
se zna da postoje i homoseksualne jedinke.
da li će dete ako ga vaspitavaš da je voda loša, prestati da pije vodu?
naravno da ne. jer seksualnost je nešto sa čime se rodimo i zbog čega i imamo nagon
koji je jednak i sa nagonom za hranu, vodu, samoodržanje....
i kao nagon javlja se prema odredjenim ljudima, samo što je izgleda ovde problem
što se javlja prema ljudima istog pola.

da li će neko da reklamira homoseksualnost ili ne je irelevantno u toj priči jer:
-ako osećaš nagon samo prema ženama, naravno da nećeš isto da osetiš i da se nadješ pored muškarca

problem sa latentnim homoseksualcima je taj što su najčešće oni homofobični jer po svemu sudeći
sumnjaju u svoju seksualnost. zato i prave buku i famu oko svega.
plaše se da dodju u kontakt sa homoseksualcima jer postoji mogućnost da dodje do toga da osete nešto prema istima.
ako si ti siguran u svoju seksualnost, zašto osudjuješ tudju?
ako si siguran da si strejt, zašto se plašiš homoseksualizma a znaš da nije 'zarazno'?
propaganda je samo izgovor da se diskriminišu homoseksualci.
nijedno dete nije postalo nindža kornjača gledajući crtani.

sad kad imaš materijala baci se na istraživanje, najpre sebe.
i da, bilo je lako. teže će sad da bude tebi da priznaš da sam u pravu. ;)

Болест није ван природе и она је саставни део човека, животиње и биљке, ако уопште може човек да се издвоји на неки начин.
Осуђујем? Ја само кажем да је хомоскескуализам болест.
Е, али имам проблем код моралних норми у друштву и докле ће падати. Другим речима, све цивилизације у историји човечанства које су напредовале су се строго држале моралних норми, међу њима је била и да хомосексуализам није пожељан. Некако са падом цивилизација се дешавало и да моралне норме падају.
И неким чудом та прича око хомосексуализма се стално понављала кроз целокупни развој људске врсте.

Зашто? Па тако даје више простора за екепсериментисање.

Болест није ван природе и она је саставни део човека, животиње и биљке, ако уопште може човек да се издвоји на неки начин.
Осуђујем? Ја само кажем да је хомоскескуализам болест.
Е, али имам проблем код моралних норми у друштву и докле ће падати. Другим речима, све цивилизације у историји човечанства које су напредовале су се строго држале моралних норми, међу њима је била и да хомосексуализам није пожељан. Некако са падом цивилизација се дешавало и да моралне норме падају.
И неким чудом та прича око хомосексуализма се стално понављала кроз целокупни развој људске врсте.

zato što je oduvek bilo homoseksualizma ali se tad nisu našli nesigurni pametnjakovići da diću buku oko toga. :rtfm:
za ovo bolest i ne osuđivanje nazivanjem nekoga bolesnim neću ni da komentarišem.
pametan te dve stvari u jednom kontekstu ne bi stavio...

zato što je oduvek bilo homoseksualizma ali se tad nisu našli nesigurni pametnjakovići da diću buku oko toga. :rtfm:
za ovo bolest i ne osuđivanje nazivanjem nekoga bolesnim neću ni da komentarišem.
pametan te dve stvari u jednom kontekstu ne bi stavio...

Свакако да је хомосексуалности било и раније као и много других болести. То није никакав проблем.

Да ли би могла мало ово да појасниш?

ne, možda ćeš da shvatiš sam jednog dana. prestajem sa tobom da diskutujem, ne volim diskusiju sa ljudima koji imaju ograničen pogled na svet :cool:
prijatan dan. :heart:

Ето, то се тако најчешће дешава. Чују нешто и онда желе да буду модерни, урбани.
Није то добро ништа.

problem sa latentnim homoseksualcima je taj što su najčešće oni homofobični jer po svemu sudeći
sumnjaju u svoju seksualnost. zato i prave buku i famu oko svega.
plaše se da dodju u kontakt sa homoseksualcima jer postoji mogućnost da dodje do toga da osete nešto prema istima.
ako si ti siguran u svoju seksualnost, zašto osudjuješ tudju?
ako si siguran da si strejt, zašto se plašiš homoseksualizma a znaš da nije 'zarazno'?
propaganda je samo izgovor da se diskriminišu homoseksualci.
nijedno dete nije postalo nindža kornjača gledajući crtani.

