ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kad odete ,mi cemo ostati ...U bolu i u radosti...

572_1.jpg

B92 Sport
MSL: Crno-bela mašina i dalje gazi

188776044346ed7f48df585068605938_big.jpg

Fudbaleri Partizana ostvarili su i petu pobedu u novoj sezoni Meridian Superlige u isto toliko mečeva. "Crno-beli" su u Beogradu, na stadionu u Humskoj, savladali Napredak rezultatom 3:1 (2:0). Strelci su bili Zoran Tošić u 1. minutu, Lamine Dijare u 14. i Đorđe Lazić u 72. minutu, a počasni gol za Kruševljane postigao je Predrag Pavlović u 89. minutu. Partizan je na prvom mestu Superlige sa maksimalnih 15 bodova, dok je Napredak poslednji sa samo tri osvojena boda.

Poslednjoj utakmici petog kola prisustvovalo je skoro 9000 navijača, a Partizan je, posebno u prvom poluvremenu, demonstrirao brzu i atraktivnu igru, sa puno šuteva na gol i atraktivnih poteza. Ton takvoj igri i ovoga puta davali su Jovetić i Moreira.

Reprezentativac Srbije Zoran Tošić postigao je prvi gol u dresu Partizana i to već u 57. sekundi na pas Jovetića. Dijara je gol postigao na asistenciju Moreire, a Portugalac je bio asistent i u 74. minutu kada je gol postigao Đorđe Lazić.

15 minuta pre kraja meča trener Miroslav Đukić dao je šansu Brazilcu Vitoru Hugu da debituje uz aplauze sa tribina. Posle greške odbrane Partizanam, Predrag Pavlović je postigao počasni gol za Napredak u 89. minutu.
Parni valjak!

Greška! Dijara je bio asistent Đorđu Laziću, a ne Moreira. Samo mu je majstorski ostavio loptu.

KARADŽIĆ NEĆE U PARTIZAN!

Prvi čovek FS Vojvodine sve dalje od mesta predsednika crno-belih, razlog za njegovo premišljanje su krediti koje je podiglo prethodno rukovodstvo

Tomislav Karadžić sve je dalje od fotelje predsednika FK "Partizan"! Kako Press saznaje, predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine pismeno je obavestio čelnike crno-belih da ne može da preuzme klub! Ipak, u Humskoj se ne mire sa tim, pa su predsednik Skupštinskog odbora Dragoljub Vukadinović i generalni sekretar Žarko Zečević juče pokušavali da ubede Karadžića da se predomisli.

Karadžić nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje ove informacije. Dugogodišnji fudbalski funkcioner istakao je da će svoju konačnu odluku saopštiti naredne nedelje.

- Trenutno ne mogu da vam kažem ništa, ali sve će se znati najkasnije do srede. Istina je da sam se čuo sa Vukadinovićem i Zečevićem, ali zasad još nema ničeg novog - rekao je Karadžić.

Prema nezvaničnim informacijama, Karadžić je odluku da odustane doneo zbog kredita koje je prethodno rukovodstvo crno-belih podiglo. Ipak, prvi čovek FS Vojvodine je to demantovao.

- Zaista ne znam za bilo kakav problem sa kreditima. To je novo za mene - rekao je Karadžić.

Crno-beli su bez predsednika još od 26. juna, a pre Karadžića mesto prvog čoveka kluba nuđeno je Miliji Baboviću, Predragu Bubalu i Goranu Pitiću. Babović se posle dužeg premišljanja zahvalio na ponudi, dok su Bubalo i Pitić odmah rekli da nemaju dovoljno vremena da vode klub, ali da su spremni da pomognu na svaki drugi način.

Ukoliko, nakon Babović i Pitića, i Karadžić na kraju odustane, crno-bele će do daljnjeg voditi Radna grupa, koju bi sačinjavali ljudi iz sadašnjeg Skupštinskog odbora. Sednica Skupštine Partizana na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsednik zakazana je za 25. septembar. Ipak, ko će voditi crno-bele u narednom periodu biće najverovatnije poznato i ranije, možda već na sastanku Skupštinskog odbora, koji će biti održan u ponedeljak.

