ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde visoko iznad njega??? Lopta je ubačena u prazan prostor i on je pošao na tu loptu. Znaš li ti šta znači visoko iznad njega? Očigledno da ne. Pogledaj ponovo taj snimak sa YouTube-a, a imaš sutra i na RTS-u pregled Meridijan lige.
Možete vi da trabunjate koliko hoćete. Dileme nema. Penal je postojao i to je i dosuđeno.
Pa da vidimo:
Slika 1.
pen1vn2.png

Dakle lopta u širokom luku uzlaznom putanjom ubačena duboko u kazneni putuje pravo prema golu;
Napadač komšija okrenut leđima lopti trči u pravcu pod uglom od 30-35 stepeni u odnosu na putanju lopte;
U ovom momentu on nema pogled prema lopti, a možda čak ni prema golu protivnika!!!

Slika 2.
pen2fv7.png

Lopta u na visini od oko 2, 30- 2,40 m prelijeće iza pozicije na kojoj se nalazi Partizanov napadač i to u momentu dok je on još uvijek okrenut leđima u odnosu na nju i nalazi u punom trku za 30-ak stepeni u lijevo u odnosu na njenu putanju;
Lopta dostiže svoju najveću visinu kretanja i leti prema samom rubu peterca;

Slika 3.
pen3bg6.png

Napadač Partizana u momentu pada:
Lopta još uvijek u visokoj putanji ide pravo prema sredini peterca domaćih;
U ovom momentu lopta je već barem 3-3,5 metra udaljena od mjesta pada napadača i brzo se kreće prema golu domaćina (visoko i brzo se udaljava od mjesta na kojem napadač posrće).

Slika 4.
pen4yh0.png

Napadač u trenutku samog kontakta sa zemljom;
Lopta još uvijek vusoko leti pravo prema golmanu koji se spema da je rutinski prihvati u posjed!

Slika 5.
pen5um5.png

Lopta se konačno spušta i pada tik pred noge golmana;
Mjesto zaokruženo crvenim krugom pokazuje poziciju na kojoj bi bilo moguće ostvariti siguran kontakt sa loptom!!!

Ako je ovo penal, onda je pri svakom ulijetanju na centaršut iz kornera potrebno suditi barem dva takva prekršaja!!!

Liga konačno postaje zabavna!!!:twisted:

@Rainbow Six
Znači ako lopta pada blizu golmana napadač ne može da je stigne iako je lopta spora, a odbrambeni igrač u tom slučaju ima pravo da saplete i odgurne tog napadača pa čak i da mu polomi nogu ako za to postoje uslovi.
Strašno usko gledanje na stvari šta je penal, a šta ne.

Moram da dodam da napadač ima pravo da odigra loptu i glavom. Tek da se zna.

Ne nego vama se uvek treba crtati
A šta se to treba crtati??? Očigledno da tebi treba urezati a ne crtati. Kada odbrambeni igrač spreči napadača da ide prema lopti saplitanjem TO JE PENAL, bez obzira da li je napadač u posedu lopte ili ne.
Pogledajte samo položaj sudije!!! Sudija jasno vidi šta se dešava i dosuđuje penal jer je prekršaj očigledan!

@Rainbow Six
Znači ako lopta pada blizu golmana napadač ne može da je stigne iako je lopta spora, a odbrambeni igrač u tom slučaju ima pravo da saplete i odgurne tog napadača pa čak i da mu polomi nogu ako za to postoje uslovi.
Strašno usko gledanje na stvari šta je penal, a šta ne.

Moram da dodam da napadač ima pravo da odigra loptu i glavom. Tek da se zna.
O saplitanju može posebno da se diskutuje!!! Ovaj vaš ne da nije bio u situaciji koja obećava, nego nije mogao da barem pogledom da uprati čak ni loptu koja je proletjela visoko iza njegovih ušiju!!! Ako afirmišemo takvu glupost da zapinjanja bez lopte i u pozicijama ukrenutih leđa golu protivnika nagrađujemo penalima, onda bujrum, ZBOGOM RAZUME U FUDBALU!! Dovoljno je da se izbori korner, a onda na centaršut svi u juriš pa ko za koga zapne eto penala!!!
PS ovo bi još moglo i da se prihvati pošto se utrčava licem prema golu al' penal za pad igrača bez lopte gotovo leđima okrenutog prema golu je situacija koja zabavlja i nasmijava!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Ma čoveče kakve veze ima kako je okrenut, nije on lokomotiva pa da mora da promeni kolosek da se okrene. :D On je naglo krenuo okretom prema golu i ovaj ga je sapleo. To se jasno vidi na snimku, kao i brzina lopte koja je letela sporo, što se naravno na slikama ne može videti. :D Bez obzira na sve prekršaj je postojao, a pošto je bio u šesnaestercu dok je lopta bila upućena prema napred tu se svira penal bez pogovora.