sad kad imaš materijala baci se na istraživanje, najpre sebe.
i da, bilo je lako. teže će sad da bude tebi da priznaš da sam u pravu. ;)

Licnost je slozeni skup medjusobno isprepletanih osobina i sklonosti. To vazi kako za neke druge psiholoske aspekte, tako i za seksualnost. U sustini ne postoje apsolutne kategorije kao sto su gay ili straight, vec su u pitanju odrednice kojima se nastoji ljude oznaciti u kontekstu kod njih preovladjujucih seksualnih osobina. Mnoge osobe koje bez narocitih teskoca i intimnih protivrecnosti vode zivot u skladu sa vazecim kulturoloskim obrazcima i ocekivanjima, sklapajuci brakove, zasnivajuci porodicu, ostvarujuci potomstvo, takodje mogu posedovati homoseksualni potencijal i izvesnu sklonost koju tokom zivota ispoljavaju eksplicitno ili kroz neki prikriveni oblik.

Spoljna desavanja mogu doprineti tome da budu probudjeni izvesni pritajeni i zapostavljeni potencijali licnosti. Mislim da je bas to glavno izvoriste rigidnog, netolerantnog stava prema gay osobama. Neki se plase da ce se, u slucaju da se homoseksualnost ustanovi i arfirmise kao legitiman i drustvno prihvatljiv oblik ponasanja, u tako formiranom ambijentu teze nositi sa mogucim primesama sopstvenih homoseksualnih impulsa, zapadajuci u konfuziju u pogledu sopstvenog identiteta. Zato im je jako stalo da na homoseksualnost prikace etiketu patoloske pojave, kako bi je izolovali od drustvenog mainstreama, smestili u neku posebnu mentalnu fasciklu za odlaganje bolesnog i nepozeljnog drustvenog tkiva, i udaljili od sopstvenog pogleda.

Daleko od ociju - daleko od srca. ;)

Неким чудом "шећераши" се неће шетати улицама да би показали да су болесни а имају итекако основа јер је њихово лечење знатно компликованије.
Наравно, ви који подржавате то никада нећете прихватити горе наведено. Биће ту примера барских мушица, мува, пантљичара, пијавица итд.

Pretpostavljam da si dosao do informacije o tome da je neko ko podrzava prava LGBT osoba fizicki atakovao na nekog dijabeticara iz razloga njegove bolesti...

Cak i da je homoseksualnost bolest, to ne menja nista u pogledu nekih kljucnih pitanja. Ne izlaze pripadnici LGBT populacije, uz ostale koji ih u ostvarivanju njihovih prava podrzavaju, na ulice da bi promovisale svoju sklonost, vec pravo. Organizovano okupljanje je u Srbiji Ustavom i zakonima zagarantovano pravo koje se u drugim slucajevima ne ispostavlja kao problem. Ono ne predstavlja vid protesta protiv institucionalizovane drzavne represije, vec pokusaj menjanja drustvene klime u kojoj su LGTB osobe zigosane, priroda njihove seksualnosti neshvacena, a orijentacija neprihvacena, sto naposletku proizvodi situaciju u kojoj su realno obespravljene do mere da im je od strane pojedinih drustvnih grupa i organizacija ugrozen fizicki integritet u slucaju da se usude da se javno deklarisu kao takve ili ispolje svoju autenticnu seksualnu orijentaciju, a sto je praceno sirokom podrskom onih koji za takve napade ponalaze krivicu u navodno provokativnom ponasanju LGBT osoba.

Sve je to jasno vidljivo za svaku iole informisanu i dobronamernu osobu, ali se radi odrzavanja nasledjenog drustvnog stanja pribegava razlicitim "retorickim" metodama, uglavnom zameni teza, ne bi li se srz problema premestila sa pitanja necijih prava na pitanje prirode seksualnosti takvih osoba. Vec samo problematizovanje njihovog javnog okupljanja kroz izlaganje fizickim pretnjama predstavlja krunski dokaz postojanja navedene drustvene klime.