Zeka "sitno broji"

Bez obzira na to da li će Partizan dobiti predsednika na sednici Skupštine, 25. septembar biće poslednji radni dan Žarka Zečevića na mestu generalnog sekretara crno-belih. Naime, Zečević je na prethodnoj sednici, 26. juna, podneo neopozivu ostavku, ali je na insistiranje odbornika pristao da ona bude oročena do naredne sednice. Zečević je nakon toga više puta istakao da će sigurno ispoštovati tu odluku.

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=20063&sectionId=44

Savo Milošević predsednik Partizana
Autor: Ž. Babović | 18.09.2007 - 19:29
Savo Milošević predsednik Partizana

Savo Milošević, bivši fudbaler Partizana koji je kao profesionalac nastupao za klub iz Humske u periodu od 1992. do 1995. godine, kandidovaće se za upražnjeno mesto predsednika crno-belih, saznaje „Blic“. Milošević je upoznao Dragoljuba Vukadinovića, predsednika Skupštinskog odbora i trenutno prvog čoveka Partizana, sa svojom namerom, a narednih dana trebalo bi i zvanično da potvrdi kandidaturu.

Vicešampion Srbije nema predsednika od odlaska dr Nenada Popovića, a kao najozbiljniji kandidati do sada su se spominjali Milija Babović, Tomislav Karadžić i Goran Pitić, ali je opredeljenje Partizana da rukovodeći kadar prepusti svojim bivšim igračima, s obzirom na činjenicu da je Ivan Tomić već postao v.d. sportskog direktora, a Gordan Petrić zamenik generalnog sekretara, tako da se Savo Milošević odlično uklapa u novu koncepciju.
Početkom avgusta procurela je informacija da Partizan ozbiljno razmišlja da u Humsku vrati Sava Miloševića i Slavišu Jokanovića i ponudi im mesta predsednika i potpredsednika kluba, ali su obojica bili uzdržani od komentara, dok je Milošević, inače rekorder po broju odigranih utakmica u nacionalnom dresu (101 meč, 35 golova), istakao da su mu misli isključivo usmerene ka nastavku igračke karijere. On je posle isteka ugovora sa Osasunom, za koju je igrao od 2004. do 2007. godine, dobio primamljivu ponudu iz Katara, međutim, izazov novog posla opredelio je Miloševića da se oproba i u ulozi predsednika crno-belih.

MILOŠEVIĆ PREDSEDNIK PARTIZANA?
Savo podnosi kandidaturu na mesto prvog čoveka Partizana, očekuje se da će dobiti podršku većine u Skupštini kluba

Savo Milošević biće verovatno novi predsednik Partizana! Legendarni as podneće kandidaturu za mesto prvog čoveka crno-belih i očekuje se da dobije podršku većine u Skupštini kluba iz Humske. Savo je, kako saznajemo, dugo lomio da li da završi igračku karijeri ili da nastavi da igra fudbal, ali kada je dobio poziv Partizana, nije mogao da odoli.

- Milošević je pre samo mesec dana bio uveren da neće okaćiti kopačke o klin, ali je nedavno prelomio i podneće kandidaturu za mesto predsednika Partizana. Iako je imao neke ponude iz inostranstva, nijedna ga nije previše zadovoljavala, pa je pristao da se bori za fotelju u Humskoj. Na njegovu odluku najviše su uticali razgovori sa bivšim saigračima iz Partizana i reprezentacije, a i on sam je shvatio da mu je to bolja opcija nego da igra u nekom stranom klubu koji ne zadovoljava njegov renome - kaže za Press izvor blizak crno-belima.

Međutim, drugi kandidat za predsednika Tomislav Karadžić još nije odustao od kandidature, pa u klubu po pitanju izbora prvog čoveka trenutno postoje dve struje. Jedna je za Savu druga za Toleta, i bez obzira na to što je Milošević legenda kluba, ima i onih koji bi na tom mestu da vide menadžera sa iskustvom. Postoje indicije da novi čelni čovek kluba neće biti izabran na sutrašnjoj sednici Skupštinskog i upravnog kluba, nego će se izbor prolongirati čak do kraja meseca. Za Miloševića bi na izbornoj Skupštini mogli da budu bivši asovi, dok bi za Karadžića glasali biznismeni, privrednici, ljudi van fudbala.

Generalni sekretar Partizana Gordan Petrić demantovao je juče za Press da je Milošević podneo kandidaturu za predsednika.

