Na telo koje se nalazi na horizontalnoj podlozi deluje sila F pod uglom od 45 stepeni.Masa tela je 300 kg,a koeficijent trenja izmedju tela i podloge je 0,1.Kolikom najmanjom silom F telo moze da se pokrene ?
MOLIM VAS
MOLIM VAS

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

moze li mi neko rijesiti ovaj zadatak?
-kolika je kineticka,potencijalna i ukupna energija atoma vodika:
a)u osnovnom stanju
b)u prvom pobuđenom stanju?

oprostite na smetnji ali moželi jedno pitanje
ako se pri radu izgubi jedna četvrtina energije koliki je njezin koeficijent iskorištenja u postocima
61.9899Budite pozdravljeni.
Imam 1 zadatak ne znam da ga rešim pa da mi neko pomogne ako zna.
Dve mašine radeći zajedno proizvode ukupnu buku od 65db. Koliku buku proizvodi jedna od tih mašina ? Hvala
![]()
61.9899
Budite pozdravljeni.
Imam 1 zadatak ne znam da ga rešim pa da mi neko pomogne ako zna.
Dve mašine radeći zajedno proizvode ukupnu buku od 65db. Koliku buku proizvodi jedna od tih mašina ? Hvala
![]()
može li pomoć u vezi ova dva zadatka ako nije problem
1.koja je minimalna brzina kojom mora ići vlakić u luna parku da bi mogao voziti po vertikalnoj kružnoj stazi radijusa 10 m
2.čovjek rotira kamen mase 2kg jednoliko u vertikalnoj ravnini. kamen je učvršćen pomoću niti duljine 1m koja može izdržati napetost do 80 N. Kojom najvećom kružnom frekvencijom može čovjek rotirati kamen da ne bi pokidao nit
Malo bi bzv bilo da to radim, a da ne pokažeš malo truda (čisto kao znak da si pokušavao, a ne da ti je to obavezni domaći).