Verovatno da postoje razlozi zasto se u proslosti etablirao kulturni obrazac netolerancije prema seksualnoj manjini, ali uzroci te pojave nisu pitanje sadasnjeg trenutka, vec to da li je pomenuti obrazac i dalje pozeljan i koristan, onaj koji i danas zelimo da odrzavamo, ili suprotno tome, da ga menjamo i prevazilazimo. Da je sve uvek ostajalo nepromenjeno u odnosu na stanje koje je prethodilo, ljudi nikada ne bi stigli od zivota po pecinama do internet komunikacije i ostalih tekovina drustvenog progresa.

Neretko se ukazuje na to da prava takvih osoba, cak i da su ugrozena, nisu jedini problem drustva. To je tacno, ali ne znaci da treba jedan problem negirati zato sto postoje drugi. Njihova organizovanost i spremnosti da se zalazu za ostvarivanje svojih prava nikako nije nesto negativno, vec predstavlja pozitivan model organizovanja i akcije bilo koje obespravljene drustvene grupe. Samo vrlo kratkovidi ljudi mogu organizovanje pripadnika seksualnih manjina videti kao nesto sto se isljucivo tice tog dela populacije, umesto kao testiranje ambijenta za ostvarivanje prava bilo koje kategorije stanovnistva.

Uobicajeno od strane onih koji se protive njihovom okupljanju, LGBT osobe se predstavljaju kao ekskluzivno seksualne osobe, perverznjaci, razvratnici i manijaci, ciji je jedini zivotni smisao ispoljavanje seksualnih sklonosti, a nasuprot tome straight osobe kao mirni, pitomi, civilizovani i aseksualni gradjani. Istina je da LGBT osobe zapravo nisu nista vise seksualne od straight osoba, a njihovi zivoti poseduju i druge sadrzaje koji su im sa straight osobama zajednicki. Jedini razlog organizovanja na bazi seksualne orijentacije je sto prvenstveno u tom segmentu sebe dozivljavaju kao sputane i obespravljene.

Svaki heteroseksualac trebalo bi da razume homoseksualnost kao sustinski ono isto sto i sam oseca u okviru svojih potreba, a sto uglavnom nesputano moze da izrazava u okviru vazecih drustvnih normi ponasanja. Niti su muskarci i zene, niti gay i straight osobe bica sa razlicitih planeta, vec su nam svima u sustini snovi, stremljenja i bojazni slicni, a potreba za ljubavlju i bliskoscu sa drugom osobom zajednicka. Zato jedni druge treba da razumemo i uvazavamo kao sebi ravnopravne.

Због моралних норми, зар не?
А, сада да видимо један други пример одраслих особа.
Имамо човека који воли да буде у боловима и да га сакате и имамо другог који воли да се иживљава над таквима.
Они уговоре састанак у четири зида и други осакати првог. Постоје примери у свету тога, нпр. Немачка где је долазило и до сечења делова тела.
Да ли то значи да они неће бити кажњени за такво понашање? Иако су сасвим свесно и добровољно ушли/е у то.

:roll:

Kako se tuzno zavrsi kada se neki stav zastupa iz podsvesnih impulsa koji se nastoje potisnuti, a bez racionalnih argumenata. Sta je sledece? Hocemo li u pricu o homoseksualcima radi poredjenja da umetnemo Holokaust, bacanje atomskih bombi na Hirosimu i Nagasaki, ugrozenost planete usled zagadjivanja zivotne sredine?

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/202414/Izbo-mladice-jer-je-mislio-da-su-gej
Užas:roll:

Jedni glasno viču kako su normalni, drugi još glasnije kako su prvi bolesni...
Ja ne razumem ni parade ni homofobe

Ja ne razumem da pojedini mogu u toj meri da budu ograniceni pa da postave link do vesti o tome kako je neko izboden nozem jer se posumnjalo da je gay, a da odmah potom izjave kako ne razumeju cemu paradiranje povodom afirmacije gay prava i to uporede sa homofobijom koja upravo inspirise takve i slicne akte nasilja.

Inace, vest je dobar primer isprepletanosti homofobije sa ksenofobijom. Destruktivno ispoljavanje netolerancije prema gay osobama zapravo je deo sire drustvene i psiholoske problematike koja prevazilazi osnovne okvire zadate teme.

