goofy_funny
Početnik
- Poruka
- 32
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

).
 ). .
. ?
 ?bookaca:Radila sam neke tesove kod pedagoga i preporucena mi je gluma,nije da nisam razmisljala ranije o tome(glumila sam godinu dana u skolskoj sekciji), nego se pitam imam li uopste ikakve sanse?Moj jedini adut je dobar glas (koji bih na zalost mogla iskoristiti u drugom krugu).Kako izvuci iz sebe talente koje je gradivo Gimnazije opsteg smera uspavalo?Naravno ako uopste postoje!MAE ti si optimista reci nesto!

Gluma je igra i, najjači adut je da budete zaigrani! Ako jesi, ako misliš d aje to za tebe- to je to. Ali, koliko god cenila pedagoške testove- oni nisu DNK analiza- možđete dobiti uvod u svoje sklonosti, predispozicije ali ne i rešenje šta je za vas. Ja sma na klasi imala dve koleginice koje su bile fantastični glumački potencijali, i lepo su se razvijale na akademiji. Da su se same pitale, možda nikada ne bi izašle na prijemni ispit ali dramske radionice, dečiji glumački pedagozi, oduševljeni roduitelji...svima je bio logičan izbor gluma. Što se potencijala tiče i bio je ali one nisu bile nimalo srećne u tom pozivu. Ili, bolje rečeno, u tom okruženju. Odradile su lepo svoje 4 godine i zatvorile vrata pozorišta. S jedne strane imaju nezamenjivoi iskustvo takvog školovanja a, s druge strane, šteta je jer je bar jedna pd njih mogla biti dobar ortoped kao što je u suštini i htela. Imale su sve ali ne ono najvažnije- želju i želudac za taj posao.
 Gluma je igra i, najjači adut je da budete zaigrani! Ako jesi, ako misliš d aje to za tebe- to je to. Ali, koliko god cenila pedagoške testove- oni nisu DNK analiza- možđete dobiti uvod u svoje sklonosti, predispozicije ali ne i rešenje šta je za vas. Ja sma na klasi imala dve koleginice koje su bile fantastični glumački potencijali, i lepo su se razvijale na akademiji. Da su se same pitale, možda nikada ne bi izašle na prijemni ispit ali dramske radionice, dečiji glumački pedagozi, oduševljeni roduitelji...svima je bio logičan izbor gluma. Što se potencijala tiče i bio je ali one nisu bile nimalo srećne u tom pozivu. Ili, bolje rečeno, u tom okruženju. Odradile su lepo svoje 4 godine i zatvorile vrata pozorišta. S jedne strane imaju nezamenjivoi iskustvo takvog školovanja a, s druge strane, šteta je jer je bar jedna pd njih mogla biti dobar ortoped kao što je u suštini i htela. Imale su sve ali ne ono najvažnije- želju i želudac za taj posao.
 ), najveći deo konkurencije ustavri nije nikakva konkurencija. Mislim čak da njih 20ak posto dođe da vidi šta je to ustvari.
 ), najveći deo konkurencije ustavri nije nikakva konkurencija. Mislim čak da njih 20ak posto dođe da vidi šta je to ustvari. 
To je generacija koju je nekada držao Bajčetić. Pele je prvo bio asistent Vladi Jevtoviću a onda preuzeo samostalnu klasu! Vlada garantuje za njega dakle...5 u startu! A i ja mislim da je on bio dobar izbor!goofy_funny:Hvala,Mae!To mi je bilo potrebno da cujem.Imam knjigu "Audicija",ali sam ipak odabrala neke monologe koji se ne nalaze u istoj.Hocu na konsultacije.Da li treba nesto da pripremim za konsultacije?Kakav je Pele?Nisam ni znala da je on profesor.