- Ma, nije tačno ljudi šta vam je. Savo je bio na stadionu gledao utakmicu protiv Napretka u nedelju, i koliko ja znam on ima nameru da i dalje igra fudbal. Na sednici UO u sredu sve će biti poznato - rekao je Petrić u razgovoru za naš list.

Milošević juče nije želeo da govori za medije, ali, kako saznajemo, najavio je konferenciju za novinare, verovatno već u toku današnjeg dana, na kojoj će zvanično obelodaniti svoju kandidaturu za predsednika.

Karadžić: Voleo bih da budu dva kandidata

Tomislav Karadžić, do juče jedini kandidat za predsednika Partizana, rekao je da ne zna za Miloševićevu kandidaturu, ali da se raduje činjenici da će biti dva kandidata.

- Prvi put čujem da se Savo kandidovao, ali bih jako voleo da budu dva kandidata. U sredu ćemo imati dva velika sastanka u dva odbora na kom će biti i svi kandidati za Upravni odbor. Do 15 časova će biti sve jasno, odnosno biće poznato ko je novi predsednika Partizana. Tada ćemo videti šta smo uradili za sve ovo vreme - rekao je Karadžić za Press.

Fakti

- Savo Milošević je odigrao najviše utakmica za državni tim, ukupno 101, a oprostio se porazom od Obale Slonovače 3:2 na Mundijalu u Nemačkoj

- Skupština Partizana zaseda 25. septembra i tada će i formalno biti izabran novi predsednika

- Od kandidature su do sada odustali Milija Babović, Predrag Bubalo, Goran Pitić i još neki poznati ljudi iz sveta sporta, biznisa i politike.

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=20212

Hm. Savo Milošević? Zanimljivo. S obzirom da su Tomić i Petrić pokazali sposobnost da se nose sa problemimam na mestima na kojima su, verujem da će i Savo, ako bude bio predsednik, uz pomenutu dvojicu biti isto toliko sposoban. Uvek su mladi ljudi uspevali da donesu sveže ideje menjajući usedele i osedele foteljaše. Ta generacija je fudbalski mnogo dala Partizanu, a izgleda da je sposobna da to uradi i u rukovodećim strukturama.

zar ne mislite da nama treba neki covek sa iskustvom? neki covek koji ce u Partizan stvarno moci da donese novac... mislim, postovanje Savi, zasluzuje... ali... nisam siguran koliko dobro moze da odradi pos'o na tako odgovornoj funkciji... u svakom slucaju mi se vise svidja od onog Karadzica... nema veze... samo da odu zeka i bjeka i onda moze da se pocne ispocetka... cim su malo izvukli prste ove godine, vec imamo i bolji tim i bolju igru... nemam pojma... iskreno, meni se smucilo ovo sa izborom predsednika... sta je mnogo, mnogo je... a i sta se desilo sa covekom koji se javno kandidovao za predsednika Partizana i rekao da ce da donese 10 miliona evra? mislim... lopovima ne treba neko ko se (obrazlozili) kandiduje preko novina, a sad to isto radi Savo i sve je u redu...
u svakom slucaju, Partizan ove godine igra odlicno, a to je, u stvari, jedino sto se racuna... samo da osvojimo titulu, a onda u napad na ligu sampiona posto je smesno reci da napadamo uefa grupu kad smo, ionako, lagano u njoj...

Partizan se vratio svojoj izvornoj igri,sa noge na nogu,bez nekih balona i glupih ispucavanja unapred u nadi da ce neko od napadaca da prihvati otpadak i da postigne go. Na utakmici protiv Napretka je nadmoc bila evidentna,jos imamo rupa u odbrani ali igramo fenomenalno. Zao mi je sto smo ispali,jos kad gledam nesrecne cigane sa Rendzersom,obrisali bi se sa Skotima bez vecih problema,komparacije radi... Dolazi derbi,vreme je da nakantamo Zvezdu, ne pamtim kada su oni bili losiji a mi tako kompaktni,sve u svemu idemo na pobedu!

Ja sam rođen da za njega živim,
Da ga bodrim i da mu se divim.

Njemu dajem sve što mu zatreba,
Makar nikad ja ne jeo hleba.

Partizan naš najverniji druže,
Nek' ti uvek cvetaju sve ruže.

