Bogićević ne odustaje: Ništa nije gotovo!
Vlasnik koncerna 'Farmakom' prokomentarisao za naš portal jučerašnju Skupštinu crno-belih, navodni politički rat između DS-a i SPS-a, najavio sledeće poteze 'opozicije'
Miroslav Bogićević ne odustaje od namere da postane predsednik Partizana!
Uspešni privrednik iz Šapca, vlasnik koncerna 'Farmakom' ostakao je u izjavi za MOZZART Sport da ga događanja na Skupštini održanoj u ponedeljak nisu pokolebala i da 'ništa nije gotovo'.
"Priča još nije završena. Sinoćna Skupština je samo zarez više, a ne tačka. Ne odustajem od svoje kandidature, ali ja, i oni koji su uz mene, želimo da promene izvedemo na regularan način, poštujući proceduru I određeni tajming. A u međuvremenu, do nove Skupštine, želimo da ubedimo pre svih članove iste, a potom i navijače i legende kluba da bi Partizanu s nama bilo još bolje. Jer, ako ste primetili, nijednom nisam kritikovao, a kamoli omalovažavao učinak aktuelnog rukovodstva", kaže Bogićević za MOZZART Sport.
'Opozicionari' se nisu pojavili na sednici u ponedeljak, i to je mnoge navijače koji su ih podržavali razočaralo, pošto su došli do zaključka da ih je predsednik Dragan Đurić definitivno pobedio i naterao na "povlačenje".
"Ja sam i pre te sednice javno najavio da ona neće doneti ništa novo i da mi na njoj nećemo preduzeti ništa konkretno. Mora da postoji određeni red poteza, a ja sam čovek s mnogo obaveza. Sinoć sam se vratio iz Poljske, jutros sam imao razgovore s iračkim partnerima, već sutra idem u London, a potom u Moskvu. Sve su to neodložni sastanci… Kažem vam, sve u svoje vreme i po propisima. Biće vanredne Skupštine!"
Da bi se tvrdnja iz poslednje Bogićevićeve rečenice ostvarila potrebno je da 22 člana Skupštine Partizana glasa za to. Šabački biznismen kaže da njegovi "saborci" i on "imaju" ta 22 glasa…
"Da, imamo potrebna 22 glasa za iniciranje vanredne Skupštine, a mislim i više. Mi nismo hteli ni na jedan način da remetimo rad sinoćne sednice, a na njoj se pritom, kao što se moglo videti, mnogi prisutni uopšte nisu izjasnili o poverenju predsedniku i Upravi. Nisu bili ni ‘za’, ni ’protiv’, a nisu ni iskoristili pravo da budu uzdržani. Osim toga, poznato je da su ljudi bili izloženi raznim pritiscima, pa i pretnjama pred Skupštinu", tvrdi Bogićević.
"LOŠE SU VAM INFORMACIJE, NISAM ČLAN DEMOKRATA, NISAM BIO ŠALTERSKI SLUŽBENIK..."
Mnogi tvrde da je u pozadini borbe za predsedničko mesto u Partizanu u stvari "rat" dve vladajuće političke partije – Socijalističke partije Srbije (koja, navodno, stoji iza Đurića) i Demokratske stranke (koja, nadovno, pokušava da otme vlast socijalistima u Humskoj i stoji iza Bogićevića). Te priče "podgrejao" je i govor Duška Vujoševića, predsednika Sportskog društva Partizan, koji je na Skupštini istakao da "ne mogu ni ulica ni jedna stranka da vode klub, a gospodin Bogićević je član šabačke Demokratske stranke i očigledno je moćan".
Sagovornik MOZZART Sporta kaže da u tome nema istine:
"To je samo jedna od izmišljotina izrečenih o meni na toj Skupštini. Prvo, nisam član nijedna partije, pa ni Demokratske stranke, a kako su podaci te vrste dostupni javnosti, lako se može proveriti da li govorim istinu. Drugo, moje firme ne posluju s javnim i državnim preduzećima. Znate šta ja radim? Proizvodim akumulatore, peći i mleko i mnogo toga izvozim u 72 zemlje. Treće, odgovorno tvrdim da nijedan političan, ni iz Demokratske stranke, ni iz bilo koje druge partije, nije bilo gde ađutovao za Miroslava Bogićevića, niti je zvao urednike medija i sportskih rubrika i same novinare kako bi me podržali u nameri da postanem predsednik Partizana. To je radio gospodin Duško Vujošević, zna se za koga."