Dobićete dosta sitnih ali važnih podataka koji, ako ne znate, mogu da vam oduzmu i vremena i energije kasnije. I. PITAJTE SVE ŠTO VAM PADNE NA PAMET!
 Dobićete dosta sitnih ali važnih podataka koji, ako ne znate, mogu da vam oduzmu i vremena i energije kasnije. I. PITAJTE SVE ŠTO VAM PADNE NA PAMET!jel ima neko iskustvo vezano za dramaturgiju? sve informacije dobrodosle.
 Pa, za dramaturhiju je najveći deo posla obavljen pre prijemnog- to je rad koji se predaje. A tu je i mašta kod radova na zadatu temu!
 Pa, za dramaturhiju je najveći deo posla obavljen pre prijemnog- to je rad koji se predaje. A tu je i mašta kod radova na zadatu temu! ).
 ). A mislim da ih je ukupno 9 primio. A iz moje grupe je primljena devojka koja ima tikove... PA VI ZAMISLITE GLUMICU KOJA IMA ZMIGAVCE UMESTO OCIJU... Nemojte da mislite da imam predrasude, pa da mi sad nista nije u redu jer ja nisam prosla... Ono sto sam ja cula pre tog prijemnog od skolovanih glumaca je da iako u BG mogu da konkurisu oni bez zavrsene srednje skole, jako tesko ce nekog primiti, i da ljude iz Vojvodine ne gledaju uopste. Vazi pravilo, sta ces ovde, imas NS. Nadam se da sam vam bar malo pomogla. Ako nekog jos zanima neki detalj sa prijemnog, pitajte...
 A mislim da ih je ukupno 9 primio. A iz moje grupe je primljena devojka koja ima tikove... PA VI ZAMISLITE GLUMICU KOJA IMA ZMIGAVCE UMESTO OCIJU... Nemojte da mislite da imam predrasude, pa da mi sad nista nije u redu jer ja nisam prosla... Ono sto sam ja cula pre tog prijemnog od skolovanih glumaca je da iako u BG mogu da konkurisu oni bez zavrsene srednje skole, jako tesko ce nekog primiti, i da ljude iz Vojvodine ne gledaju uopste. Vazi pravilo, sta ces ovde, imas NS. Nadam se da sam vam bar malo pomogla. Ako nekog jos zanima neki detalj sa prijemnog, pitajte... poz svima
 poz svima
 ). Bitni ste vi a ne tekst samo po sebi. ono što jeste važno je da tekst bude vaše oružje a ne da vam odmaže.
 ). Bitni ste vi a ne tekst samo po sebi. ono što jeste važno je da tekst bude vaše oružje a ne da vam odmaže. ) .
 ) . Pa, iskreno, ne sećam se više celog užeg izbora ali, ne, nisu to sistrematski pregledi.
 Pa, iskreno, ne sećam se više celog užeg izbora ali, ne, nisu to sistrematski pregledi.  Verujem da to što si našla pod nazivom "fizička spremnost" obuhvata sve tzv. fizičke predmete iz kojih ide provera u užem krugu a tu su, ples, fizički pokret i slično. Naravno da morate posedovati motoriku, imati gipko telo (ili će vam se smrknuti pred očima kasnije!  :razz: ), isakoristiv glas (ne, ne morate biti pevači!
 Verujem da to što si našla pod nazivom "fizička spremnost" obuhvata sve tzv. fizičke predmete iz kojih ide provera u užem krugu a tu su, ples, fizički pokret i slično. Naravno da morate posedovati motoriku, imati gipko telo (ili će vam se smrknuti pred očima kasnije!  :razz: ), isakoristiv glas (ne, ne morate biti pevači!  ) ali, suština su ipak osnovne glumačke kvalitete- ocena profesora glume je drastično važnija.(Sve ovo, naravno, pod uslovom da se zadovoljava makar minimum kriterijuma fizičke spremnosti ali na mojoj klasi bio je i momak koji je mucao kada je upisao akad.- jednostavno, ocenili su da je taj feler ispravljiv. i bio je- godinu dana logopeda i pojačana Tehnika glasa i priča sve u 16!!)
 ) ali, suština su ipak osnovne glumačke kvalitete- ocena profesora glume je drastično važnija.(Sve ovo, naravno, pod uslovom da se zadovoljava makar minimum kriterijuma fizičke spremnosti ali na mojoj klasi bio je i momak koji je mucao kada je upisao akad.- jednostavno, ocenili su da je taj feler ispravljiv. i bio je- godinu dana logopeda i pojačana Tehnika glasa i priča sve u 16!!)

(Uostalom, kao što rekoh- za to je tu uži krug. Profesori ostalih predmeta pomognu prof. glume u oceni može li se koji nedostatak kasnije sanirati! )
 (Uostalom, kao što rekoh- za to je tu uži krug. Profesori ostalih predmeta pomognu prof. glume u oceni može li se koji nedostatak kasnije sanirati! )