Kad ti igraš za nas brige nema,
Pobedićeš svakog bez problema.

U životu do poslednjeg dana,
Sinovi smo našeg Partizana.

Njega voli naša zemlja cela,
NAJLEPŠA JE BOJA CRNO-BELA.

A kad umrem i opustim telo,
Obucite me skroz u Crno-belo.

Sahran'te me na slavnome Jugu,
Gde ne znadoh za bol i za tugu

:D :-D

Od prvoga časa života svog,
Od trena kada sam ugled'o dan,
U glavi se mojoj misao javlja,
Da živim za Partizan ...

Na kraju sveta da igra Partizan,
On nikada neće ostati sam,
I svako će od nas ponosno reći,
Za njega ću, život da dam,

Računajte na nas !!!

Prepreke nema da bodrimo voljeni tim,
I radost i tugu mi delimo s njim,
U borbi za trofej, u bitci za spas,
Prati vas naš gromki glas,

Računajte na nas !!!

Počeci naši su krv prolili,
Da danas imamo mi miran san,
U srca su naša ljubav usadili,
Za voljeni naš Partizan.

Ljubav je naša sve jača i jača,
I ona raste iz dana u dan,
Ovo je poruka nas navijača,
da živimo za Partizan,

Računajte na nas !!!

Samo njega volimo,
I samo njemu pevamo -
NAPRED PARTIZANE (2x)

Samo zvezdu mrzimo,
I sada zvezdi pevamo -
SISAJ ZVEZDO 'LE (2x)

8) 8) 8) 8) 8)

znaci cigani nam beze jos 11 bodova :wink:

duga je sezona...sad ce derbi...pa ce biti 8 :lol:

ako ovi ne prodaju neke tekme....pa ne znam gde mozemo bod da izgubimo :)

ps. onom rangers-u bi dali 3 komada....do 60 minuta :lol:

i da ..savo milosevic,a???!!!
pixet broj 2 :evil: ...
to su prosla vremena...biti lojalan klubu i gotovo?

treba imati viziju za jedan takav klub..sta ..kako ..koliko?.....
nema... ziveo partizani i juris..... :shock:
pa pogledajte cigane??..cirkus...''evropska zvezda'' :shock: :lol:

i zeka i bjeka su deca partizana..pa ....?
satro..vole partizan ko oci... :evil:

sad je fudbal biznis...treba...sposoban covek..jak,..... i sve pic.ke politicarske napolje iz kluba...
prodali su celu zemlju,.ali fudbalski klubovi su im i dalje ''drustveni'' :roll: :evil:

Paljah38:
Partizan se vratio svojoj izvornoj igri,sa noge na nogu,bez nekih balona i glupih ispucavanja unapred u nadi da ce neko od napadaca da prihvati otpadak i da postigne go. Na utakmici protiv Napretka je nadmoc bila evidentna,jos imamo rupa u odbrani ali igramo fenomenalno. Zao mi je sto smo ispali,jos kad gledam nesrecne cigane sa Rendzersom,obrisali bi se sa Skotima bez vecih problema,komparacije radi... Dolazi derbi,vreme je da nakantamo Zvezdu, ne pamtim kada su oni bili losiji a mi tako kompaktni,sve u svemu idemo na pobedu!
Grobarska rak rana!!!:D :D :D Desi vam se to svake sedme godine. I ovoga puta cete morati jos dugo da cekate. Mi i kada smo najlosiji vas bijemo i uzduz i popreko.
3d-frappe-maboule.gif

A sto se tice juga i stolica ovoga puta vas gledaju i zapisuju kamere. Posle toga cete biti desetkovani. Usvojen je novi zakon o ponasanju na stadionima.
emoticone-msn-cyclope-tire-langue.gif

MILOŠEVOĆ: "ODUSTAO SAM"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, i proslavljeni fudbaler Partizana Savo Milošević, u izjavi za B92 rekao je da neće biti kandidat za predsednika kluba iz Humske. Milošević kaže da je razmišljao o toj opciji, ali da je kratak vremenski rok presudio da on ipak odustane.