O Miroslavu Bogićeviću srpska javnost malo toga je znala pre nego što je javno istakao da želi da bude predsednik Partizana. Od toga dana, svaki dan se sazna nešto novo, a vlasnik 'Farmakoma' kaže da mnogo toga nije istina:
"Vidim i znam da se moji ‘protivnici’, molim vas da tu reč stavite pod navode jer mi ti ljudi nisu neprijatelji već samo imaju drugačije želje i ideje kada je Partizan u pitanju, dugo bave sa mnom i mojom biografijom. Pokušali su na razne načine, uglavnom preko svojih poturica iz Šapca, da dođu do diskreditujućih informacija. Na njihovu žalost, na pogrešan način su pokušali da me kompromituju, baratajući raznim neistinama. Jedna od njih je da sam radio kao šalterski službenik u Penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) u Šapcu (izjava Branka Ružića sa Skupštine: ‘Ne bih da diskreditujem i radim bekgraund Bogićevića koji je bio šalterski radnik 1989. godine’). Nikada nisam radio u PIO fondu, niti bio šalterski službenik, i to se lako može utvrditi. A i da jesam, ne vidim šta je loše u tome?! Ružno je da se na taj način priča o tom zanimanju, a oni koji su toliko radoznali, mogu da odu na zvanični sajt ‘Farmakoma’ i saznaju moju kompletnu poslovnu biografiju."
Bogićevića je 'na zub', pored Ružića i Vujoševića, najviše uzeo član Upravnog odbora Ratomir Raša Babić…
"Način na koji je gospodin Babić govorio i ono šta je rekao dovoljno fovori o njemu. Jednostavno, nismo na istom, neću reći intelektualnom nivou, već na istim talasnim dužinama. Nikada nikome ne bih na taj način replicirao, pa neću ni njemu. Ali moram da primetim da su on i njegovi istomišljenici ružno reagovali na činjenicu da neko misli drugačije od njih. Ponavljam, nikada ih nisam ni za šta optužio, niti osporio bilo koji rezultat Partizana u poslednje vreme, ali imam pravo da verujem da bi Partizanu sa mnom bilo još bolje."
Na Skupštini se moglo čuti i da je "Bogićević zloupotrebljen i obmanut", a kao oni koji su to učinili pominjani su Žarko Zečević, Nenad Bjeković, Zoran Cvetanović, Marko Vjetrović…
"Tačno je da u početku nisam imao sve informacije o stanju u Partizanu jer kao poslovan čovek nisam mogao da pratim sva dešavanja, osim utakmica i rezultata raznih sekcija Sportskog društva, a najviše fudbalera. Istina je da sam u ovu priču ušao na nagovor svojih prijatelja iz Partizana i da su me oni uputili u problematiku, ali podsećam vas da je ubeđivanje trajalo dva meseca. Suviše sam ozbiljan i uspešan čovek da bih se tek tako upuštao u nešto… Tek kad sam sve sagledao i procenio da mogu da se posvetim klubu na način koji on zaslužuje, pristao sam da budem eventualni predsednički kandidat i to glasno saopštio. Najzad, javnost treba da zna da je najviše uticaja na moju odluku imao čovek koji živi van zemlje, nije ni funkcioner, ni član Skupštine crno-belih, a veliki je partizanovac."
Za kraj, uputili smo Miroslavu Bogićevića direktno pitanje: "Da li mislite da ćete postati predsednik Partizana?"
"Da! Neće biti smak smeta ako se to ne desi, ali prilično sam uveren da će ljudi prepoznati moje ideje, poverovati u moje dobre namere i dati mi priliku da pokažem da sam sposoban da napravim evropski Partizan. Naravno, na legalan način, bez pretnji, ucena i brutalnosti bilo kakve vrste", zaključio je Bogićević razgovor za MOZZART Sport.
mozzartsport.com