Evo malo nešto iz sudijskih pravila koja sam kucao čoveku koji polaže za sudiju prve kategorije:
У основи када у дуелу са противником, у борби за лопту, играч сву своју снагу усмери на лопту а не на тело противника, говоримо о оштрој – дозвољеној игри
Ако није тако судија ће игру зауставити. Примениће прописну техничку казну. По потреби ће реаговати и дисциплинском мером.
@vnkrca
Ja dobro znam šta pričam, ali ovaj tvoj legendarni deo rečenice "...nema penala ako igrac nemoze da je stigne..." ući će u anale fudbalskih pravila. :lol: :lol: :lol:

[/COLOR]
Ma čoveče kakve veze ima kako je okrenut, nije on lokomotiva pa da mora da promeni kolosek da se okrene. :D On je naglo krenuo okretom prema golu i ovaj ga je sapleo. To se jasno vidi na snimku, kao i brzina lopte koja je letela sporo, što se naravno na slikama ne može videti. :D Bez obzira na sve prekršaj je postojao, a pošto je bio u šesnaestercu dok je lopta bila upućena prema napred tu se svira penal bez pogovora.
Lopta spora, a on brz u p.m.!!! Vjerovatno bi je do kraja peterca stigao, primio, zaobišao golmana, ispozirao i...
"Lopta bila upućena prema naprijed"... raaaaavno u golmanove ruke!!! Mogao ju je primiti i lijevom, i desnom nogom, dupetom, glavom, rukom, lijevom, desnom... sve je mogao, ali golman, a ne onaj vaš nesretnik na travi što se nakon onako postignutog gola veseli kao da je u pitanju Čelzi, a ne Smederevo!!!
Sunce moje, ovaj na snimku trči u pravcu tačke spajanja linije kaznenog i korner linije!!! Okrenuo se jedino glavom preko ramena!!! Lopta mu je u perspektivi ko tebi i meni putovanje na mjesec!!!
Pas je bio potpuno idiotski!!! To se klasično naziva "centaršut u prazno"!!! Odavno nisam vidio gluplji rezon da se najstrožija kazna svira nad igračem koji apsolutno nije u posjedu lopte niti može da ga ostvari!!! Takve stvari blesavo je suditi i na sredini terena!!!
Ajmo sad svi da se kolektivno kačimo i strovaljujemo po kaznenim pa nekom će da upali fora!!! Mis'iiim, ta priča nije dostojna ni nekakve pištolj lige!!!

Šta se sekiraš??? Rekao sam da ionako nema veze!!! Barem nam je zabavno da gledamo šta neki od sebe rade samo da sačuvaju navijače na tribinama svog stadiona!!! :lol::lol::lol:

@Rainbow Six
Baš mi je žao što nisi u pravu! :D To što ti pričaš nema veze sa stvarnošću i pravilima fudbalske igre. Već je to što iznosiš tvoje mišljenje kako bi trebalo da bude. E pa vidiš, nije tako.
HEHEHEHE...
Nije, nije tako...HEHEHEHEHE...
'Ajde da se bolje osjećaš - Ja nisam u pravu, a ti jesi!!! Svaka čast na velikom i zasluženom uspjehu!!! Čestitam ti na osvojenom bodu u meču protiv eminentnog protivnika!!! Još jednom ste potvrdili da bi i ove godine pravili čuda po Evropi!!! Ja vam se neopisivo divim i cijenim da je jučerašnji dan najznačajniji datum u dosadašnjoj istoriji grada Smedereva pošto je tamošnji fudbalski klub ostvario istorijski uspjeh osvojivši bod protiv nosioca titule pobjednika polufinala KEŠ iz 1966' god!!! Mora da je dokasno gorilo po Terazijama!!!
Svaka ti čast na objektivnim rezonima i imaš od mene Big Mack uz Kolu čim se vidimo!!!

Koliko vidim tvoja objektivnost je diskutabilna a ne moja. Pričaš nešto što apsolutno nije tačno. Kada igrač u bilo kojoj situaciji stratuje na drugog igrača je faul bez obzira da li je lopta u posedu, posebno kada je lopta ničija. Ti i dalje dokazuj nekim neargumentovanim "ko je gde bio okrenut i gde je lopta padala" teorijama, ali to je sigurno da nema veze sa fudbalskim pravilima. Penal je bio čist kao suza hteo to ti ili ne.
I da ponovim...
У основи када у дуелу са противником, у борби за лопту, играч сву своју снагу усмери на лопту а не на тело противника, говоримо о оштрој – дозвољеној игри
Ако није тако судија ће игру зауставити. Примениће прописну техничку казну. По потреби ће реаговати и дисциплинском мером.
Laku noć. :D

Koliko vidim tvoja objektivnost je diskutabilna a ne moja. Pričaš nešto što apsolutno nije tačno. Kada igrač u bilo kojoj situaciji stratuje na drugog igrača je faul bez obzira da li je lopta u posedu, posebno kada je lopta ničija. Ti i dalje dokazuj nekim neargumentovanim "ko je gde bio okrenut i gde je lopta padala" teorijama, ali to je sigurno da nema veze sa fudbalskim pravilima. Penal je bio čist kao suza hteo to ti ili ne.
I da ponovim...