"U poslednjih par dana ja sam probao da na neki način organizujem priču koja bi bila prava, i da organizujem i mobilišem ljude za koje smatram da bi mogli to da odrade. Sa druge strane trebalo je da se obezbedi i finansijska konstrukcija koja bi bila oslonac za celu priču, međutim suviše je bio kratak rok da bi mogao da organizujem sve to, i onda je bilo najpoštenije sa moje strane da odustanem od cele priče."

Savo takođe ističe da nema nameru da se meša u posao budućem predsedniku.

"Koncept koji ja imam u glavi, sigurno se razlikuje od plana i programa koji imaju neki drugi ljudi. Moja želja je bila da na taj način uđem u klub. Pošto za tako nešto nemam vremena, najbolje je da to prepustim nekome ko može da organizuje to na pravi način. Tu nema mnogo filozofije, nepošteno bi bilo sa moj strane prema klubu koji neizmerno volim da sa pojavim tamo sa pričom kad bi bilo, šta bi bilo i ako bi bilo", rekao je Milošević.

Ova odluka Save Miloševića ostavlja Tomislava Karadžića kao jedinog kandidata za predsednika koji će biti izabran na Skupštini kluba zakazanoj za 25. septembar. Karadžić bi u sredu trebalo da saopšti konačnu odluku sadašnjoj privremenoj upravi.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=09&dd=18&nav_id=264122

MILOŠEVIĆ ODUSTAO, KARADzIĆ PREDSEDNIKŠ

Kandidatura Sava Miloševića za mesto predsednika Partizana trajala je samo jedan dan! Kako je iznenada rešio da se uključi u trku za mesto prvog čoveka crno-belih, naš rekorder po broju nastupa za reprezentaciju (101 meč/35 golova), tako je brzometno odlučio i da se povuče.
U utorak je Milošević proveo ceo dan na sastancima, od vodećih ljudi u Partizanu, do brojnih drugih mogućih saradnika, ali na kraju je morao da se preda i povuče se iz trke. Time je Tomislavu Karadžiću otvoren put do mesta predsednika, o čemu će se izjasniti danas na sednici skupštinskog i Upravnog odbora kluba iz Humske 1.
- Rešio sam da se povučem iz trke za predsednika crno-belih, jer mi je vremenski rok da pripremim kandidaturu kako dolikuje velikom klubu prekratak. Shvatio sam posle brojnih sastanaka da ne mogu da okupim tim ljudi, niti da zatvorim finansijsku konstrukciju. Odluku sam saopštio i vodećim ljudima Partizana - novi preokret u priči Savo Milošević je saopštio oko 17 časova.
Poznati su, dakle, razlozi zbog kojih se nekadašnji golgeter crno-belih povukao, ali zanimljivi su i nepoznati kako je iznenada odlučio da se kandiduje za predsednika.
- Dugo sam razmišljao o tome, prijatelji su me ubeđivali, razgovarao sam sa brojim ljudima, međutim, nije to nimalo lako učiniti i uspeti. Jeste i dalje to deo fudbala, ali daleko je to od terena, na kojem sam bio do pre nekoliko meseci. Kada sam shvatio da imam ideju i podršku, rešio sam da pokušam, ali... Skupština je zakazana za sledeći utorak, a ja za dva dana ne mogu da okupim 15 ljudi koji bi činili moj tim, nemam dovoljno vremena da sa svim mogućim saradnicima obavim razgovore. A, pred skupštinski i Upravni odbor ne mogu da izađem sa obećanjima.
Tomislav Karadžić i Dragoljub Vukadinović su pre kandidature Sava Miloševića “videli” nekadašnjeg asa crno-belih u novom rukovodstvu, na nekoj od funkcija. Sada je i ta varijanta malo moguća.
- Nikada nisam bio od ljudi koji su samo stajali sa strane i kritikovali. Zato sam i rešio da se kandidujem za predsednika. Kada već nisam uspeo, red je da se pomerim i pustim čoveka koji to može, i pružim mu punu podršku. Sa Toletom Karadžićem imam odličan odnos još iz perioda dok sam igrao za reprezentaciju, čuli smo se prethodnih dana, pričali o njegovim planovima vezanim za Partizan, ali ne bi bilo nekako logično da sada ulazim u neki drugi tim, pošto sam imao neke svoje koncepte i planove oko kluba.
Da je pre makar nedelju dana prelomio da se kandiduje, Savo Milošević bi možda 25. septembra izašao pred Skupštinu Partizana. Njemu, ipak, nije krivo što nije u trku krenuo ranije.
- Ne mislim da je ovo neka katastrofa, nisam od onih koji sebe vide u nekoj fotelji po svaku cenu.
Koliko javnost, toliko je pojavom protivkandidata Tomislavu Karadžiću bila iznenađena i uprava crno-belih.
- Priznajem da sam bio iznenađen ovim potezom Miloševića, pogotovo što sam pre nekoliko dana razgovarao s njim o mogućem angažovanju u klubu i tada mi je rekao da čeka odgovor iz Katara da nastavi igračku karijeru - priznaje Dragoljub Vukadinović, predsednik Skupštinskog odbora Partizana.
Po njegovom mišljenju, fotelji predsednika kluba bliži je bio Tomislav Karadžić, čak i u varijanti da Savo Milošević nije odlučio da se povuče.
- Na osnovu onog što smo do sada imali priliku da vidimo i čujemo, Karadžić je bio mnogo bliži, jer već ima jasan koncept rada. Međutim, on je odmah rekao da ne želi bilo kakve sukobe, već da će se povući u korist Miloševića, ukoliko Savo dobije veću podršku, što samo govori da razmišlja o dobru za Partizan - zaključuje Dragoljub Vukadinović.