Poslednja izmena:
Pa ti si mnogo ograničen za nekoga ko ima TOLIIIIIIIIKIIIIIIIII IQ. To što si obrazovan i imaš IQ 142 ne znači da si baš mnogo i pametan, što si svojim izjavama i dokazao. Jesi li čuo možda za EQ (emocionalnu inteligenciju) ? E to ti je verovatno na nuli :rotf:

Ja sam za slobodu izbora i nemam ništa protiv različitosti boje kože, veroispovesti ili seksualnog opredeljenja ... Ako ti ljudi nikoga ne ugrožavaju nek rade šta hoće ... :mrgreen:

Evo mene posle radne smene.Da vidimo ko talasa ?
Helen idi ti,majke ti ,na test u Srbiji ga organizuje MENSA pa mi kazi sta si postigla.Ovaj test sto sam ja radio bio je pod pokroviteljstvom MENSE.Na mom izvestaju pise da taj rezultat postize 4% od populacije.Znaci moja pamet je evidentna i plus materijalno potvrdjena.I ako sam testiran u srednjem dobu zivota.Ako zivis u Srbiji tvoju godisnju platu zaradim za jednu radnu nedelju tj. za 40 casova. Sto se tice EQ 25 godina zivim u divnom braku, sa divnom zenom.Imam dva sina na koledzu na 2.oj i 4-oj godini.Ne piju,ne puse,ne drogiraju se i imaju devojke,(na tatu,ljubi ih majka).Hobi mi je muzika i sah,govorim ruski,nemacki i naravno ovde engleski.I sada tvrdim homici su bolesnici.
Gde si ti ,sta si postigla u zivoti,sama znas.

Poslednja izmena:
Ne znam zasto medecina definise pedere i lezbejke kao grupa sa rizicnim ponasanjem?Pa to su sve fini ljudi pametni po FIXA smislu ili SAINT smislu.Pokusacu da vam odgovorim kao inteligentan ali ne pametan,obrazovan ali na skali obrazovanja O,sa EQ O.
Zato sto oni cesto menjaju partnere(zar je moguce)obicno su narkomani(idi bezi)ljudi sa dna ili sa margina drustvenog zivota,cesto se prodaju za novac(pa oni su idealisti) kako za novac?takvim nacinom zivota brzo dobiju SIDU pa je sire dalje kao stafetu.Izuzeci potvrdjuju pravilo.
Ljudi ne mogu da kontrolisu svoj sex.nagon(cista glupost jedne dame koja ocenjuje druge ljude)
Ko ne moze to da kontrolise mesto mu je sa njegovim precima (mojima ne )PRIMATIMA.Idite tamo pravite paradu oni ce vas razumeti.Zamislite siledzija siluje devojku i kaze na sudu da nije mogao da kontrolise svoj sex.nagon i morao je da je siluje,a sudija mu kaze tacno je to rekli su mi neki pametni ljudi sa Foruma krstarice i to neobrazovani ali na skali obrazovanja 500,neintiligentni ljudi ali pametni koji ocenjuju Vodica ;FIXA,SAINT,HELEN 71 koji se brinu za njega.Ti devojko sto si silovana sama si kriva izazvala si u coveku nagone koji se ne mogu kontrolisati.

Poslednja izmena:
OMG, koliko samo tebe muci taj problem... :(

Mislim da je to sustina. Mozda se bojis da ne otkrijes da si i sam gay? Nema potrebe. LGTB su ljudi kao i ostali...

Mozete probati i auto-hipnozu. Dok posmatrate donji video izgovarajte recenicu:

Homoseksualnost - NE POSTOJI...
....

Svaka cast Care za ovaj pokusaj ali,vidis da ovi pametni obrazovani ljudi i dezurni spavaci na Forumu ne komentarisu ovo,Care veze oni sa ovim nemaju.Ko se pita sta ovaj hoce za pocetak preporucujem kjigu :EMIL KUE KAKO GOSPDARITI SA SOBOM.Pozdrav brate.

