MILOŠEVIĆ ODUSTAO, KARADzIĆ PREDSEDNIKŠ
Kandidatura Sava Miloševića za mesto predsednika Partizana trajala je samo jedan dan! Kako je iznenada rešio da se uključi u trku za mesto prvog čoveka crno-belih, naš rekorder po broju nastupa za reprezentaciju (101 meč/35 golova), tako je brzometno odlučio i da se povuče.
U utorak je Milošević proveo ceo dan na sastancima, od vodećih ljudi u Partizanu, do brojnih drugih mogućih saradnika, ali na kraju je morao da se preda i povuče se iz trke. Time je Tomislavu Karadžiću otvoren put do mesta predsednika, o čemu će se izjasniti danas na sednici skupštinskog i Upravnog odbora kluba iz Humske 1.
- Rešio sam da se povučem iz trke za predsednika crno-belih, jer mi je vremenski rok da pripremim kandidaturu kako dolikuje velikom klubu prekratak. Shvatio sam posle brojnih sastanaka da ne mogu da okupim tim ljudi, niti da zatvorim finansijsku konstrukciju. Odluku sam saopštio i vodećim ljudima Partizana - novi preokret u priči Savo Milošević je saopštio oko 17 časova.
Poznati su, dakle, razlozi zbog kojih se nekadašnji golgeter crno-belih povukao, ali zanimljivi su i nepoznati kako je iznenada odlučio da se kandiduje za predsednika.
- Dugo sam razmišljao o tome, prijatelji su me ubeđivali, razgovarao sam sa brojim ljudima, međutim, nije to nimalo lako učiniti i uspeti. Jeste i dalje to deo fudbala, ali daleko je to od terena, na kojem sam bio do pre nekoliko meseci. Kada sam shvatio da imam ideju i podršku, rešio sam da pokušam, ali... Skupština je zakazana za sledeći utorak, a ja za dva dana ne mogu da okupim 15 ljudi koji bi činili moj tim, nemam dovoljno vremena da sa svim mogućim saradnicima obavim razgovore. A, pred skupštinski i Upravni odbor ne mogu da izađem sa obećanjima.
Tomislav Karadžić i Dragoljub Vukadinović su pre kandidature Sava Miloševića “videli” nekadašnjeg asa crno-belih u novom rukovodstvu, na nekoj od funkcija. Sada je i ta varijanta malo moguća.
- Nikada nisam bio od ljudi koji su samo stajali sa strane i kritikovali. Zato sam i rešio da se kandidujem za predsednika. Kada već nisam uspeo, red je da se pomerim i pustim čoveka koji to može, i pružim mu punu podršku. Sa Toletom Karadžićem imam odličan odnos još iz perioda dok sam igrao za reprezentaciju, čuli smo se prethodnih dana, pričali o njegovim planovima vezanim za Partizan, ali ne bi bilo nekako logično da sada ulazim u neki drugi tim, pošto sam imao neke svoje koncepte i planove oko kluba.
Da je pre makar nedelju dana prelomio da se kandiduje, Savo Milošević bi možda 25. septembra izašao pred Skupštinu Partizana. Njemu, ipak, nije krivo što nije u trku krenuo ranije.
- Ne mislim da je ovo neka katastrofa, nisam od onih koji sebe vide u nekoj fotelji po svaku cenu.
Koliko javnost, toliko je pojavom protivkandidata Tomislavu Karadžiću bila iznenađena i uprava crno-belih.
- Priznajem da sam bio iznenađen ovim potezom Miloševića, pogotovo što sam pre nekoliko dana razgovarao s njim o mogućem angažovanju u klubu i tada mi je rekao da čeka odgovor iz Katara da nastavi igračku karijeru - priznaje Dragoljub Vukadinović, predsednik Skupštinskog odbora Partizana.
Po njegovom mišljenju, fotelji predsednika kluba bliži je bio Tomislav Karadžić, čak i u varijanti da Savo Milošević nije odlučio da se povuče.
- Na osnovu onog što smo do sada imali priliku da vidimo i čujemo, Karadžić je bio mnogo bliži, jer već ima jasan koncept rada. Međutim, on je odmah rekao da ne želi bilo kakve sukobe, već da će se povući u korist Miloševića, ukoliko Savo dobije veću podršku, što samo govori da razmišlja o dobru za Partizan - zaključuje Dragoljub Vukadinović.
SASTANAK SA PREDSEDNIKOM TADIĆEM
IZMEĐU brojnih sastanaka , najznačajniji za Sava Miloševića bio je oko 14 časova, kada se sreo sa predsednikom države Borisom Tadićem. Glavna tema razgovora bila je baš eventualno angažovanje našeg proslavljenog reprezentativca na mesto prvog čoveka Partizana, a slučajno ili ne, tek posle toga Milošević je definitivno prelomio da povuče najavljenu kandidaturu.
KOPAČKE JOŠ UVEK SPREMNE
KANDIDATURA za mesto predsednika Partizana značila je i da je Savo Milošević završio igračku karijeru. Posle novog preokreta ostaje pitanje da li će možda naš as ipak odlučiti da nastavi da igra fudbal.
- Sve zavisi od ponuda, ali kako nijedna koja bi mi odgovarala nije stigla u prethodnih mesec-dva, ne znam koliko je realno da sad stigne neka prava - realan je Milošević.
“BUNTOVNICI”
IZNENADNI ulazak Sava Miloševića u predsedničku trku obradovao je jednu od struja u Skupštini Partizana. Danas ih je naš as sigurno razočarao odustajanjem. Razlog je taj što dosta delegata traži da se 25. septembra izađe sa najmanje dvojicom predloženih ljudi za svako mesto.
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=108782&datum=2007-09-18