SASTANAK SA PREDSEDNIKOM TADIĆEM

IZMEĐU brojnih sastanaka , najznačajniji za Sava Miloševića bio je oko 14 časova, kada se sreo sa predsednikom države Borisom Tadićem. Glavna tema razgovora bila je baš eventualno angažovanje našeg proslavljenog reprezentativca na mesto prvog čoveka Partizana, a slučajno ili ne, tek posle toga Milošević je definitivno prelomio da povuče najavljenu kandidaturu.

KOPAČKE JOŠ UVEK SPREMNE

KANDIDATURA za mesto predsednika Partizana značila je i da je Savo Milošević završio igračku karijeru. Posle novog preokreta ostaje pitanje da li će možda naš as ipak odlučiti da nastavi da igra fudbal.
- Sve zavisi od ponuda, ali kako nijedna koja bi mi odgovarala nije stigla u prethodnih mesec-dva, ne znam koliko je realno da sad stigne neka prava - realan je Milošević.

“BUNTOVNICI”

IZNENADNI ulazak Sava Miloševića u predsedničku trku obradovao je jednu od struja u Skupštini Partizana. Danas ih je naš as sigurno razočarao odustajanjem. Razlog je taj što dosta delegata traži da se 25. septembra izađe sa najmanje dvojicom predloženih ljudi za svako mesto.

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=108782&datum=2007-09-18

ZEKA NE ŽELI SAVU U PARTIZANU!

Žarko Zečević neće Miloševića na mestu predsednika, jer hoće preko Tomislava Karadžića i dalje da utiče na dešavanja u klubu

Savo Milošević je kandidovanjem za predsednika Partizana gurnuo prst u oko generalnom sekretaru crno-belih Žarku Zečeviću! Kako Press saznaje iz nezvaničnih izvora, Zečević, čija će ostavka biti aktivirana 25. septembra, želi da na mesto predsednika dođe Tomislav Karadžić, preko koga bi i dalje uticao na dešavanja u klubu!

Ipak, Milošević mu je pokvario planove, jer bivši napadač crno-belih želi da rukovodi klubom bez Zečevićevog uplitanja!

- Miloševićeva odluka da se u poslednji čas kandiduje za predsednika Partizana iznenadila je Zečevića, koji je planirao da se pred članove Skupštine izađe samo sa jednim kandidatom, Tomislavom Karadžićem. Na taj način Zečević je želeo da obezbedi sebi uticaj u klubu i posle 25. septembra, kada će zvanično napustiti Humsku - objašnjava dobro obavešteni izvor Pressa.

Milošević je i te kako bio svestan da će, ukoliko se kandiduje za predsednika, navući Zečevićev bes na sebe, tvrdi naš izvor.

- Upravo je to i bio razlog zbog kog se Milošević tako dugo premišljao. Odluku da se kandiduje doneo je pošto je dobio uveravanja nekih članova Skupštine da će glasati za njega bez obzira na Zečevićevo mišljenje - kaže izvor Pressa.

Zečević juče nije imao vremena da za Press prokomentariše ove navode.