Ne znam zasto medecina definise pedere i lezbejke kao grupa sa rizicnim ponasanjem?Pa to su sve fini ljudi pametni po FIXA smislu ili SAINT smislu.Pokusacu da vam odgovorim kao inteligentan ali ne pametan,obrazovan ali na skali obrazovanja O,sa EQ O.
Zato sto oni cesto menjaju partnere(zar je moguce)obicno su narkomani(idi bezi)ljudi sa dna ili sa margina drustvenog zivota,cesto se prodaju za novac(pa oni su idealisti) kako za novac?takvim nacinom zivota brzo dobiju SIDU pa je sire dalje kao stafetu.Izuzeci potvrdjuju pravilo.
Ljudi ne mogu da kontrolisu svoj sex.nagon(cista glupost jedne dame koja ocenjuje druge ljude)
Ko ne moze to da kontrolise mesto mu je sa njegovim precima (mojima ne )PRIMATIMA.Idite tamo pravite paradu ini ce vas razumeti.Zamislite siledzija siluje devojku i kaze na sudu da nije mogao da kontrolise svoj sex.nagon i morao je da je siluje,a sudija mu kaze tacno je to rekli su mi neki pametni ljudi sa Foruma krstarice i to neobrazovani ali na skali obrazovanja 500,neintiligentni ljudi ali pametni koji ocenjuju Vodica ;FIXA,SAINT,HELEN 71 koji se brinu za njega.Ti devojko sto si silovana sama si kriva izazvala si u coveku nagone koji se ne mogu kontrolisati.

toaletni-papir-vert.jpg

eeej pa tek 20.imaš... ne možeš na osnovu kruga u kome se krećeš da generalizuješ,
a i što biste se vi muškarci trudili oko nas žena, kad u startu manje vredimo od vas?
i nema samo devojaka koje samo legnu ima i drugih ;)
a one vredne se verovatno kreću u drugim društvenim krugovima, samo ih treba pronaći.
sad ja isto mogu da kažem za 90% moje generacije (koja je u stvari i tvoja) jer meni ne treba
ono što oni mogu da ponude, ali zato ima onih starijih koji imaju ono što meni treba
ali to ne znači da su ovi iz moje generacije manje vredni.... pametan si dečko, sigurno me razumeš šta hoću da kažem :zag:
Sta ce ti oni stariji kada si lepa, bogata, pametna i obrazovana,tako meni bar rece?.Drzi se svoje generacije to je najbolji izbor.

очекивања су ти нереална,
нешто те не може "просветити"; теби је потребно вишемесечно систематско сређивање сиве масе.

Znam ja da ti mene ne mozes shvatiti,ne ljutim se ja na tebe.Kriva ti je majka priroda i otac karikaturista.Svi natprosecno inteligentni ljudi nisu shvaceni u svoje vreme.

Svi natprosecno inteligentni ljudi nisu shvaceni u svoje vreme.

тачно, док дебили нису схваћени ни у свом, ни у неком другом времену, тј. никад.

Znam ja da ti mene ne mozes shvatiti,ne ljutim se ja na tebe.

наравно да знаш, стварно би од тебе било преамбициозно да очекујеш од других да будеш схваћен, икада.

FIXA kada budes koristio odmor od Foruma trkni na test inteligencije vidi da li ti je jos IQ jednak broju cipela.Mozda sada imas 45 nikada se ne zna .Mlad si mozes da napredujes.Za promenu javi mi gde da ti posaljem kopiju od moga izvestaja.Mozda cu ga postaviti i ovde ,ili ne znam pamet je najveca uvreda za one koji su manje pametni.Znam ,boli,ali ****** priroda nekima da sve nekima nista.

ko je tebi rekao da žene postaju ružnije sa godinama?
ima dosta žena koje lepo stare i sve su lepše i lepše,
a i taman toliko i muškaraca koji više nisu ni za šta....
i odakle ti da devojke nisu dovoljno jake da snižavaju kriterijume?
i ako ti misliš da je 'kupovanje poklona svakih 5min.' kriterijum prave žene,
onda ovde prestaje svaka naša diskusija.:neutral:
shvatićeš s godinama ;)
Shvatices ti sa godinama nesto,draga damo.Zene su jednostavna i mila bica.Ja svojoj zeni i danas cesto donesem cvece,ponekad je iznenadim sitnim poklonom(krupne kupujemo zajedno)ponekada je podsetim koliko je volim i pomazem joj redovno u kucnim poslovima.
Zapamti :ljubav je kao malo dete, moras da ga hranis da ne umre.Drzi se ove recenice ako zelis imati dugu i vecnu ljubav sa jednim partnerom.

Back