Laku noć. :D
E da još ono što pišeš ima barem malo veze sa stvarnošću...!!!:roll:
Ovo je bio kutak za SMIJEŠAN trenutak!!! Laku noć i tebi šaljivdžijo!!!:lol::lol::lol::lol:

А шта је са жутим картоном Сикимића у 26. минути?! Миросављевић му узима лопту, он га саплиће и судија вади жути! Ало, био је последњи играч одбране и добио жути! Како сад? У дербију ништа из сличне ситуације, сада жути, па хоће ли неки судија већ да покаже црвени или не?!

:lol:
:lol::lol::lol:
Da, da... mali se sapleo bez lopte!!! Lopta ga je preletjela iza leđa!! Penal ko suza!!!
Ko drukčije kaže dabog da igrao Ligu UEFA!!!
Lopta odlazi visoko iznad njega a za saplitanje:oops:
Пенал је био као за Милан сада против Селтика у Глазгову у среду. Хрвати су у коментару после утакмице се само насмејали. Лопта иде у празан простор (голман је ближи лопти, нормално), а играч се саплео о другог. :D

[/COLOR]
Lopta spora, a on brz u p.m.!!! Vjerovatno bi je do kraja peterca stigao, primio, zaobišao golmana, ispozirao i...
"Lopta bila upućena prema naprijed"... raaaaavno u golmanove ruke!!! Mogao ju je primiti i lijevom, i desnom nogom, dupetom, glavom, rukom, lijevom, desnom... sve je mogao, ali golman, a ne onaj vaš nesretnik na travi što se nakon onako postignutog gola veseli kao da je u pitanju Čelzi, a ne Smederevo!!!
Sunce moje, ovaj na snimku trči u pravcu tačke spajanja linije kaznenog i korner linije!!! Okrenuo se jedino glavom preko ramena!!! Lopta mu je u perspektivi ko tebi i meni putovanje na mjesec!!!
Pas je bio potpuno idiotski!!! To se klasično naziva "centaršut u prazno"!!! Odavno nisam vidio gluplji rezon da se najstrožija kazna svira nad igračem koji apsolutno nije u posjedu lopte niti može da ga ostvari!!! Takve stvari blesavo je suditi i na sredini terena!!!
Ajmo sad svi da se kolektivno kačimo i strovaljujemo po kaznenim pa nekom će da upali fora!!! Mis'iiim, ta priča nije dostojna ni nekakve pištolj lige!!!

Šta se sekiraš??? Rekao sam da ionako nema veze!!! Barem nam je zabavno da gledamo šta neki od sebe rade samo da sačuvaju navijače na tribinama svog stadiona!!! :lol::lol::lol:
Опет, Селтик - Милан у среду. Наравно, пенал није постојао, али ми говоримо о Милану. :roll:

o, ponovo su cigani poceli sa njihovim cuvenim sranjem tipa 'penaltizan'... oni, koji 75% utakmica dobijaju tako... e, oni su stvarno isti svi... i juce, gledam na fox televiziji italijansku utakmicu, i slusam onu dvojicu sto prenose utakmicu./.. kao, jedan je cigan a drugi je Grobar... i, onaj cigan je 100 puta pomenuo fljamurtari... mislim, u redu je, kralju... shvatili smo... i bari 90... i fljamurtari... al' je on tokom cele utakmice samo to ponavljao... koji kreten, ne mogu da verujem... ne zato sto ponavlja to, nego zato sto je glup k'o i svaki prosecan cigan... ovaj se muci da postavi slike i da dokaze kako penala nije bilo... aj' postavi sliku za onaj vas penal koji je sviran zbog pada vaseg igraca u 18tom metru... ili zbog jos mnogo sudijskih odluka koje su vama donele pobedu... i ne mogu da verujem da neko, ciji je predsednik piksi, govori o namestanju prvenstva... pa kako ste vi dobili prethodna dva? i ne znam sto ih citam uopste... mislim da mi je mnogo bolje od kad sam na ignore stavio (BEZ VREĐANJA) v.ilica i jos neke slicne njemu... i ovaj ide, najverovatnije...

Зашто ово нико да прокоментарише? Поготово вајни ФЛУИД! Ово је много важније од пенала.

А шта је са жутим картоном Сикимића у 26. минути?! Миросављевић му узима лопту, он га саплиће и судија вади жути! Ало, био је последњи играч одбране и добио жути! Како сад? У дербију ништа из сличне ситуације, сада жути, па хоће ли неки судија већ да покаже црвени или не?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back