- Ni slučajno, nemam sada vremena da razgovaram. Na sastancima sam - kratko je rekao Zečević.

Miloševićeva namera da se kandiduje iznenadila je i predsednika Skupštinskog odbora crno-belih Dragoljuba Vukadinovića. Prema njegovim rečima, nije dobro da se klub deli na takav način.

- Milošević me je zvao u ponedeljak i pitao: „Šta bi bilo ukoliko bih se ja kandidovao za predsednika?" Odgovorio sam mu da ne bi bilo ništa i da on ima pravo na to, ali smatram da nije dobro da se klub deli na takav način. Zaista me je iznenadio, pogotovo što sam pre pet dana pričao sa njim o mogućnosti da preuzme mesto potpredsednika kluba. Tada mi je rekao da želi da nastavi da igra fudbal - rekao je Vukadinović.

Trenutno prvi čovek kluba iz Humske tvrdi da je jedini zvanični kandidat za predsednika Tomislav Karadžić.

- Mi imamo kandidata, jedinog oficijelnog, i to je Tomislav Karadžića. Što se tiče Miloševića, postoje dve opcije. Možemo mi iz Skupštinskog odbora da ga predložimo ako zaključimo da bi on bio dobro rešenja, a može i on sam da preda svoju kandidaturu direktno Skupštini - objasnio je Vukadinović.

Skupštinski i Upravni odbor Partizana sastaće se danas u 13 časova u Humskoj, i posle sednice biće saopštena imena kandidata za predsednika Partizana. Ime Tomislava Karadžića biće pročitano sigurno, a ostaje da se vidi da li će biti i Miloševićevo.

Karadžić okupio 15 veličanstvenih

Tomislav Karadžić u međuvremenu je oformio svoj tim saradnika, koji trenutno broji 15 ljudi. U pitanju su uglavnom ljudi iz sveta biznisa koji su, prema Karadžićevom mišljenju, u stanju da donesu neophodan novac u klub i tako obezbede igračima potpuni mir kako bi ovu sezonu nastavili u istom impresivnom stilu u kom su je i započeli. Ukoliko Karadžić postane predsednik Partizana, novi UO imao bi 19 članova, što znači da su četiri mesta još upražnjena.

Fakti

- Savo Milošević odigrao je više utakmica za naš nacionalni tim nego za Partizan - 101 meč za reprezentaciju, naspram 98 za crno-bele

- Kada su golovi u pitanju, Miloševićev skor je bitno drugačiji - 64 gola za Partizan, a 35 za reprezentaciju

- Ivan Ćurković jedini je predsednik Partizana koji je prethodno bio fudbaler crno-belih. Svi ostali bili su političari ili oficiri

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=20283&sectionId=44

Milošević za MONDO: Odustajem od kandidature

Navijači Partizana pozdravili su nameru svog nekadašnjeg ljubimca sa terena Save Miloševića da se kandiduje za predsednika fudbalskog kluba, ali je u izjavi za MONDO on saopštio da odustaje od kandidature.

"Imao sam razgovore sa ljudima iz kluba na tu temu, kao i sa još nekima koji mogu da pomognu, ali sam odlučio da odustanem od kandidature, jer nemam dovoljno vremena da zatvorim celu ideju projekta onako kako bih želeo. Suviše je kratak period da angažujem sve ljude koje bih želeo na tom projektu. Nemam dovolno vremena ni da zatvorim finansijsku konstrukciju da to uradim na pravi način i zbog toga mislim da je najbolje da odustanem i prepustim onima koji to mogu da urade",, rekao je Milošević.

On je rekao da je već sada imao neke ljude sa kojima bi želeo i mogao da saradjuje, ali da je nedovoljno vremena da okupi ceo ptreban tim.

Upitan da će u bliskoj ili daljoj budućnosti ipak biti u Partizanu ili na neki način vezan za klub u kojem se afirmisao kao igrač, Milošević je odgovorio da ne planira da ulazi u klub, ako dodje neko drugi koji ima svoju viziju.

"Odlučio sam da udjem u ovu priču, jer sam verovao da mogu sve da odradim kako sam zamislio, ali sam shvatio da to ipak ne mogu da uradim u kratkom vremenskom periodu. Pošteno je dopustiti nekom drugom da udje u klub i sprovodi svoju politiku. Nisam od onih koji stoje sa strane i samo kritikuju", rekao je proslavljeni reprezentativac.

Odluka Save Miloševića otvara put jedinom kandidatu za predsednika FK Partizan Tomislavu Karadžiću da dobije podršku Skupštine kluba zakazanu za 25. septembar. Karadžić bi u sredu trebalo da saopšti konačnu odluku sadašnjoj privremenoj upravi.

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=70957

KARADZIC JEDINI KANDIDAT

Bivši predsednik fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore i aktuelni predsednik fudbalskog saveza Vojvodine Tomislav Karadžić jedini je kandidat za novog predsednika fudbalskog kluba Partizan, odlučili su Skupštinski i Upravni odbori kluba. Na sednici kojoj su prisustvovali svi članovi aktuelnom rukovodstva Partizana, jednoglasno je usvojena odluka da Karadžić bude predložen Skupštini kluba za novog predsednika. Izborna sednica Skupštine zakazana je za 25. septembar.

Prema rečima predsednika Skupstinskog odbora Partrizana Dragoljuba Vukadinovića, prihvaćeni su svi zahtevi Karadžića. To se, pre svega, odnosi na njegovu želju da ima odrešene ruke prilikom izbora saradnika i uspostavljanja nove koncepcije rada u klubu.

Zamenik generalnog sekretara Partizana Gordan Petrić potvrdio je za B92 da je Karadžić prihvatio kandidaturu i da će imati slobodu u izboru saradnika.

Upravni odbor Partizana ubuduće će umesto 13 imati između 15 i 19 članova, a budućem predsedniku je dato pravo da ih sam izabere.

Na osnovu odluke Skupštinskog i Upravnog odbora Partizana, na sednici skupštine biće usvojene i izmene statuta, pa će klub ubuduće imati petoricu potpredsednika koje će birati Upravni odbor. Upravni odbor će ubuduće birati i generalnog sekretara, koga je do sada birala skupština.

Prema rečima Vukadinovića, Karadžić ima jasan plan i viziju budućeg Partizana i obećao je da će dovesti tim sposobnih ljudi koji će znati da odgovore ciljevima Partizana - vrhunskim rezultatima i stabilnim finansijama

"To znači da će se tražiti drugi izvori finansiranja kluba, a ne kao što je do sada bio slučaj prodaja igrača. Nećemo prodavati igrače, jer imamo tim koji može da osvoji duplu krunu, a verujemo da može da igra i u Ligi Šampiona", rekao je Vukadinović.

Na sednici bilo je reči i o kandidaturi bivšeg reprezentativca i kapiteta državnog tima Sava Miloševića, ali se o njoj nije raspravljalo.

Vukadinović je rekao da ni njemu ni ostalim članovima aktuelnog rukovodstva Partizana nije jasno na koji način je došlo do kandidature Miloševića, niti koje strukture kluba stoje iza toga.

Sam Milošević je odustao od kandidature uz obrazloženje da u ovom trenutku još nema dovoljno iskustva za tako važnu funkciju.

"U svakom slučaju, to je za nas završena priča, ali ne u negativnom kontekstu, jer je Savo čovek koji da želi da pomogne Partizanu", istakao je Vukadinović.

Vukadinović je posetio da aktuelni generalni sekretar kluba Žarko Zečević završava mandat izbornom skupšinom i najverovatnije će napustiti klub. U svakom slučaju, nakon skupštine u njegovu kancelariju useliće se Gordan Petrić, koji sada obavlja funkciju vršioca dužnosti generalnog sekretara.

Na današnjem sastanku Karadžić je rekao da želi da na nekim funkcijama ostavi iskusne ljude koji su i do sada radili u klubu, ali među njima neće biti ni Zečević, ni bivši sportski direktor Nenad Bjeković.

"Karadžić je provereni i iskusan sportski radnik koji je mudrost pokazao na ranijih funkcijama. Iako će još neko vreme biti i predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine, verujem da će se u potpunosti posveti organizaciji kluba. Nadamo se da smo u njumu dobili pravu ličnost koja je kroz više od tri decenije rada u fudbalu nebrojano puta dokazala svoje sposobnosti", rekao je Vukadinović.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=09&dd=19&nav_id=264285

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back